Porsche 911 om zeep geholpen met bolhoed

Auteur: , 58 Reacties

Het dieptepunt in de historie van RWB lijkt bereikt.

Please RWB, stahp!

Er is weinig wat zo veel indruk maakte in de Porsche-scene als de creaties van Nakai-San. De Japanner haalde een aantal jaren geleden voor het eerst de internationale spotlights. Zijn (amper) straatlegale creaties op basis van de Porsche 911 deden denken aan legendarische racers, met hun gepopnagelde spatborden en tot de verbeelding sprekende liveries.

We kunnen hem moeilijk kwalijk nemen dat hij hier een soort franchise uit deed ontstaan. Nakai-San reist inmiddels over de hele wereld om zijn Rauh Welt Begriff smaakje op alles Porsche te plakken. Dat leverde creaties op die door sommigen geliefd en door anderen gehaat worden. Zelf vind ik met name zijn vroege projecten nog wel tof, maar het nieuwtje is er inmiddels een beetje vanaf en inmiddels geloof ik het allemaal wel.

Maar zoals het kan gaan met dit soort projecten lijkt ook de visie van Nakai-San te zijn vertroebeld door winstbejag. Of zijn goede smaak is eraan, dat kan ook. Hij gaf namelijk de goedkeuring aan deze creatie van Terror Garage uit Java, Indonesië. In oktober ging Nakai-San daar langs om deze Porsche in één dag te voorzien van z’n typische spatborden en verdere uitbouw. Daarna maakte Terror Garage het ontwerp voor het aluminium dak en fabriceerde dat voor de auto. Nakai-San kwam nogmaals op bezoek, en gaf volgens de ontwerper van het dak zijn goedkeuring. En dat kan geen weldenkend mens doen, als je het mij vraagt.

Meh
De basis voor dit project is (gelukkig) geen zeldzame Porsche 911 Speedster, maar een 911 cabriolet uit 1984. De ontwerper heeft overigens geen moeite gedaan om de auto zonder dak op een Speedster te laten lijken, het is gewoon een cabrio die is ontdaan van z’n dakconstructie. Lekker de kantjes er vanaf gelopen dus. Het frame voor de voorruit is een verbreed frame van een Porsche 356 Speedster uit 1958.

Maar waar ik me het meest over verbaas is dat verschrikkelijke dak. De verhoudingen zijn volledig zoek door dat vreemde, bolvormige deksel op de open 911. Dat je iets tekent en maakt en op de auto zet is één ding. Maar op dat moment had er maar één keuze moeten zijn: eraf halen, in de shredder, opnieuw beginnen met tekenen. Dat in plaats daarvan een in de Porsche tuningscene bijna legendarische naam als Nakai-San zijn goedkeuring geeft aan zo’n ontwerp, dat vind ik onbegrijpelijk.

Meer foto’s van deze creatie kun je bekijken op Speedhunters.com. Als je durft.58 reacties

Ik vind het opzich wel… Mooi.
@hammond:

Het geeft me best wel voldoening om in alle reacties en likes te lezen dat de negatieve suggestieve lading uit het artikel aardig onderuit gehaald wordt : )

Ook ik vind het een gaaf en origineel bakkie !
@bietje: idd, had beter een iets minder subjectief verhaal kunnen zijn met daaraan vast een poll o.i.d.
Ik vind ‘m ook mooi! Gr.
Valt best mee toch? Ja, door het dak hij lijkt een klein beetje op een 356 en tevens op een Boxter maar dat maakt ‘em niet per se lelijk.
Ik vind hem best geslaagd
Ik dacht eerst dat het een grapje/fotoshop was.

Sorry maar ik vind dit kansloos. Of het is gewoon mijn smaak niet.
Dak is wel cool, maar vind de voorruit iets te rond…
Ik vind de wielkasten super
Veel mooier als de 911 die nu te koop.
@gerjan: Dan.
@robbert89: nee mooier hé
@nism0: Klassiekertje!
@gerjan: “m’n ogen branden!!” – taalnazi
@gerjan: hep jei ok disleksie dad wort besd ferfelendt
Gaaf hoor, er gebeurt tenminste wat dan enkel rendement halen achter een garagedeur…
Ik vind ‘m wel gaaf. Het dak is niet echt mooi, maar wel opvallend en karakteristiek. Daarnaast zijn de bouwkwaliteit en afwerking belachelijk goed. Op Speedhunters kreeg deze auto ook al zoveel kritiek, wat natuurlijk mag. Had het alleen niet echt verwacht omdat er serieus veel werk in zit.
Vind hem niet eens zo lelijk!

Best geslaagd!
Dit is toch gaaf
casperH leest nu de reacties en denkt… Zijn jullie blind !!!
@turboboy: En terecht. Die meuk van Rauh Welt is normaal al niet om aan te gluren, met die veel te overdreven uitbouwen met al die lelijke popnagels, maar dit is echt heel lelijk…
@henrie:

‘Ik vind’ v .s. ‘is’ niet om aan te gluren ?

Over smaak valt niet te twisten he ?!
@bietje: Nee, over feiten valt niet te twisten. Over smaak juist wel…
Ik denk dat het dak vooral wordt verziekt door het ontbreken van een zijruitje achter het portier, en het feit dat de instap ernstig is bemoeilijkt voor mensen met een lichaamslengte van boven de 1.60 meter.

De neus en het kontje zijn daarentegen toch best wel oké. Tikje té retro voor sommigen, misschien.
Ik vind het persoonlijk wel dik. Maar het zal wel wat kever grapjes oproepen.
Ik vind m heerlijk
Wat een afgrijselijke creatie. Zo zonde van dat rare dak!
Op het dak na is ie enorm vet
Rauh op je dak, me likes very much.
Ik vind het echt oerlelijk, maar op de een of andere manier past het toch wel bij de de klassieke looks.
Mooie kleur “Teal Blue” heet het bij MG, ik heb een B en een C gehad met die kleur en ik was vooral dol op die C, het meeste nog ” omdat’ie NIET groen was “
Ik viend mooi
Is gewoon cool, want RWB. De dag dat ik ooit een aanzienlijk bedrag win is het eerste wat ik doe zo’n oudere porsche kaufen en nakai opbellen voor een datum. Hail die man.
Mooie kleur , mooi in elkaar gezet maar toch.. Gewoon niet doen
Tsjah platgesl…euhm…bolgeslagen Kever.
Bah
Jammer dat er geen berenvelgen onder zitten…

Nu is hij net niet af…
Doetnme een beetje denk aan de Cars .. Beetje bollig.. Wel,grappig
Zelden is de naam van een garage zo goed gekozen als “Terror Garage”. Serieus, een 911 houdt je gewoon origineel. Dat wat Singer doet keur ik af. Dat wat Magnus Walker doet heb ik geen waardering voor. Dat wat RWB doet vind ik verschrikkelijk. Maar wat Terror Garage hier presenteert daar walg ik van.
@mashell: zie het van de andere kant, zelden heeft een basis ontwerp zo aangezet tot creativiteit in de tuning/coachbuilding scène. En ik respecteer ieders vakwerk zolang het resultaat met liefde en passie tot stand is gekomen. Beoordeling van het resultaat is louter gebaseerd op smaak. Alle genoemde namen in je commentaar zijn vaklieden met een visie. Allen verdienen het respect naar mijn mening. Zelf ben ik erg van de RWB style vanwege het extreme erin. En Singer is wat mij betreft nog beter dan het origineel voor zover mogelijk.
@zeevink: ik respecteer jouw mening maar een 911 verprutser respecteer ik niet. De voorraad luchtgekoelde 911jes is beperkt daar moeten we dus zuinig op zijn.
Wat maakt het uit? Als de eigenaar er maar blij mee is. Het is gelukkig(?) niet zo dat een 911 zeldzaam is of zo…
Op dienkap na toch wel weer mooi dit!
Magnus Walkers Outlaw velgen van Fifteen52 er onder ook, kan ie hebben!
Dit is een hele vreemde creatie die volledig uit verhouding is. Maar super lelijk kan ik hem ook weer niet noemen. Met een aantal aanpassingen zoals die mislukte ronde voorruit kan het nog wel een aardige auto worden. Nu heeft het nog het meeste weg van iets uit een stripboekje of zo.
Ik vind hem echt fantastisch! De voorkant is niet helemaal geslaagd maar toch! Voor een Aziatisch design is het top
via iPhone app
Die badkuip er bovenop. Waarom?? Gezien het feit dat er zat Porsches 911 zijn uit 1984 maakt het geen heiligschennis, maar kom op: dat dak is gewoon too much. Je wilt toch ook geen cup G op een klassiek schone dame van net legale leeftijd, ohhh, laat maar…
@gtwillem: Zou een dame uit 1984 nog net doen haha. Liefst in die badkuip!
hij lijkt zo wat meer op z’n oervader, de kever…!
Een Smurf? Is ‘De Grote Beurt’ soms als format aan Java verkocht?

Zonder bolhoed is hij trouwens vet!
Och, ’t bolletje is wat ruim bemeten maar past best lekker in het retro thema, net als de geniale kleur!
Overigens simpel om RWB te bashen, maar de man grijpt gewoon terug naar racewagens uit vervlogen tijden, waar menig koper als kind naar keek en nu kan betalen. Ok, de stance is wat extreem.
Deel om tegenwicht aan dit afkraakverhaal ook eens dat item van Speedhunters over die soort witte RSR look die RWB gebouwd heeft? Ding is fantastisch…
Wat kost zo’n geintje eigenlijk? Bepaalde creaties vind ik erg gaaf maar deze wat minder. Ben zelf wel fan van de “Singer” uitvoeringen met 4.0 blok..
@vetnek: bij nader inzien (had de link gemist…) vind ik ‘m toch wel f#cking strak!
Ik vind hem super vet. Echt een one-of-a-kind.
Het ontwerp idee van het dak vind ik niet verkeerd. Zou een tikkie minder bol en met wat meer glas aan de zijkant gemogen hebben. Gedurfd hoor.
Zo is het echt een kever

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).