Oeps: Audi’s en VW’s ‘verbruiken’ meer dan nodig

Auteur: , 16 Reacties

En dat heeft helemaal niks met sjoemelsoftware te maken, maar alles met een vervelend mechanisch probleempje.

VW Kever bij een tankstation

Menig VAG-topman kan het liedje ‘het houdt niet op, niet vanzelf’ niet meer aanhoren. Elke keer als je denkt dat nu alle ellende wel achter de rug is, komt er weer een volgend probleem bovendrijven. In dit geval gaat het om lekkende brandstoftoevoer. En omdat er binnen het VAG-concern veel onderdelen onderling gedeeld worden, treft dit probleem dan ook flink wat auto’s.

Het gaat om zo’n 280.000 auto’s, waaronder de Audi Q5, Q7, A5, A6, A3 en Golf. Het probleem speelt momenteel alleen in Amerika (of wordt alleen erkend in Amerika), waar de NHTSA de problemen aan het licht bracht. Bij de SUV’s gaat het om een vulopening die scheuren kan vertonen en daardoor kan gaan lekken, bij de Golf en A3 gaat het om een probleem met de brandstofpomp. Bij een klein aantal A6’en en A7’s gaat het om een brandstofleiding in het motorcompartiment die kan lekken.

Vermoedelijk gaat het niet om straaltjes benzine die op de verkeerde plek terecht komen en is het een terugroepactie zoals we wel vaker zien. Maar het is ook wéér een smetje op het toch al niet onbevlekte blazoen van Audi en VW in Amerika. En dat kunnen ze op dit moment missen als kiespijn. Overigens was er recent nog een terugroepactie in Europa voor Volkswagens met CNG-installatie. Ook daar zou lekkage kunnen optreden.

Foto: Nathanvillephotography op Autojunk.nl16 reacties

Dus, niet met je Galaxy Note 7 instappen!
Troep, dat zijn de onderdelen van VAG. Daar is enorm mee gerotzooid om de winst(lees: nu verlies) marge mee op te krikken en vervolgens in mooie bonussen uit te betalen voor de happy ones. Die zijn er al lang (jaren) mee vandoor. Wat over is zijn wat ellendige restjes voor de trouwe werknemers die straks met massa’s worden ontslagen en worden bijgestaan door de Duitse belastingbetaler. Echt een Duits degelijk business modelletje.
@sracert: Volgens mij heb jij zojuist een mooie beschrijving gegeven van het kapitalisme.
@gop1: ik denk vanaf de achterkant gezien wel ja, vanaf de voorkant wordt nog steeds de bijna perfecte windowdressing toegepast, waar vele mensen diep in blijven geloven.
Er was al een auto door ontploft in Duitl
Sland waardoor sommige leveranciers weigerden VW’s nog te voorzien van CNG.
Ehhh…Duitsland
@schreute01: oh, daar :)
Het houdt niet op.. niet van zelf..
Heeft m’n VR6 nou ook altijd last van!
-edit: ehh, ja… ;)-
tjah de golf 7 die ik even gehad heb, verbruikte ook 5,2l/100km ipv 3,8l/100km… maar ik denk dat dat mechanisch probleem eerder mijn rechtervoet was…
Ach dan zijn ze net te ver gegaan met besparen. Tja, mensen kopen nu eenmaal sowieso Volkswagens dus waarom zouden ze topkwaliteit neerzetten? Natuurlijk kunnen ze betere auto’s maken maar meestal is de noodzaak er niet…

Blind geloof in VW, je ziet het veel in NL…
The saga continues
Een maandje geleden m’n A3 G-Tron ook maar bij de garage achtergelaten, nadat ik een sissend geluid hoorde en een gaslucht rook na het tanken van CNG. De monteur van de Audiservice had het nog niet eerder meegemaakt, benieuwd of ik 1 van de vele ga worden of dat het een incident was.
@tjwh: Dat is het standaard antwoord, dat ze het nog niet eerder hebben meegemaakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).