Officieel: de BMW X5 Special Edition en X6 Sport Edition

Auteur: , 15 Reacties

De Beierse SUV's hadden aan road presence al geen gebrek, maar deze edities doen er nog een schepje bovenop.

Correctie: we mogen de X5 en X6 geen SUV’s noemen van BMW. De eerste is namelijk een Sports Activity Vehicle en de tweede een Sports Activity Coupe. Dat dat effe duidelijk is. De X5 Special Edition combineert een M Sport pakketje met Dakota leder in het interieur, inclusief stoelverwarming voor de bestuurder en passagier voorin. Optioneel kan de klant kiezen uit vijf BMW Individual-leersoorten in het interieur. Het pakket is per december leverbaar op alle varianten, met uitzondering van de M50d.

Door naar de X6. De M Sport Edition krijgt een exterieur in de kleur Long Beach Blue metallic en het interieur werd verfraaid met stripjes koolstofvezel. Verder rolt deze X6 op 20 inchers, 21 inch velgen zijn optioneel. Ook optioneel: een exterieur in de tinten Mineral White metallic of Carbon Black. Ook deze versie is per december beschikbaar en leverbaar op alle varianten, met uitzondering van de M50d.15 reacties

Mijn maag begint al om te keren bij zo’n X6, maar al die namen die BMW weet te verzinnen voor deze twee auto’s gaan gewoon nergens meer over. We hebben het hier dus over een SAV en een SAC?
@viezefreddyw: die X5 kan me nog wel boeien, die X6 daarentegen vind ik echt te lelijk om te bekijken.
@rhellema: de X4 is nog erger, kan dat? Ja het kan
@viezefreddyw: ja. BMW noemt zijn X5 al sinds het debuut van de E53 in 1999 al SAV, 18 jaar lang alweer.

Dat is op zich logisch. BMW wilde met die benaming aangeven dat het echt wel wat anders dan wat men in de VS een SUV noemt (body on frame). Auto’s als de Ford Explorer en Chevrolet Suburban. Dat zijn SUV’s en de X5 is een wezenlijk andere auto. Dus op zich is het best begrijpelijk.
@willeme: Nooit geweten dat ze dat ding zo noemen, verrassend. Weer wat geleerd. En inderdaad, best logisch dat ze hem een andere naam hebben meegegeven dan SUV. Het ding heeft natuurlijk alles behalve de capaciteiten van een SUV. Thanks Willem.
@viezefreddyw: ”Het ding heeft natuurlijk alles behalve de capaciteiten van een SUV.”??? Denk dat ie juist heel geschikt is om de kinderen mee naar school te brengen en mee te shoppen.
@jipino: En de S staat voor de sport om toch altijd maar weer een parkeerplek te vinden voor het vehikel?
@viezefreddyw: Ik denk niet dat BMW die namen heeft bedacht, het zijn termen voor het type auto… Zo is de Mercedes GLE Coupé dus ook een SAC..
@viezefreddyw: ik vond de X6 sonds het begin een van de lelijkste en meest arrogante auto’s. Dan heeft mijn schoonvader 2 jaar geleden de nieuwe generatie aangeschaft, in het bruin met beige leer en 21 inch velgen. Dan ben ik de lijnen (van de nieuwe generatie) beginnen appreciëren. Hij wou een SUV (of eerder SAC) om comfortabel op de dirt roads rond zijn huis in Spanje te rijden. In België legt hij 50k km af per jaar maar altijd alleen. Dus was een X5 te groot. Van daar. Hij komt van een 5GT. Neemt niet af dat de X6 totaal niet praktisch is want geen plaats vanachter /in de koffer. Maar ik kijk er nu wel graag naar. Zijn volgende wordt waarschijnlijk de nieuwe 5GT. Of moet ik nu 6 zeggen?
Prachtige, stijlvolle classy automobiel, zo’n X6
Uitloopmodelletjes?
Ik snap nou nog steeds niet wat nou nieuw is, behalve de benaming. Al deze dingen waren toch al te bestellen?
En zijn er ook X5-6en zonder stoelverwarming?
@gregorius: Volgens mij is er ook niet veel nieuw, maar krijg je gewoon korting op een paar opties.
Volgens mij doen ze dit gewoon om er nu nog zoveel mogelijk te verkopen. Ik had al begrepen dat met de invoering van de nieuwe testcyclus de x5 zo’n 10k duurder gaat worden
Vind de F15 X5 steeds mooier worden. Zeker met die 21 inch styling 599m velgen. Wat een kanon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).