Officieel: de MINI Electric Concept

Auteur: , 55 Reacties

MINI belooft een elektrische stadsrakker die de sensaties van een go-kart levert. Daar wil je meer over weten!

Voor je denkt dat dit een proefballonnetje is om het imago wat op te poetsen: je hebt het mis. Er komt in 2019 namelijk een productiemodel op basis van deze concept car. Elektrificatie van het modellenaanbod is namelijk prioriteit nummer 1 van de BMW groep.

De Electric Concept is een soort opvolger van de MINI E die in 2009 werd onthuld. Van die E zijn meer dan 600 exemplaren gebouwd die werden gebruikt voor onderzoek naar elektrische mobiliteit. De resultaten mondden uit in de BMW i3, die onlangs werd strakgetrokken. Verder kennen we natuurlijk nog de MINI Cooper S E Countryman ALL4: een plug-in hybride die ook volledig elektrisch in de rondte kon karren.

Het persbericht belicht vooral de vormgeving van de Electric Concept, maar met behulp van de gallery kom je zelf een heel eind. De aerodynamische velgen komen trouwens deels uit de 3D printer. Grote vraag: wat voor techniek ligt er onder de kap? MINI houdt de lippen stijf op elkaar. Mocht de aandrijflijn uit de BMW i3 worden gebruikt, dan kun je rekenen op 33 kWh aan accucapaciteit en een elektromotor die 170 pk bij een koppel van 250 Nm levert.

Op de aankomende IAA wordt de Electric Concept officieel onthuld.55 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
MINI weet wel wie ze moeten neerzetten als figuranten voor de foto’s. Stemmen zo te zien Jesse Klaver…
@viezefreddyw: ze mogen iig wel wat vaker naar de McDonald’s.
@roppp: Ik denk dat je als fabriaknt de figuranten gebruikt die representatief zijn voor je doelgroep. Dus voor een E-Mini zijn dat de so-called ‘hippe’ mensen.
En als je een Chevrolet Silverado 1500 of een GMC Sierra aan de man wil brengen doe je dat men blue-collar arbeiders met een kettingzaag en een truckerscap.
Zo werkt het gewoon.
@viezefreddyw: Wat is nou weer voor een reactie? Je kent die mensen niet eens. En waarom dingen altijd maar blijven aanhalen, waar steeds maar een achterlijke discussie over is..
@shadowbroker: Je moet ook niet alles wat ik zeg altijd maar serieus nemen. Anders zou ik wel de politiek in gaan.
@viezefreddyw: want die kun je wel serieus nemen ;)
@2wheeler: Meestal ‘nemen’ die jou serieus…
@cossiekiller: Jep, up the wrong’un. LoL
@cossiekiller: Je wordt in ieder geval wel genomen. Serieus of niet.
@viezefreddyw: Ja dat ik begrijp ik dat niet alles serieus is, maar je zegt het wel. Ik ben het gewoon zat om altijd maar die veroordelingen te horen. Het is gewoon zeer kinderachtig om zoirts te doen. Net zoals die hele “gender” discussie… Je moet eens weten hoeveel energie daar in verloren gaat, omdat het totaal geen zin heeft om daar over te praten. Laat iedereen zijn zoals die is.

Nog wat.. Ik zag een filmpje op ‘Geenstijl’ over de ‘stadsnomaden’ in Amsterdam. Dat is een groep mensen die niks willen en waar velen aan de drugs zitten. Die mensen willen echt niks meer, maar zeuren wel om geld enzo. Er was dus ook een vent die de hele dag pep snoof. En weet je dus wat ik het ergste vond. In de reacties onder het filmoje ging het alleen maar over hoeveel pep die man snoof, net alsof het heel stoer is.
“Wat een dikke lijn”, “check die lijn”, “kanker harde lijn joh”, “Mijn sleutel is er niks bij”… Zulkke reacties dus. Je ziet nergens een reactie wat zegt dat die mensen hulp nodig of wat dan ook. Niks geen positieve reactie naar die mensen toe. Dus als ik dat lees dan heb ik soms weinig vertrouwen in de jonge generatie.

Sorry wou dit even mededelen, misschien zeur ik wel, maar heb zo’n idee dat weinig mensen er bewust van zijn
@shadowbroker: Wat kan die Mini daar nou aan doen??
@henkp1: Niet veel haha. Wio het gewoon aanhalen hoe slecht het er wel niet bij staat met veel mensen. Niks geen medeleven. Gaat alleen maar om ‘populair’ gedrag, dure dingen, dikke autos, geld en rijkdom en hoeveel vrouwen ze wel niet hebben gehad
@shadowbroker: Nou ok; als we er dan van maken: ‘als meer mensen zich zouden verdiepen in het nut van een EV, zoals bijvoorbeeld deze Mini, het een stuk beter zou gaan met deze wereld.’ Dan verandert dat gedrag waar jij het over hebt wellicht en gaat het toch over deze auto!

;-)
@shadowbroker: Stap nog even onder de douche en spoel even goed het zand uit je kut.
@dragspert: Heb ik al gedaan, maar het heeft noet geholpen. Maar zo te merken ben jij ook iemand die zo’n reactie kan hebben geplaats onder de video. Allemaal paupers tegenwoordig
@shadowbroker: Dus omdat iemand zegt dat de overduidelijke hipsters met moeilijke broeken en nog ingewikkelder brillen waarschijnlijk op ‘Jessias’ hebben gestemd ben je pauper? Ben jij dan van het type genderneutrale Antifa tuig? Maar even voor de duidelijkheid, die praat wil je hier niet en een tegel later ontketen jij zelf deze nutteloze discussie over precies niks.
En om een antwoord op je vraag te geven, ik had inderdaad zoiets best kunnen schrijven ja. Dat de GroenLinks zendelingen zelfs hier nog niet tegen kunnen is gewoon een handicap.
Dikke knuffel en 6 weesgegroetjes en een bakje quinoa voor jou op deze moeilijke woensdag.
@dragspert: Inderdaad ik had het goed. En jammer dat je meteen denk dat ik een of andere gelovige ben of iets in die richting. Zegt alweer heel veel over jou, hoe je in hokjes denkt.
@shadowbroker: Als je zo begaan bent met het welzijn en vernoemingen van de linkse kliek in Nederland had je geweten dat Jesse Klaver ‘de Jessias’ word genoemd en dat dat een verbastering is van ‘de Messias'(Jezus). De fans worden ook wel volgelingen genoemd met dezelfde reden. Dus daarom spreek ik je aan op een manier waarop een volgeling van een profeet aangesproken wil worden. Vinden de linkse rakkers (m/v/lbgt) fijn, krijgen ze dat gevoel van een kopje verse groene Marokkaanse munt-thee na een periode van mindfullness van.
@dragspert: de Messias is de Verlosser.. voor zowel het christendom als bijvoorbeeld voor het jodendom/de islam (al-masih).

Even om de puntjes op de i te zetten!
@shadowbroker: Nou the fuck en? Mensen mogen leven zoals ze willen, mits het binnen de kaders van de wet blijft. Heb je geen donder mee te maken.
@Jochempie: je voelt je wel aangevallen of niet? Drugsgebruiker?
@shadowbroker: Nee, free spirit.
@shadowbroker: TRIGGERED :’|
@shadowbroker: Ik ben het wel met je eens, maar ik heb soms wel eens het idee dat het komt doordat we de hele dag worden overspoeld met nieuws en filmpjes van ellende van andere. Aanslag hier, overstroming daar, verminkte ezel in India, ondervoede kindjes in Afrika en drugsgebruikende aso’s in achterstandswijken zonder toekomst en ga zo maar door. Mensen worden er op die manier nogal ongevoelig voor volgens mij.
@berlinetta: precies. In dit geval, de mensen in kwestie hebben een lekkere bonus gekregen van Mini en lezen toch geen Nederlandse autosites. Zouden ze dat wel doen, boeit het ze nog niks. Dus in een rant over nutteloze discussie verschijnt er nog eentje.
@720s: De mensen in kwestie zijn acteurs.
@jochempie: Ook acteurs moeten wel eens in een apenpakkie het internet op. Alleen die worden er ook voor betaald zodat ze er geen problemen mee hebben.
@shadowbroker: ik vind het storend dat alles voor ons word bepaald.
@shadowbroker: Je kunt toch ook wel zonder die mensen te kennen zien dat t een stelletje groenlinkse treehuggers zijn. Leuk autootje btw, jammer dat er geen otto in t vooronder ligt.
@viezefreddyw:
op zich een mooie hipster omgeving. Kan iemand uitvogelen waar dat is want ik kon het zelf ff niet achterhalen met de schaarse info van de foto’s, ‘op afbeeldingen googelen’, streetview etc. Vind het altijd wel leuk tijdverdrijf om locaties achterhalen.
Ik vind het toch zooooooooooo enorm bijzonder dat de gemiddelde autofabrikant telkens een model met het syndroom van down ontwerpt om die als elektrische auto aan te bieden aan de milieubewuste (meestal wat slimmere) medemens. Zo gaat het nooit wat worden.
@roppp: Volkwagen heeft de eGolf, ziet er precies uit als een ehh Golf.
@mashell: ik zag er gisteren toevallig een rijden! Wist van het bestaan niet af.
@roppp: elektrische auto’s geven nieuwe mogelijkheden voor ontwerpers. Die gaan er anders uitzien dan de auto’s van de afgelopen 100 jaar. Daarom zie je ook zo veel concepts. Ik vind het een spannende nieuwe tijd, anderen hebben veel moeite met de veranderingen in het leven.
@roppp: daar heb je een punt. De meeste zien er niet uit. De Kia Soul vind ik er goed uitzien. De Hyundai ook. De Tesla’s ook. Maar zoals de i3 en de Prius moeten die concepts om de een of andere reden er futuristisch uitzien.
Ziet er in ieder geval beter uit dan de i3 zelf.
Ergens vind ik het apart om in 2017 nog iets te moeten lezen over een elektrische conceptauto. Gevoelsmatig had dit 4 jaar geleden al uit moeten komen.
Ik dacht even naar de nieuwe Suzuki Swift te kijken…
Kunnen ze niet gewoon normale velgen leggen onder E modellen… enige wat mij stoort steeds.
Waarom kan de elektrische versie er niet normaal uitzien? Mini is een leuk kek bakkie maar deze is echt een lelijk hok. Eco hoeft toch Tesla te zijn. Tesla 3 is van binnen ook zo lelijk.
In 2019 al?? Dat groene dak vind ik wel mooi. Die achterlichten in de vorm van de vlag van die afvallige Britten vind ik wel leuk. De auto op zich vind ik iets te clean. Anorexia meisje vind ik triest.
De dames in kwestie mogen hem gerust voor de deur zetten en even wat komen drinken. Ik vind het een leuke wagen, zie de union jack lampjes. Fluorkleurtjes zijn ook helemaal in, net als wijde broeken (blijkbaar). Het mag allemaal gerust wat gekker in de wereld.
Leuke auto!
Ik vind hem wel gaaf. Als de actieradius prima is (minimaal 400 km in de praktijk), dan wil ik er wel een. Lekker geruisloos hoeken door de stad.
Hé, weet je hoe dat heet, hé, zo’n deel van de velg uit een 3D printer?…


Een wieldop.
@Jochempie: Scherp, ik moest lachen!
Elke keer als een gevestigd merk met een E-versie concept komt van een bestaand model krijg ik plaatsvervangende schaamte; het is geen 2010 meer.
VW heeft iig een Golf-E; lijkt me een prima ding en ziet er uit al een normaal model: je hoeft je er niet voor te schamen. Renault heeft een Clio een raar uiterlijk gegeven met een snelheids limiet van 141 (zagen we gister). Maar dan zijn we er wel zo’n beetje.

Maar als BMW nu met Mini met maar 33 KWh, in concept vorm komt: sorry, te laat.
En dan die onzuinige range-extender eraan hangen. Rot op, mik er gewoon een grotere accu in.
En laat dat ding er dan een beetje normaal uit zien: als een Cooper S met wat groene of blauwe accenten.
@gregorius: grotere accu = grotere auto. MINI zal dus nooit de range topper worden die de Telsa Model S wel kan zijn.
@mashell: Klopt. Maar je zit nu op te weinig range. Je ziet nu dat de kleintjes ongeveer 6km (echt) met 1 KWh doen, waar de Model S ongeveer 5km ver komt met 1 KWh.
Dat betekent dat een Mini met 33 KWh in het echie net aan 200km redt. Da’s gewoon te weinig. 300-in-het-echt, gok ik zo, is zo’n beetje de onderlimiet wil je geen mensen afschikken die een kleine E-auto met premium allure (prijs) willen kopen.
Ja, dit dus! “Kijk hier onze concept!” “Hij kan hetzelfde als de concurrentie, maar dan minder en een paar jaar later!”

Koop dan!!
Terug komend op de doelgroep, de mensen die ik vaak op het forum voorbij zie komen passen hier wel bij, Alleen die hebben geen nagel om aan hun reet te krabben, als er iets aan hun auto moet worden gedaan, lees je steeds, weet iemand een goedkoop adresje. Zum Kotsen ermee,met die miereneukers die wel premium willen rijden maar niet het geld ervoor hebben.
@falafel: ervoor over hebben?
Precies!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).