Officieel: Gran Turismo 6 komt dit najaar

Auteur: , 61 Reacties

Of u de PS3 dus weer wilt afstoffen.

Fan art. NIET DE ECHTE COVER!

1200 auto’s

Gran Turismo 6 wordt grotendeels een facelift van het vijfde deel. Denk aan dezelfde line-up van auto’s, maar met de toevoeging van recent uitgebrachte speeltjes, evenals een aantal klassiekers. Ook worden er zeven nieuwe locaties toegevoegd, waaronder het Britse Silverstone-circuit. Hiermee komt het totaal aantal bestaande tracks op 33 uit. Ook is de circuitbouwer verbeterd en kun je online op meerdere circuits racen. Verder zegt Sony de user interface te hebben aangepakt.

Game Engine

Aangezien het 2013 is, ontkwam GT6 niet aan de social media-drang en kun je straks smartphones en tablets koppelen aan het spel om je Facebookvrienden of Twitterbuddies op de hoogte te houden van je score. Ook is er aan de game engine gesleuteld, zo meldt Apparata.nl.

Een exacte lanceerdatum voor GT6 houdt Sony nog even achter de hand, en laat slechts weten dat het spel ‘in the holiday season’ op de markt komt. Maar eerdere geruchten spraken over 28 november, wat daarmee best wel eens kan kloppen.61 reacties

Leuk voor de kinderen….
@norge: en voor jouw?
@norgge: jouw wat? ‘Jouw’ is een bezittelijk voornaamwoord. Of bedoel misschien ‘jou’?
@norgge: Ik denk dat hier iemand aan het werk is geweest met het stelen van nicknames… als je kijkt naar de kerel boven jou
@norge: Zit er wel een VAG filter op? :’)
@norge: Of voor je kleinkinderen. Eer GT6 uitkomt…
Ziet er veelbelovend uit!
@fa5test: er is nog nooit een GT uitgebracht met echte Porsches, hopelijk dit keer wel.. Dan ziet t er pas goed uit
Nu a.u.b niet 100duzend auto’s waarvan je 3/4 niet WIL hebben!
@jeffreym3:
inderdaad, en 745 versies van een japans model (zoals het was met de 3000GT in GT5, werd door je strot geduwd gewoon..)
@jeffreym3: het officiële aantal is 1200 voor Gt6, dus maar moet je wel bang voor zijn…
Reken dus maar op een release in de zomer van 2014
@jeroen13: Als de PS4 dan nog niet uit zou zijn: waarschijnlijk wel. Nu hebben ze echter een niet te missen deadline.
@Yeelen: Ik lees net op Apparata dat het ook voor de PS4 uitkomt.. Och ja, zo veel werk was er niet om in te steken, dus hij zal wel af zijn tegen dan.
@Yeelen: vorige was volgens mij ook iets van 1,5 jaar uitgesteld dus zou niet verbaasd zijn als het nu weer langer duurt dan ze zeggen..:P
Jammer, het enige dat ik nog miste in gt5 is een uitgebreider wagenpark…
Ik ben benieuwd! De boxart suggereert in ieder geval dat er deze keer wel Porsches inzitten, dus dat zou erg leuk zijn!
@kimi100: dat zullen wel RUFs zijn, de rechten van Porsche zijn ooit aan EA verkocht.
@porsche928: wat heeft EA hiermee te maken?
Er zijn 33 verschillende locaties! In het totaal zijn er nu 71 verschillende parkoersen, waarvan 19 nieuw.
het enige dat ze van mij moeten veranderen is de manier waarop je in splitscreen multiplayer auto’s kies… een eeeindeloze rij aan auto’s waar je jou speeltje in moet opzoeken.. dit werkt voor geen meter! je kon gewoon niet tegelijk met z’n 2 een auto zoeken omdat het dan vastliep of schokte, plaatje werden niet geladen… doe mij maar weer de manier die ze in deel 4 gebruikten. gewoon per merk, alle auto’s netjes op een rijtje met info
Koop toch gewoon een xbox met forza.
@jweelden: of een échte grote mensen auto…
Waiting for Project Cars…..
Als ze nou maar in godsnaam fatsoenlijk motorgeluid implementeren. Ik erger me kapot bij GT5 aan die stofzuiger aandrijving in alle auto’s.
@j00rs: koop een setje speakers met goede subwoofer ;-)
@j00rs: GT5 heeft de meest realistische motor geluiden. Je hebt wel goede headphones of speakers nodig om het goed te horen. Tv speakers geven het stofzuiger effect, omdat tv speakers nauwelijks bass hebben.
@drunkdriver: nou ik heb gewoon goed speakers met dubbele woofer en het is nog steeds kut..
@drunkdriver: Ik heb een goede geluidsset. Het is gewoon slecht, emotieloos en onrealistisch geïmplementeerd.
@j00rs: het is nogal afhankelijk van de camerapositie van waaruit je rijdt.
@drunkdriver: Haha, totale onzin! Ik race in de kelder met een complete surround sound installatie en het is nog steeds kut! Boven speel ik Forza gewoon op een TV waar echt leuk en realistisch auto geluid uit komt.
@drunkdriver: hmmhmm, ik heb ze allebei (gehad) en ik speelde met de complete kermis (HD TV, 5.1, Playseat, Fanatec GT2 stuur) maar nog steeds was GT5 niet om aan te horen. Dat bandengeluid ook… Om te huilen.
@drunkdriver: not really, de geluiden zijn gewoon niet realistisch. Ze zouden net zoals Forza de geluiden van de echte auto op moeten nemen
@dutchiehd: Wat ze ook gewoon hebben gedaan, maar niet op de manier geïmplementeerd waardoor het lekker klinkt.
@rycemasta: dus..niet gedaan?
@drunkdriver: Bullshit. Als jij dat vind, dan heb je een heleboel auto’s nog nooit ‘in real life’ gehoord.
Voorbeeldje:
http://www.youtube.com/watch?v=ZrZADjhmESA (The real deal)
vs.
http://www.youtube.com/watch?v=c-B3dKtGlJ4 (GT5 onzin)
Ze moeten ook zeker de graphics verbeteren en de interieurs verbeteren en uitbreiden
Jarenlang GT5 gespeeld, nu tot voor kort overgestapt op FM4. Een ideaal zou de game engine en wagenpark van Forza (want geluid), + het uitgebreide circuit aanbod van GT5 in combinatie met de GT5 interface. Toch?
Ik zie een GT3 op de hoes… Zou dat willen zeggen dat er Porsche eindelijk in het spel komt? Ik hoop van wel alleszins…
Forza 5 word beest. Forza 4 is gewoon beter. Betere geluiden betere besturing. Misschien ziet GT er dan wel wat beter uit maar dat is het dan ook wel
@jawi94: Forza heeft echt belabberde besturing…
@reventon: Forza belabberd? Wat voor besturing moet GT5 dan wel hebben… Geen?
@E320cdi: ik vind GT5 qua physics en rijgedrag realistischer dan forza.
@jawi94: 100% Eens. Zoveel mooier vind ik GT5 niet ten opzichte van Forza 4. Ik heb dan ook m’n PS3 met GT5 verkocht, aangezien ik áltijd Forza pakte.
@jawi94: Waarschijnlijk loop jij dan nog met je joypad te emmeren? Probeer ‘ns een goed forcefeedback stuurwiel en beoordeel ’t dan nog een keer…
1200 auto’s en een paupergeluid!! Joppe..
Liveblog GT 15th anniversary :

https://twitter.com/gtplanetnews
Enige auto is niet bagger klinkt in gt5 is de slr mclaren
Het geluid in Forza is inderdaad beter maar het realisme van de circuits kan niet tippen aan dat van GT5. Heb laatst Forza gespeeld (rondje Nordschleife) en dat was echt niet realistisch (heb redelijk wat reallife rondjes gereden op de Ring. Dat is in GT5echt stukken beter.

Hopelijk bevat GT6 straks meer Europese en up-to-date auto’s in plaats van 350 Skyline versies en modellen uit het vorige decennium…
Mee eens. Vooral die eindeloze rijen reclameborden, tribunes en kermisattracties rond het circuit die er in werkelijkheid niet staan, gaan nergens over. Vervolgens kloppen de afstanden niet goed en rij je dus geen realistische tijden.
Ik wacht wel op Forza 5. Tenminste degelijke graphics en motorgeluiden.
‘Gran Turismo 6 wordt grotendeels een facelift van het vijfde deel’

Waarom doet deze zin mij aan de Volkswagen Golf denken?
@alassad: + 1000
woohoo 1000 lelijke en 200 daadwerkelijk volwaardige auto’s, geen geliefde klassieke GT1, 2, 3, en 4 cirquits meer. Nog meer brak motorgeluid en nog meer nutteloze integratie met mijn telefoon en tablet. Nee ik kijk echt uit naar GT6, oh nee wacht er komen nog 3 andere spellen en 2 nieuwe consoles uit in de zelfde periode dus ik heb geen rooie cent meer over voor GT6.
Ik was altijd een groot GT fan, maar met GT5 hebben ze de boel echt compleet verpest.
De persoon die het wel ok vond dat je in GT5 voor de PS3 gewoon de models van GT3 en 4 van de PS2 kon gebruiken zonder er ook maar een zak aan te verbeteren mogen ze van mij in een schandpaal op de dam plaatsen met een bak rot fruit er naast. Ik heb lage verwachtingen van GT6, en gezien de tijd die ze nodig hadden om de rommel op de markt te brengen waar ze de naam GT5 op hebben durven te zetten kan ik mij niet voorstellen dat ze in 2 jaar tijd een fatsoenlijke game hebben kunnen maken.
@MrSkyline: De boxart gebruikt in dit artikel is overigens nep, wanneer heeft er ooit een Porsche in een GT game gezeten?
*kuch* FORZA 5 *kuch*

Minder auto’s maar zoooveel meer mogelijkheid in upgrading, painting en online!
Forza 5 in combi met Fanatec Turbo S of GT2 wheel!!

Kan niet wachten :)
@MLTB: Ik zou eigenlijk eerder voor een Fanatec CSR gaan, die zijn zelfs forza branded en nog net een stukje beter.
@MrSkyline: Inderdaad schijnt erg goed te zijn! Maar die vind ik niet zo mooi persoonlijk. Heb zelf de Turbo S gehad en die matched wat meer met normale productie auto’s qua styling ( hiermee rij ik het meest in dit soort games ), die CSR is gelijk zo’n Le-Mans/GT-klasse iets en een beetje te extreem..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).