Officieel: Mazda2 met nieuwe foto’s

Auteur: , 21 Reacties

Gisteren berichtten we jullie al over de gelekte plaatjes en info van de nieuwe Mazda2, maar vandaag is het karretje officieel gepresenteerd.

Zoals reeds aangegeven wordt dit model geleverd met een 1.5 SkyActiv-D dieselmotor met 105 pk en een 1.5 SkyActiv-G viercilinder met 100 pk. Het exterieur heeft volgens het persbericht een Kodo-vormgeving meegekregen en eerlijk is eerlijk, de 2 oogt fris en zelfs een beetje Europees. Verder heeft men nog geen officiële informatie vrijgegeven.

Dat de nieuwe Mazda veel beter oogt dan de vorige generatie, is met name te danken aan het nieuwe front. Bovendien doet de algehele vorm een beetje denken aan die van de Citroën C3, wat ook een aardige verbetering is ten opzichte van zijn voorganger. We zijn dan ook benieuwd of het Mazda lukt om kopers te verleiden om eens voor wat anders te kiezen dan de Europese auto’s in dit segment.

Check onderstaande foto’s die een nog beter beeld geven van Mazda’s kleinste.21 reacties

Vandaag gepresenteerd? Dan zijn ze bij Mazda vroeg uit bed gevallen vannochtend.
@moveyourmind: ooit gehoord van tijdzones?
@autoblogger: Weer eens lekker sloom van mij om daar niet aan te denken.
Is dit ding nog ergens op gebasseerd? Of hebben ze m helemaal zelf ontwikkeld?
Op zich vind ik de nieuwe 3 en 6 best mooie verschijningen en in z’n segment ziet deze 2 er ook niet slecht uit.
Maar een 1.5 met 100 pk. Misschien dat ie effectief hetzelfde verbruikt als zn concurrentie, maar het is nog maar afvragen of ze ook goed gaan scoren in de kromme europese verbruikstesten. Zal uiteindelijk toch invloed gaan hebben op het succes in en buiten NL.
@gregorius: Volgens de Mazda mensen op Autoweek Live is de SkyActive motor zuiniger dan een hybride motor.. En kunnen ze hem waarschijnlijk nog zuiniger maken zodat die voldoet aan de Euro7 norm als deze komt.
@rammillius: ja: zuiniger in het echie dus. Of dat ook zo zal uitvallen in de foute-tests weten we nog niet. En dat is toch waarop de auto’s worden verkocht in NL.
Ik wist niet eens dat Mazda nog bestond..
@parker: Daarom hebben ze de foto’s een dag voor de officiële presentatie “gelekt”, zodat de hele wereld er al over gaat praten. En vandaag is het weer nieuws omdat het zogenaamd officieel is. Nu krijgen ze dubbele publiciteit.
Dit trucje hebben ze afgekeken van de Duitse merken. Die doen het al een tijdje op deze manier.
Erg leuk parker domme opmerking.ziet er super uit kleintje 3 ga denk me spaarpot maar aanspreken.en heren er is al bewezen dat de 2.0 skyactive net zo zuinig is als de 1.0 3 cilinder turbo in de ford mondeo.dus wat nou downsizen
@hagenees39: wat dat betreft is alles al bewezen, en is ook alles al ontkracht
Vind het grilletje niet zo. Mazda komt met de mooiste concepts die zo in productie lijken te kunnen. Helaas (net als Subaru) is het eindproduct altijd een stuk saaier. Zou toch doorsparen voor een 3. Die vind ik qua design net effe leuker.
@E34M5Touring:
Ik deel je mening; de Mazda 3 is (nog) mooier. Maar die heeft een vanafprijs van € 23k
Ik denk dat de vanafprijs van een Mazda 2 €7k lager zal liggen. Dan heb je wel een 100 pk 1.5 (dus ook nog wat trekkracht). Iets groter is fijner, iets krachtiger is fijner, maar of ik dat ook werkelijk nodig heb…
@ramshoek: Ik zou het wel de moeite waard vinden. Heb je toch iets meer auto. En de basic diesel 3 is in principe ook snel zat. Zou mijn keuze zijn in ieder geval. Liefst een GT-M 6 2.2D natuurlijk ;)
Mooi bakkie hoor.
Ja hoor. Nog altijd zeker mooi!
“Bovendien doet de algehele vorm een beetje denken aan die van de Citroën C3”

Ben je naar het strand geweest en zit er nog wat zand in je oren? Wat een vergelijking, sjonge jonge.
Mazda is goed bezig, ze bouwen leuke auto’s die zich onderscheiden van de massa. Nu nog de nieuwe MX-5 en eventueel een RX7/8 opvolger goed in de markt zetten.
Zeker voor een B-segmenter een leuk bakkie, het zal ongetwijfeld beter sturen dan zijn Duitse tegenhanger die je wel mag leasen, en dat is jammer.
Als ze de prijs een beetje concurrerend kunnen houden is het voor de particulier wel een goede keuze.
Ziet er leuk uit. uiteraard niet zo spannend als het concept maar ziet er leuk uit.
Heb echter wel het gevoel dat de 2 niet echt veel spanning zal geven maar dat mag je ook niet verwachten van deze motor.
Wat zou het toch mooi zijn als ze er een mps blok in zouden hangen :)
@ ik kijk uit naar de rij test ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).