Wegschuivende berg zand voorziet Schipholweg van s-bocht

Auteur: , 19 Reacties

Een berg zand die bestemd was voor de A9, heeft ervoor gezorgd dat de N232 onbegaanbaar is geworden.

Wegschuiving N232

Rijkswaterstaat is momenteel bezig met de omlegging van de A9 en had daarvoor een grote berg zand gereserveerd, maar de zwaartekracht had kennelijk hele andere plannen. Door het wegzakken van de uit de kluiten gewassen molshoop vertoont de nabijgelegen Schipholweg (N232) flinke scheuren. Het asfalt is dusdanig beschadigd dat de weg moest worden afgesloten.

Bovendien is de eens kaarsrechte weg volgens Michel van Bergen nu voorzien van een s-bocht en daarnaast is een elektriciteitshuisje compleet verzakt. Omdat de zandberg momenteel nog steeds verschuift, blijft de weg voorlopig nog afgesloten.19 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Die flitspaal XD
Toch jammer dat je dit niet kunt voorspellen met wat berekeningen op basis van een onderzoekje VOOR je de boel stuk maakt… Oh wacht, wat??
@w0o0dy: Interessante opmerking, omdat inderdaad het berekenen van wanneer zandhopen gaan schuiven heel moeilijk is. Het zit op een beetje hetzelfde niveau als aarbevingen voorspellen. Zo kunnen we goed berekenen wat de maximale hoek van een droge zandberg is voordat het 100% zeker gaat schuiven, maar ook al blijf je onder die hoek, dan krijg je soms grote verschuivingen die niet of nauwelijks te voorspellen zijn. En dan hebben we het nog niet gehad over vocht in het zand, trillingen van voorbijrijdende vrachtwagens, etc etc… Het vakgebied die zich hier mee bezig houdt heet ‘Granular Matter’. Heel boeiend spul. En nog veel uit te zoeken.
@MDA: ik heb eerder het idee dat de onderliggende grondlaag het gewicht van de berg niet kon dragen en daardoor weggedrukt is (als je kijkt naar de grond die over de werfkeet “gesplurt” is…) En dat is iets dat je volgens mij wel kan voorspellen door een sondering te doen en er even op te rekenen
@tjorque: je hebt gelijk… het is de grond die weggedrukt is door het gewicht.
Valt allemaal nog wel mee. In Roemenistan halen we onze schouders er voor op, geven een dot gas en nemen die mooie chicane met groot plezier ;)
1e Nederlandse N-weg met hindernissen is een feit.
In mother russia, zis is normal road :)
Even Apeldoorn bellen?
Net zo’n derde wereld land……Waar kan ik doneren?
@norge: Oh wees maar gerust. Je donneert al heeeeeel veel. Meer dan je lief is gok ik…
@MDA: Nee hoor :)
@norge: ah, das waar. Jij donneert locaal natuurlijk. Nou. Stuur dan maar wat geld deze kant op! :)
@norge: Nou jawel hoor…Hoewel Noorwegen geen EU lid is draagt het elk jaar honderden miljoenen bij aan de EU. Dat komt niet rechtstreeks naar Nederland uiteraard daar wij netto betalers zijn maar goed, alles wat Noorwegen afdraagt hoeven wij niet te doen dus…je betaalt indirect nog steeds wat voor Nederland en dit soort fratsen ;)
@jaapiyo: daardoor kunnen wij jullie van gas en olie voorzien..
@norge: Idd…want anders raak je al dat gas en die olie aan de straatstenen niet kwijt natuurlijk, niemand die uit zo’n onbetrouwbare schurkenstaat als Noorwegen dat soort vitale commodities wil betrekken als je het ook uit Irak en Rusland kan krijgen ;)

Maar ja zo geven wij het geld ook weer aan Zuid Europa zodat ze daar vervolgens de producten kunnen kopen van onze bedrijven…in theorie.
en dan durven klagen over belgische wegen.
Meer een lanceerplatform voor motors
@gecko75: of wielrenners ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).