Officieel: Lewis Hamilton blijft nog even bij Mercedes

Auteur: , 32 Reacties

De Brit is nog niet klaar bij de Duitsers.

Officieel: Lewis Hamilton blijft nog even bij Mercedes

De stoelendans waarop meing Formule 1-fanaat zo ongeduldig wacht, lijkt vandaag nog enkele jaren uitgesteld te worden. Lewis Hamilton heeft namelijk een contractverlenging getekend bij Mercedes voor twee jaar. Hiermee blijft de Brit tenminste tot en met 2020 uitkomen voor de Duitse equipe.

De geruchten hingen al een tijdlang in de lucht, daar Daniel Ricciardo via zijn eigen contractverlenging aangaf dat er geen plek was bij de twee andere top teams in de Formule 1. Bij Mercedes blijven Valtteri Bottas en Lewis Hamilton de dienst uitmaken, bij Ferrari is het sowieso Sebastian Vettel en mogelijk Charles Leclerc of oudgediende Kimi Raikkonen die het rijdersduo vormen.

Uiteraard schreeuwt Mercedes niet van de daken voor hoeveel Lewis Hamilton uiteindelijk heeft getekend, maar dat wil niet zeggen dat niemand ervan op de hoogte is. De Britse sportmedia, regelmatig een betrouwbare bron, spreekt van een contract waarbij maximaal 40 miljoen Britse ponden gemoeid zijn. Mercedes wil Hamilton uiteraard maar wat graag aan zich verbonden houden, maar tot een recordsom is het waarschijnlijk niet gekomen. Dit zal wellicht ook iets te maken hebben met het feit dat Hamilton inmiddels alweer 33 jaar oud is, en tegen het einde van zijn contract 35 jaar oud zal zijn. Daarbij spreekt de Brit al een tijdje over stoppen, dus is de kans relatief groot dat hij tot het einde van zijn carrière bij de Duitse formatie zal blijven.

Lewis Hamilton heeft sinds zijn overstap van McLaren naar Mercedes in 2013 liefst 3 wereldtitels op zijn naam gezet. In diezelfde periode van ongeveer 5,5 jaar won de Brit 44 Grand Prixs in zijn Silberpfeil. Wanneer hij zijn contract heeft uitgediend, zal hij 8 seizoenen voor de renstal uit zijn gekomen. Hamilton is dan 14 jaar actief in de Formule 1.32 reacties

Duidelijk een topcoureur mag in het lijstje met de hele groten…
Of je hem nou mag of niet feiten liegen niet. Ik ben voor de glamour die hij brengt in de F1 (al ben ik dat zeuren als hij achter ligt wel een beetje beu) en ik denk dat hij nog wel een WK in zich heeft.
Jammer, had hem het liefst uit de F1 zien verdwijnen…. ben nog meer kvyat supporter dan een hamilton supporter.
@spykerboy: liever zie ik Hamilton dan die saaie Bottas rondrijden in een Mercedes. Ik snap dat Wolf en Lauda kiezen voor rust en een duidelijke hiërarchie binnen het team, maar leuker wordt het er niet van.
@spykerboy: Dat is dus precies waarom ie moet blijven. Liever iemand die love-it-or-hate-it reacties oproept dan de zoveelste saaie lul. Van die mensen waar niemand echt een hekel aan heeft, maar die ook niemand echt enthousiast maken. Lewis geeft cachet aan de sport. Kimi en Max ook, maar zo’n Bottas? Je zou nog in slaap vallen als ie voor je staat.
@spykerboy: ben geen Hamilton supporter, sterker nog ik juich als ie crashed of z’n auto stuk gaat. Maar man, wat kan die kerel sturen!
@str8six: mooi gezegd. Ben ook zeker geen LH fan, met zn gemiep en “you guys are the best fans in the world!” gedoe, maar qua rijden is hij een ware topper.
Ik zou stiekem graag zien dat hij na volgend jaar ook nog eens bij een ‘minder’ team zou gaan rijden.. gewoon om te zien wat het scheelt, wat voor verschil hij kan maken en hoe hij een team verbeterd.
@ukbob: Ik word altijd een beetje simpel van mensen die steeds roepen dat Hamilton dit roept over alle mensen over de hele wereld tijdens races. Ten eerste is dit niet waar. Hij heeft het over twee groepen gezegd, de Mexicanen en de Britten en niet op dezelfde manier, dus strikt genomen past het nog steeds. Apart hiervan heeft hij nooit over de toeschouwers gezegd dat ze de beste ter wereld zijn.

Dat het gewoon een media-truukje is om elke keer de fans aan te spreken, tsja, dat is duidelijk. Maar dat hij over iedereen zou zeggen dat ze de beste zijn is onzin.
@kenju: en ten tweede?

Ik denk dat jij beter moet gaan opletten, hij zegt het inderdaad niet altijd maar wel 9 vd 10 keer. ‘Love you guys, you are the best’ ‘best crowd in the world’ ‘the crowd is amazing, it is the best’. Beetje trumpiaans inmiddels
@jeaup: Ten tweede doet hij dit pas sinds vorig jaar. Dus dat het hem zou kenmerken… Niet echt.

Maar hij zegt het dus zelden. Als je zegt ‘great crowd’, zeg je niet dat de de beste fans zijn.
@ukbob: Wat maakt het nou uit dat die vent dat na elke race roept. Tegen vriendinnetjes moet je ook altijd zeggen dat ze de mooiste vrouw van de wereld is, gewoon omdat dat werkt.
@str8six: in vrije lucht wel ja… inhalen kan ie niet (meer).
@spykerboy: De Mercedes kan dat niet. Die is duidelijk gebouwd met het idee dat het de snelste van het veld is. Dus voorop.
@spykerboy: Duidelijk de race in Silverstone niet gezien dan. Voor je roept dat het met de snelste auto makkelijk is. Dit geldt voor Verstappen en Vettel ook. En als je ziet hoe moeilijk Bottas door het veld ging in Frankrijk, kan hij wel degelijk nog inhalen.
@alino: Ondanks dat ik het niet eens ben met dat Hamilton niet kan inhalen (ligt inderdaad vooral aan de auto) hecht ik nooit veel waarde aan inhaalraces zoals hij op Silverstone deed. Het verschil tussen de topteams en derest is gewoon erg groot. Verder is Hamilton in Engeland natuurlijk sneller dan wie dan ook.
@spykerboy: Je hoeft geen supporter te zijn om iemand te waarderen. Al zegt dit waarschijnlijk iets over in hoeverre je van F1 houdt en in plaats daarvan alleen naar individuen kijkt.
@kenju: exact!
@kenju: kijk al mn hele leven F1, ben dus echt wel F1 minded. gaat mij echt niet om de individuen. Gaat mij meer om een bepaald team wat er mee rijdt waar ik steevast voor ben, maakt niet uit wie er in rijdt voor mij als ze maar winnen (Ferrari)
Het zou hem sieren om met F1 te stoppen na tal van titels/9overwinningen. Ruimte maken voor de jonge garde, en zelf bijvoorbeeld Formule E rijden gaan rijden om die sport te promoten, of endurance races te gaan rijden.
Maar ja, dan ben je niet meer in de picture…..
@marinepower: Ja want dat is wat MS deed, en Senna, en Prost en Vettel.
@marinepower: waarom zou hij? Hij maakt nog steeds een goede kans om wereldkampioen te worden, is erg snel en verdient waanzinnig veel geld. Hij zou wel gek zijn om endurance of, nog erger, Formule E te gaan rijden.
@marinepower: waarom? Jongens als Stroll, Ericsson zijn de jonge garde maar rijden nog geen deuk in een pakje boter. Het zou hen sieren op te stappen en plaats te maken voor talent ipv geld.
@str8six: mooi gezegd!
Man wat kan ik me ergeren aan die Stroll, lijkt me als coureur ook erg frustrerend zo’n rijke lui’s kindje naast je rijdend die er geen bal van snapt.
Ik kan me ook ergeren aan Hamilton, ben zelfs anti Hamilton, maar voor z’n rijkunsten moet je toch echt respect hebben. Of zoals Kimi zou zeggen: Pwoah
@volvonerdy70: nee, Bwoah..
@marinepower: besef je wel even dat we het hier over Lewis Hamilton hebben. Eén van de beste coureurs die de sport ooit heeft gekend, die nog steeds op de top van zijn kunnen presteert. Zo iemand wil je toch zo lang mogelijk behouden? Als het voor hem even meezit pakt hij dit jaar zijn vijfde titel, en ik durf je ook wel op een briefje te geven dat hij in 2019 en 2020 ook om de titels strijdt.
via Android app
@marinepower: jij stopt ook met je werk als je er goed in bent en je je vermaakt?
@stfu: met de centen van Lewis, stopte ik met terugwerkende kracht 20 jaar geleden al.
Ja logisch, bewezen winnende formule. Bovendien is het een erg klinische coureur die maar weinig fouten/crashes maakt
Zo nu kan Ricciardo ook eindelijk bijtekenen nu hij weet dat Mercedes geen optie meer is
@dsdh: Ricciardo heeft al bijgetekend.
-EDIT: doe dat soort praat even lekker op Dumpert ofzo.-
Hij heeft de snelste auto is hij dan ook de beste coureur?
Wanneer het maar beetje tegenzit wordt ie geen eerste, dus ja wat zegt dat?
F1 is geen pure sport, die gene met het meeste geld wint bijna altijd,
Ik hoop dat liberty media daar nu eens een eind aan maakt, iedereen dezelfde auto dan kan je pas zien wie de beste coureur is.
@scale: maar dit is de formule 1, dat gaat het erom wie de snelste auto binnen de reglementen kan bouwen. De coureurs zijn eigenlijk maar bijzaak. Ik ben het er overigens helemaal mee eens dat cup races waarin iedereen met dezelfde wagen rijdt vele malen spannender zijn om naar te kijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).