Ricciardo verzucht: “Ik hoef geen eerste rijder te zijn”

Auteur: , 12 Reacties

De honingdas is niet boos maar teleurgesteld, zo lijkt het.

RIC

Spoiler Alert: Daniel Ricciardo blijft bij Red Bull Racing. Ja, dat had je niet gedacht hè. Wel? Nou ja oké, na onze eerdere berichtgeving over de mogelijke destinaties van de Ozzie, hadden de goede verstaanders al door dat er eigenlijk geen andere opties waren voor Max’ teamgenootje. Dat besef lijkt nu ook doorgedrongen te zijn bij Daniel zelf, die hoewel hij benadrukt dat er nog niks getekend is, bij Motorsport-Total het volgende laat optekenen:

Afgezien van Red Bull zijn het [Ferrari en Mercedes] de meest aantrekkelijke opties. Maar als een overgang naar die teams niet mogelijk is, wordt het moeilijk er mij van te overtuigen dat er nog betere opties zijn dan bij Red Bull blijven. Hoe dan ook zet ik binnenkort gewoon ergens mijn handtekening, omdat ik er klaar mee ben elke keer weer dezelfde vragen te beantwoorden.

Een lucratieve verhuizing naar McLaren lijkt dus geen serieuze overweging te zijn voor Danny-Ric, ondanks het feit dat hij bij het team uit Woking naast een gage van 20 miljoen per jaar een ‘beschermde nummer 1 status’ zou kunnen krijgen. Precies zoals Vettel en Hamilton die genieten bij respectievelijk Ferrari en Mercedes dus. De algemeen heersende mening in de paddock is dat het juist deze voorkeursbehandeling van Vettel en Hamilton is die ervoor zorgt dat er bij de roden en zilveren geen plek is voor de snelle Daniel. Wellicht juist hierom werpt DR3 de notie dat hij een ‘eerste rijder’ wil zijn van zich af:

Ik wil helemaal geen ‘eerste rijder’ zijn. Of nou ja, het is niet per se dat ik het niet wil, maar ik heb het in ieder geval niet nodig.

We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat DR3 hiermee een beetje low key schaduw op LH44 en SV5 werpt. Alhoewel, het zou ook simpelweg kunnen betekenen dat Daniel zich schikt in zijn rol als tweede rijder bij Red Bull Racing, zoals hij in alle races sinds Monaco heeft gedaan. OH NO HE DIDN’T!12 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Ik denk dat omdat hij sympathiek overkomt en goedlachs is dat er niet echt kritisch naar zn prestaties wordt gekeken door de fans. Als je dat wel doet dan zul je zien dat het geen uitzonderlijk talent is.
Hij is snel maar het is geen uitzonderlijk talent zoals Hamilton, Vettel en ook ons eigen Verstappen dat wel zijn.

Zelfs met hetgeen waar hij om bekend stond, namelijk het kwalificeren, wordt hij overvleugeld door Verstappen. In races eindigt hij alleen voor Verstappen als Max problemen heeft of zijn eigen problemen veroorzaakt.
Dat zien de andere teams ook. Waarom zou je hem dan willen hebben als je al een soortgelijke rijder in je team hebt?
@Rick-dos: Ik schat hem hoger in dan Bottas of Raikkonen dus ik had het niet vreemd gevonden als Mercedes of Ferrari hem had gewild.
@berlinetta: dat zouden ze misschien wel willen, maar Vettel weet dat Ricciardo sneller was in hun gezamenlijke tijd. En die zal echt wel een stem hebben over wie hij naast hem wil
@coffeecup: Vettel heeft helemaal niks te zeggen over wie hij naast zich wil hebben rijden. Als ze iemand willen die of wel beter/slechter/sneller/langzamer is, doen ze dat.
@coffeecup: Misschien dat Vettel dan weet eens beter zijn best gaat doen. Hij had vorig seizoen kampioen kunnen worden als hij het zelf niet had verpest.
@berlinetta: precies dit. Een 2e rijder die wel goed voor PR is… lijkt me nog steeds de meest sympathieke man van het paddock.
@berlinetta: Dat zien Merc en Ferrari blijkbaar toch anders en zij hebben alle data. Ze hebben niet eens (serieus) met hem gesproken.
@Rick-dos: Eens, zij weten maar dan ik. Maar dat ze niet met hem hebben gesproken, hoeft niet pet se te liggen aan de vraag of hij snel genoeg is. Het kan ook financiële redenen hebben.
@berlinetta: daarnaast, het laatste seizoen met vettel bij redbull reed Ricardo rondjes om vettel. Ik heb sindsdien dan ook vettel niet meer hoog zitten. Ik denk dat wanneer rici bij een goed team zit. Zonder renault motor, hij ook een verdomd goeie eerste rijder zal zijn
@berlinetta: Ik stel ook dat hij een goede coureur is alleen blijkbaar niet één die zo in trek is of van de buitencategorie is zoals hij zelf denkt. Als hij dat wel was dan hadden ze echt wel zn vraagprijs gegeven.
Frustiboy!!!! Natuurlijk ook vanwege de sappige schrijfstijl van Ome Jaap. Hij zal echter er wel flink de balen erin hebben. Hij is zeer getalenteerd, zeer stabiel en bijna altijd heel erg snel. Hij was sneller dan Vettel tijdens zijn Red Bull seizoen en hij wint geregeld in een auto die niet goed genoeg is om mee te winnen. Dat is bijzonder knap.

Dan zit er een klein knaapje naaste die net even iets beter doet en meer potentie heeft.

Desalniettemin schaal ik hem hoger in dan Bottas en Raikkonen. Hijzelf waarschijnlijk ook. Het feit dat hij nu niet in aanmerking komt om een redelijke Fin en een bejaarde Fin te kunnen vervangen, zal hem niet lekker zitten. Hij zou perfect zijn voor Ferrari op dit moment. Vorig jaar perfect voor Mercedes (na het kwakkelende seizoen van Bottas).
Daniël is een fantastisch coureur, een stabiele en betrouwbare rijder, die misschien iets van zijn enthousiasme is kwijt geraakt, door de storende factor, die de Renault-motor en het bijbehorende hybride systeem is.
Hij kan een WK op punten naar zich toe trekken, hij is beter dan Bottas, die dat vanmiddag andermaal liet zien. Raikonen schat ik hoger in, die heeft al een kampioenschapje gewonnen is nog stabieler door beter materiaal, ook dat was vanmiddag goed te zien.
Daniël is een goede opponent voor Max, hij geeft precies het tegenovergestelde weer van Max, wat resulteert in punten en het laten zien dat het anders kan en niet persé moet, want bij beide gaat niet alles goed en zo kan Red Bull precies zien en aanpassen, wat zij denken wat nodig is.
Wel zou het mooi zijn, als beide samen wat vaker naar een 1-2 zouden kunnen rijden, maar daar is die Honda-motor voor nodig, denk ik.
Een persoon als Daniél Ricciardo, zou iedereen in zijn team moeten willen hebben en daar mag een beste pot geld tegenoverstaan. Hij doet zelden wat fout, hij probeert te winnen, als dat mogelijk en heeft een enorme vrolijkheid, die een mooie aanvulling is, als gezicht van het ream. Daarom moet Red Bull hem gewoon houden, twee jaar bij laten tekenen, volgend jaar een heerlijke Honda-motor erin en de rest wordt een fantastisch geschiedenis jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).