Olav Mol heeft geheime informatie over Red Bull

Auteur: , 71 Reacties

Hola supermercado telebancos por aquí, Let's get Spainish, get Spainish Get Spainish on em, get Spainish on em

Spainish

Het traditionele ‘Europese seizoen’ staat op punt van beginnen in de F1. Van nu tot en met september rijden de snelle mannen uitsluitend op het oude continent, met uitzondering van de race in Canada. Nou komen we uiteraard net uit Azerbeidzjan, wat ook in Europa ligt, dus de betiteling ‘start van het Europese seizoen’ is in dat opzicht een beetje raar. Een van de redenen waarom het toch zo beschouwd wordt, is dat er in Barcelona steevast flink wat updates meegebracht worden door de teams om de rest van het seizoen mee aan te vallen. Ook dit jaar is dat weer het geval.

McLaren heeft bijvoorbeeld een hele nieuwe neus meegenomen naar Spanje en Ferrari heeft -jawel- spiegels aan de HALO gehangen. Toen de FIA laatst bekend maakte dat dit toegestaan zou worden, hadden we al onze vermoedens dat de oude Monospecchio-makers hier naar gevraagd hadden.

spiegel

Volgens de onvolprezen commentator Olav Mol moet iedereen echter vooral kijken naar Red Bull dit weekend. Mol geeft tegenover radio538 aan dat hij diep in zijn netwerk gegraven heeft en als ‘een van de weinigen’ weet dat Red Bull Racing met een joekel van een update aan de start verschijnt dit weekend.

Ik weet toevallig als één van de enige wat Red Bull in petto heeft. Ze komen vrijwel met een nieuwe auto. Je kan er vanuit gaan dat ze hier veel winst mee gaan boeken, anders nemen ze het natuurlijk niet mee.

Mol voorziet zelfs alweer een straatfeest:

Ik wil geen valse hoop geven, maar er is een grote kans dat Verstappen de race gaat winnen. Dus na 2016 kan er dit weekend wederom iets heel moois gebeuren.

We helpen het Olav uiteraard hopen, maar zelf voorzie ik een ander scenario dit weekend: de Silberpfeile grijpen de hegemonie terug. Deden ze vorig jaar ook in Spanje en resultaten uit het verleden zijn doorgaans een garantie voor de toekomst.71 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Ergens krijg ik het gevoel dat dit nieuws voor olaf vooral om olaf gaat, dus ik zie het eerst wel gebeuren voordat ik het geloof
Olav Mol en Jack Plooij.. need I say more..
@lekkaah: alles wat je meer zegt over F1 geloof ik bij voorbaat niet. Gezien het feit dat Mol en Plooij allebei veel meer kennis van het F1 wereldje hebben dan jij ga ik er vooralsnog van uit dat er meer waarheid spreekt uit hun woorden dan uit jouw non enthousiasme ten aanzien van de genoemde personen.
@rhellema: Sowieso heeft Olav een bak verstand van F1, daarentegen vind ik Plooij maar een arrogant, omhoog gevallen mannetje. Hij zal zeker een bult verstand hebben van F1, maar it’s not my kind of show. Ook mede komend door dit filmpje waardoor ik bijna over mn screen heen blerfde https://youtu.be/Adb_0dxaj-c
@e90320d208pk: ach, dat blonde meisje was toen inderdaad heel erg zielig. Maar omdat het zo’n lief blond meisje is gaan alle mannelijke kijkers wel even voorbij aan het feit dat ze zich gewoon niet goed voorbereid heeft. Ja, ook zij stelt gewoon een domme vraag maar dan krijgt ze een heel eerlijk en tot het bot aan toe sarcastisch antwoord en dan is het ineens zielig. Het mutsje is nog niet geschikt voor dit werk heeft ze zelf goed laten zien voor de camera.
@rhellema: Is dat echt hoe jij er over denkt? Ook al had ze zich niet goed voorbereid, dan had meneertje plofkop toch nog wel professioneel kunnen handelen en het op een luchtige manier op kunnen pakken. Althans dat is mijn mening natuurlijk. ‘Omdat het zo’n lief blond meisje’ is, staat er totaal los van. Al had het een dikke gast geweest van 1.18m en 109 kg, dan nog had baal hooi Plooij zich van z’n professionele kant moeten laten zien en zich niet als een klein kindje moeten laten testen. Ik heb het woord ‘zielig’ ook niet in de mond genomen. Het had ook d’r eerste dag kunnen zijn toch, of was ze misschien oprecht gespannen. Puntje bij paaltje. Olav is al jaren kenmerkend (voor mij) voor de F1 en geef Plooij alsjeblieft een schop onder z’n reet en laat hem de Jupiler League presenteren.
@rhellema: De enige die het woord zielig in de mond heeft genomen ben je zelf, niemand anders heeft het hier over zielig. Als je iemand uitnodigt voor een interview kan je je voorbereiden, als je iemand door de paddock ziet lopen niet altijd.

Ik (Belg) heb nog nooit van die Jack gehoord, in het filmpje dacht ik zelfs even dat het Olav was (hebben best wat van elkaar weg in dat filmpje). Zelfs al ligt de fout deels bij de reporter, wat een afschuwelijk pedante reactie is me dat. Het is het eerste wat ik van hem hoor of zie, maar hij denkt precies dat de nulmeridiaan door z’n gat loopt.
@e90320d208pk: och, dat filmpje. Verschrikkelijk, natuurlijk zou je als autosport fan Plooij eigenlijk wel moeten kennen maar hij gedroeg zich daar als een mega ster. Arrogantie ten top, zo vond ik hem in de laatste aflevering van vorig seizoen van het F1 café ook aan tafel zitten.

Kreeg heel erg het gevoel dat hij echt neerkeek op de rest van de mensen aan tafel omdat hij in het paddock rondloopt en daarom maar ins en outs kent dan de rest.
@rhellema: ik vind het beide pannenkoeken. Maken veel domme fouten. Het is tijd voor vernieuwing en verjonging.
@inbedrijf: er gaat geen race voorbij, of er worden verkeerde coureurs en verkeerde posities opgenoemd. Ik mis de BBC….
@coffeecup: sky sports. Live streams van redelijke/goede kwaliteit. Top commentaar. Ik had ziggo maar zelfs toen keek ik naar sky…
@lekkaah: niks mis mee, ze wisten in baku al te vertellen dat de onderdelen van de race van baku al verkocht waren aan Miami. En een week later kwam de geruchtenmolen pas op gang. Zouden Olav en Jack de befaamde man in de regenjas zijn?…
@lekkaah: yup als ik me niet vergis heeft Olav de laatste 3gps het bekende zinnetje “To finish first, first you have to finish” opgedraafd. En dan vaak nog verkeerd ook. Kennis zal hij best hebben, maar de dingen die hij verteld heb ik al 100 keer gehoord. De enige die mij iets bij brengen zijn Doornbos en van de Garde, gasten die daadwerkelijk geracet hebben.
“Spainish Grand Prix” is waarschijnlijk ook hoe Olav Mol dit evenement ook zou uitspreken…

Ben trouwens benieuwd hoe lang het duurt voor dat de FIA die spiegels weer van de HALO af laat halen, want die spiegelbevestiging ziet er verdacht veel uit als een extra vleugelspoilertje aan weerszijden. Ik zeg: Mercedes en Red Bull protesten in 3…, 2…, 1…
@RRRobert: “welkom toedeej bij de speejnischj grant prieks!” Zo jammer dat de bbc het niet meer uitzendt… Met Coulthard en Perri, was een leuk duo.
@123bat: ik mis die verslaggeving echt.
@RRRobert: anders ik wel.
@123bat: coulthard zit nu bij Sky als commentator.
Tot nu toe heb ik geen indicatie gekregen dat RBR idd veel sneller zal zijn. Het lijkt idd er op dat Merc weer het initiatief gaat pakken in het kampioenschap.
De redbull is voortaan een drone en kan zo zonder brokken inhalen
Ik snap al dat commentaar niet over Olaf mol en Jack plooij.. Een vriend van mij heeft afgelopen zomer een tragisch ongeluk gehad waardoor hij blind is geworden. Mede dankzij Olaf en Jack kan hij gewoon nog genieten van de GP’s.
@qvdweide: Triest van je maat, wens je niemand toe. Ik begrijp het ook niet helemaal. Olav is een commentator. Doet het wat mij betreft prima. Wel een beetje chauvinistisch maar ja, dat is in elk land het geval.
@viezefreddyw: ik vind het dus ook wel prima. Door de manier waarop Olaf het verteld weet hij precies waar ze op de baan rijden.
@qvdweide: Dat zou toch ook kunnen met andere commentatoren? Ik woon in het VK en vind die van Sky 10x beter. Ik heb zelf niet zoveel tegen Olaf maar Jack is een flapdrol met 0 interview techniek. Maar ieder zijn mening en erg vervelend van je vriend.
@sketcher: ga solliciteren bij Ziggo en toon je interviewskills, wellicht heb je zeer spoedig de droombaan van je leven.
@rhellema: Ik denk serieus dat ik en menig ander autoblogger het beter zou kunnen doen. Maar ik ben vrij gelukkig met mijn huidige carrière dus…. :)
@sketcher: dus je durft de gok niet aan, toch een beetje twijfel over je eigen kunnen?
@rhellema: Ik ben vast ook een hele goede schoonmaker maar daar heb ik ook geen zin in en er zijn vast andere die het beter kunnen.
@sketcher: als je het niet probeert zal je er nooit achter komen maar dan vind ik je mening dat jij het beter kan ook behoorlijk hoog van de toren af komen als ik heel eerlijk mag zijn.
@rhellema: waarvan akte.
@sketcher: @rhellema: is de stagiare van Olav, zie je aan z’n (nogal agressieve, persoonlijk gerichte maar zeker fanatieke) reacties in dit topic
@lekkaah: hahaha wel iemand anders afzeiken maar zodra jij commentaar krijgt dan is die persoon ineens een stagiair. Prachtig zoals je jezelf bevestigt.
@rhellema: HAHA begin jij alsjeblieft niet over “hoog van de toren”. Je bent iemand aan het verdedigen die het volgende insinueert over zichzelf: Als je autosport fan bent dan ken je automatisch Jack Plooij. Met andere woorden: wat Johan Cruijff is voor het voetbal, wat Mohammed Ali is van het boksen, dat is Jack Plooij van de autosport. Niet alleen van de Formule 1, van de gehele autosport. Schei toch uit, ik begin bijna te denken dat jij Jack Plooij bent, zou niet weten waarom je anders zo in de bres springt voor dat infantiele kwalletje.
@straatzakelijk: waar blaas IK hoog van de toren dan? Dat Jack Plooij niet de beste interviewer is dat mag iemand van mij vinden, ik heb ook wel eens betere interviews gehoord, maar ik weet niet of ik het beter kan dan dat hij doet. Er zijn hier alleen nogal wat types die met ieder F1 draadje hun ongenoegen te moeten uiten omtrent Mol en Plooij. Die personen menen het dus beter te kunnen maar hebben het lef niet om het te proberen. Als je dan zo’n mening hebt ten aanzien van iemand probeer het dan beter te doen en werk die persoon eruit, maar nee we gaan lekker anoniem op internet lopen janken. Zijn dit ook van die personen die het altijd zeer onterecht vinden dat hun collega wel die promotie gemaakt heeft maar hij/zij niet?
@rhellema: Wedervraag. Waar zeg ik dat jij hoog van de toren blaast? Je neemt het op voor iemand die hoog van de toren blaast, spreek andere er dan niet op aan, daar doelde ik op. Enfin, ik ben het niet eens met jouw stelling. Je kunt wel degelijk kritiek hebben op iemand die iets doet wat een jezelf minder goed beheerst. Neem als voorbeeld Johan Derksen die wekelijks kritiek heeft op voetballers die beter kunnen voetballen dan hij ooit gekund heeft maar toch heeft hij wekelijks kritiek op hen. Je kunt dus iemand beoordelen zonder dat jezelf beter hoeft te zijn. Misschien heb je wel de gave om de een met de ander te vergelijken waardoor je mening alsnog ergens op gebaseerd is.
@straatzakelijk: ik weet niet of Derksen voetballers afzeikt omdat ik het programma niet kijk en er dus geen oordeel over heb. Daarbij moet ik wel zeggen dat Derksen volgens mij een sportjournalist is met als specialisatie voetbal, waar hij zijn verdiensten uit haalt en het dus ongetwijfeld ook een groot gedeelte show is, denk ik. Wat hier gebeurt is ieder keer weer hetzelfde gezeik van personen die in mijn ogen alleen maar zeiken om het zeiken, maarrrrrr owee als je dat terugdoet naar die personen dan is het ineens Holland en last want dat mag niet, ben je nou helemaal belatafeld, dat is niet netjes. Het enige wat ik hiermee doe is die personen even een spiegeltje voorhouden net zoals jij dat nu bij mij doet. Dat mag je van mij doen hoor, geen probleem maar er zijn hier teveel personen die zichzelf wel heel erg boven anderen vinden staan en het is zo leuk om die even heerlijk uit de tent te lokken.
@rhellema: Begrijpend lezen is een kunst voor een aantal, waaronder jij helaas. Laat je niet zo kennen en erken je meerdere ;)
@e90320d208pk: wie is er hier een meerdere dan? Ik zie ze nergens hoor.
@sketcher: Jack Plooij is ooit als tijdelijk vervanger aangedragen door Olav. Van beroep is/was hij tandarts met belangstelling voor de autosport maar een journalistieke achtergrond heeft hij niet. Dat merk je aan zijn vraagstellingen.
@qvdweide: iets met beste stuurlui en zo. Bovendien is het natuurlijk erg Nederlands om koppen die boven het maaiveld uitsteken zsm een kopje kleiner te maken. Volkstribunalen FTW, vrees ik. Met Mol en Plooij heb ik ook geen problemen. Vroegah, toen de BBC nog uitzond keek ik weliswaar daar naar, maar ja, die doet dat niet meer.
@qvdweide: ik snap ook dat gejank niet van al die blaaskaakjes hier. Allemaal een grote bek over Mol en Plooij maar zelf niet de ballen hebben om te solliciteren bij Ziggo om de positie van de heren in te kunnen nemen.
@rhellema: Ja want dat heeft nut, die zijn echt op zoek namelijk….
@sketcher: iemand die het veel beter kan wordt altijd gezocht.
@rhellema: ‘Van al die blaaskaakjes hier…’. Zegt de grootste blaaskaak. Man, pak een potje bier en chill.
@e90320d208pk: oh maar dat potje bier neem ik ook echt wel, daar laat ik een discussie op Autoblog mijn pret echt niet door verstoren. Biertje, bbq aan, nieuwe stereoset waar een heerlijk stukje muziek uit komt en nog 3 dagen vrij alvorens weer aan het werk te gaan. Maak je geen zorgen om mij, niet nodig.
@qvdweide: olav mol is prima. Plooij is iemand die geen kritische vraag stelt en een harde plasser krijgt van het interviewen van coureurs. Heel irritant om naar te kijken.
@baklava: hij vindt anders zelf dat hij juist net die vragen stelt die de ander niet (durft) te stellen en daarom juist meer uit de coureur krijgt..

Vraag aan Hamilton na afloop van de Australische GP of hij de race na de pitstop had verloren. Antwoord van Hamilton: heb je wel dezelfde race gezien (of zoiets)..

“Een van de enige..”

Die heeft het helemaal begrepen !
@ghost: me myself and I. Zelfs Red Bull weet het nog niet.
Ik wed op een dnf voor Max
Lekker huilen over meneer Mol. Die man vermaakt mij al jaren over en met de Formule 1. Deze man heeft meer kennis in huis dan de gemiddelde reaguurder hier! Tevens lijkt de update goede zaken te doen want Max zat op 1 seconde op de medium band vanaf de top 3 gezien. Dus laten we lekker dit weekend afwachten wat er gaat gebeuren. Ik hoop dat Max de criticasters de mond zal snoeren met een mooie podiumplek of een overwinning.
@paulvtec: Dat viel me ook net op. Medium compounds en dan op 1 seconde ziet er heel goed uit.
Hoe kan het toch dat alle artikelen die door jaapiyo worden geschreven altijd zo vervelend zijn om te lezen?… komt het door die constante pogingen om grappig te zijn? De auto-gerelateerde nieuwswaarde lijkt altijd ondergeschoven te zijn t.o.v. de vele grapjes in zo’n artikel
@maartencox: prima joh. Letterlijk nul grappen in dit hele artikel…
@jaapiyo: je moet ook rekening houden met mensen uit Urk.. die hebben andere humor
@jaapiyo: is geen aanval hoor, meer een observatie… voorbeeld is dan alweer de inleiding van dit artikel, maar het zal dan inderdaad gewoon niet mijn stijl zijn ofzo, even goeie vrienden lijkt me :)
Catalonië is toch ook Spain-ish?
Zie nou ook vleugeltjes aan die halo zitten? Kunnen ze al die flubbertjes en flabbertjes niet gewoon verbieden?
Ik verwacht dat Red Bull gewoon een nieuwe auto heeft gebouwd omdat het/de vorige chassis(‘s) net teveel schades heeft/hebben gehad. Heel normaal dat er meer dan 2 auto’s in het seizoen gemaakt worden.

Vettel gaf zijn auto’s altijd een naam (doet hij dat bij Ferrari eigenlijk nog steeds?). Ooit had hij Kate en Kate was nogal zwaar beschadigd geraakt bij een incident dus kwam er een nieuw chassis: Kate’s dirty little sister omdat hij volgens Vettel nog beter was dan Kate zelf.

Er is echt geen RB14-B gemaakt. Wel zullen er best wat veranderingen aan de auto’s zitten.
@sportevo: We gaan het zien. Nu hopen dan Plooij wat minder aan het woord komt en het zal een prettig weekend worden. 😬
@jaapiyo Azerbeidzjan ligt absoluut niet in Europa. Die regio heet Centraal Azië.
@Jaapiyo, sorry maar waar haal je deze informatie vandaan? Je quotes kloppen namelijk voor geen hout… Olav zei “Redbull heeft een compleet nieuwe auto meegenomen, en deze neem je niet mee als je daarmee niet sneller bent! Op Baku reden ze in kwalificatie zo’n 4 tienden langzamer met die lange rechte stukken en dit circuit ligt Redbull altijd al beter dus de kansen zijn goed. Uiteraard hopen we op een overwinning en ik schat in dat Redbull er erg goed voor staat”. Dat zei hij en niets anders. Mooi artikel voor de clicks, maar als je iemand quote, doe dat dan ook en vul geen eigen woorden in.
Compleet nieuwe auto? Ja das logisch, ze hebben er in Baku 2 kapotgereden!

Ben ik nou zo slim of zitten jullie niet op te letten?!
Laten we hopen dat die update erg gunstig uutpakt en die van de tegenstanders minder
Tja, wat moet je zeggen over Olav Mol. Paar jaar geleden vond ik zijn commentaar goed en had veel kennis van zaken. Sinds Max meerijdt moet hij ook de nieuwe fans bedienen en dus krijgen de oude fans soms oud nieuws voorgeschoteld. Maar wat ik erger vind is dat je hem als maar vaker op fouten betrapt. Het is net of hij slordiger geworden is. Hij zegt soms dingen die totaal niet kloppen of maakt iets spannend dat helemaal niet spannend is. Wellicht het feit dat hij een paar jaar geleden weer teruggevraagd is om het commentaar te verzorgen heeft er wellicht voor gezorgd dat hij een beetje naast zijn schoenen is gaan lopen en zich ‘the man’ voelt. Sky Sports is bij mij nog altijd de favoriet als het om het commentaar gaat (en de voorbeschouwingen en de kennis van zaken).
Max op 3 bij de VT dus wellicht heeft ie gelijk.
Net zoals hij in baku wel
Even de pole zou pakken vanwege het sublieme chassis..

En toen dat niet gebeurde zou ie wel even winnen want de race-pace was zo goed.

Kom op hey. Rood en zilver zijn gewoon aan t sandbaggen in de trainingen. die gasten zitten ook niet stil. Dit wordt weer geen titel voor max, dat was toch bij race 2 al duidelijk?
Totaal andere auto….. vorige race 4 tiende en nu 6 tiende. Goeie update
Overigens vindt Niki Lauda Max de “ontdekking van de eeuw”, maar noemt hij het niet van fouten leren ook een kwestie van intelligentie…
https://www.msn.com/nl-nl/sport/motorsport/lauda-%E2%80%9Cmax-verstappen-is-de-ontdekking-van-de-eeuw%E2%80%9D/ar-AAxbRai?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).