Omarm de gele koorts met deze unieke 997 Speedster

Auteur: , 31 Reacties

Maak vrienden binnen de redactie en sla je geld stuk op deze bijzondere Porsche.

De Porsche 911 (997) Speedster wordt vaak geassocieerd met een witte of blauwe tint. Deze Speedster ging echter Full Autoblog en werd geleverd in een bananenkleur. Voor zo’n uniek pareltje mag echter wel de portemonnee worden getrokken. Althans, dat denken we.

Van de 997 Speedster zijn namelijk maar 356 stuks gebouwd. Tel daarbij op dat dit de enige in het geel is én het feit dat de auto slechts 905 mijl op de teller heeft staan. Een specifieke prijs noemt de aanbieder echter niet. Deze 911 betreft Speedster nummer 319 en is origineel geleverd in de Verenigde Staten. Het spraakmakende land kreeg destijds van Porsche 100 Speedsters geleverd.

Twee eigenaren hebben voorheen trots als een aapje getoerd in de gele auto, maar nu is het de beurt aan een nieuwe bezitter. Hopelijk gaat de toekomstige eigenaar wél mijlen rijden met de kekke Porker. Zo’n cabrio verdient wat zonlicht en geen troosteloze TL-lampen, weggestopt in de zoveelste collectie. De 911 Speedster staat bij een autobedrijf in Hamden, Connecticut.31 reacties

Echt, die gekke Amerikanen moet echt eens wat bedenken met die vreselijke reflectoren aan de zijkanten. Vreselijk lelijk detail vind ik dat.

Voor de rest vind ik het wel een mooie auto, maar ik ben nooit zo fan geweest van de nieuwere Speedsters. Doe mij maar een oudje, veel leuker.
@viezefreddyw: die Amerikanen rijden tenminste niet voor lul met een kentekenplaat op de voorkant. Zoals een 020se filosoof ooit zei: “Elk voordeel heb ze nadeel”

reflectoren met alleen kenteken achter of geen met 2 platen.. Ik zou t wel weten
@ziekegeest: Dat heb je ook niet altijd voor het kiezen. In 31 van de 50 staten moet je ook gewoon met platen op je voorbumper rijden.
@viezefreddyw: ff serieus… je reageert altijd als eerste … zit je de hele dag op f5 te drukken ofzo?! ?
@napo: Ach, valt wel mee volgens mij. Er zijn vandaag 8 artikelen voorbij gekomen (tel filmpjes en spots niet mee), en heb op drie topics gereageerd en bij deze was ik de eerste… Maar dat ik vaak op AB te vinden ben is wel waar ja..
@viezefreddyw: Inderdaad, ga eens wat nuttigs doen met je leven.
@berlinetta: Is Autoblog niet nuttig dan?
@viezefreddyw: Maar zeker, mijn beste vieze vriend. Just joking.
@viezefreddyw: Elke Porsche heeft knipperlichten in de voorbumper zitten bij de wielkasten. Ook de Europese.
@dragspert: Ik heb het niet over de knipperlichten maar over de reflectoren aan de zijkant wat in Amerika voor elke auto verplicht is.
@viezefreddyw: ik vind die oranje sidemarkers juist wel iets toevoegen. Het maakt de voorkant iets minder steriel. Ik zou ze in ieder geval zo laten en niet omwisselen naar heldere.
@viezefreddyw: Amerikan kunnen niet denken..
@viezefreddyw: er is veel op TTIP af te dingen maar het biedt wel een oplossing voor die reflectoren, die hoeven dan niet meer.
Prachtige auto! Alleen een beetje jammer dat die rare oranje Amerikaanse dingen erop zitten…
In België heb ik wel eens eentje in ’t rood te koop zien staan, moet ook een speciale bestelling geweest zijn.

Dit geel ziet er TOP uit, maar wel jammer dat het een US spec is.
Zal wel richting de 3 ton gaan? Gok ik in de goede richting?
@888natan: ik zou zeggen minimaal 300k U$
Heerlijke kleur! Wat zijn die kapjes links en rechts naast de kentekenplaat achter?
@supreme32r:

Als ik me niet vergis zijn dat de (nood-)remparachutes.
@supreme32r: bobbels die de auto beschermen bij een 10 (of 5?) km botsing. Gelukkig hebben ze dat bij de 991 weggewerkt.
Leuk, maar ik hou meer van de coupé 911.
Vind er weinig bijzonders aan… wat is er meer dan een extra kapje achterop???
Wat is er eigenlijk anders dan een gewone cabrio ( naast de boggel)
Hij kan het hebben , Wouter is zeker een fan …
Waarschijnlijk een belachelijke prijs. Voor dat geld heb je een nieuwe 911 of een 570S.
@ericc: voor het geld heb je misschien wel 10 gewone nieuwe 911 carrera’s. Exclusieve ongebruikte Porsche’s, daarvan begint de vraagprijs tegenwoordig standaard bij een miljoen lijkt het wel.
Willen jullie wel eens gauw ophouden met die banaan/aap referenties.. voor je het qeet heb je sylvana sumons op je dak..
@kle500: Sylvana wie?
Ik hou helemaal niet van Porsches en al helemaal niet van 911’s maar deze vind ik echt heel vet! Heb zelf ook een knalgele auto gehad en stiekem is het gewoon gaaf. Te gek met die zwarte Fuchs velgen en zwarte accenten.
Wist niet eens, dat er een Speedster versie van de 997 bestond…
Overigens wel een toepasselijke kleur, Speedgelb voor een Speedster :-)
Vind ’t bovendien sowieso een prima kleur voor zo’n auto en de enige kleur waarbij ik niet spontaan moet vomeren als er – al dan niet deels – zwarte velgen onder zitten.
Wat is ie dik zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).