Ondertussen in België (II): flitspalen flitsen pas bij 150 km/u

Auteur: , 57 Reacties

Overdag dan, want 's nachts kun je nog harder langsjakkeren voor je vallende sterren ziet.

Amai zotteke!

Wat een topland is het toch ook, dat België. De absurditeit van hun bestuurlijke systemen en de grillen die daaruit voortkomen. Zo blijkt vandaag dat in Walonië veel flitspalen pas vanaf 150 km/u hun ding doen, aldus de fabrikant tegenover VTM. Die heeft zijn geld van de Waalse overheid al binnen…

Het wordt nog mooier, sommige flitspalen zouden ’s nachts zo zijn ingesteld dat ze pas bij overtredingen boven de 170 km/u een fotootje trekken. De politie spreek dit uiteraard tegen, maar erkent dat de flitspalen soms uitgeschakelt worden omdat er simpelweg te weinig mankracht is om al die boetes te verwerken. Het kan dan zijn dat de palen dan alleen grotere overtredingen nog registreren, om zo de échte verkeersdelinquenten niet te ontzien. Ondergetekende denkt dat extra mensen inhuren wel eens behoorlijk lucratief kan zijn, maar vindt de Belgische oplossing wel heel sympathiek.

Autojunk

Met dank aan Robin voor de tip!57 reacties

Heb het ook een keer gehad als nlder geflitst worden na mn Belgische maat.
Hij had prijs en ik niet
@rob5nismo: afgelopen zaterdag werd ik toch nog geflitst met 132 waar je 120 mag (s nachts) dus niet overal waar en ik zou het ook niet gaan proberen
@saikol: thnx
Wat een geweldig land is het toch! Jammer dat er geen enkele weg in heel België is waar je met goed fatsoen zo hard kan rijden….
@dutchdriftking: Traject tussen Linkeroever (Antwerpen) en Terneuzen is recent opnieuw geasfalteerd, daar kan het makkelijk ’s nachts…
@dutchdriftking: niet veralgemenen . In wallonie heb je hier en daar nog slechte snelwegen, maar in Vlaanderen zijn de meeste in goede staat.
@hollow: jij komt hier niet vaak, dat is duidelijk
@hollow: E34 van Eindhoven naar Turnhout is een ramp, E19 van Antwerpen naar Zemst…. ik vind het als Belg zelf ook beschamend, zeker als je de grens oversteekt van Nederland naar België
@svl88: moar Gertje, nu hebben jullie toch weer geld om te falmasteren…eehm, asfalteren !
@dutchdriftking: op de ring van Antwerpen lukt dat makkelijk.
Tussen Antwerpen en Zelzate lukt dat makkelijk
Tussen Antwerpen en Brussel lukt dat makkelijk

Dus: makkelijk ;)
@dutchdriftking: daarjuist nog 220 op de E313. Misschien ligt het wel aan je wagen die je bij een pak cornflakes hebt gekregen?
@dutchdriftking: probeer maar eens de route du soleil van Luik naar Luxemburg!
Ik had eigenlijk beter naar Belgie gegaan…..Wat een pracht land.
170 km/h in België. Dan moet je een serieuze hekel aan je auto hebben…
@volvo-s60-adept: ik denk eerder dat je dan een bloed hekel aan jezelf moet hebben als je dat doet!
@patrick: eens, de onvermijdelijke reparaties aan je auto zijn altijd duurder dan de prent…
@volvo-s60-adept: ik doel meer op de veiligheid, die kraters in de weg. Menig Belg is al overleden of gewond reraakt door deze wegen.
@patrick: jij brengt het nu alsof 75% van de autorijdende Belgen aan de verkeerde kant van de graszoden op het kerkhof heeft geparkeerd.
@volvo-s60-adept: of suicidaal zijn
@volvo-s60-adept: Nou inderdaad!
@volvo-s60-adept: De SUV-verkopen liggen daar niet voor niets heul hoog !
@Megakix: geen bpm = meer geld voor dure auto’s
ik vertrouw het niet…geloof er geen barst van, uitlokking!
@TDI-goeroe: volgens mij heb je gelijk, ons apen regering heeft inkomsten nodig. En probeert met dergelijke berichten mensen te motiveren harder te rijden om zo meer boetes te kunnen uitschrijven.
De Belgische wegen zijn slecht in vergelijking met de buurlanden, maar er zijn echt wel stukken waar je snel kan rijden zonder problemen
@belgiumops: zoals de E19 grotendeels.
mij moesten ze nochtans hebben de smeerlappen…
Zelfs de fitspalen zijn d*m (grapje zuiderbuurtjes)
150 in belgië.. Hmm.. Een dikke boete halen in belgië, dan moet je wel hard rijden daar. Liever niet..
Pfff…Jullie zien groen van jaloezie ja.
Tot een paar jaar geleden stonden er ook geen flitspalen in Wallonië. Pas toen een journalist er ineens mee kwam dat er in Vlaanderen +350 flitspalen stonden en in Wallonië welgeteld 3(!) , toen hebben ze er snel wat bij gezet.
Daarom hou ik van dit land.
Hier krijgen we met pijn en moeite de snelheden omhoog en in België kun je moeiteloos 150 rijden…
Altijd dezelfde debiele reacties over de staat van de wegen in België. Ja vooral de provinciale wegen in België zijn in slechte staat maar de snelwegen daar zal je niet snel je wagen stuk rijden vanwege een put of krater. Overdrijven is ook jullie sterkste vak. En vaak onwetendheid of gewoon aannames uit het verleden. Ik woon in beide landen, werk in Nederland dus kan heel goed vergelijken. Een andere punt waar Nederlanders altijd over kankeren maar de bal enorm mis slaan is dat België een goedkoop land is. Nagenoeg alle belastingen in België liggen nl. hoger (loonbelasting, grondbelasting, winstbelasting, …) alsook de dagdagelijkse kosten zoals water, electriciteit, gas,.. Zelfs de BPM of wegenbelasting in België is voor de doorsnee wagen vaak duurder momenteel en jullie betalen mss eenmalig een hogere BPM, in België wordt deze (BIV) telkens geïnd bij doorverkoop waardoor de totale opbrengst op een hele levensduur vaak hoger ligt voor de overheid. Het enige waar jullie nog kunnen over klagen is dat jullie een vermogensbelasting hebben maar die geld enkel voor zeer rijke mensen en daarom zie je deze vaak verhuizen naar België. De arbeider of middenklasse in NL houdt echter meer over per maand met eenzelfde brutoloon tov een Belg. Zelfs de huizenprijzen in NL zijn (buiten Amsterdam) vaak goedkoper en jullie overdrachtsbelasting is slechts 2% ipv de 5 of 10% in BE…

Maw heel veel onzin en aannames over België gebaseerd op dingen uit een verleden die al lang achterhaald zijn…
@crusader: Ollanders zijn nu eenmaal niet van de slimste ;-)
Kennen niet eens het verschil tussen Belgie en Wallonie. Wordt nog lachen als ze met hun Picanto aan topsnelheid een vlaamse flitspaal voorbijschieten.
@heidekonijn: Voor zover ik weet is Wallonië nog altijd onderdeel van België.. en is er dus niet echt een verschil…
@Dimglor: ho ho, het Noorden werkt, het Zuiden slaapt zich de afgrond in…
@crusader: veel van wat je zegt klopt, ik rijd iedere week heen en weer naar Luxemburg, toch kom ik wel wat putten en kraters tegen op de weg. De kwaliteit van het Nederlandse wegdek is echt wel een stuk verzorgder en op orde. Voor het ovetige, idd België is een duur land. Zelfs toen er voor het eerst een voor Nederlandse begrippen dure supermarkt de Albert Heijn opende ontstond er een kleine volksoproer, na een week is die supermarkt toen gesloten omdat ze de grote belangstelling niet konden verwerken. (Zulke goedkope kwalitatieve supermarkt kende de Belgen niet)
@flippiez06: Albert Heijn kwalitatief? Hahahaha
@crusader: Psst. Die Nederlandse vermogensbelasting is al vanaf iets meer dan 21000 dan ben je nog lang niet “zeer rijk”. Belgen hebben ook niet altijd helemaal de juiste informatie over Nederland. Als Nederlander in Duitsland merk dat het ook daar niet anders is, het idee dat Nederlanders altijd in coffeeshops rondhangen is echt wijdverbreid.
@mashell: Hoe?😨😨
Hangt de doorsnee nederlander niet constant aan een coffeeshop?
Aan sommige reacties hier kon ik dat wat zweren. 😆😆😆
@mashell: wij pretenderen ook niets over jullie land te weten. Eerlijk gezegd staat de doorsnee Belg op een of ander artikel in NL niet telkens onzin uit te kramen. Maar o wee als er in België iets gebeurd,dan gaan jullie allemaal los hier. Terwijl de helft amper weet hoe of wat alles in mekaar zit in België.
@mashell: slechts 10% van jullie “rijken” betalen 90% van de vermogensbelasting in NL. En dan heb je nog een hoop vrijstellingen voor de kleine spaarder. Je moest eens weten hoe weinig mensen in NL zulk bedrag op de spaarrekening hebben staan. En dan gaan ze het nog verhogen: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/voordeel-kleine-spaarders-rijken-betalen-meer
@crusader: ivm die uit de hand gelopen clichés, die hollanders zijn zo gierig dat ze nooit zouden rijden aan 150 laat staan 170. Hun wagens verbruiken dan een pak meer, stel je voor (daarom dat alle hollanders altijd aan 120 rijden op het middenvak). Daarenboven kun je met je sleurhut best geen 170 proberen of de aldi/lidl voedselpakketten liggen verspreid over de hele snelweg!!
Een ander verschil ook nog, hollanders hebben nu misschien goede wegen maar ze berusten teveel op wat ze nu hebben, over een 10 tal jaar worden ze voorbij gestoken door Polen, Slowakije, Hongarije, enz, zelfs China…. Tegen dan zijn er al meer vluchtelingen dan hollanders in het land als ze zo verder doen!!

Ik vind je retoriek best wel goed opgebouwd, al denk ik dat een beetje een sportieve wagen (=meer uitstoot) toch wel noemenswaardig duurder blijft in NL t.o.v. België!

OT: ivm die flitspalen, dat is best wel hilarisch maar helaas slechts een gerucht, ik ga het toch niet testen aan 175km/u ’s nachts, ik moet straks naar Wallonië…
@lowlow: onze BIV (bpm) en jaarlijkse wegentaks wordt vanaf januari nog maar eens vergroend; we ontlopen jullie echt niet meer veel hoor. Zelfs op dure sportwagens!!
Wat ik me nou afvraag, vooral in Walonië, staan op de snelweg van die overhangende camera systemen. Zijn die nou om het verkeer te monitoren of zijn dat ook flitspalen?

In het geval dat dat flitspalen zijn, zou dit artikel verklaren waarom ik nooit een boete uit België heb gehad, ondanks dat ik daar toch menig maal met zeker 140 km/h onderdoor gejakkerd ben! XD
@stephano: Trajectcontroles die in opbouw zijn. Vooral blijven doen nu het doorsturen van boetes na al die jaren geregeld is. Je komt dan vanef te weten wanneer ze actef worden. Hou ons op de hoogte ;-)
@heidekonijn: of die komende kilometerheffing
@stephano: mocht je ooit geflitst zijn, 80% van de boetes die NLrs rijden worden nooit verhaald. Zelf 2 boetes ooit gekregen in omgeving Antwerpen, wel gekregen in NL op de deurmat nooit betaald en nooit meer wat van gehoord. Een aantal maanden terug werd ik staande gehouden met uiteindelijk 86kmh te hard, toen dacht ik dat ook de oude twee boetes mogelijk aan het licht zouden komen, dit was ook niet het geval, betaald en ik mocht weer door.
@flippiez06: Lol. Totdat auto in beslag wordt genomen en je de taxi kan bellen. En dan huilie huilie.
@stephano: er zijn reeds cameras geplaatst voor de monitoring van verkeers belasting, rekening rijden die ingaat vanaf 01/04 voor vrachtwagens en dergelijke meer. Dat zijn geen snelheids meters. De echte flitspalen kan je steeds vinden via icoyote op je gsm.
@acizane80: dat ding heeft me al veeeeeel geld bespaard inderdaad
Toch even bij vermelden dat de politierechters hier in Vlaanderen ook de weg kwijt zijn, maar dan in omgekeerde richting.
Zij willen af van de marge van 6 km/h bij een gemeten snelheid.
Met andere woorden, rij je binnenkort 51 km/h in Vlaanderen daar waar je 50 km/h mag, kan je een boete van 50 euries verwachten. Want wat reed je toch crimineel snel…
de minimumbezetting bij de Belgische wouten is een goed ding voor zulke zaken. En de vraag is wie er nog agent wil worden nu men meer en meer schietschijf wordt door die moslimterreur.
Top land… moa, ja… tot je naar de keuring moet ;) Dan ga je huilen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).