Onderzoek: mannen rijden 5 keer meer schade dan vrouwen

Auteur: , 32 Reacties

Don't be gentle, it's a rental...

Brits onderzoek: vrouwen rijden een stuk beter dan mannen

Voorvechters van emancipatie, kom er maar in, want we hebben weer een uiterst dubieus (al zeggen we het zelf) onderzoek te pakken. Hoewel mannen graag anders willen geloven, zouden vrouwen volgens een stel knappe koppen uit Groot-Brittannië namelijk beter autorijden. Als je ze in een huurauto zet, tenminste.

De onderzoekers van In-Car Cleverness onderzochten namelijk welk geslacht de huurauto het vaakst zonder krassen, deuken of andere problemen inlevert én wie vaker te hard rijden. De resultaten zijn op z’n minst opvallend, want hoewel vrouwen vaker de snelheidslimiet overtreden (+18 procent), zijn mannen verantwoordelijk voor 84 procent van alle schades.

Om op basis hiervan te concluderen dat vrouwen beter rijden gaat wellicht wat ver… Of moeten we toegeven en meteen onze meerdere erkennen in het vrouwelijk geslacht?32 reacties

Dit onderzoek moet gedaan zijn door een vrouw.
@gieltj: voor de vrouw.
@gieltj: daar hoef je geen vent voor te zijn om dat te bedenken. Maar ik betwijfel of ze rekening hebben gehouden met de kilometrage per afgelegde bestuurder. Ken weinig vrouwen die 50.000km per jaar rijden namelijk. Als huis tuin en keuken schades(dus de kleine schammetjes) mee worden gerekend denk ik dat vrouwen ook wel hoog kunnen scoren. Al zie je sommige mannen ook giga stuntelen.
@3246cm252kw: afgelegde kilometers per bestuurder… :-)
De mannen, die rijden toch het vaakst, werden aangereden door een vrouw…
Je moet ook extra voorzichtig rijden als je man de borg heeft betaald. ;)

Maar even weer serieus, het is wel een dubieuze uitkomst. De onderzoekers kunnen zelf ook geen verklaring geven, het enige wat duidelijk is geworden is dat er een verband is tussen een agressievere rijstijl en schades. Volgens hetzelfde onderzoek rijden vrouwen trouwens agressiever dan mannen, dat verbaast me dan weer niks.
Als het gaat om auto ongelukken dan is meerderheid een vrouw.
Zal denk ik niet gekeken zijn naar het aantal ongevallen per km o.i.d. als 80% van hun klanten man is, dan is de uitkomst makkelijk te voorspellen.
Face it macho’s, gooi je ego uit het raam, neem een paar slokken oestrogeen om je testosteron naar acceptabele levens te krijgen en misschien ga jij je ook normaal gedragen in het verkeer..

Volg deze tips op en misschien zijn wij mannen over een paar jaar weer de sexe die de minste schade rijdt..
Mannen rijden 5x meer dan vrouwen.
Ik denk dat mannen iets wilder zijn met een hoerwagen. Een hoerwagen kan immers niet stuk. Totdat je je vergist… dat van die snelheid vind ik trouwens moeilijk te geloven om diezelfde reden.
Don’t be gentle with a rental… Dat begrip is schijnbaar gewoon bekender bij mannen als bij vrouwen ;)
Ja, maar bij die 84% zat de vrouw op de bijrijdersstoel te zeiken “dat je niet zo hard moet rijden” en/of schreeuwde “kijk uit voor die auto!!!” die een kilometer verderop rechtsaf sloeg….

Daar heb je je uitleg.

Wel opvallend trouwens. Moeders de vrouw zit altijd te zeiken tegen je dat je niet te hard moet rijden, maar als ze alleen zijn rijden dan zijn het snelheidsmaniakken…
@Rick-dos: je kunt ook niet én je make-up doen in de spiegel én op je snelheid letten…
@Rick-dos: Ho! Maar wacht ff!
Vrouwen rijden minder schade en vrouwen zijn snelheidsmaniakken achter het stuur?
Vrouw = minder schade
Vrouw = hoge snelheid
Dan: hoge snelheid = minder schade!

:P
@Rick-dos:
En ik dacht dat ik de enige was…
@desjonnies: We all got that issue…
Mannen rijden ook meer dan vrouwen. Dat mannen dan ook vaker een huurauto met schade in leveren verbaast mij niks…
WAT.EEN.OPEN.DEUR.
Dan hebben ze mijn vriendin nog niet ontmoet..
Jezus zeg..
Rental ski’s on the rocks
Dit is toch niet gesubsidieerd door een staat mag ik hopen?
Is dit terug gerekend over het aantal afgelegde km’s?
Omdat bijna alle auto’s geregistreerd staan op naam van een man. Als vrouw/dochter/schoonmoeder/watdanook brokken maakt, wordt de man als brokkenpiloot geregistreerd.
Een tijdje geleden stond er een kimi baas filmpje over dit onderwerp op autoblog
Mannen rijden ook vaker in huurauto’s omdat vrouwlief niet wil of mag sturen.

Huh? Zonder krasjes of deuken? Dus als een vrouw d’r deuren in die hoerauto ramt heeft de man het gedaan.. :O

Maar even serieus. Als ik “Brits” onderzoek hoor dan geloof ik er al weinig van.
Als n man al schade rijdt, dan is ’t om een vrouw te ontwijken, die bijv. op een onverklaarbaar moment naar de linkerbaan schiet, zonder knipperlicht – 9 vd 10 x een ‘Daddy’s Princess’
Eerlijk is eerlijk, mijn vriendin kan goed rijden, en zal niet snel schade maken, maar file parkeren e.d. moet ze toch aan mij over laten.
Ben benieuwd opwelke gegevens dit onderzoek is gebaseerd want als het verzekerings gegevens zijn dan klopt het wel, mijn vriendin heeft vaak genoeg met name parkeer schade gereden in een auto die op mijn naam staat dus dan moet ik daarvoor de claim indienen.
Evenveel onderzoekjes die het tegendeel zeggen te bewijzen. Cijfertjes, tssss…
De mannen die de ongelukken veroorzaken, ontstaan door de vrouwen die geen bal van rijden snappen!! Als iemand met 130 links aan komt rijden, blokkeert een vrouw met 90, waardoor de man dd ongeluk veroorzaakt. Logisch dat dan de mannen meer ongelukken veroorzaken natuurlijk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).