Ook zonder apostrof is de Kia Ceed een kloeke hatch

Auteur: , 25 Reacties

Niet zo tof als de Stinger, wel kloek.

Vroeger had de Kia Cee’d nog een apostrof in de naam. Dit tot genoegen van Jeremy Clarkson, die het bij TopGear altijd had over de Kia cee-apostrophy-dee. Helaas heeft Kia het nodig geacht deze frivoliteit in de naam achterwege te laten bij het nieuwe model.

De Ceed is dan ook een bijzonder serieuze aangelegenheid voor Kia. Het wil zich met de auto definitief vestigen tussen de grote jongens in het C-segment, dat vooral in Europa nog steeds erg belangrijk is. De Zuid-Koreanen nemen hiervoor geen halve maatregelen. Ze hadden al Europese designers in huis, maar gaan de auto nu ook bouwen in Europa. Koop je een Ceed dan hoef je je dus geen zorgen te maken dat ‘onze jawbz’ afgepakt worden.25 reacties

Kloeke hatch? Ik ceed het niet.
@marklevinson: Hij maakt ‘m gewoon… 😂
Goed kleurtje! Verder heb ik hier niet heel veel mee. Heb een keer in een Cee’d station gereden voor werk en dat was niet echt boeiend.. net als dit verhaal. Ik ga maar afvegen, doei.
@2wheeler: pure poëzie
@kle500: *steekt duim op waarmee hij door het papier is geschoten*
Jammer,

Ziet er veel minder sportief uit dan zijn voorganger met zijn scherpe koplampen en sterk oplopende taillelijn…

http://www.cars-data.com/srb/slike-kia-ceed-2012/1122/5

En had er zeker na de fantastische Optima en de nóg fantastischer Stinger meer van verwacht.
@moveyourmind: ik vermoed dat ze een onderscheid willen maken met de sportieve variant waarvan ook fotos te vinden zijn. Klanten die sportieve looks belangrijk vinden zijn dan ook bediend.
Ik denk dat ik liever een Kia uit Korea heb ipv Roemenië ofzo..

Kijk maar naar het verschil van die Suzuki Swifts een aantal jaren geleden.
@sr20det: Ooit in een Roemeense autofabriek geweest?
@vonklausenburg: Denk dat het meer aan de kwaliteit van de onderdelen ligt
@shadowbroker: Want als een product er gemaakt wordt zijn de onderdelen natuurlijk ook ruk?
@vonklausenburg: lees de reactie van sr20det…
Mooier dan een A-Klasse, 1-Serie of A3! Als het ook beter stuurt en beter aanvoelt in het interieur hebben ze een knaller!
@vonklausenburg: Lijkt me toch niet echt een directe concurrent voor de A-klasse, 1-serie en A3? Deze zijn qua prijsstelling toch heel anders. Lijkt me toch meer een goede concurrent van een VW Golf, Renault Clio etc.? Als, zoals je al aangeeft, het interieur van goede afwerking is (neem als voorbeeld de Golf.) dan is dit zeker een goed alternatief. Ziet er nog eens verassend goed uit ook!
@simonferrari: clio is b-segment. Deze zit in het c-segment met Golf, Focus, Mégane enz enz
@vonklausenburg: Ooit al eens in een ceed gereden? Net zo zaaddodend als de ontwerpen vroeger waren. Het ziet er tegenwoordig best aardig uit, maar het rijdt en schakelt nog steeds als een lamme temeier.
via Android app
@erce: ooit in een A klasse gereden? Stuurt licht, schakelt ook veel te licht en koppeling ook.
@erce: als je de verkoopcijfers van de Golf bekijkt is dat precies wat het grootste deel van de markt zoekt. Saai en voorspelbaar weggedrag.
Hmmm pure catastroph ?
Ziet er goed uit! Strakke lijnen en waarschijnlijk een degelijke prijs. Ben ook erg benieuwd naar de afwerking en materiaal gebruik in het interieur. Ik vond deze in het vorige model op een verassend hoog niveau, niet gedacht van een Kia.
Een van de minder geslaagde creaties van Kia naar mijn mening. Vind de Picanto – Optima – Stinger wel zeer goede auto’s in hun respectievelijke klassen.
They took our jooowbz!
“Ze hadden al Europese designers in huis, maar gaan de auto nu ook bouwen in Europa.”

De Cee’d en nu dus ook de Ceed worden vanaf het begin (zo’n 10 jaar) in Slowakije geproduceerd…
@hammerman: net als de Hyundai’s i30 o.a
Past prima naast een Focus of een A-klasse, niemand die het verschil ziet. Alleen de eigenaar als hij in zijn portemonnee kijkt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).