Op de valreep: geef je Beetle vette stance en een hoop pk

Auteur: , 14 Reacties

De retro-VW gaat er wel op vooruit.

Beetle tuning

De Volkswagen New Beetle is wellicht niet helemaal het succes geweest wat Volkswagen had gewild. Het voelt raar om te zeggen na bijna 70 jaar Kever, maar na ‘slechts twee generaties’ moest de New Beetle het veld ruimen. Toch heeft VW bij de tweede generatie nog hun best gedaan om iets leuks te maken van de Käfer. In trouwe VAG-marketingstijl kon je hem in allerlei smaakjes krijgen, waaronder R-Line en Dune.

Heb je nog zo’n Beetle staan, dan wel de 2.0 TSI met 220 pk, dan maakt B&B Automobiltechnik er een verrassend leuke auto van. Die 2.0 TSI is namelijk in auto’s als de Volkswagen Golf R en Audi S3 goed voor meer dan 300 pk. B&B zorgt ervoor dat deze modificaties en meer in je Beetle terecht komen. Naast een chip wordt er ook een nieuwe turbo opgeschroefd. Het totaal is redelijk bizar. De B&Beetle is goed voor 380 pk en 525 Nm koppel. Lekkere cijfers!

B&B Beetle

Dit resulteert in een sprinttijd van 5,2 seconden naar 100 km/u. Wat wij echter het leukste vinden is de optionele vering. Deze verlaagt de auto de nodige centimeters en in combinatie met de grote velgen is het een lekker dikke auto.

Je kunt de B&B-set krijgen voor 9.950 euro. Ietwat prijzig, maar dan heb je wel een Beetle met bijna 400 pk.

B&B Beetle14 reacties

Snap niet dat zo’n pakket verkoopt. Als je het zelf samenstelt moet het voor 6.000 makkelijk lukken allemaal
@theblazerunner: Dat zeggen bijna altijd mensen die hun ervaring van youtube hebben in plaats van hun garage / werkplaats…
@johnhert: eens! Borrelpraat. Altijd maar met hun mondje stoer doen.
Bij de meeste B&B’s vragen ze of je een eitje bij je ontbijtje wilt.
Een tijd geleden een keer een artikel gelezen over een Beetle die door APR is gebouwd voor SEMA met 4-motion aandrijving en onderstel van de TTRS, die ook nog wat gekieteld werd naar 500pk, dat is pas lekker!!

https://www.vwvortex.com/features/project-cars/superbeetle/super-beetle-engine-work-begins/@ghost: een potje goede seks met de kapster die zo’n auto rijdt ook is ook lekker 🤣!
@vetnek: Is meestal een kapper, maar goed jouw feestje… 😂
@healey: naja na de tt is de beetle wel de door kapsters meest gereden cabrio…
@gasskaas: Mini’s van rond 2007 worden vaak door de scharende dames bereden.
@cloverleaf: ik dacht Fiat 500 ?!
@cloverleaf: Scharende dames hebben meestal weinig tot geen interesse om te spelen met een pook.
@berlinetta: correct. Die rijden vaak op een natte landingsbaan…
Oh Hell, het wordt wel een erg engelstalig woordfeestje hier. Vette stance, soort van, straatlegaal… Huu. En het is nog niet eens Hallotreurnis.
Die velgen onder de rode Beetle. Vet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).