Open je BMW ook met lege smartphone

Auteur: , 14 Reacties

Want sleutels zijn niet meer van deze tijd natuurlijk.

BMW heeft al enige tijd een Digital Key-systeem, waarbij een smartphone-app de plaats inneemt van een fysieke autosleutel. De technologie staat echter niet stil en daarom vond BMW het tijd voor een update.

Je kunt met de huidige Digital Key je dikke BMW openen en sluiten en de motor starten. De auto ontgrendelen is gewoon een kwestie van je smartphone tegen de deur houden. Als je daar geen voorstelling van kunt maken: Wouter demonstreert het voor je in deze video.

BMW is nu bezig aan een 2.0 versie van dit systeem. Een van de belangrijkste vernieuwingen is een beveiligingschip die losstaat van het besturingssysteem van je smartphone. Dit betekent bijvoorbeeld dat je nu ook de auto kunt openen als de batterij van de telefoon leeg is. De geüpdatete versie van de Digital Key wordt eind dit jaar verwacht.

Een 3.0 versie zit ook al in de pijplijn. Deze versie gaat gebruiken maken van Ultra Wideband-technologie. Dit betekent onder meer dat je niet meer de moeite hoeft te nemen om je smartphone voor de deur te houden. Als je hem in je broekzak hebt zitten is dat al genoeg om de auto te ontgrendelen. Is dat even handig. Het nieuwe systeem is volgens BMW ook nog eens beter beveiligd tegen diefstal.

BMW werkt overigens niet op eigen houtje aan dit systeem. Ze werken samen met andere automerken en smartphonefabrikanten onder de noemer Car Connectivity Consortium. Autofabrikanten die bij het CCC zijn aangesloten zijn onder meer Volkswagen en GM. Vanuit de tech-hoek zijn grote jongens als Apple en Samsung vertegenwoordigd. De samenwerking is er opgericht om de systemen te standaardiseren. Met zo’n grootschalige aanpak zal het wellicht niet lang meer duren voordat de autosleutel een relikwie uit het verleden is.14 reacties

Iederen kan roepen dat dit niet handig is maar toen ik vorige maand mijn auto zat te drogen en de kleine van 2 jaar in de auto op de vergrendel knop had ingedrukt ( kids houden van knopjes he) was het wel handig om niet 5 km terug te gaan om de reserve sleutel te hoeven laten brengen. Gewoo een knopje op connecteddrive indrukken en hopla, open..
@tanzanitef30n: als je jevauto droogt, hang je ‘m dan op of heb je daar een droger voor? Zo ja, waar kan ik zo’n droger bestellen? Zo vervelend als de auto ‘s ochtends nog niet droog is..
Beter goed gejat dan slecht bedacht;)
@kevin1989: heeft niks met jatten te maken, maar alles met inkopen van de techniek
Leuk dat je bij huidige BMW’s nog steeds met twee smartphones op zak moet lopen wil je alle features ervan kunnen gebruiken. Je hebt een Samsung Galaxy S8/S9 nodig om je BMW M850i xDrive te ontgrendelen en een willekeurige iPhone om Apple CarPlay te kunnen gebruiken… Want Android Auto doen ze niet aan…
@AutomotiveDesigner: daar zal binnenkort verandering in komen.
@AutomotiveDesigner: als het goed is is dit bij apple sinds gister verholpen
@automotivedesigner: ik zie nog altijd niet de noodzaak ik om Apple Carplay te gebruiken in je dikke BMW. Leuk voor Polo’s, toch wat handiger dan zo’n verblindende telefoon aan de zuignap maar qua user interface, bediening en navigatie is het fabrieksysteem nog steeds jaren voor op Carplay. Het is een feature omdat de feature in lijst moet staan maar niet omdat mensen het serieus gaan gebruiken,
@mashell: woooow nee man! 100% oneens, carplay loopt zwaar voor op huidige oem bediening. Niet te vergelijken. Bestel een nieuwe Audi, geen touch screen maar elke letter opzoeken en ronde knop indrukken bij selectie. 😱 Direct retour lease!
Als het werkt is het fantastisch, maar hoe meer ‘sleutels’ hoe meer mogelijke vormen van toegang voor dieven.
Bij de Model 3 hoef je niet eens je telefoon bij de deurgreep te houden, maar gewoon bluetooth verbinden en in de buurt zijn. Werkt top.
Dit is nooit beter dan fysiek de sleutel in steken.
Bij mij werkt keyless go perfect. Ik zou nooit voor deze optie kiezen. Misschien zie ik al meteen beren op de weg en hoeft het daarom niet.
Zo’n digitale systemen zijn toch te hacken? Ik moet zelfs geen Key-less go hebben!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).