Opgefrist! De Apollo N met 700 pk en 880 Nm

Auteur: , 21 Reacties

De ene teaser is de andere niet, want Apollo had maar liefst twee nieuwe auto's op de planning staan.

Je kunt je bij deze Apollo N natuurlijk afvragen in hoeverre het allemaal nieuw is, want qua uiterlijk is het gewoon een (zo mogelijk) nog extremere incarnatie van de welbekende Gumpert Apollo. Inderdaad, die bizarre straatlegale racer met een prestatiepotentieel waar je u tegen zegt.

Verantwoordelijk voor alle 700 spierballen (minder dan bij de Gumpert Apollo Enraged, mind you) is de vertrouwde 4.2 V8 van Audi, geholpen door een setje turbo’s. Het piekvermogen is beschikbaar bij 6.000 rpm en het koppel bij 4.000 rpm. Het sprintje duurt 3 tellen en de top bedraagt 360 km/u. Bijzonder is bovendien de toepassing van een Torsen-differentieel. Moeten we nog eens een special aan wijden, als de rust is wedergekeerd. Schakelen gebeurt overigens middels een sequentiële bak met zeven versnellingen.

Apollo N

Apollo claimt voorts een zwaartepunt dat zo’n beetje onder de grond ligt. Hier wordt het dan ook interessant, want buiten de pk’s en Nm’s moet de Apollo N vooral een circuitbeest worden. Net als bij de Apollo Arrow verzorgt AP Racing de remmen, waar Bosch het ABS-systeem voor z’n rekening neemt.

Bijzonder aan de straatlegale ‘N’ is de manier waarop de spoiler op de bips is opgehangen. Sinds enkele jaren is het in de racerij gangbaar om de luchtstroom aan de onderzijde van de vleugel zo min mogelijk te belemmeren en dus worden spoilers steeds vaker aan de bovenzijde opgehangen.21 reacties

Dik. Gewoon dik, alleen die uitstraling al.
Ik vind dat model achtervleugel echt super eruit zien
@rob5nismo: ja, als je nu je boeken erop zet vallen ze tenminste niet om…LOL
@vroaaar: nu kunnen ze er tussen
Die gasten daar uit Hong Kong hebben dit circuit-monster weer mooi leven ingeblazen. Hopelijk krijgen ze genoeg orders om het merk weer op de been te krijgen.

Ben benieuwd hoe dit ding over het circuit gaat, al tijden bekend (Bijvoorbeeld Nurburgring)?
Jongens! Niet zo snel met nieuwe posts, ik houd het nauwelijks bij! Ik ben nog maar bij de lelleke wieven
mooi is hij in ieder geval niet. Wel erg dik.
Voor de liefhebbers onder ons, de oude op het TG circuit https://www.youtube.com/watch?v=pGyvmg9iJn8 geinig filmpje met zicht door de voorruit, gereden door de Stig.
De spoiler is best onconventioneel gemonteerd. Het lijkt nog het meest op een bijbootje dat met twee davits achter een boot bungelt.
oeps, laatste regeltje werkt verklarend ;)
De Regera heeft de spoiler op dezelfde manier staan, alleen is deze dan inklapbaar. Ook deze hangt meer in plaats van dat deze erop ligt. Om dezelfde redenen natuurlijk.
Gumpert Apollo Nee
Gaaf ding, alleen een beetje jammer van de slappe renders…..
Het oogt monsterlijk, net als die Apollo Arrow die ze presenteerden. Maar zijn ze eigenlijk ook aanwezig op de beurs, of krijgen we enkel wat renders voorgeschoteld? Elke gek kan immers een 3D artiest vragen om wat mooie plaatjes te maken.
Bah..
Ik heb alleen een hekel aan die roofscoop, verder super!
@dutchcorvette: Ach het is een stuk beter dan dat zielige scoopje die de vorige had.
Vind de achterkant wel erg druk met scoop en dubbele spoiler. Verder vind ik hem wel geslaagd.

Heb stiekem altijd een zwak gehad voor de Apollo.
Wtf is dit voor apparaat.
Manmanman, wat een ellende. Goede smaak is er niet bij.
Wat blijft he toch een gruwel, mooie kleuren combo deze keer. De vleugel vind ik niet zo geslaagd maar daar zal vast wel goed over nagedacht zijn in de windtunnel. Ben wel blij dat die Hongkongers er weer leven in geblazen hebben,

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).