Volvo XC90 Excellence is de meest luxueuze Volvo ooit

Auteur: , 22 Reacties

De Zweden blazen hoog van de toren met deze top-of-the-line XC90.

Volvo XC90 Excellence is de meest luxueuze Volvo ooit

Volvo zoekt de laatste jaren de aansluiting met het luxere segment en tot dusver gaat ze dat prima af. Om deze missie te onderstrepen onthult het merk nu ook in Europa de XC90 Excellence, een versie van de SUV met features die je waarschijnlijk nog nooit eerder in een Volvo zag. Bovendien is de hele derde zitrij eruit gesloopt. Daarvoor kwamen twee heerlijk uitziende zetels in de plaats.

Maar zoals gezegd: er is meer! Wat te denken van een stel kristallen glazen aan boord, leer in het interieur zover het oog reikt, massagestoelen, een koelkast, uitklapbare tafeltjes en niet te vergeten bekerhouders die desgewenst koelen of verwarmen? Inderdaad, dat zijn zaken die je alleen met dikke Britten (denk: Bentley Mulsanne) en dito Duitsers (bijvoorbeeld de Mercedes-Maybach) associeerde.

De XC90 Excellence is leverbaar met de bejubelde T8 Twin Engine PHEV-aandrijflijn, dus aan power geen gebrek. Check al dat moois in de gallery en verbaas je over hoe de nuchtere Zweden zichzelf te buiten zijn gegaan. We dig. De XC90 Excellence zoemt overigens al een poosje rond, maar in het kader van z’n Europese debuut vonden we ‘m nog wel een artikeltje waard. Een video check je HIERRR.
22 reacties

Zoals wouter al in de video aangeeft, is er niet zo heel veel ruimte achterin. Jammer. Verder is dit gewoon machtig mooi!
Hadden ze er niet meteen een EWB van kunnen maken? Al die luxe maar vanaf de foto’s niet bar veel been ruimte…
Voor de rest, prachtige verschijning!
@jasvl: Afgekeken van de voorganger. Die had ook weinig beenruimte achter in.
@jasvl: De zetel in de SUV is hoger dan bij een sedan, dan mis je die beenruimte ook niet zo erg.
@stephano: Nou, als je een vader hebt van 2 meter is ritje naar je vakantie bestemming in het zuiden best ver in een XC90. (Spreek uit ervaring haha) Kon mijn knieën links of rechts zetten. Maar recht vooruit was geen optie.
@kennone: eerste of 2 generatie!
@bmwm3gtr: Eerste generatie. Voor en na de facelift.
Mooi hoor!

Scandinavisch design op zijn best. Ranke stoelen die precies goed gevormd zijn zodat je het er uren uit kan houden, alles instinctief te bedienden en een strak interieur dat door kleur- en materiaalgebruik toch ‘warm’ oogt…

En het mooie is dat dit niet alleen voor dit topmodel geldt, maar ook de gewone nieuwe Volvo’s erg mooie interieurs hebben.
@moveyourmind: scandinavisch design?! Waha, copypaste duits design zul je bedoelen!
Doe mij maar een Cadillac Escalade, dat ziet er van buiten ook nog ordinair-fout-Lomp, maar vooral dik uit. En het is natuurlijk origineler dan een zo’n Volvo
@dutchcorvette: wel de ESV he?
Ik vind hem erg gaaf.
Op zijn minst een cilinder meer en hij is af :)
Misschien wel de mooiste SUV van het moment.
+1 voor de fijne wordart-pijl bij de afbeelding!
Credits gaan naar @dizono!
Lekker veel ruimte ook.
@rydodrive: Sarcasme?
Heeft Volvo weer top gedaan, supermooie SUV en mooie afwerking in het interieur.
En dan sta je met een Range Rover eigenaar te praten, man erg onder de indruk van die Volvo van je, maar dan komt de vraag wat voor motor erin zit…….
@undifined1: Die techniek vind ik (en velen met mij) juist razend interessant. Erger wordt het als de Range Rover eigenaar over prestaties buiten de gebaande wegen begint. Nee, 95% van de Range Rovers ziet inderdaad nooit een modderpoel maar ik vind het altijd erg jammer als auto’s hun uiterlijk niet waarmaken.

Begrijp me niet verkeerd hoor, net als vrijwel iedereen vind ik de XC90 prachtig maar om deze reden zou ik ‘m niet kopen. In het zeldzame geval dat ik er ooit de centen voor zou hebben…
En wat kost dit model zoals het er staat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).