Opgepast! Vanaf morgen zelfrijdende auto’s op de weg

Auteur: , 25 Reacties

Heb je naast die hittegolf meteen nog iets om rekening mee te houden.

Zelfrijdende en evil koalabeer

Ons ministerie van Infrastructuur en Milieu houdt van autonoom spul en morgen wordt de koe boven de emmer gezet. Vanaf 1 juli is het namelijk mogelijk om op de Nederlandse wegen proeven te houden met zelfrijdende auto’s, omdat de RDW voor dergelijke voertuigen ontheffing mag verlenen.

Wel is het voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer toegestaan om voorwaarden te stellen aan de proeven. Zo kunnen de rijtijden, de wegen waar mag worden gereden, de omstandigheden en verzekeringstechnische sh*t nader worden bepaald.

Trouwens meer mensen die zich afvragen hoe het dan zit met die treintjes Laguna’s, pardon, Talismannen? Heeft Renault handjeklap gedaan met de RDW?

Fotocredit: eigen werk (©)25 reacties

Laten we anders ook elke dag een artikeltje schrijven met ‘opgepast! Dronken mensen achter het stuur’ en ‘opgepast! autodieven rijden rond’
Ik denk dat die dingen een stuk gevaarlijker zijn dan autonome auto’s, en het zijn er ook nog eens een stuk meer
@agera: Of opgepast! Agera komt uw blog titel keuren!
@agera: inderdaad en ik vraag me nog steeds af wat ze gaan doen bij eventuele ongevallen waar deze autonome wagens in fout zijn, wie hoort er dan op te draaien voor de schade?
@martinez666: De fabrikant mag wel een flink aantal goede advocaten en een zeer goed PR-team hebben. Één ongeluk is al genoeg om de ontwikkeling van de autonome auto te stoppen, ongeacht de ongevalsstatistieken, vermoed ik.
@agera: ik denk dat je gelijk hebt maar ik denk ook dat er iedere dag bestuurders dronken zijn. Autonome auto’s zie je niet iedere dag. Vandaar een artikel lijkt mij zo.
Misschien heeft het vrije verkeer van goederen en diensten in Europa hier iets mee van doen? De auto’s in Frankrijk toelaten betekent dan dat ze ook in Nederland mogen rijden.

Anyway. Zelfrijdende auto’s: KILL IT WITH FIRE!! We hebben al zelfrijdende auto’s en die worden bediend door de NS. Ga daar maar mee als je niet zelf wilt rijden. Punt 1 zelfrijdende auto’s zijn suf. Punt 2, zelfrijdende auto’s zijn de duivel. De duivel omdat ze duizenden banen gaan vervangen. EN wat gaan die weklozen dan doen? EN wie gaat dat betalen?

Inderdaad! Bij voorbaat: WEG MET DE ZELFRIJDENDE AUTO!
@valetparker: Hahaha jij schijt al in je broek van die zelfparkerende Ford Focusjes! Baan kwijt, omscholen, joh!
@valetparker: U rijdt paard?
@valetparker: we zullen nooit onder de zelf rijdende uitkomen. Hij komt er toch wel
@valetparker: prima toch. Uitslapen in de auto. In het weekend een track day met een echte auto en prima
Mooi! Goed voor de automotive industrie in Nederland (Regio Eindhoven en Automotive Campus). Hoewel ik liever zelf rij vind ik het wel een interessant onderwerp om aan te werken. Hopelijk ga ik dat dus ook binnenkort doen ;)
Okay. Zelfrijdende auto’s; t zal mij allemaal wel aan mijn bips oxideren,…… Totdat jullie naar Renault verwezen. Oh gott. Ze frenzj. Zey kannnot be zerieus? Fuck. Elektronica + Renault. Hide the kids!!!
Hebben die auto’s ook een rijbewijs?
@norge: Welnee, bij deze auto staan alle autopapieren in Google Drive
Ach zal mij benieuwen of de doorsnee automobilist er ook mee om kan gaan…
Zolang er maar iemand in de auto zit. Anders wordt het echt te gek.
Wie heeft nog meer de neiging om allemaal een hummer te kopen en die auto’s van de weg te rammen want ik vind het te gek voor woorden straks worden wij mensen ook autonoom mogen we zelf niks beslissen? Oh wacht dat is al zo.
@thimochand: mensen die hummers willen kopen om anderen van de weg te rammen zijn een heel goede reden voor de overheid om vanaf 2030 autonomie in auto’s verplicht te maken. Vanaf dan mag je manueel bestuurde auto’s alleen nog op eigen terein en op evenementen waarvoor een vergunning vereist is gebruiken.
@mashell: haha daar had ik inderdaad niet aan gedacht, maar nog steeds vind ik en hoop ik dat dus autonome auto’s zo ver mogelijk wegblijven
Snel allemaal van de weg af rijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).