Oproep! Wat kwam jij tegen op vakantie?

Auteur: , 53 Reacties

Wat ben jij zoal tegengekomen op vakantie of ga je nog tegenkomen?

Oproep! Deel je automotive vakantiefoto's met Autoblog

We zitten midden in de vakantieperiode. De één heeft de vakantie al achter de rug, de ander zit nu met z’n billen in het zand en weer een ander moet nog vertrekken. Op vakantie kom je altijd wel wat bijzonders tegen.

Rij in de omgeving van München en je kan zomaar een testauto van een Duitse autofabrikant tegenkomen (al is dat nu wat rustiger in verband met de vakantieperiode). Wie een vakantie in de U S of A doorbrengt heeft juist weer met een totaal andere autocultuur te maken. En dan zijn er ook nog de momenten die je niet van tevoren bedacht had. Die ene toffe supercar die je tegenkwam op de snelweg of een andere bijzondere auto in een afgelegen dorpje.

Oproep! Wat kwam jij tegen op vakantie?

We roepen je deze zomer op om automotive vakantieavonturen met ons te delen. Dat kan via Autojunk.nl met je Autoblog-account. Vul bij ‘Tags’ in elk geval het woord vakantie in. Zo weten we meteen dat dit een foto is die tijdens je vakantie is genomen. Geef vervolgens in de ‘Beschrijving’ een korte omschrijving van de foto(‘s). Uploaden kan zowel via de site als via onze apps (iOS en Android). De leukste, bijzonderste en grappigste momenten zullen voorbij komen als gedeelde spot hier op Autoblog.nl

Fijne vakantie!

Foto: Autoblog-lezer onderneemt roadtrip met vrienden door de Spaanse Pyreneeën
Foto 2: AB-lezer huurt dikke Cadillac in de VS53 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Helaas…. mijn schoonmoeder :( die moest ook zo nodig die kant op.
@Soulmaster: Zeg je nu heel stoer, maar volgens mij kun jij het heel goed vinden met je schoonmoeder ;-)
@venividivici: het was prachtig vannacht
@Soulmaster: daarom heb ik dus geen dakkoffer. Dan kan ze ook niet mee.
@RubenPriest, afgelopen april kwam ik deze tegen in Peru https://www.autojunk.nl/2019/04/fiat-850-238350 , telt dat ook?
@dutchdriftking: jazeker, nice!
Ik doe het gewoon hier, en het is er eentje uit de oude doos. 17 jaar geleden met de autoslaaptrein van Brussel naar Bologna werden we omringd door een karavaan met klassieke Bugattis, die in Toscane een of ander dingetje gingen vieren. En 10 dagen later op de terugweg hetzelfde verhaal. Ja, ik heb er nog ergens foto’s van maar excuseer mij dat ik die niet zo 123 bij de hand heb (pre-digitaal tijdperk).
Meest bijzondere is een Miura in Jakarta. Helaas worden de foto’s niet geaccepteerd op autojunk.
@baklava: Hot damn! Wat een vondst! Jammer van de foto’s
@baklava: even hier dumpen en de linkjes dan hier plaatsen https://nl.imgbb.com/
Ik ben in Denemarken op vakantie geweest, en dan ook nog in een regio waar je soms een kwartier lang kon rijden zonder één tegenligger tegemoet te komen.

Wat me op de Deense tv-reclame opviel is dat een nieuwe auto daar nog eens zo’n 20% duurder is dan in ons ‘dure’ Nederland.

Je zou dus verwachten dat je er meer youngtimers als daily driver zou zien, en dat klopt, maar qua samenstelling is dat niet veel anders dat wat je in de minder gefortuneerde wijken van Nederland langs de stoep ziet staan: veel twintig jaar oude Opels, VW’s, Toyota’s, etc. zonder écht bijzondere modellen daartussen.
@RRRobert: klopt, in Denemarken zijn auto’s nog duurder dan in ons land, onvoorstelbaar maar waar. Ik kwam op vakantie daar twee weken lang niet 1 spotwaardige auto tegen, ook niet in Kopenhagen.
@hhitalia: in denemarken wordt 150-180% BTW geheven over auto’s en motoren. Daarbovenop komen nog zaken als BPM(milieuheffing). Daartegenover staat gratis studeren ( 700 euro per maand zakgeld voor een uitwonende student) en nagenoeg gratis gezondheidszorg een goed wegennet. Je zou het niet zeggenaar ook daar komen die keuzes voort uit stemgedrag op politici die het land besturen..
@RRRobert: dat beeld van Denemarken stond mij ook bij na expeditie Legoland vorig jaar, maar ik ben nu in Italië en als ik daar een Deen zie rijden is het veelal relatief dik spul. Nieuw, Duits en Premium. Mijn eigen spots (niet vastgelegd uiteraard) waren een rits Ferrari’s tussen Modena en Maranello en diverse Lambo’s in Zwitserland.
Niks, ik ga dit jaar niet weg met de zomer :) en in nl zie je nou niet veel leuks rondrijden met w/w verkeer
Werk, werkgever, collega’s. Geen vakantie voor mij dit jaar, alleen korte weekendjes weg met de boot.
@lekbak: hopelijk is je nickname niet afgeleid van je boot.
@flutterby: toen ik een nickname nodig had, had ik net een olieopvangbak gekocht. Voor de boot, om lekkende olie op te vangen…

En er zit een lek in het luik van de achterpiek. Een inmiddels afgesloten waterleiding is lek. Er zit ook ook vast nog wel een lekje wat ik niet weet. Maar dat mag bij een boot uit de 19e eeuw…
@lekbak: hopelijk niet binnenkort als nickname “verzwaarde lenspomp” :)
Gisteren op de A27 op weg terug naar huis haalde ons een idioot op een Can-Am in. Die viel wel op aangezien hij alle rijstroken (incl. Vluchtstrook) gebruikte om sneller door het verkeer te laveren. Ging dus veel te snel om er een foto van te maken.
@crosscabouter: dat soort idioten zie ik wel vaker door de stad rijden met Can-Ams. Echt bizar wat ik die zie uithalen.
Een Ferrari Testarossa Spyder! Mee gereden! Op vakantie In Denemarken 2 dagen geleden 🇩🇰. https://www.autojunk.nl/2019/07/out-run-ferrari-testarossa-cabrio
Ik kwam een zwarte Skoda Octavia combi tegen met een Knaus caravan!!!!
@mikje90: Lucky bastard!! Zet em even op Autojunk zodat iedereen ervan kan genieten!
@mikje90: jammer dat het geen Quartz-grijze was, zonder caravan.
Dan had je 1 kans op 200.000 (of zoiets) dat ik dat was!!!
Geen foto’s van, maar gister een mooie e-type in een soort uiterst vaalgelige kleur gezien van de eerste series. Heel fraai. En eindelijk eens m’n volgende auto in ’t echt gezien, een 2019 audi a1. Ziet er een stuk beter uit dan de vorige. Nog een maandje wachten.
@thijsj:

Waar was het, want in mijn durpske “woont” er één?
@stupendo: was in aachen! Iets groter dan een durpske, maar zou dezelfde kunnen zijn. Absolute droomwagen in ieder geval! Overigens ook bij Apeldoorn vorige week nog een zilvergrijze gezien op de snelweg. Zijn populair in de zomer.
Met 236km over de Autobahn met een CLA180 op bepaalde stukken. Polen – Nederland. Toch zeker een 1,5 uur reistijd bespaard.
De nieuwe 1-Serie in München, als je een foto wil kan je er eentje van de 2GT maken en verticaal 20% krimpen.

Van de week nog een ingepakte 3-Serie gezien, waarschijnlijk nog gewoon een voorloopmodel of een hybride waarvan de camouflage nog niet van was verwijderd. Een M3 was het niet aangezien er verder niks typisch aan te zien was.
@bmw2coupeeigenaar: Waarom dit onder jouw post komt, geen idee?

Stond de Autobahn zo enorm vast dat je er slechts 236km op hebt gereden, of is dat ding toch nog dusdanig snel dat je het op de teller aan hebt kunnen tikken (km/h)?
Ik kwam een schildpad tegen, zie je niet vaak
@lekkerlinksrijden: Dagelijks. Eerst op de weg en dan op de gang op kantoor.
Ik ben een paar jaar geleden een Ferrari Enzo tegengekomen in Engeland. Burton on the water heet het plaatsje geloof ik. Wat een indrukwekkende machine om te zien! Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in auto’s. Nu pas besef ik me hoe bijzonder dat moment was.
Had een paar jaar geleden bijna een Pagani Zonda op mijn motorkap. Meneertje vond dat ie met zijn Mercedes-motor meer rechten had op een kruispunt dan zo’n Hollander met zijn klassieke Alfa. Het was wel in San Cesario sul Panaro, dus héél bijzonder is dat daar natuurlijk niet.

Ik hoef trouwens niet op vakantie om dure of bijzondere auto’s te zien. Zie in NL elke dag wel wat, dat Autoblog waardig is. In mijn dorp rijden zeker 6 Bentleys (veel nouveau riche, hé). Er staat ook een behoorlijk nieuwe Bentley Continental GT bijvoorbeeld.
Vakantiegangers..
Een pagani zonda c12S door budapest scheurend. Sight to behold en geschift om onverwacht tegen te komen.
Ik ben in mei naar Zweden geweest. Factory Tour gedaan bij Koenigsegg. Op de 1 na laatste dag 2 Regera’s tegengekomen nabij de fabriek tijdens een testrondje. Foto’s staan al op Autojunk!
De Big Five op één dag.

Maar op autogebied voornamelijk Defenders, Landcruisers, Hi-Luxen en Hi-aces.
Ben naar Goodwood Festival of Speed geweest… Heb zeer veel bijzondere auto’s van dichtbij mogen bewonderen :)
De speciaaltjes die ik gezien heb:
– Renault R4
– Renault R5 (in een lekker basale uitvoering)
– Citroën Visa in piekfijne staat met een stokoud dametje in die hem niet meer in versnelling kreeg, ik vermoed nadat ze te lang met ingedrukte koppeling had staan wachten aan de pomp. Iig na stilleggen en weer starten deed hij het weer.
– Citroën ZX break
Allemaal Fransozen die je bij ons nog zeer zelden ziet…
Jac J6, verschillende Lada’s, daewoo tico’s en vele Yugo Tempo’s.
Golf 6 en 7, Volvo V40 met en zonder R Design, Tesla Model S en X, en misschien wel het mooiste uit dit rijdje,, een zwikje Fiat 500’s!, van 1.2 Pop’s tot zelfs een aantal Twinair Lounge. Was een mooie vakantie in eigen land😊
Ik ben in Spanje aan de noordkant.
Inmiddels gezien (niet gefotografeerd) een Citroën ZX Break. Een Renault Supercinq 1.2 TL mét rolkooi (de optimist), een R4 in besteluitvoering (fourgonette heet dat meen ik) en wel op foto’s: een Citroën C4 sedan en een behoorlijk mooie Peugeot 309.
Dikke duitsers. Ja, in meedere betekenissen van het woord . . .
Had n.a.v. dit artikel wat op autojunk geplempt maar ik mocht geen verschillende merken tegelijk posten dus die werd niet doorgelaten 😕
Een Koenigsegg Regera en de foto’s gepost!
In Zweden kun je regelmatig verrast worden door Amerikaanse auto’s, liefst oude. Maar ook verse zie je regelmatig. Gisteren in Lysekil zeker 14 Mustangs van diverse leeftijden, wat Buicks, een GT-R (niet zo Amerikaans) en een Lincoln begraveniswagen gezien.
Hier op Fuerteventura ben ik een 1x een Porsche Panamera 4S tegen gekomen… Uiteraard geen foto’s van genomen (iets met: op elke hoek….) 😉 Verder alleen B- en C-segement crossovers (Hyundai Kona, Citroën C3 Aircross).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).