Opsporing verzocht: de Alpina D5 van een AB-lezer [UPDATE]

Auteur: , 49 Reacties

Jatmozen gonna jatmoos.

D5

Het is alweer ruim een maand geleden dat we je hulp inschakelden voor het terugvinden van een gejatte auto. Destijds ging het om een Mégane RS. Helaas is het nu weer raak, want wederom is blits bezit ontvreemd van een autoliefhebber. Dat kunnen we natuurlijk sowieso niet over onze kant laten gaan en des te minder als het een van ‘de onzen’ betreft.

De gestolen waar betreft in dit geval een Alpina D5 van de F10 generatie. Het kenteken dat op de auto hoort te zitten is 34-XFF-6. Zoals dat gaat in dit soort gevallen, is dit er naar verwachting inmiddels afgehaald. Doch als ekte autoliefhebber herken je een Alpina natuurlijk uit duizenden, dus mocht er de komende tijd een grijs exemplaar op je pad komen, houd dit bericht dan even in het achterhoofd.

AB-Lezeres Ingrid weet ons verder te vertellen dat de auto rond vier uur ’s nachts is ontvreemd van hun oprit door drie man. De noeste arbeiders waren duidelijk bedreven in hun ambacht, want ze hadden de dikke Fünfer binnen tien minuten in hun bezit, ondanks dat er ook nog een andere auto voor de Alpina stond op de oprit. Op autojunk is de auto een aantal keer geüpload. Plaatjes vind je hier, hier en hier. Tips mogen naar [email protected] en naar de politie.

Update: Goed nieuws! De auto is getraceerd en staande gehouden bij de Duits/Poolse grens door politie. Vervolgens is het voertuig in beslag is genomen. Het is nu een kwestie van tijd voordat de Alpina weer bij de rechtmatige eigenaar komt.49 reacties

Sterkte! Wat ontzettend balen!
Keyless entry diefstal? Als dit zo is dan weet je als autoblog lezer toch beter? Er wordt hier (terecht) veel aandacht aan besteed. Uiteraard keur ik het daarmee niet goed. Het lijkt mij verschrikkelijk om mee te maken, maar de diefstal had dan voorkomen kunnen worden. Ik hoop dat de auto snel en heelhuids weer thuis komt! Succes!
@autojunkiexl: lekker speculeren EN de schuld bij de benadeelde leggen.. goed bezig!
@vtie: Volgens mij zeg ik toch “als”? Lezen is ook een vak…
@autojunkiexl: als als als… als m’n tante een piemel had was het m’n oom geweest.
@sleepyj: of transgender
@vtie: En ik zeg ik ook nog: daar mee keur ik het niet goed….dus leg zeker de schuld niet bij de benadeelde. Beetje jammer je reactie.
@autojunkiexl: Als ze de sleutel in het contact hebben laten zitten zou je als Autoblog lezer ook beter moeten weten. ALS he….
@autojunkiexl: Kun je rekenen deze gaat gebruikt worden bij een liquidatie en daarna in de vlammen gezet.
“Op autojunk is de auto een aantal keer geüpload.” Sorry, Autojunk, maar dit is precies de reden dat ik mijn wagenpark niet op Internet zet.
@billymobiel: je hoeft het daarom niet zelf te doen. Genoeg ijverige carspotters die dat voor jou doen.
@billymobiel: Als iemand jouw auto wilt hebben dan komen ze hem halen. Ze zien je rijden en volgen je naar huis, of ze checken je kenteken via instanties, of horen het via via, ze weten echt wel waar jouw auto staat als ze er naar op zoek zijn.
@billymobiel: je auto op het internet zetten en weten waar je oprit is, is ook een groot verschil…
Ik ben benieuwd of de auto was voorzien van een tweede alarm / start blokkering systeem ?
@slickrick: Deze auto had gewoon de af fabriek alarm systeem. Anders waren ze er niet zo snel mee klaar.
Het word tijd dat de pakkans omhoog gaat, samen met de straffen. Anders blijft het afwachten wanneer de volgende weg is.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Bearlock
Defa en bierlock. Ik heb het ook onder mijn bmw
@elemento: bierlock? Hoe werkt dat?
@speedgeek: Is een blaastest, de auto kan alleen gestart worden als je minimaal 6 biertjes op hebt.
Niet verkeerd bedoeld, maar ik zou hem als hij goed verzekerd zou zijn liever helemaal niet meer terug willen hebben. Allereerst omdat je er van uit kan gaan dat dat gajes bij lange na niet zo netjes ermee om is gegaan als jijzelf en je een afgetrapt hij terugkrijgt.

En ten tweede omdat het gewoon een goor idee is dat zulk schorem in je auto gezeten heeft.

Wens de echte eigenaar hoe dan ook veel sterkte toe.
Ik rij een auto die minder waard is dan een velg van zo’n Alpina, maar als ik zo’n toffe bak zou hebben, überhaupt als ik een auto van over de 50k zou hebben, zou ik er een bearlock en of stuurslot op zetten. Gewoon het risico niet willen nemen. Ook al is het kut om het iedere keer te verwijderen.

Ik zou een gestolen auto nooit terug willen. Goeie kans dat het schorem wat stoepjes heeft gepakt, burnoutjes heeft gedaan, peukie gerookt in de auto. Hopelijk heeft de eigenaar het goed verzekerd…
@grasvreter: Dat zeg je nu, tot je je dat wel kan veroorloven. Bearlock en al die zever… Gewoon goed verzekeren:-) Kost natuurlijk ook veel.
@grasvreter: daar weet een goede dief ook wel raad mee, ik vraag mij af of als de wagen een knallende kleur had of ze hem dan hadden overgeslagen??
@grasvreter: mijn reden om geen bearlock te hebben is dat ik liever wil dat ze de auto meeenemen, dan dat ze naast mijn bed komen ‘vragen’ of ze de sleutels mogen hebben.
@grasvreter: de meeste mensen die dit soort vervangbare dure auto’s hebben, hebben zo’n ding goed verzekerd.
Als ie gejat wordt, is het kut. Zodra de verzekering er klaar mee is wordt er een opvolger of weer iets anders besteld.
Echter x aantal tijd besteden aan aftermarket dingen voor beveiliging en extra tijd voordat je ’s ochtends weg kan rijden; dat is een hoop moeite.
Bearlock, defa, iedereen heeft het voor in de mond… Maar is het niet te gek voor woorden dat we het normaal gaan vinden dat dit minimaal nodig is om zelf eigenaar te blijven. Het is toch raar dat je je moet verantwoorden omdat je een super handig key less entry systeem hebt op de auto? Blijf gewoon met je poten van andermans spullen af! Iets met normen en waarden? Dank u.
@edward330d: Het is ook te gek voor woorden. Maar zolang er niks aan gedaan word zullen we wel moeten. Klimaat en milieu is zó belangrijk, maar de echte problemen worden genegeerd.
@techniekmeneer: klimaat en milieu heb iedereen last van, dit zijn proletaire problemen, voor mij de juiste prioriteiten…
@niex: Ook jij gaat vroeg of laat geconfronteerd worden met de gevolgen van open sluizen en de aanzuigende werking hier van cultuurverrijkers. Nog een paar deccenia zo doorgaan en we hebben een oorlog geïmporteerd hier.

Dat gaat heel wat meer impact hebben dan je overgevoelige neusje.
@edward330d:

Het vreemde is eerder dat iedereen over bearlock spreekt als “de oplossing”. Maar de vraag is eerder hoe het komt dat een merk zijn eigen product niet fatsoenlijk kan beveiligen.
@jack_abarth: De vraag is eerder hoe het komt dat het nódig is om zoveel maatregelen te nemen tegen diefstal. Je moet de oorzaak aanpakken, niet oplossingen zoeken voor de gevolgen.
Je zou je haast steeds meer gaan afvragen waarom we afgestapt zijn van lijfstraffen…ik weet wel wat ik zou doen met de daders! Sterkte voor de ex-eigenaar, ik vrees dat deze niet teruggevonden wordt in de staat waarmee hij op de oprit stond
Ik zag vandaag een d5 in deze kleur en velgen rijden rond 15u op de a325 van Arnhem naar Nijmegen. Ik heb niet op kenteken of bestuurder gelet.
De broer van mijn vader, zo rijk als de zee diep, rijdt om deze redenen nu nog enkel Peugeot en dergelijke. Ook enkele diefstallen meegemaakt + een carjacking. Ook al waren het bedrijfsauto’s, een carjacking blijft hangen hoor… Deze auto is waarschijnlijk al lang ergens de grens over genre Oostblok en/of Afrika. Een 20-tal jaar geleden toen ik de eerste keer naar Polen op reis ging zag ik daar geregeld auto’s met een vernieuwd slot in de bestuurdersdeur, kan je zien aan het plaatwerk rond het slot dat wat ingedeukt is. Verzekeringsmaatschappijen stuurde bij bepaalde auto’s ook meteen een privédetective naar Polen. Hoe de situatie in Polen nu is weet ik niet, maar het Oostblok is groot hoor, er zijn zeker nog plaatsen waar deze auto’s aan de man kunnen gebracht worden. Ook al doet de verzekering zijn werk zoals het hoort, voor ons autoliefhebbers is dit wel balen, je hecht je vaak toch aan een auto?
@Volvo_440_turbo: volgens mij weinig aan verandert… Lijfspreuk is nog steeds ” vandaag gestolen morgen in P….. Of je ziet je waardevolle bezit, zwaar beschadigt, terug in één of andere winkelpui na een ramkraak.
@edward330d: of: als je een vakantie plant is je auto al daar ;)
@Volvo_440_turbo: Polen is inmiddels een EU land, dus even een gestolen auto legaal maken gaat niet. Afrika, Vietnam of voormalige Sovjet-republieken.
@e550: vandaar dat er plots zoveel bouwvakkers zijn :D
Zwaar waardeloos als zoiets je overkomt. Hoop, dat ze de auto weer (in dezelfde staat als waarin ze ‘m meenamen) terugvinden.
‘t Lang geleden ook eens meegemaakt. Krijg zelfs nu nog verhoogde bloeddruk als ik er aan terugdenk, je gelooft in eerste instantie je eigen ogen niet. Ik heb de auto nooit meer teruggezien. Hopelijk heeft de eigenaar van deze auto meer geluk.
Waarom worden alpina’s over het algemeen zo vaak gestolen?
@francisco0342: schijnbaar makkelijk te openen en makkelijk te verpatsen.
@francisco0342: de wagens zijn aardig dummie proef. Snel in combinatie met 4WD, dit is ook de reden dat je een E63 (W211/W212) of een C63 (bijna) nooit als plofkraak wagens ziet, de kans dat je zo’n voertuig in de greppel zet is veel hoger als met een Alpina (D3/D4/D5) of Audi (RS4/RS6).
Dit moet toch weer heel zuur zijn. alarmsystemen zijn leuk, maar de boel achter slot en grendel, plus een flinke hond helpt toch beter.
@dutchdriftking: Klopt, Marokkanen zijn bang voor honden.
Lang leve comfort access en zwakke obd
Wat geweldig toch zo’n multiculti land waar iedereen binnen kan komen wandelen!

Je hoeft de krant maar open te slaan of je wordt aangenaam verrast door de dagelijkse positieve inbreng wat deze verrijkers met zich meebrengen! Ze bellen zelfs bij je oma aan om wat te babbelen, of anders een handje te helpen. De goedzakken.

Laten we vooral zo doorgaan, nu we weten dat dit een zeer geslaagde succesformule is!👍🏻👍🏻
Driewerf hoera voor het internet. Hoop dat de auto in goede staat is en de eigenaar er nog vele kilometers plezier van heeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).