Oud-werknemer: “Tesla verkocht moedwillig defecte auto’s”

Auteur: , 22 Reacties

Ze willen ons kapotmaken!

Een dag geen gezeik over Tesla is een dag niet geleefd. De eeuwigdurende trend zet zich wederom voort dankzij een voormalig werknemer van Tesla, die per toeval ook de meest generieke Amerikaanse naam ooit heeft. Adam Williams, van 2011 tot 2017 regionaal manager van Tesla in New Jersey, heeft een rechtszaak tegen zijn oud-bazen aangespannen.

Volgens Williams heeft hij vanuit eerste hand meegemaakt dat Tesla defecte auto’s verkocht aan klanten zonder dit van tevoren aan te geven. Williams zegt dat de autofabrikant de defecte modellen veelal verkocht als occasions of als demo voertuigen. Hoewel je misschien zou zeggen dat dit niet per een probleem is, aangezien zulk soort auto’s voor een lager bedrag verkocht worden, beweert Williams dat de onderhouds- en reparatiekosten regelmatig dusdanig hoog waren dat de koper direct in een smerig hoekje werd gedreven.

Daarbij is het natuurlijk ook behoorlijk eigenaardig dat dealers nieuwe auto’s aanbieden alszijnde gebruikte wagens. Echter toen Williams op zijn superieuren afstapte om de wanpraktijken aan te kaarten, werd hij begroet met een demotie, waarna hij niet veel later zelfs werd ontslagen.

Het verhaal neemt een vreemde wending nadat Williams, tezamen met zijn advocaat, besloot zichzelf als klokkenluider te presenteren. Een soort Edward Snowden dus, maar dan voor de automobiele wereld. In de overtuiging dat Tesla zich moedwillig en welwetend bezighield met het verkopen van defecte auto’s, eist Williams via de rechtszaak dat Tesla ophoudt met deze praktijken. In een reactie aan The Verge was Tesla echter kort en bondig.

“There’s no merit to this lawsuit. Mr. Williams’ description of how Tesla sells used or loaner vehicles is totally false and not how we do things at Tesla. It’s also at odds with the fact that we rank highest in customer satisfaction of any car brand, with more owners saying they’d buy a Tesla again than any other manufacturer. Mr. Williams was terminated at Tesla for performance reasons, not for any other reason.”

Hoewel ik me niet helemaal kan vinden in Williams’ verhaal, vind ik Tesla’s redenering dat Williams’ claims onmogelijk waar zouden kunnen zijn, omdat ze bij de best beoordeelde autofabrikanten ter wereld horen, niet overtuigend. Het verhaal zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen.

Mocht je, om wat voor reden dan ook, het volledige document van de rechtbank willen lezen, klik dan hier.22 reacties

Weer een rechtzaak in Amerika. Zucht…
@pietertjep85d: hebben we hier nooit.. zucht..
ga jij in Europa maar ’s een rechtszaak tegen een BMW of mercedes voeren.. Krijg je de hele EU op je oog..
POW! right in ze kisser
@pietertjep85d:

15 rooitjes als je jouw kids laat spijbelen op schoolfotodag ..

Zijn helemaal gek in Amerika ..
@lincoln: hier in NL zijn ze niet veel gekker, schoolfotodag toevallig laten samenvallen met een Islamitische feestdag en je krijgt ook een rechtzaak aan je broek.
@pietertjep85d:

Precies!


Aanpakken die rechtszaken.

Geen rechtszaken meer, de barricade op!

Kei- en keihard aanpakken!

Desnoods neem ik een advocaat in de arm en span ik een …

Laat maar zitten.
@radeox:

Span je een debat aan ..

Keihard het debat aangaan ..
@lincoln:

Cameraploegje hier,

Spoeddebatje daar,

De onderste steen boven,

Ook dat is weer voor elkaar.
Meneer W. zal z’n beweringen met feiten moeten kunnen staven. Als dat niet slaagt heeft het er de schijn van, dat-ie op oneigenlijke gronden probeert Tesla op kosten te jagen als ‘wraak’ voor z’n ontslag. Benieuwd hoe de jury er tegenaan kijkt.
@amghans: juist vanwege dat jurysysteem is het een lot uit de loterij. Genoeg haat en vooroordelen tegen de gedaagde en je boterham is verdient.
Tesla pesten=Tesling?
@kobus1967: pestla?
Als je nu 1 ding weet als Tesla medewerker: geniet ervan zolang je er van kan genieten: daarna wegwezen. Want er is uiteindelijk geen eer aan te behalen en het kan elke dag afgelopen zijn. Zelfde geldt voor bij Uber op kantoor werken en vast nog wel wat bedrijven.
En zolang je geen bewijzen hebt: bek houden en doorgaan met je leven. Als je wel bewijzen hebt, eerst maar eens een advocaat erbij om te bekijken of het bedrijf gaat zeggen dat je dat hebt gejat.

En daarnaast, een beetje normaal persoon dat een Tesla koopt, zelfs met de kop eraf, zal wel 2 keer kijken of er een beetje garantie op zit. Zoniet en je bent de lul: veel succes. En dat is ook hetzelfde verhaal bij BMW, Audi MB en de rest.
@gregorius: “En zolang je geen bewijzen hebt: bek houden en doorgaan met je leven.”
Met die instelling kom je er niet ver in je leven en word je op je werk vervangen door een robot binnen nu en 10 jaar …. Als je ziet dat je buurkinderen thuis mishandelt wordt – maar je hebt geen video bewijs – ga je dan ook maar gewoon door met je leven met oogkleppen op ?

On-topic: Ik vind het verhaal van meneer W ook maar vreemd; als Tesla defecte auto’s als demo of occassion-verkoopt (met weinig KMs), zit daar toch nog gewoon vrij lang fabrieksgarantie op; dus ‘per direct hoge kosten’ lijkt me bijna onmogelijk ?
@dawwg: wat een bijzonder scheve vergelijking zeg
Weer het zoveelste bericht zonder enige feiten of bewijs. Altijd weer hetzelfde liedje.
@fanboy: het is allemaal de schuld van…
@lekkaah: Merkel
@lekkaah: De kabouters!
@lekkaah: de rabobank
“Het zijn allemaal neonazi’s bij Tesla” ..

Veeeeeel meer volk te vinden die dat heeeeel graag willen geloven ..
Tja! Deze actie van Mr. Williams komt bij mij toch eerder over als een soort van wraakactie vanwege zijn ontslag. Van de andere kant: Mocht Tesla dit bewust geflikt hebben, dan moeten de eigenaren van die auto’s toch gemakkelijk te achterhalen zijn en dan heeft Mr. W. in no time een hele reeks getuigen, die zijn verhaal kunnen onderbouwen. In dat geval zullen die eigenaren maar wat graag willen getuigen, want wie zou er nou niet enorm pissig over zijn als je er achter komt, dat je bewust belazerd bent. Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe die rechtszaak gaat aflopen.
Tesla heeft ook een matige bouwkwaliteit dus je ziet geen verschil tussen afgekeurde en nieuwe Tesla’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).