Overtuigt de Aston Martin Vantage in het echt?

Auteur: , 35 Reacties

Huh? Is de Toyota Supra vandaag dan al onthuld? Oh wacht...

Als iemand al kritiek had op de vorige Vantage, dan was het alleen dat ‘ie teveel leek op al zijn familie. Bijna twee decennia hield Aston Martin vast aan één en hetzelfde design. Een puik design, dat zeker, maar we hadden het wel een beetje gezien. Iets nieuws wilden we hebben!

Be careful what you wish for, zeggen ze echter weleens in het land waar Aston Martin vandaan komt. Precies dat gevoel bekroop ons eens beetje bij het zien van de eerste foto’s van de nieuwe Vantage. Vooral in die gekke neon-kleur waarin de auto gelanceerd werd, leek de auto meer op een toffe snelle Japanner dan op een statige Brit.

Maar goed, als je dan naar de auto kijkt die op de beurs staat, valt het allemaal best mee. Totaal weggeblazen worden we nog steeds niet door de nieuwe Vantage. Het is wel een design met goede proporties, waarvan je je nu al kan voorstellen dat het vrij tijdloos zal zijn. Hoewel dat laaste altijd moeilijk te voorspellen is.35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hoe heftiger het design, hoe minder tijdloos het zal zijn.

Zo, dat rijmt half. Kan ik het mooi afmaken door te zeggen dat-ie voor mij spuuglelijk blijft.
@phaeton: front vooral. Zag laast de DB11 rijden, was het ook net niet.

Spuuglelijk is dan wel relatief vergeleken met een ssangyong rodius

(Vind ik)

Maar snap je punt.

@phaeton: ben ik het niet mee eens. Ik vind dat bijvoorbeeld de lamborghini murcielago er aardig tijdloos uitziet, ondanks zijn heftige design. Ook je tweede punt ben ik het niet mee eens. Ik had persoonlijk de splitter op de voorkant een stuk kleiner gemaakt voor een stijlvoller lijnenspel, maar over het algemeen vind ik hem goed gelukt
@svdv: murcielago is, wat mij betreft, geen heftig design. Vergelijk de Murcielago eens met de Veneno, dat is denk ik het punt wat hier wordt gemaakt.
@svdv: OT vind ik het mooie auto. Met name mooi hoe de typerende grill van AM’s uit het verleden nu terugkomt in de splitter.
Vind het lullig kleine uitlaatjes en koplampen. Over het algemeen een mooie auto, dan maar een ander uitlaat systeempje.
@foramen: heb ook een klein pikkie maar ben verder wel een mooie jongen.
@damrakker: maar loop je daar dan ook de hele tijd mee uit je broek?
@foramen:
Als toch niemand het ziet 😂
@foramen: Als ik heel eerlijk ben, vind ik het juist mooi dat de uitlaatpijpen wat kleiner zijn, in plaats van die enorme (neppe) uitlaatpijpen die Ferrari etc. tegenwoordig gebruiken.
@jasbelle: Bovendien geeft het Aston Martin de ruimte om bij een heftigere versie straks iets dikkere uitlaatpijpen te monteren, zonder dat de auto meteen een karikatuur van zichzelf wordt.
Vind hem helemaal niet tijdloos en al zeker niet Aston Martin-waardig. De vrij ingetogen voorzijde past ook absoluut niet bij de spuuglelijke achterkant.
Heeft Wouter het kofferdeksel net opgengetrokken of gaapt er altijd zo’n kloof?
Van achteren lijkt het net een heel sip kijkende ingezakte plum pudding. Ik geef dat meestal ongeveer een minuutje of 2 voordat ik dat naar de prullenbak ben. Dus tijdloos – nee niet helemaal.
Alsof de ontwerper bij het tekenen van de achterkant er achter kwam dat hij het meest kenmerkende van een Aston Martin vergeten was en de karakteristieke lijnen van de gril toen maar in de bilpartij getekend heeft:

Wel met succes, want die achterkant is damn sexy!

https://images.abcdn.nl/image/10e96d42c8_Aston-Martin-Vantage_Tungsten-Silver_10.jpg?rect=68%2C140%2C1070%2C602&w=440&s=23d4492f845b6252bbf57773baae38bd

Van die voorkant blijft het jammer, zeker als er een kentekenplaat opgeschroefd zit oogt die nogal algemeen.
Begin er steeds maar aan te wennen. Behalve aan die zwarte hoeken/bulten aan de achterkant…
@ukbob: idd, al het zwarte plastic dat niet bijdraagt aan de diffuser zorgt alleen maar voor enorm veel onrustige lijnen. Terwijl AM altijd zo geroemd werd om de cleane looks!
Mijn 2 centen : teveel ‘raceauto’, terwijl Aston zich juist onderscheidde door chique GT’s te maken… Daardoor in 1 klap 13-in-een-dozijn. Dit had ook zo een McLaren kunnen zijn ofzo. Jammer!
Voorkant oogt een beetje Mitsubishi FTO
Ik vind het wel een mooie auto. Of ik dat over 5 jaar nog steeds vind vraag ik me af. De vorige Vantage is tijdloos, deze niet.
Echt een ander design zoals beloofd door AM. Wellicht wen periode nodig? Of is deze in het echt wel mooier dan zo op de foto?
Een of ander barbaars merk heeft een DB 11 bruut verkracht, en is daarna verdwenen. Dit is er de baby van. Het kind zal het de rest van z’n leven mogen horen hoe lelijk hij wel is.
Het is waarom Audi’s langzaam evolueren.

Dit is een schande en belediging aan diegene die het merk groots hebben gemaakt.
Het is een treurige conclusie dat ik na het winnen van de jackpot geen nieuwe Aston Martin moet kopen maar een gebruikte van het vorige model:-)
Ik vind de uitgaande Vantage niet helemaal mooi, met name omdat ik t design in een compact jasje niet zo geslaagd vind. Maar als ik dan de nieuwe Vantage zo zie, dan is t huidige model zo lelijk nog niet
De vorige v8 vantage was velen malen mooier en een stuk tijdlozer
Ligt t aan mij of sluiten niet alle panelen even netjes op elkaar aan? Ik denk dat het een auto met potentie in, met wat kleine aanpassingen zou hij best tof kunnen zijn. Ik denk dat ik binnenkort wat ga photoshoppen
Ik zal er kort over zijn; Nee!
@kennone: dat had korter gekund! OT: #metoo. MX5 voorkant, Renault coupe achterkant, frutsels en diffusers verbergen het niet.
Je moet wel een kentekenplaat op dat rooster aan de voorkant schroeven, anders is het geen gezicht.
De vorige Vantage kon nog wedijveren met de Jaguar F-type, welke de mooiste sportwagen is die er bestaat, maar nu wint de F-type glansrijk.
De familiedag op de ontwerpafdeling van Aston Martin was achteraf gezien toch niet zo’n succes als ik naar de achterkant van deze Vantage kijk.
Heb op het autosalon in Brussel die neon-kleurige gezien. Dat was overigens nog maar een prototype.
Heb er al in mogen zitten 😎 was toch wel onder de indruk ook van het geluid 👌 Nieuwigheid is altijd wennen 😌
Mij kunnen die nieuwe Astons ook helemaal niet bekoren. Lamborghini was altijd meester in de extreme designs, Ferrari is ook al van de eenvoud en de cleane lijnen afgestapt. En nu Aston Martin dus ook. Ik vind persoonlijk de Valkyrie geen zak aan, de DB11 is nog twijfelachtig (eerst zien in het echt) en dan dit…. Hoe meer flapjes, hoe minder tijdloos. Zonde. Daarin onderscheidde Aston Martin zich van de concurrentie.
Ik ben er nog niet helemaal weg van, maar ik kan het wel waarderen dat ze een nieuwe weg zijn ingeslagen. Ik hoop dan ook dat de modellen mooi gaan rijpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).