Dit is de enige kant van de BMW X4 die je wil zien

Auteur: , 32 Reacties

De neus gaat nog wel, maar de rest is, euhm, gewöhnungsbedürftig.

Pff…BMW, kap er gewoon mee. Gewoon niet meer doen jongens. We begrijpen het, zo’n SUV coupé maken op basis van de X3 kost jullie niet de hoofdprijs en is daardoor op papier misschien zelfs een winstgevende onderneming, maar laat dit nieuwe model alsjeblieft de laatste X4 zijn. Onze netvliezen kunnen er niet meer tegen.

We moeten het BMW nageven, ze maakten met de X6 de SUV coupé populair. Daar waren ze zo succesvol in, dat velen zelfs denken dat BMW het concept ‘SUV Coupé’ heeft uitgevonden. Zoals collega @willeme je laatst vertelde, is dat echter een misvatting. Zo blijkt maar weer dat het first mover advantage niet altijd een garantie is voor succes.

Je hebt echter ook weleens van die gevallen dat iets wat een succesvolle zet lijkt te zijn, jaren later een tragedie blijkt te zijn. De bergen met geld die binnenrolden dankzij de puike verkoopcijfers van de X6, verleidden BMW er namelijk toe de onooglijke X4 op de markt te brengen. Het lijnenspel van die auto leek op dat van zijn grote broer, maar dan zonder de brute lompheid die de X6 zijn begeerlijkheid gaf.

Ik kan me haast niet voorstellen dat de vorige X4 echt een commercieel succes was voor BMW, want je ziet ze (gelukkig) niet heel vaak. Misschien is dat in andere markten anders. Hoe dan ook heeft BMW er een tweede generatie uitgegooid, met generieke lampunits aan de achterkant. Een bewuste keuze, zodat niet iedereen die de auto ziet de associatie met het merk BMW zal maken?32 reacties

Weet je wat het is met lelijke auto’s: ik koop ze gewoon niet! (al kan ik deze ook niet betalen). Voorderest zal het mij een rotzorg wezen welke lelijke auto’s een merk op de markt zat.
@zegheteens: ik moet altijd een beetje huilen als mijn buurtgenoot voorbij komt in zijn 1st gen X4 😢 Het boeit mij dus wel.
De voor- en achterkant zijn nice, maar vanaf de zijkant is het niet om aan te zien.
Ik heb soms het idee dat BMW tegenwoordig door zwakzinnigen wordt geleid. Omdat hun keuzes zeker consequenties zal meebrengen in de komende jaren. Omdat je zo je vaste klanten zal laten twijfelen om toch eens naar een ander merk te gaan kijken. Daarnaast zul je ook moeilijker nieuwe klanten ermee kunnen trekken. De leiding van BMW zal toch eens opzoek moeten naar nieuw creatief talent.
Ik zie liever de binnenkant, dan wel voorin welteverstaan, ik ben namelijk langer als 1,40
Voor de echte fanboys, hier een exclusief en nog niet eerder vertoond filmpje van het ontwerpproces van de X4 waarin de ontwerper schetsen maakt voor de nieuwe gril…

https://youtu.be/xY5zkk2ApCY
@moveyourmind: wat een bijdehante rot vlieg
Lelijk! Hoe goed klopt de X2, hoe misvormd is dit kleine monstertje
Ik vind hem oprecht niet lelijk.
Ik zie hem liever helemaal niet! Oogjes dicht.
@viezefreddyw: maar jij vind een G klasse weer mooi. En zo mag het gelukkig ook zijn…iets met verschillen en smaakjes😁
@rhellema: Ik vind een G-klasse niet mooi. Nooit gevonden ook. Alleen de nieuwe is wel verbeterd. Met name het interieur.

Maar echt mooi? Nee, nooit.
@viezefreddyw: mijn welgemeende excuses, dan heb ik je verkeerd beoordeeld. Dat je de SUV Coupé’s niet mooi vind wist ik, ik dacht echt dat je de G wel mooi vond.
@rhellema: No worries mate!
Waar blijven de foto’s van die prachtige Concept 8 Grand Coupe?

Van de X-modellen vind ik dit de lelijkste, veruit…

De X2 vind ik eigenlijk erg leuk en de huidige X3 is prima te pruimen, net als de 1, 5 en iets minder de 6.
Lijkt op de Stelvio
Ja de neus is ook hetzelfde als elke andere BMW dus daar ligt t ook niet aan. Ben trouwens uberhaupt geen fan van welke Suv achtige dan ook
Inderdaad : foeilelijk, je moet toch wel ernstig visueel gehandicapt zijn om zo’n X4 (en de X6) een mooie auto te kunnen vinden.

• barrrrfff •
De sportievere wielkasten lijken eerder op rimpels.. Jammer had wel meer in gezeten BMW!
Zo op de foto’s vind ik het wel meevallen qua lelijkheid. Moet hem maar in het echt eens tegenkomen voor een goed oordeel
Liever de X6
Ik mis de andere 2 biggetjes…
BMW heeft een inmiddels zoveel geforceerde design lijnen in de carrosserie verwerkt dat ze de typeaanduidingen ook niet meer op een normale plek kwijt kunnen .. het merk is mateloos populair maar puur op basis van gebakken lucht
“Ik kan me haast niet voorstellen dat de vorige X4 echt een commercieel succes was voor BMW, want je ziet ze (gelukkig) niet heel vaak. Misschien is dat in andere markten anders.”


In België zie je die dingen echt heel veel.
@jannemaneke: Dat zou zeker kunnen. Hier in NL kom ik ze vrijwel nooit tegen.
Ben ik nou de enige of zijn er meer liefhebbers van het merk die vinden dat BMW wel erg doorslaat met het formaat van de ‘nieren’? Die dingen worden op elk model maar groter en groter. Een kenmerk is leuk maar tegenwoordig wel (te) extreem aanwezig.
Ik kan er niet warm voor worden.
En dat heb ik met veel moderne BMW-producten .
Van de zijkant gezien doet hij een beetje knullig aan. Alsof ze niet wisten wat ze er mee aan moesten. Achterkant : mooi!
Komop BMW, jullie _kunnen_ het wel!
Ik ben gek op bipsen, behalve die van BMW.
Niet om aan te gluren, ze kunnen beter stoppen met de X-serie op deze manier. Die grill is veel te groot voor het front.
Dit kan ik oprecht geen mooie SUV vinden, wat is BMW tegenwoordig vaker wel dan niet, lelijke auto’s aan het presenteren. Was ik voorheen wel erg gecharmeerd van de kloppende interieurs en ook exterieurs. Tegenwoordig is mijn voorkeur meer en meer de mercedessen die op de markt komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).