Patentfoto’s van de S-klasse Pullman uitgelekt

Auteur: , 45 Reacties

Mag het een onsje meer zijn?

De patentfoto’s van de grootste variant van de nieuwe S-klasse druppelen het web op en mooi of niet, je hoeft bij het stoplicht nooit meer bang te zijn dat degene naast je in iets langers rijdt dan jij. Zoals eerder vermeld gaat deze 6,4 meter lange S-klasse een miljoen dollar kosten en wordt ‘ie door Brabus gebouwd. De stoelen hebben een 2+2+2 configuratie waarbij de vier stoelen achterin op elkaar gericht zijn. Voor de broodnodige privacy (je wil per slot van rekening wel rustig selfies kunnen maken) zit de chauffeur achter een schermpje.

Onder de kap ligt in elk geval een V12, slecht nieuws dus voor zakelijke rijders en dieselspaarders. Kidding aside, in een auto van dergelijk formaat en met zo’n legendarische naam verwacht je natuurlijk ook geen BlueEfficiency badges op de flanken of plug-in hybrid geneuzel. Kopers van een slee als deze willen maar één ding duidelijk maken: dit is ultieme powerplay.

Foto’s via: AlVolante.it45 reacties

Kortom: Een rechtstreekse opvolger van de Maybach – op het logo na.
En dat was natuurlijk de meest logische zet.
@mout: Eigenlijk niet. De Maybach had immers geen 4-zits configuratie achterin. Mercedes is wel van plan om de naam Maybach weer te gaan gebruiken, zij het als een soort luxelabel voor bestaande modellen. Check http://www.autoblog.nl/nieuws/mercedes-wil-meer-modellen-de-maybach-behandeling-geven-68681
@mout: Welk logo? ;)
Maar mooier wordt ie er niet op.
Vind hem net iets teveel een limo-uitstraling hebben. Had er meer van verwacht. Niet dat ik van plan was om er een te kopen ofzo.
Is het dan Mercedes of Meercedes?
Meer Binz dan Benz.
Rij je met een limo van 1 miljoen, heeft die de uitstraling van het vervoer van de Jostiband.
Het lijkt me duidelijk, ik vind dit geen vooruitgang t.o.v. de oude Maybach.
@tupperware: Maybach en pullman zijn 2 verschillende namen. Dus het moeilijk om de nieuwe pullman met de oude maybach te vergelijken. Maar ik ben toch wel met je eens dat dit ding niet echt beter is geworden dan de oude super-de-luxe S-klassen…
@marussia:
Je meent het niet, alsof ik niet weet dat Pullman en Maybach niet dezelfde namen zijn.

Feit blijft dat je hier naar de opvolger van de Maybach kijkt en dat Maybach gedegradeerd wordt tot een uitrustingsniveau, zeg maar het Ghia van Mercedes.
Nondeju wat is ie lang en mooi! Ziet er gewoon geweldig uit. Benieuwd of er ook een landaulet uit komt en ben al helemaal benieuwd hoe de Maybach versie hier van uit komt te zien, voor mij de perfecte wagen als ik meer als een miljoen zou bezitten……
@henkhupelschoten: blind als een echte fanboy.. Best knap iets moois zien in zo’n walvis! Ik zie je reactie dan ook een beetje als iemand die een vrouw van 300 kilo een lekker wijf noemt.. Laat ik zeggen:aparte smaak.
@henkhupelschoten: laat ze maar lullen, dit is iets unieks en overdonderend imposant, iets wat geen ander merk maakt.. En ja het is mooi, zelfs deze weinigprijsgevende patentplaten
@mbkevin: precies, zo denk ik er ook over!
@mbkevin: Als jij dit al imposant vindt heb je de RR Phantom niet gezien zeker.
@agera: dat is die ook.. Alleen RR is een engelse auto en nogwel vrij duidelijk ook, hou k niet zo van, logisch dat ze een duitse financierder nodig hebben
@agera: phantom doet er hier niet toe, de merc is een 6 Zitter en die Britse (meer Duitse eigenlijk) blokkendoos een 4 Zitter….
@w0o0dy: Ben ook geen fan van gratenpakhuizen…. ;) Bovendien is er niemand die je verplicht ‘m mooi te vinden. Dat Hekhupelschoten ‘m geweldig vindt…moet hij weten.
@406_v6: Sorry, maar zijn enthousiasme valt erg fel op en dan mag je zo’n reactie wel verwachten.
@henkhupelschoten: Is dit de auto die de Rolls Royce Phantom moet gaan verslaan? Laat me niet lachen, de Phantom is en zal ook heer en meester blijven. Ik zie geen verschil met de oude Maybach buiten de naam na. Ook deze zal het (weer) afleggen tegen de Rolls.
@agera: niemand maar dan ook niemand interesseert zich in wat jij te zeggen hebt dus ga maar gewoon weg, dat jij die Britse blokkendoos geweldig vindt gefeliciteerd maar dit gaat over een 10x betere wagen en ga jij maar lekker praten bij een of ander bmw Lexus en nog meer van die baggerzooi forums. Komop hoe oud ben je? Kent wel overal oordelen maar zelf ben je hooguit 15 jaar en kan nog niet eens een wagen besturen
@henkhupelschoten: Hahahah het zegt al genoeg over jou als je zegt dat Lexus baggerzooi is, volgens mij moet jij een hoop nog leren kerel.
@agera: nah komop, voor bijna elk Lexus model is een Toyota zuster model in Japan he.. Duitse autos lopen echt straaatlengtes voor op de rest in mijn ogen.. Huppelschoten Henk wat betreft de Pullman heb je helemaal gelijk, maar laten we onze voorkeur niet negatief naar anderen uitdrukken, t zijn maar autos, agera is een mens, of kind, misschien
@mbkevin: kindje van 14 jaar oud die nog niet eens weet waar koppeling gas en rem zit, @agera: ik denk dat jij nog een hele hoop kunt leren als je denkt dat mercedes rommel is weetje nog nardo record?
@henkhupelschoten: Op jou moet ik eigenlijk niet eens ingaan, want je niveau is gewoon triest. Dit zeggen mensen altijd als zij niets meer hebben in te brengen.
@mbkevin: Hij heeft gelijk? omdat jij toevallig ook een voorkeur voor Mercedes hebt zeker. Feit is gewoon dat de Rolls Royce Phantom zeer succesvol is, de Maybach had destijds gewoon geen kans. Bij deze Pullman moet ik het eerst nog eens zien of het een succes wordt. Of kan jij net als henkie koffiedik kijken? Feit is ook dat dit gewoon een Maybach is die nu Pullman heet, qua positionering veranderd er niks.

Mijn voorkeur gaat uit naar Japanse auto’s en BMW. Erg kort door de bocht om te concluderen dat Duitse auto’s voorlopen. Misschien is het wel andersom, hier in Europa moeten we eigenlijk leren om verder te kijken dan ons neus lang is.

Gast die Japanners zijn verder dan je denkt, zulke uitspraken bewijst maar weer eens wie het kind is want jullie maken jezelf wel belachelijk.
@agera: al goed sir.. Allemaal eventjes tot 10 tellen.. We zijn allemaal “outsiders” en verkondigen pers verhaaltjes.. We hebben er niets aan als Mercedes in zoveel jaar tijd 100 of 1000 of 10000 Pullmans verkoopt..

Ik zal mn eerdere woorden terug nemen, echt troep wordt er niet meer verkocht.

Voorkeur voor imago en bedrijfsrichting “op welke manier bouwd men wat voor soort autos” verkopen autos bij grote steeds machtiger wordende multinationals, en wij kunnen alleen maar genieten van wat we mooi vinden en er verschikkelijk veel kostbare tijd in verspelen.. Maar echt relevant om elkaar zo de grond in te stampen vind ik t niet
@mbkevin: Volwassen reactie zo kan het dus ook, ik moet ook iets milder reageren.
Hoe verhit de discussie ook is het belangrijkste is dat we op het einde de handen kunnen schudden. Zoals jij ook zegt wij kunnen enkel ons voorkeur uitspreken, maar hebben er niets aan.
Ach of ie nou mooi of lelijk is doet er niet toe. Hij zal toch wel gekocht worden door de rijken der aarde…
Ik haak af. Ik ben geen fan van zwarte achterlichten…
Een bergpas ff lekker nemen lijkt me niet zo leuk met deze reincarnatie van de 600 Pulman.
S-klasse pullman uitgerekt
Als ik dit zo zie was de Maybach zo slecht nog niet! Deze Pullman ligt nou ook niet bepaald prettig op het netvlies… Maar ja, het is meer een statussymbool dus ik denk dat Mercedes-Benz hem prima gaat verkopen.
Ehh een Pullman is niet de Maybach vervangers hé jongens.
Voor wat een echte Limousine betreft, is hij in deze versie toch nog wel een stuk tekort, vooral als het naar Amerikaanse normen zou zijn : https://www.google.be/search?q=limousine&biw=1904&bih=989&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aXLbU8-hF6re7AawzIGADw&ved=0CDUQsAQ, echter, voor het overige vindt ik hem persoonlijk naar Europese normen net iets te kort als staatslimousine, bekijk het nederlandse Remetzcar maar eens : http://www.remetzcar.com , en het Belgische Carat Security Group : http://www.caratsecurity.com , maar als de Maybach 62 S opvolger met deze foto’s, kan het al tellen.

Nu nog even afwachten wat het gaat worden met de echte Maybach opvolger.
Stijlvol!
Prachtige wagen hoor.
Tja, ik vind het niks, terwijl ik de “gewone” S werkelijk prachtig vind. Hou wel in gedachte dat Mercedes dit echt niet op de markt brengt voor Europa. Denk dat dit ding in de VS een regelrechte hit wordt, zo pompeus, groot en indrukwekkend. Ook China en omstreken zal dit vast wel zien zitten.
Geef mij maar een S 65 AMG coupe!
Wel een lekkere ruime taxi zeg
Plak hier gewoon maybach badges op…
Wat een enorm ding. Maar wat gaaf zeg. Die maakt indruk. En op de goede manier. Dit is uniek.
Geen motor van de S65 amg dus?
Dit doen ze expres om Putin te pesten aangezien hij van zijn regering straks in een Wolga moet gaan rijden…
Doe mij deze maar:

http://www.autogespot.co.uk/rolls-royce-phantom-ewb/2012/07/24
@agera: en zodra deze bij jou neus voorbij glijd denk ik dat jij ook denkt, mwa best wel een imposante merc
Verf ‘m zwart en je hebt de tweede auto in de begrafenisstoet. Maak van de achterkant een landaulet en je hebt een prima dictatorlimosine.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).