Patenttekeningen laten nieuw BMW i-model zien?

Auteur: , 53 Reacties

En jij dacht dat de i3 enigszins curieus is vormgegeven? Dit zou namelijk zomaar eens BMW's eerste auto zijn op waterstof.

Waar we nu naar kijken zijn vermoedelijk patenttekeningen (daarbij zijn de velgen dikwijls grijs gemaakt, aangezien de verschillende designs los worden geregistreerd), al heb ik deze niet via het Europese bureau kunnen achterhalen. Een Chinese website is ze via een verder niet genoemde bron op het spoor gekomen. Maakt verder ook niet uit, het gaat erom wat we zien.

Een, laat ik het voorzichtig zeggen, bijzonder vormgegeven auto, die los van de bekende nieren weinig overeenkomsten toont met andere BMW-producten. De vorm van de grille lijkt op die van de i3 en i8 en ook de rest van het design doet vermoeden dat een lage luchtweerstandscoƫfficiƫnt belangrijker was dan esthetiek. Ergo, we zouden hier zomaar kunnen kijken naar het volgende i-model, de i4 of i5 bijvoorbeeld. Voor nog een elektromodel dat er niet al te praktisch uitziet lijkt met name qua afzetvolume weinig plek, daarom zet ik mijn geld op een auto met brandstofcel. Verder gok ik op veelvuldig gebruik van Carbon Reinforced Plastics met bijbehorend laag wagengewicht, en een zeer lage Cw-waarde.

Voordat de BMW-fans meteen in de verdediging springen: ik weet dat er eerder 7 Series voorzien zijn van een brandstofcel, maar die auto’s waren zeker niet speciaal ontworpen als waterstofauto en werden slechts op kleine, experimentele schaal gebouwd. Dat BMW, net als Toyota, heil ziet in waterstof is geen geheim. Eerder liet het merk al een aangepaste i8 zien, waarbij de driecilinder benzinemotor was vervangen door een brandstofcel. Ze werken zelfs samen met Toyota aan de brandstofceltechniek, dus misschien kijken we wel naar het Duitse broertje van de Mirai.53 reacties

WTF?
T is in ieder geval wel heel apart
Hyundai i4
in de jaren tachtig was dit best futuristisch inderdaad! heeft wel iets honda insight-achtigs.
lelijk ding naar mijn idee
Bij dezen ben ik geen BMW-liefhebber meer.
@berlinetta: afscheids-souvenier erbij?
Reed Walter White niet al zoiets?
Kitt versie 3.0 ? Voor de milieubewuste Michael (k)nicht.
@sanderm3: lekker paffen in de auto!
Dat frontje is nog best te pruimen, maar de zij- en achterkant zijn echt enorm lelijk. Bah!
iVomit
Kreeg Toyota/Lexus associaties bij de voorkant.
Onee, Honda Insight…
Waarom moeten elektro auto’s toch zo vaak zo lelijk uitzien? En waarom waterstof auto’s nog lelijker?
@mercedesbenze350cdi: iets met function before design
@lekkaah: bullshit. Tesla heeft geloof ik na de S Klasse de beste cW waarde. En kijkend naar de Auris Hybrid en Prius zijn de brandstofverbruikverschillen niet eens zo groot.
-Patenttekeningen uit China.
-Nieren van een BMW
-Daklijn van een GTr
-Achterkant die lijkt op de Honda civic.
-Ramen die lijken op een Subaru SVX.

Ben ik de enige die bepaald niet het idee heeft dat het hier om een van de voorgenoemde merken gaat maar dat dit gewoon een ripoff is van een of andere lokale fabrikant? Ik bedoel; als je al niet eens een betere bron kan krijgen dan een Chinese site die zelf niet aan bronvermelding doet…

”Maakt verder ook niet uit, het gaat erom wat we zien” Wat we zien is een auto die los van een stel niertjes niet eens lijkt op een BMW, ook niet een uit de ‘i’ lijn.
@petrolman: Dat dacht ik inderdaad ook al.
Oh god it breeds
Goed… welkom BMW bashers… hoeveel coupletten gaan we krijgen?

Tja.. tis niet moeders mooiste, oke.. maar we hoeven toch ook niet te huilen van… “ik wil geen BMW meer” en “ik ben geen BMW fanboy meer” en “BMW is zichzelf niet meer”.

Laat ze toch lekker experimenteren. Mooie modellen komen er vast ook wel!
@jerry: ”komen”
Dit kan niet echt zijn… Dit is gewoon pure fotoshop door iemand die zich verveelde, die heeft gewoon de i8 een beetje gekruist met die op waterstof lopende Toyota.
Hahaha, grappig hoe iedereen hier op af geeft. Het is ook nooit goed ;-).

Ik zal wel de enige zijn (alhoewel ik vermoed dat @norge dit wel kan waarderen), maar ik vind hem gaaf! Ja, het is niet een 456GT, maar dat hoeft ook niet. Het ding is funky, modern en qua proporties nog niet eens zo raar, alleen de duidelijke druppelvorm is nu erg sterk doorgezet, net als bij een DSnoek.

Lekker fel blauw kleurtje eronder, grote wielen en je hebt toch een bijzonder leuke auto!!

Waar ik een BMW 1-serie LCI, 3-GT, 4-serie, 6-GC, X3, X4, X5, X6, M4, M6 en dergelijke nogal vind tegen vallen qua ontwerp vind ik de i3 en i8 absoluut de moeite waard. Ja: het is totaal anders en even wennen, maar dat is toch leuk? Het zijn pioniers waarbij designers en techneuten veel meer vrijheid hebben in bet ontwerpproces, wat veel leukere auto’s op levert.

Ik heb liever dit dan een 420 Gran Coupe High Executive met M-Sport pakket.

@gtwillem: Inderdaad een auto die ik na zou kijken als ik hem op de weg zou tegenkomen.
Dus mijn waardering heeft het..
Bij dit soort auto’s kijk ik altijd naar de lijnen en peins of ik het ook zo getekend zou hebben..
En dat is gaaf , niet de zoveelste Golf of iets dergelijks.
@norge: de auto’s waar ik de meeste lol heb beleefd waren eigenlijk altijd de buitenbeentjes: tweedehands Subaru’s, een Lancia K Coupe met 250.000km op de klok die maar bleef rijden, een oude Saab 9-3 Turbo met continue torque steer, dat werk. Iedereen lacht je uit, maar je hebt grootste lol :-).
@gtwillem: Thats the spirit off a car lover..
De i3 vind ik wel een leuke bakkie en de i8 is gewoon heel erg gaaf maar dit!? nee dit is mislukt, niet doen BMW!!
Waarom moeten alle op waterstof of elektriciteit rijdende auto’s toch zo lelijk zijn? Een nieuwe afzetmarkt zit er op deze manier niet in, onafhankelijk van de techniek.
Het eerste kind van de samenwerking met Toyota. En we zien nu dat het BMW vooral ging om het ‘design’ van Toyota te gebruiken…. gniff proest…. WHAHAHaHa
Komt omdat jullie de BMW 2 serie active tourer zo mooi vinden ;-)
Waarom moeten auto’s op waterstof altijd zo blaartrekkend lelijk zijn
@agera: ze doen wel hun best om er een kutimago aan te plakken. Toyota begon eerst de hybride te verpesten met de Prius en dan de Malaria (weet niet hoe die heet) met waterstof.
Dat was het dan de tijd dat bmw nog mooie auto’s maakte niet dat de i8, i3 en 2-serie actieve tourer mooi zijn maar ja
Mooie paint velgen
BMW i3 curieus?? Wat dacht je van stik en stik lelijk.
Hoe kan het dat toch BMW instaat is een i8 te maken en dat ergens de i3 is goedgekeurd.
Je kan mij niet vertellen dat je de i3 nooit ziet vanwege de treurige radius. Niemand durft er gewoon de weg mee op. En dat terwijl dat ding echt lekker rijdt! Kom op BMW, get your shit together.
@vondudenstein: curieus omdat ik weet dat een hoop mensen de i3 verschrikkelijk vinden, maar ik vind hem tof. ;)
@vondudenstein: ben blij dat dat ding gewoonweg niet aan de man is te brengen…
Voorkant is een misvormde Civic en de achterkant komt vrijwel rechtstreeks van de originele Honda Insight… En alles wat echt lelijk is dat is bespoke BMW…
Oei! Waar ging het fout???
Tesla model x … lijkt van de achterkant
Gatver lijkt wel een honda
Dit zal wel een chinese copy van de bmw worden. Ik geloof niet dat ze bij bmw helemaal gek zijn geworden. Maarja je weet het niet.
Design van een prius?
Ziet er niet uit!
Lijkt me elektrisch
De voorkant is bmw. De achterkant iets japans. Gekkighejd
Dit is GEEN BMW! (uit betrouwbare bron).
Dat is gewoon een civic
“Een, laat ik het voorzichtig zeggen, bijzonder vormgegeven auto, …”

Tuurlijk, als het een BMW is moet je het voorzichtig zeggen. Als het een Toyota is moet je in ieder artikel minstens vijf keer benadrukken dat het aartslelijk is…
Lijkt me echt stug dat dit een BMW is, op de voorkant na zo Aziatisch als een loempia.
Het mislukte kind van een 2015 prius en een I8 ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).