Paul Walker herdacht in Rotterdam met 10 km lange stoet

Auteur: , 82 Reacties

De organisator verwachtte ongeveer 30 auto's toen hij bedacht om een memorial rit te organiseren gisteren, het werd een stoet van 800 tot 1000 auto's door Rotterdam die eindigde bij De Kuip ter nagedachtenis aan de dit weekend overleden filmster.

Optocht 010 voor Paul Walker

Gisteravond om 20:00 begon een herdenkingsrit ter ere van de overleden acteur Paul Walker en zijn vriend en zakenpartner Roger Rodas. Terwijl de organisator dacht met een auto of 30 een rondje te rijden nam het idee een enorme vlucht en sloten er uiteindelijk veel meer auto’s aan bij de tocht. De fans kwamen samen bij winkelcentrum Binnenban in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet waarna het oorspronkelijke idee was om samen naar Barendrecht te rijden.

De politie besloot dat dat niet verstandig was gezien de enorme opkomst en begeleidde de stoet naar de parking van voetbalstadion De Kuip waar de eerste auto’s rond 20:40 aankwamen. Daar werd een minuut stilte gehouden gevolgd door een minuut lang herrie om de overleden acteur te eren. Volgens de politie waren er 800 tot 1000 auto’s bij de tocht betrokken en dit leverde een stoet op van ongeveer 10 kilometer lang.

Overigens was Rotterdam niet de enige plek waar een herdenkingsrit gehouden werd, ook in Arnhem kwamen tientallen snelle auto’s bij elkaar (video) op het terrein voor de Rijnhal. Dat de Fast and the Furious acteur een populaire jongen was wist ik wel maar dit had ik even niet aan zien komen. Het lijkt mij in ieder geval een mooi eerbetoon, wat vinden jullie?

Bron & foto: NOS82 reacties

Prachtig, zojuist op het nieuws gezien en het deed me toch wel wat!
Vraag me af of de F&F nog zal voortleven.
In ieder geval een stuk minder leuk mocht het doorgaan.
Rest In Peace, Paul.
@diehard: volgens mij heb ik ergens gelezen dat de familie er mee ingestemd heeft dat de film door moet gaan. Dus f
http://www.youtube.com/watch?v=TA7gnSyuIik
@Jochempie: Nou, dat die Youtube filmpjes automatisch gelinkt zouden worden, is volgens mij weinig van waar..
Ik vind het een beetje overdreven
@carlo96: jij hebt geen autohart… Voor jou is er http://www.spele.nl
@ronaldddvos: bepaal jij dat? Niet iedereen is dol op slechte films met belachelijk verbouwde auto’s.
@ropbp: dit heeft meer met hem als persoon te maken als de film , lul
@ropbp: -edit: niet schelden- het gaat niet om de film maar om Paul Walker en zijn zakenpartner
@ropbp: precies
@ropbp: bepaal jij dat? Niet iedereen vindt dit slechte films met belachelijk verbouwde auto’s.
@ropbp: Het heeft niet direct iets met de films te maken, het is ter nagedachtenis van een filmster/autoliefhebber welke dan ook films maakte die met auto’s te maken hadden.
Als Richard Hamond was overleden na zijn dragster crash dan was er waarschijnlijk iets soortgelijks gebeurd. Hoe dan ook vind ik het jammer dat er altijd mensen moeten zijn die gaan lopen zeiken bij dit soort dingen, hou dan gewoon je mond en laat andere mensen hun ding doen.
Ik wilde graag naar de Arnhem meeting toe aangezien ik daar maar een kilometer vanaf zat op dat moment, kon er helaas niet naartoe. Wat zeker is, is dat Paul Walker een plekje krijgt op mijn auto. Het ultieme eerbetoon als je het mij vraagt.
@ej20g: you’re kidding right? Naast je ode aan Homer? Zeker geen plek voor Gandhi over?
@davelepeef: als hij dat nou wil, wie ben jij dan om daar tegen in te gaan?
@davelepeef: deze man is een groot deel van mijn jeugd en dus leven. Nee, niet eens perse door de films maar misschien wel meer door zijn voorliefde voor Skyline’s. Bovendien was hij een echte petrolhead en mede liefhebber van Japanse auto’s. Deze man verdient daarvoor eer vind ik en dus zal ik dat gaan doen. Daar heb jij niks mee te maken, ik ben een deel van mezelf verloren ondanks dat ik hem nooit persoonlijk gekent heb.
@ej20g: Misschien moet je dan wat vaker van je zolderkamer komen, inplaats van ‘vrienden’ zoeken in een film.
@2800cc: ik heb vrienden zat hoor, en je mag raden in welke wereld zij zitten. Of lukt je dat niet?
@ej20g: minecraft?
@ej20g: Laat me raden; van die mensen die met hun petje achter het stuur zitten van een ‘getunede’ honda civic, met een neon onder de de auto en een gigantische glasvezel aftermarket achtervleugel? en ohja, niet te vergeten; zo’n ontiegelijk lelijke knalpijp?
@2800cc: nee. Mijn vrienden rijden inder andere Subaru Impreza en Volvo 850R. Laat het duidelijk zijn dat ik een hekel heb aan petjes en ricers, daar blijf ik ver vandaan.
@2800cc:

De enige “vrienden” die jij kan vinden onder je steen zijn onderkruipsels ;)
@redbeams: klopt, aub niet doorvertellen ok?!!
@ej20g: ik snap niet dat je de moeite neemt om je re verdedigen. Laat ze lekker uit hun nek zwetsen.
@chipmunk: je hebt gelijk, ik lijk wel gek dat ik mezelf verdedig.
Heel erg mooi dit, mijn diepe complimenten!
Kom op zeg, wat overdreven. Die films waren gewoon vrij slecht, oppervlakkig vermakelijk en misschien serieus genomen door kids van 12. De kerel was misschien best een leuke acteur, maar dit gaat mij te ver. Mag toch hopen dat degenen die dit zó aan het hart gaan ook zo reageren wanneer er een collectant van het WNF of Hartstichting voor de deur staat. Ondanks dat ie zelf niet reed heeft ie wel degelijk verantwoordelijkheid hiervoor, dit lijkt mij geen uitglijer bij 50kmu te zijn geweest… Ff een dooddoener, maar goed dat ze niemand hebben geraakt ;)
@davelepeef: Is wel een beetje ‘kort door de bocht’ (om maar even in de sfeer te blijven) vind je niet ? De F&F Filmreeks heeft samen met de NFS Underground gamereeks er voor gezorgd dat de hele ‘tuning-scene’ een vlucht genomen heeft en er nu veel mensen kapitalen aan uitgeven en anderen er hun boterham mee verdienen. Ik vond beide reeksen ‘vermakelijk’ op z’n minst.
@numpty: ik vond ze ook vermakelijk hoor, ik brand ze niet af. Maar fantastisch genoeg om Walker op handen te dragen, neuh. Hier een kleine gok; ik denk dat de hele filmserie en dus volgens jou de boost in de tuningwereld (de plotselinge vraag naar overdreven grote achterspoilers oa) te danken is aan één of andere scriptschrijver. Gaan we ook in de file staan als die overlijdt?
@davelepeef: Ik ga zéker niet in de file staan. Zeker niet voor iemand die ik niet persoonlijk ken.Maar ik kan hier wel begrip/respect voor hebben. Zeker als je ziet welke invloed er op iemand’s leven uit ontstaan is. Mijn smaak zijn die overdreven (optisch) getunede auto’s helemaal niet. Ik spendeer m’n geld liever onder de kap en onder de auto. Uiterlijk zo min mogelijk verschil met origineel. Maar zoals een poosje geleden dat bericht op dit blog stond van die jonge Hagenees die een Skyline R34 GT hierheen gehaald had, helemaal omgebouwd naar GTR en in de kleuren gezet had van de GTR die Dhr.Walker in één van de delen van F&F reed.(om hem daarna in een woonwijk in elkaar te rijden). Daar gaat serieus geld en tijd in zitten. De invloeden zijn zeker ook hier in Nederland aanwezig.
Dat is alles wat ik hiermee bedoel. En zoals gewoonlijk, krijgt de lead-zanger meer aandacht dan de schrijver of het achtergrond zangeresje. Dat is iets waar niemand iets aan veranderd.
Iemand die zo jong overlijd is altijd triest. Mooi dat mensen uit de ‘scene’ hem op deze manier eren. Ik hoop alleen dat dit initiatief ook doorkomt in de U.S. Misschien dat het dan zijn dochter (van 15) ook een klein beetje troost kan bieden. R.I.P. Paul.
@numpty: ‘Mensen uit de scène’? Dit waren gewoon normale mensen die niets tot weinig te doen hadden op de zondagaaf en even lawaai wilden maken..
@baap: Ach.. Als ik zo op deze foto van het ANP kijk, staat er van alles wat. Wel gepimpt, ongepimpt… voor elk wat wils : https://www.anpfoto.nl/downloadpicturepreview.pp?id=25600098
Als er nu ook echt getunede bakken tussen reden had het misschien nog wat geweest.. de ene auto was nog ‘normaler’ dan de ander!!
@baap: er reden ook wat Evo’s en dergelijke mee. Alleen die zijn het al waard.
Tja. Zonde van Paul. Goede acteur. Films goede entertainment, maar die films zijn zo nep en geven zo’n verkeerd voorbeeld. Illegale street racing. Lekker anderen in gevaar brengen, etc, etc. Prima allemaal op een circuit, maar niet als ik zelf vol in de remmen moet om een dodelijk ongeluk te vermijden omdat er weer een paar eikels met opgevoerde Datsuns door rood rijden om een wedstrijdje te doen….goed voorbeeld man, altijd zonder gordel op volle snelheid….alleen in de laatste films dragen ze af en toe race gordeltjes…Paul Walker een held? …….nee, gewoon een acteur uit een succesvolle franchise die met een eikel in de auto stapt die denkt dat ie een Carrera GT wel ff opvolle snelheid over een industrie terreintje kan jagen….
@windhoekgokarting: Ah, je was erbij lees ik?
Die eikel had toevallig best veel ervaring en die Carrera GT was ook vast niet kortgeleden aangeschaft. Deze mannen wisten beide wat autorijden is, ook op hoge snelheid… Jammer dat er dan weer zo’n lul als jij moet opstaan en denkt dat hij het beter weet.
@awesome: lul? Als iemand zichzelf de klote in rijdt, ofwel door het zelf te presteren ofwel door ernaast te zitten en het dus goedkeurt, wie is er dan een lul?
@windhoekgokarting:
Naast gewoon een acteur was hij een groot autoliefhebber en had hij een verzameling wagens waar de meeste van ons alleen maar van kunnen dromen.
Respect! Echt tof! Wie dit overdreven of flauwe kul vindt is in mijn ogen een gevoelloze koude zak!!
Ja natuurlijk komen er helaas meer mensen om in het verkeer, maar die zijn ook niet bekend en geliefd in de auto/film wereld!
Ben benieuwd of, en hoop dat deze beelden uit Rotterdam ook de cast in Hollywood bereiken :-)
@VeniVidiVici:
Ik ben een gevoelloze koude zak.

De films waren minder dan middelmatig.
Van Vin Diesel’s “acteerprestaties” krijg ik kromme tenen en constipatie.
Waardoor ik niet 1 van deze films heb kunnen afkijken.
Hetzelfde geldt voor de massa hysterie rond ‘the voice’ of Holland’s got talent.
Ik ga wel aan mijn wagen sleutelen of naar een aflevering van een Britse detective kijken.

En deze mijnheer kende ik niet, ik weet niet wie hij was, heb hem nog nooit ontmoet en heb geen mening over deze overleden mijnheer.
Dus wat moet ik met een stille tocht?

Ik heb meer met mijn bijzonder vriendelijke en montere buurvrouw van 90 jaar oud, die geholpen wordt door iedereen hier in de buurt.
En daar hoef jij weer helemaal niets mee te hebben.
En zal ik jouw daarom ook niet labellen als een gevoelloze koude zak.
Simpelweg omdat jij mijn Buuv niet kent.
En ik ben dol op dat mens !
@desjonnies: Dus je vindt de films van hem niks, maar je kent hem verder niet. Heb je dan alleen maar uit je neus zitten vreten toen die films op stonden?
@berlinetta:
Alinea 2, derde zin :
” ik heb nooit 1 van die films kunnen afkijken ”

Kende jij hem wel dan?
Dan mijn condoleances.
@desjonnies: Dus je hebt delen van de films gezien, maar je kent hem niet en je weet niet wie hij is? Het feit dat je de films niet hebt afgekeken, is geen reden om hem niet te kennen.
@desjonnies: fantastische respons!
Het is niet mijn ding, maar ieder zijn eigen manier. Dat de F
Dit is echt overdreven. Er sterven dagelijks meer mensen en ook door een auto ongeluk. De F&F films zijn natuurlijk goed en het is jammer dat hij een acteur er uit is.
Mooi eerbetoon van zijn liefhebbers. Ik denk juist dat de straatracers weer met bruut geweld met hun neus op de feiten zijn gedrukt helaas! En om alle fans meteen over één kam te scheren vind ik ook niet terecht. F&F leeft bij veel meer mensen dan ik dacht.
Prachtig initiatief, hulde aan de organisator en politie!

r.i.p. Paul Walker
Of je dit overdreven vindt of niet, het feit dat er een dergelijke hoeveelheid mensen op de been is op zondagavond aan de andere kant van de wereld zegt toch wel iets.

Voor mij waren deze films toch echt Epic. En ja, dan is het toch wel jammer dat het gezicht van deze films ineens te overlijden komt..
Ze hebben er min of meer zelf om gevraagd : er zijn trouwens kinderen in Syrie die doodgeschoten worden als ze op straat spelen .
@tweede_woning: Nou is Syrië op dit moment ook niet de plek om buiten op straat te spelen.
@tweede_woning:
Relativeren noemen ze dat.
Natuurlijk is het triest dat iemand die voor velen een held schijnt te zijn zo aan zijn einde komt.
Maar idd, om even een gevoelig onderwerp aan te snijden en het geheel in perspectief te plaatsen, kan ik uw voorbeeld idd waarderen.
Aan de andere kant, dit is Autoblog en men is van mening dat deze man voor menigeen een voorbeeld was of is.
Niet voor mij.
En ik hoop dat de meeste reaguurders de documentaire Formula 1, the killing years nooit hoeven te zien.

Zo zijn mijn ‘helden’ de Waalse coureur Lucien Bianchi en de Mexicaan Pedro Rodriguez.
Mannen die reden om te rijden enom te winnen en krijg ik nog altijd kippevel als ik de 1970 Brands Hatch 1000 kilometer zie.
Jouw eigen helden moeten naar mijn mening vergeten grootheden zijn.
http://www.youtube.com/watch?v=K0YCGF3ncEY
Ik wordt misselijk geloof ik, dacht dat de stoet voor Haiyan was, maar dat zijn we klaarblijkelijk alweer vergeten.

Paul was cool, maar om zijn dood dusdanig te hypen….ik vind het maar triest.
Die mannen zijn wel op een oliedomme en bovenal totaal ZINLOZE manier gestorven. Overmoedig gedoe met een auto moet je lekker op een circuit doen.
Wat loopt iedereen weer stom te lullen zeg! Die jongen was bezig met een event voor een goed doel..dus hou ajb op met Haiyan en andere sh*t, betrek dat er niet bij man…
en @windhoekgokarting die ”eikel” is een prima autocoureur geweest, zou jij toch moeten weten ”’mr kart”

mjaa trietst dat er weer mensen tegen in gaan dat het overdreven is etc,

Respect! is dat te veel gevraagd?
@keesssss: Ja is teveel gevraagd voor die kolder!
Hopelijk doet hij het
Tot zaterdag had ik nog nooit van Walker gehoord — moet je zien wat ie losmaakt. Wauw.
Mijn ogen zijn wel geopend, zo met al deze reacties hier..
zo’n b/c acteur verheven tot zo wat een cult-status.. echt bizar!
Hopelijk heeft de politie die optocht gefilmd, er zullen flink wat illegale straat-race-petjes-aso-tokkies tussen hebben gezeten. Zouden zij iets geleerd hebben van die crash?
Voor de debielen die hier zeggen eigen schuld.. Ga je schamen! Ik rij ook wel is hard.. Wel waar ik geen andere in gevaar breng. Dat ik dan wel is de limiet opzoek moet dat dan ook maar betekenen dat ik mezelf dood moet rijden..? Als een van de testredacteurs hier een keer een auto uittest ,is dat dus hun eigen schuld als ze zich dood zouden rijden? Ongelukken kunnen gebeuren. En als iemand zo reageert vind ik dat die gene niet veel met auto’s heeft. En hier op deze site niks te zoeken heeft!
@kevinRS6:
Even voor de duidelijkheid, iets met auto’s hebben en onverantwoord gedrag hebben geen F*CK met elkaar te maken.
Dus ja, als jij je in een onverantwoorde bui (de limiet opzoeken op de openbare weg) om een boom krult, dan zal ik daar geen traan om laten.

Getekend,
Een Petrolhead die zijn hersens wel gebruikt.
@kevinRS6: blijft gewoon een domme manier om te sterven. Alsof jouw kinderen en nabestaanden er een boodschap aan hebben dat jij zo graag af en toe “de limiet opzocht” met je auto als je jezelf doormidden rijdt op een lantaarnpaal. Die vinden je dan gewoon een domme lul die er nog had kunnen zijn als hij niet zo graag ging ‘sporten’ met zijn auto. De openbare weg leent zich daar gewoon niet voor: teveel dodelijke obstakels of andere levens die je ermee op het spel zet. Gewoon het circuit op met je auto als je er meer mee wilt doen dan van a naar b komen.
Paul Walker was an American actor who had a net worth of $45 million dollars.
@AMGS:
Nou, daar heeft hij nu dus geen bal meer aan.
Moet ik hem daarom nu ineens op een voetstuk zetten?
Is het nu ineens erger omdat hij acteur was en centen had?

Nee, dit is het gevolg van onverantwoord gedrag, ik kan louter hopen dat de mensen die het straatracen verheerlijken hier een wijze les uit trekken.
Tegen die gasten die zeggen dat dit allemaal erg overdreven is…MaartenMemorial dan toch ook?

In the end worden er mensen herinnerd, en hopelijk meerdere donaties gemaakt aan Paul Walkers’ donatie fonds, waar hij veel mensen en kinderen mee had geholpen.

”dit gaat me te ver”. Heeft het jullie ZOVEEL onlast bezorgt dat het je te ver gaat? Zeikerds.
@basjaski:
Wat heeft de Maartenmemorial hiermee te maken.

Precies, helemaal niets.
Maarten is overleden aan Melanoom, huidkanker dus.
Een clubje van zijn vrienden organiseren al jaren een benefiet evenement om geld op te halen voor onderzoek naar een behandeling voor deze vorm van kanker. Daarbij nodigen zij patiënten uit om hen een mooie dag te bezorgen. Ik heb daar zelf een aantal keer aan mee mogen doen en dat heeft dus niets met het verheerlijken van straatracen van doen zoals dat in de F&F serie gebeurd,

Denk dus eerst even na voordat je appels met peren gaat vergelijken.
Wat een negatief gedoe hier zeg… man respecteer iedereen zijn keuze nou is een keer zeg. Bwahh altijd bij welk onderwerp dan ook is er wel gezeik van iemand.

In dit onderwerp: er is een held voor velen overleden. Accepteer en respecteer dit. Als het je niet bevalt, hou je dan stil, zou jij ook niet fijn vinden als er iemand overlijd die jij tof vond en er iemand anders negatief reageert.

Denk niet aan jezelf maar begin is aan anderen te denken -_-
Dit is dus de reden waarom ik zelden nog op dit kinder speeltuintje van een auto blog kom, laat iedereen gewoon in mekaars waarde , wat iemand wil kan of mag , heeft niemand wat over te zeggen , grow up an get a life, inplaats van mensen af te zeiken.
@corvettez06: Ik denk dat hier op autoblog een groot leeftijds verschil zit tussen de bloggers. ( dus het kinderachtig gedrag zul je hier altijd hebben )
@corvettez06: agreed. Hoog tijd voor een Autoblog-kids versie.
Leuk al die herdenkingen, maar het is natuurlijk niks zonder een (illegale) straatrace…
Ik vind het een mooie manier van herdenken, helaas lees ik het nu pas anders had ik zeker meegereden
Haat aan al die lui die het populair vinden om tegen iets aan te schoppen waar anderen behoefte aan hebben.

Of aan die paragnosten die blijkbaar precies weten wat er gebeurd is. Weet jij veel?

Paar jaar terug is er een wielrenner overleden, Wouter Weylandt. In de ogen van sommigen van jullie vast ook een domme lul. En wat overdreven dat daar herdenkingen voor gehouden en zijn en dat ik jankend in m’n auto naar het nieuws heb geluisterd. Mag ik? En mogen de mensen die Paul Walker als een idool zagen hetzelfde gevoel hebben en dit samen verwerken op een manier die best wel indrukwekkend is?
Zeer tragisch dat deze mannen zijn omgekomen, maar deze optocht is wel heel erg in en in triest met al die tuningsgebakjes en bij bijpassend petje. damn wat een sukkeltjes.
@bofkont: Waarom sukkels? Ik zou nooit met zo’n stoet meerijden maar als anderen dat nodig vinden doen ze hun best maar. Mensen in hun waarde laten heet dat.
Mooi.

Wel heel slechte reclame voor Porsche (technisch niet in orde of niet). Eerst James Dean, nu Paul…
Als die zeikers die weinig met auto’s hebbe, pleur lekker op dan:) t was gwn n held in zn films, en als paul walker een goeie gozer m3t zn hart op de juiste plek want gaf zelf n hoop aan goede doelen en deed er zat voor, en daarbij zn liefde voor auto’s. R.i.p
@Tupperware:

Je mist mijn punt. Mijn punt is simpel; MM en PW worden allebij herinnert. In Amerika heeft de Walker familie gezegt om alstublieft te doneren aan de foundation van Paul Walker IPV bloemen neer leggen.

Beide helpen mensen en beide zijn fantastisch. De optocht die werd gehouden doet niemand pijn dus waar slaat het nou op om er over te zeiken. Typisch nederlands om zo iets te doen.
Mooie initiatief.. Echt..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).