Per 1 juli mag je vette verkeersboetes in termijnen lappen

Auteur: , 61 Reacties

Wel vaak haast op de weg, maar krap bij kas? Het OM schiet je te hulp.

Per 1 juli mag je vette verkeersboetes gespreid betalen

Vandaag heeft staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer gemeld dat het per 1 juli mogelijk wordt om stevige verkeersboetes (€ 225+) in termijnen te betalen. Zijn voorganger Fredje Teeven was naar verluidt al van plan om deze versoepeling door te voeren, maar Dijkhoff heeft besloten de koe boven de emmer te zetten en voert de maatregel dus al over twee maandjes in. Revven met die Lambo!

Achterliggende gedachte is het tegemoetkomen van mensen die hun boetes wel wíllen betalen, maar dat om financiële redenen niet kunnen. Zij worden zo niet op extra kosten gejaagd en worden op deze manier ook niet onnodig door het OM ‘gegijzeld’.

Het OM verwacht dat ongeveer 375.000 mensen per jaar een voorstel zullen krijgen. Of daar ook buitenlandse snelheidsduivels tussen zitten is helaas nog niet bekend.61 reacties

Naaaiicee!
Werd tijd met die hoge bedragen….
@zakar36:
Onzin, iff you can’t stand the heat, stay out of the kitchen….
Ofwel, als.je de boete in 1 keer kan Lappen dan doet het je geen pijn en moet die dus hoger.

Het moet in dit land maar eens afgelopen zijn met die bandeloosheid waarin het gepeupel denkt te kunnen bepalen wat de regels zijn….

Kruipt nu even veilig weg om niet met pek.en veren overgooid te worden….
@jrk68: Ah, dus u bent zo’n geval die expres naar links gaat met de Toyota Prius als er iemand is die harder rijdt dan 130?
@vr6audi: Of hij is gewoon, net zoals ik, iemand die kan leven met de regels en zich er aan houdt. Tuurlijk, gas intrappen is leuk, maar ik kan prima leven met 130 op de snelweg.
@vr6audi:
Nope, gewoon een volwassen mens dat nadenkt over de gevolgen van zijn handelen.
Oh, jammer joh, ik rij geen Prius….
@jrk68: Nee, je rijdt de Multipla van je pa.
@vr6audi: snap je het niet? Hij zegt dat je weet wat de gevolgen van de overtreding zijn als je gepakt wordt. Als je dit niet kan betalen moet je je aan de regels houden.
@jrk68: “Als je de boete in 1 keer kan lappen doet het geen pijn en kan hij dus hoger”. Grootste onzin die ik vandaag gelezen heb.
@jrk68: heb je nog een plaatsje vrij? Natuurlijk, je hebt volkomen gelijk. Als je de boete niet kan betalen, moet je de overtreding niet maken.

Waarschijnlijk doet de overheid dit omdat het er wel voor zorgt dat uiteindelijk de bedragen wel betaald worden, wat nu nog niet het geval is.
@gtwillem
Jij gaat door voor de magnetron….
Dat er eindelijk eentje uit zijn winterslaap is gekomen en doorkreeg dat al de gijzelingen de zaak er niet beter op maakten zal ook wel meegespeeld hebben.
@jrk68: een kennis van mij werkt bij een gerechtsdeyrwaarder. Die mensen hebben niet als doel zo snel mogelijk de beatling regelen, maar het verdienmodel zit in de extra kosten. Als iemand met een inkomen van 20k per jaar een aanslag krijgt voor €1.500 zullen ze dat uiteraard in een keer verhalen. Wettelijk zijn verplicht een regeling aannte bieden, maar dat staat op de achterkant of klein onderaan.

Alle rentekosten zijn gewoon inkomsten voor hen. Maar ja, aannde andere kant, als je kijkt wat voor figuren vaak te maken hebben met deurwaarders…
@gtwillem:
Ik heb door mijn werk vaak te maken met de mensen die hier last van hebben.
Mensen die op de een of andere manier de controle over hun leven kwijt zijn. Die gaan echt niet herstellen als ze bij het zien van een agent gelijk in de stress schieten en vrezen voor een gijzeling.

Dat zorgt er eigenlijk voor dat de problemen die ze al hebben en waar veel instanties aan werken door toedoen van justitie worden verergert, dat kon natuurlijk nooit de bedoeling zijn.
@jrk68: volkomen begrijpelijk. Zeker voor die mensen die daar mee te kampen hebben is het verschrikkelijk. Ik kan wel populistisch als een VVD’er gaam roepen: “ja, dan hebben ze pech gehad, voor iedereen gelden dezelfde regels”. Maar een andere benadering kan voor meer succes en minder stress zorgen.

Maar voor verkeersovertredingen is het wat anders vind ik, die bega je bewust en die kun je voorkomen. In sommige gevallen is het onmogelijk om schulden te voorkomen.
@jrk68 met het gepeupel bedoel je overheid neem ik aan?
Zijn de boetes tegenwoordig zo hoog?
@burninrubber: 360 euro geluidsoverlast omdat mijn bandjes een kwart slag piepte is er een voorbeeld van. En ik trok nieteens hard op en stond ook niet te sporten.
@marc94: hahaha wat een bull$hit. Waar rij je in?
@bennieokkels: Staat op mijn foto en het is waargebeurd. kijk. trok ik nou op, en door tot 7500 toeren dan had het nog terecht geweest en had ik ook niet zitten zeiken. maar 360 euro voor iets wat echt niet meer is dan een klein koppelingsfoutje.
@marc94: Heb ik ook ooit gehad. Stelde niks voor en ja, ik reed wel wat sportief. Maar that’s it. Toen best krap bij kas plus nog andere vervelende kosten en kon ik het bedrag niet op tijd betalen. Wat te doen? Dan maar laten liggen en wachten op weer betere tijden. Helaas wordt het ook weer snel verdubbeld. Soms zit het leven gewoon niet zo mee en kreeg ik iig een angst voor enveloppen. Ik had het zeker anders moeten aanpakken maar het gebeurde me helaas wel. Heeft me uiteindelijk veeeeel geld gekost allemaal, wat ik nu eindelijk door een goede baan achter de rug heb. Mensen hier oordelen zo snel.
@burninrubber: jij hebt zeker onder een steen geleefd.
Eindelijk! En voor degenen die “moet je je maar aan de regels houden!” gaan roepen: weet je hoeveel dat ons – de maatschappij – kost, zo’n gijzeling…?
@e1000bmw523i:
Met die gijzelingen berijk je inderdaad niets, dat is de achilleshiel van de wet Mulder.
@e1000bmw523i: en als je in het wsnp zit of onder bewindvoering staat? Dan keurt de rechter de gijzeling niet eens goed dus dan is er niets aan de hand
Ik zat van de week John Oliver te kijken en het ging over bekeuringen. In de vs zijn 3 partijen die de bekeuringen overnemen als je ze in termijnen wil betalen. Je oorspronkelijke bekeuring van 200 dolar wordt dan makkelijk 1000 dollar. Echt gek zijn ze daar.
@rolov: die aflevering is idd geniaal die amerikanen zijn helemaal de weg kwijt.
@FB_1419453306: ja ze helpen hun eigen land zo de grond in. Knettergek zijn ze.
Jow… pedal to the metal!
Geoon goedkoper maken die snelheidsovertredingen. Dan kan iedereen ze wel gewoon betalen….
@dutchdriftking:
Dan beter inkomensafhankelijk, voelt iedereen de straf even hard.
@jrk68: idd.
@jrk68: Dat zou in NL betekenen dat de lage inkomens het zelfde blijven betalen, en de hoge nog meer. Niet echt een goed idee.
@jrk68: VVD’ers willen geen eerlijk systeem.
@imba:
Deze VVD-er wel, dus niet iedereen over een kam scheren aub.
Er is nog hoop, de VVD-ers waren hier ook geen voorstander van.
@jrk68: Dit word alleen geroepen door mensen die zelf dan lekker lage boetes krijgen. Mensen die meer verdienen, hebben daar ook meer voor gedaan en voor gelaten.

Die hebben dus meer gedaan om een hoger loon te verdienen.
Als je dan hetzelfde percentage aan boete gaat innen, voelt degene met de hogere boete het dus meer.

Daarnaast betalen mensen die meer verdienen al meer aan belastingen. Dus graag lekker voor iedereen hetzelfde boete bedrag.
@vr6audi: onzin. Mensen die een ton per jaar verdienen lachen om de bekeuring van 200 euro terwijl iemand die bv 1600 euro pm daar krom voor moeten liggen. Een bekeuring Is een straf. Als de straf een lachertje Is houd je je ook niet aan de wet en daar gaat het om. Niet of je harder werkte voor die ton per jaar.
@rolov: linkse bullshit, iemand die een ton per jaar verdiend vindt een boete van 200 evengoed zuur. Als je geen 200 voor een boete kan missen dan weet je wat je te doen staat, geen overtredingen begaan.
@ettie: klets niet. Voor iemand die een ton verdient Is 200 euro wat voor iemand die 1600 verdient 20 euro is. En niemand wil graag een bekeuring, soms loop je er tegen een aan. Ik had er laatst een omdat ik een bord gemist Had.
@rolov: ik weet niet waar jij hebt leren rekenen maar 1600x10x12 is meer dan een ton, en niet zo’n beetje ook. Tel daar 52% t.o.v 33% bij op en je gaat steeds verder van de ton af
@ettie: 1600 x12 is 19.200 vlg mij. En een ton Is 100.000 / 12 is 8.333 vlg mij. Dus voor iemand die een dikke 8k binnen schraapt Is 200 een lachertje. En degene die 1600 binnenharkt is 200 het verschil van wel en niet kunnen eten.
@rolov: 200 voor iemand die een ton verdiend is 20 voor iemand die 1600 verdiend in de maand zeg jij. Ervan Uitgaand dat dit bruto is:
Voor degene met een hoger salaris:
€200=48% 100% is dus gelijk aan €416,67 bruto voor de boete.
Voor degene met 1600×12=19200 en dus een boete van €20:
20=67% 100%=29,85 bruto voor de boete.
29,85:19200•100%=0,16%
416,67=0,16% 100%=260.418,75 per jaar bruto. Dit is er nodig aan salaris om iets wat 20 kost voor 19200 per jaar hetzelfde te laten voelen als 200 voor een ander die meer verdiend
@ettie: waar maak jij uit op dat ik het over bruto heb? Ik vind het mooi dat jij je verhaaltje zo wil uitleggen. Maar iedereen snapt hier dat als ik zeg dat iemand die 1600 verdient het over een netto bedrag gaat. ik vind je trouwens heel slim met al je rekensommetjes.
@rolov: dan is die ton ook netto, bij salarissen spreek je normaal altijd van brutoloon namelijk. Daar zal het misverstand zitten, een ton netto is namelijk meer dan 2 ton bruto en dat is inderdaad fors.
@ettie: ik snap je misverstand niet. Je verzint namelijk zelf dat het bruto Is. Je snapt het punt ook niet.
@ettie:
Leuke berekening maar iemand die 1600 per maand verdient zal dat waarschijnlijk allemaal nodig hebben om rond te komen, iemand die een ton per jaar verdient, bruto of netto dat maakt niet uit heeft een veel groter bedrag vrij te besteden per maand aan zaken die los staan van het noodzakelijke levenonderhoud.
Wil je dus nagaan hoeveel het iemand raakt vergelijk dan de bedragen die beide personen elke maand overhouden.
Iemand die per maand 25 euro overhoud raakt het dus veel meer dan iemand die 3000 overhoudt, je berekening hierbocen laat alleen zien welke percentage van iemands totale inkomen aan de boete gespendeert wordt zonder rekening te houden met vaste lasten.
@itest: deels met je eens, iemand die die 260 op jaarbasis verdiend zal daar ook naar leven en dus hogere maandlasten hebben. Ik ga echt niet ontkennen dat iemand die 260 verdiend makkelijker rond komt, maar het is ook niet waarschijnlijk dat de mensen uit het aangehaalde voorbeeld buren zijn en dezelfde auto rijden etc.
@ettie: wat klets je in godsnaam allemaal. We hebben het over een bekeuring. En dat die voor iemand met een laag inkomen een veel grotere straf Is dan iemand met een hoog inkomen en dat de straf dan niet gelijk Is. En de bedoeling van een straf Is dat iedereen hem voelt. Je moet lezen. En geen verhalen erbij verzinnen zoals bruto verzinsel en nu dit weer.
@rolov: ik zeg dat het onzin is ja, als je capabel genoeg was om even verder te denken dan alleen inkomens dan had je me begrepen. Je spreekt altijd over bruto inkomens mits anders is vermeld. Tuurlijk kan iemand die dezelfde maandlasten heeft maar meer verdiend makkelijker 200 euro ophoesten, maar over het algemeen geeft iemand die meer verdiend ook meer uit aan vaste lasten. Alles wat ik probeer te zeggen is: als je die boete niet kan betalen dan moet je zorgen dat je die boete niet krijgt, dat betekent extra goed opletten. Ik vind dit verder een prima regeling, ik vind alleen niet dat iemand met een hoger inkomen hogere boetes moeten betalen. De staat moet voor elke boete een berekening maken aan de hand van het inkomen wat allemaal tijd en dus geld kost, met als resultaat dat alle boetes hoger worden dus ook die van de minder verdienende mensen. Zoals het vanaf 1 juli gaat vind ik prima, mensen kunnen in termijnen betalen en je weet waar je aan toe bent als je gepakt wordt.
@ettie:
Hopelijk hoef jij niet al te veel te rekenen op werk ;)
@itest: kijk maar naar de reactie die ik net heb geplaatst en beoordeel dan nog een keer
@vr6audi: ben ik het niet mee eens. Ben zelf chronisch ziek, heb verschillende diploma’s behaald, heb daar nu alleen geen ene moer meer aan omdat ik helaas in het UWV traject geschoven ben. Ik verdien dus het minimum, terwijl ik van alles geprobeerd heb om normaal te kunnen leven. Eerlijk land dit.
-edit: nutteloze bijdrage-
Drempel voor te hard rijden gaat dus omlaag….Daardoor kunnen ze meer boetes uitschrijven….Slimme jongens in die regering bij jullie..
Kunnen het niet leuker maken maar wel makkelijker.
Zou me niets verbazen als je dan elke keer administratiekosten moet betalen…
@560pkferrari: En rente..
@norge: breng ze niet op ideeën…
Kunnen ze die dingen niet gewoon weer de helft goedkoper maken per 1 juli. Dat scheelt ook weer een berg administratie voor ze. (En dan zijn ze nog steeds hoog zat)
Deste beter! Alleen de bedragen zijn nogsteeds niet leuk en dat zal het ook nooit worden..
Bedankt deze heb ik nodig!
Werkt dat ook met terugwerkende kracht?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).