Peugeot 208 wordt strakgetrokken met facelift

Auteur: , 20 Reacties

De populaire Peugeot 208 wordt al na krap drie jaar strakgetrokken met een facelift. Goed nieuws: de dubbeldikke GTi 30th Anniversary blijft!

De aanpassingen aan de bestseller van het Franse merk zijn verder overigens niet heel spannend. De bumpers zijn iets bijgepunt, de achterlichten krijgen 3D LED techniek en de koplampen hebben andere, donkere huizen gekregen met nieuw gevormde knipperlichten.

Naast deze kleine aanpassingen zijn er twee nieuwe uitvoeringen leverbaar. Nou ja, nieuw, de GT Line uitvoering hadden we nog niet van de 208, maar de GTi by Peugeot Sport stond tot voor kort als GTi 30th Anniversary in de boeken. Wel mooi om te zien dat die lekkere uitvoering een blijvertje is, naast de reguliere Peugeot 208 GTi.

Verder zijn er een aantal nieuwe opties beschikbaar, zoals de kleur die jullie op de foto’s in de gallery kunnen zien: Orange Power. Daarnaast kunnen voortaan opties als Active City Brake, MirrorScreen, Park Assist en een achteruitrijcamera worden besteld. Dat kan vanaf juni dit jaar al, want dan staat de nieuwe 208 bij de dealers.20 reacties

Vroeger vond ik de kleine modellen van peugeot altijd wel leuk, zoals de 205 en 206. Maar deze 208 vindt ik een net niet model, hij is niet lelijk, maar in dit segment zijn er, naar mijn mening, mooiere auto’s.
hahahahahahaha dan ben je echt een lompe -edit: niet doen- als je een achter uit rij camara nodig heb voor een 206 te parkeren dan kan je beter met de bus gaan
@rottepeer: oh? Leg eens uit?
@rottepeer: dit soort schrapermobielen is sowieso voor volk dat eigenlijk met de bus hoort te gaan. Kleine onveilige slome verkeersophoudende brikken..
@parker: … 208 zijn prima auto’s. En veilig ook. De langzaamste haalt zelfs 170. Wat is je punt, Parkertje? Beetje ononderbouwd statement, jongeman!
@parker: ach, veiliger dan elfdehands bmw’s. Verder alles goed met je sociale capaciteiten?
@rottepeer: En nu met leestekens en netter taalgebruik.
@rottepeer: je hebt een achteruitkijkcamera ook niet NODIG, het is wel ontzettend chill.
@rottepeer: op de 108 is het zelfs leverbaar. je ziet wel verschil in kwaliteit als je het vergelijkt met een 308. maar bij krappe dingen is zn cameraatje toch handig!
Neus ziet er nog steeds te hoog en te kort uit.
Tof dat ze de hete versie van de GTi in het programma houden. Verder blijft het wel een guitig autootje.
Orange Power? Vroeger heette dat gewoon Tangerine. Ik hoop dat ze Peugeot welnzo slim zijn geweest de witte lak nog steeds Blanc Banquise te noemen en geen White Power…
@gtwillem: hoe heet de zwarte lak dan?
@p0wn3d: (Brüno modus aan): “a typical black name, O.J.”
Mooie auto en nu nog mooier geworden, mooi die zwarte accenten! En die chromen raamlijsten doe ik zelf wel met plastidip :)
Nette facelift. Snap overigens niet waarom automerken dat soort opties pas bij een facelift introduceren. Waarom niet geleidelijk aan het gamma toevoegen, als je ’t toch al klaar hebt…
@stfu: omdat het integreren met de andere systemen niet altijd lukt. Dan kun je beter wachten tot de facelift, en alle wijzigingen doorvoeren. Daarbij creeert het net even wat meer nieuwswaarde. AB gaat niet om de week de nieuw verkrijgbare optie op de Peugeot 208 presenteren.
Zag hem afgelopen maandag in Kaapstad staan tijdens een photoshoot. Blijft wel een kèk wagentje!
Die achterkant ziet er echt kinderlijk uit vind ik
Vooral de neus is nu eindelijk geslaagd, met name door de aanpassingen aan de onderkant van de voorbumper. De donkere koplampen staan hem overigens ook stukke beter, de pre-facelift lampen stonden vooral mooi op donkere kleuren en in de meest luxe uitvoering.

De achterlichten vind ik wel minder, saaier geworden….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).