Pijnlijk: Porsche 959 met handelaarsplaten op zijn dak

Auteur: , 30 Reacties

Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk, maar iets zegt ons dat de bestuurder van de Porsche 959 die in Genève om ging niet 'het nieuwe rijden' heeft toegepast.

Porsche 959 showt zijn onderkantje

Van de 450 pk sterke Porsche 959 werden slechts 337 exemplaren gebouwd, en de auto staat niet bepaald bekend als de meest vergeeflijke set wielen die ooit uit Zuffenhausen kwam rollen. Enkele celebs die hem kochten zijn Jerry Seinfeld, Microsoft-baasjes Bill Gates en Paul Allen, en ook een 19-jarige Boris Becker, die kennelijk al heel vroeg een doodswens had.

De laatste tijd is de jaren ’80-supercar er niet minder zeldzaam op geworden, en heel af en toe zie je nog eens een exemplaar rijden. Dat het hierbij soms mis gaat zagen we in 2012, toen een witte 959 naar de vaantjes ging. Hier kunnen we nu bovenstaand exemplaar aan toevoegen, dat – voorzien van dealerplaten – in het Zwitserse Genève ondersteboven ging. Een duur proefritje.

De herkomst van de foto is ons nog niet helemaal helder, aangezien het watermerk niet goed leesbaar is. Autoevolution verwijst naar Twitter, echter gaat de echte bron daar makkelijk verloren.30 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vraag me af hoe zo’n schade wordt afgehandeld, qua verzekering.
Verzekering van dealer? WA van bestuurder? Geen van allen?
@entwicklung88: ik denk niet dat je verzekeraar dit zomaar dekt.
@Entwicklung88: Mits de bestuurder zich aan de verkeersregels heeft gehouden, gaan schades minus een klein eigen risico voor de klant naar de garagepolis.Een klant van mij reed ooit een nieuwe,nog niet gekentende Santa Fe op groene platen totall loss(buiten zijn schuld)Na een bezoek aan het ziekenhuis kwam hij om 5 voor 5 binnen om alsnog de auto te bestellen.
@sydney: ik heb vroeger ook in de autobranche gewerkt en Santa Fe zal inderdaad wel in de garagepolis vallen. Een Porsche 959 is alleen ietsje pietsje duurder..
@audir8v10: Het was dan ook maar een antwoord op een vraag over hoe zoiets normaliter gaat.Dat het met een 959 een ander verhaal is, hoef ik hier niet uit te leggen dacht ik zo.
@audir8v10:
Verzekerd is verzekerd, ik denk dat de waarde van de auto er uiteindelijk niet toe doet. Wellicht is de premie (toeslag) die voor dergelijke auto’s moet worden afgesloten om ze verzekerd te krijgen/houden ietsje hoger ?
Dit…. is….. zo ….. zonde :(

Snif, sorry.
Auw!! Dat is zonde zeg. Terug naar Porsche voor een complete rebuild??
Voor de Australische markt…
Dit wordt geen total loss hoor, gezien de marktwaarde wordt ie gewoon opgelapt.
Au, dat doet pijn zo op maandag morgen!
Zie mogelijkheden voor een Spider variant….
Maarre, nou ben ik geen expert…Maar liggen die bandjes wel in de juiste afrol richting?
@norge: Dat viel mij dus ook al op..
Die zitten wel goed @norge:
@MARS: Aah, een expert….Dank U..
@norge: lijkt idd net zo, totdat je de telefoon/tablet/pc(beetje lastig) onderste boven houdt.
Dit komt wel weer goed. Even heel pijnlijk voor de verzekering natuurlijk, hopelijk kwam de bestuurder zonder al te veel verwondingen vrij. Die auto is veel te waardevol om af te schrijven en Porsche heeft een uitstekende onderdelen/plaatwerkvoorziening voor reparatie van dit soort zeldzame pareltjes.
Heel erg zonde, en ook heel erg stuk.
Dit doet pijn
In Nederland zou deze auto direct naar de sloop worden gebracht. Een auto op zijn dak is meestal funest voor het chassis. Als het chassis ook maar een beetje krom is (dus 1 mm al), is het voertuig volledig totall loss met geen enkele mogelijkheid meer dat er een APK op komt.

Hoe het in het buitenland is geregeld, weet ik niet…
@rammillius: Maar dit is natuurlijk geen auto. Dit is een heiligdom! Als je ziet wat ze in Stuttgart allemaal kunnen restaureren dan draaien ze hier hun dak ehh hand niet voor om.
Zonde, maar het blijven auto’s die niet jan en alleman kunnen besturen..

Ik in ieder geval niet, zou er graag eens een rondje in maken, maar het enorme risico om hem stuk te rijden zou me er toch van weerhouden.
“Dealer”platen
Even Apeldoorn bellen..
Hoe krijg je het voor elkaar man man man
@amgc63 verzekering van de garage zal dit gewoon dekken mits ze wa casco verzekerd zijn wat bij zo’n auto’s vaak gebruikelijk is
:'(
Pijnlijk, deze komt echt de weg weer op.
Het lijkt net alsof ze de auto er zo hebben neergelegd. Er is geen onderdeel te bekennen, terwijl er behoorlijk wat delen ontbreken.
Die Milka-boeren rechts zijn wel helemaal onder de indruk ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).