Plofkraak leidt tot gesloopte Audi in Utrecht

Auteur: , 40 Reacties

Het is weer eens zover.

Plofkraak leidt tot gesloopte Audi in Utrecht

Vannacht werden inwoners van de Utrechtse wijk Kanaleneiland opgeschrikt door een heel bataljon politiewagens én een heuse helikopter. Daarvoor vond namelijk een plofkraak in het Duitse Wesel (Noordrijn-Westfalen) plaats. De bijbehorende achtervolging leidde naar Utrecht waar de Audi RS6 (C5) uiteindelijk met een klapper tot stilstand kwam.

De inzittenden zijn gevlucht en tot op moment van schrijven is er nog niemand opgepakt. De auto crashte met hoge snelheid op het Anne Frankplein, waarna de weg bezaaid lag met onderdelen. Het wrak is onderzocht op de aanwezigheid van explosieven en gevaarlijke stoffen, maar die werden niet aangetroffen.

Het is inmiddels de zoveelste keer dat we schrijven over een plofkraak vlak over de Duitse grens die kan worden gelinkt aan een mogelijke bende van zo’n 200 personen uit Utrecht en omgeving. Vaak worden hiervoor rappe Audi’s gebruikt, want die hebben veel vermogen en door de AWD ga je er gemakkelijk en relatief veilig hard mee.

Meer artikelen over de zogeheten Audi-bende check je HIER, HIER en DAAR.

Plofkraak

Dank voor alle tips!40 reacties

De criminelen vergeten vaak 1 ding met een rappe Audi….
Met een snelle bocht wil een Audi maar 1 ding en dat is rechtdoor. Het zal je auto maar zijn die je daar ziet staan.
@rufctr01:

Ze kunnen toch anders ook best wel aardig de hoek om:

https://www.youtube.com/watch?v=2HVtHnaGgWI&feature=youtu.be
@rufctr01: Valt reuze mee hoor. Het is niet voor niets dat de meeste van deze boefjes helaas ontkomen als ze in een rs6 vluchten.
@nvn1993: eeeeeuh das een oude Jack… als je dat met een recente wil doen moet zo’n beetje het hele onderstel op de schop… alle electronische rommel uitprogrammeren, Haldex doorlassen en dan moet er ook nog iemand aan het stuur die het een beetje snapt!
@nvn1993: op rechte snelwegen ja. Geloof me, de reden dat ze vanuit DE helemaal naar Utrecht zijn gekomen is omdat de Autobahn erop gemaakt is om hard te rijden en de A2 en A12 naar Oberhausen toe nou ook niet bepaald vol bochten zit. Zou de achtervolging over B-wegen zijn dan zouden ze waarschijnlijk Duitsland niet eens uitkomen.
@nvn1993: idd de pakkans is nagenoeg nul en dit doen ze wekelijks
@rufctr01: RS6 C6 had wel flink last van onderstuur. De RS6 C7 is daarentegen ook geen bochtenkoning maar, wat gaat zo’n ding strak! Evenals de S – onderstellen van Audi. Ben 1 keer naar Quattro gegaan, ik wil niets anders meer..! Maar dat is mijn mening natuurlijk!
Toch wel treurig dat ze helemaal vanuit een Duits dorp via honderden km snelweg weer in de stad kunnen uitkomen, om dan alsnog te ontkomen…
Zijn die zes(!) “snelle” politiewagens nog operationeel? Gelukkig mag de helicopter tegenwoordig wel vliegen snachts, maar voldoende is het blijkbaar nog niet.
Toch lief om te zien dat die schatjes altijd weer naar Mammie toe vluchten, doet me wel iets hoor, de ondeugden !
Sukkels.
Blijf met je klauwen van andermans spullen af. Ga zelf je boeltje bij elkaar verdienen, stelletje losers.

“Vaak worden hiervoor rappe Audi’s gebruikt, want die hebben veel vermogen en door de AWD ga je er gemakkelijk en relatief veilig hard mee”; maar waarom crashen die dingen dan toch telkens weer? En waarom zijn die krakers nog dommer dan ik al dacht om telkens weer zo’n Audi te pakken?
@henkp1: eigenlijk crashen ze niet zo vaak? Ik lees vaker dat ze uitgebrand terug worden gevonden. En dit laatste heeft een andere reden denk ik zo…
@henkp1: “maar waarom crashen die dingen dan toch telkens weer”
Omdat jij het sarcasme in die opmerking niet ziet wellicht.
Grutjes, Kanaleneiland, wie had dat verwacht.
Kannibaleneiland

Dom volk, opgeleid in de bioscoop en zelfs daar kan de oplettende kijker betere voorbeelden krijgen hoe je de boel kan flessen. Als je al aan dit soort domme criminaliteit begint dan zou je toch zeggen dat je onopvallend te werk gaat? Een oude bak ergens dumpen, buit verstoppen en in een vakantiehuisje schuilen. Wat doen deze heren, ze beginnen met het jatten van een nekkendraaier en gaan door twee landen racen. Ik mag hopen dat inmiddels elk kenteken van een Audi met 300+pk ’s nachts in de gaten wordt gehouden door alle camera’s overal.
@defl8: zou mij wel een veilig gevoel geven. Mooie aanvulling op mijn track en trace.
@defl8: Zo dom zijn ze niet hoor. Het is bijvoorbeeld de hermandad nog steeds niet gelukt om ze te pakken. Niet hier en niet in Germanië.
@defl8: deze jongens die jij dom noemt verdienen op een avond 3x jou jaarsalaris..
Dit probleem zal binnenkort wel een keer ophouden, dan zijn alle stuntpiloten gepakt en alle oude RS6en uitgebrand of total loss.
@mashell: dat laatste zie ik eerder gebeuren dan het eerste…
Of het probleem is ook dat die Audi’s zo simpel te stelen zijn.
Ze weten dus dat het een bende van 200 personen is uit Utrecht, waarschijnlijk weten ze alle namen en verblijfplaatsen. Maar ze kunnen waarschijnlijk niet opgekapt worden, omdat er geen bewijs tegen ze is. Het nederlands rechtsysteem is goed, alleen soms denk ik van een beetje harder aanpak mag. Dit is gewoon tuig dat keihard aangepakt dient te worden, niks soft gewoon keihard aanpakken.
@toeter11: je mag ze toch zonder reden 48 uur vasthouden? Dus vastzetten, loslaten, vastzetten etc.. ow, en tussendoor ergens deporteren naar Marokko
@draadloos: hoezo deporteren? Iemand met Indonesische roots ga je toch je ook niet deporteren? Deze jongens zijn vaak geboren en getogen in Nederland.
@draadloos: Marokko laat hun volk dat hier woont niet toe. Dus valt weinig terug te sturen ook. En het is maar goed dat je bewijs moet hebben voor je iemand blijft vasthouden.
@draadloos: zonder reden iemand 48 uur vastzetten? En jij baseert je kennis waarop?
En dan komt er weer een hoogopgeleide Marokkaan bij Jinek om te vertellen dat het een minderheid betreft..pfffff ow wacht..en een jongerenwerker die zegt dat er meer buurthuizen moeten komen omdat ze zich vervelen… #ditmagjenatuurlijkweernietzeggen #zoekeenbaanlosers
@maarten020: het is ook een minderheid. Net zoals je bij Hollanders tokkies/aso’s hebt, heb je die ook onder Mocro’s etc.
Wat betreft die buurthuizen. Veel van deze jongens wonen nog thuis. Je gaat natuurlijk niet met jouw volwassenen vrienden bij je ouders chillen. Eigenlijk zijn die buurthuizen heel kinderachtig (vind ik dan). Soort kindercrash voor volwassenen.
Volgende generatie wordt anders (denk ik).
@e550: just read this: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/bijna-63-procent-van-gevangenen-nederland-allochtoon obv statistieken van het CBS..
@stuko: niks nieuws. Maar het blijft een minderheid onder de 400.000 Marokkanen.
Ze zouwe beeter ne snelle scooby jatten, sukkulèrs.
Wat voor een banden liggen er trouwens onder? Lijken wel (semi-) slicks.

Reden om een RS6 te verkiezen boven een snelle Scooby of Clio RS is dat op de lange stukken de RS6 sneller zal zijn, maar belangrijker nog dat je na een crash beter uitstapt bij een RS6 dan uit een Scooby. :-)
Altijd zonde dit.
Gelukkig was ’t geen diesel. Iets met milieuzone en Utrecht…
Volgende keer een Apache gebruiken en ze van de weg afschieten!
Ja dat klinkt als zeer gewelddadig, dat is ook zo.
Maar straks rijdt mijn dochter toevallig op de weg en de daders crashen met 200+ tegen haar aan, vluchtend voor de politie. Meedogenloos en alle risico’s nemend.
Haal dat risico wat mij betreft er maar uit. Liever iemand die kiest dit risico te nemen dan een ander, onschuldig persoon de dood in jagen.
Echt ongelooflijk dat de politie ze niet te pakken krijgt. Wat gaat er eigenlijk nog goed bij de Politie? Helft van de aangiftes verdwijnt in de prullenbak, autos die niet hard genoeg gaan, verkeerd materieel. Tijd voor spijkermatten of sluit de korpsen. Houwtje touwtje op deze manier
Beschikt de Nederlandse politie eigenlijk over spijkermatten? Dat zou in dit geval een prima oplossing zijn, kun je ze daarna van de vangrail krabben en hoeven ze geen dure procedures in (met uiteindelijk een taakstraf, want zware jeugd en zielig etc.). Ik zeg win-win!
De inwoners van Kanaleneiland schrikken niet meer zo snel van sirenes hoor. Zo weten ze juist dat hun matties weer thuis zijn.
Uiteraard gaan ze naar kanaleneiland. Het is daar één grote criminele bende. Je kunt er ook niet met je schip liggen zonder daarna iets kwijt te zijn. Elke week proberen weer enkelen het en elke week hoor je weer over inbraken.
Schijnbaar onderdeel van een plofkraak om je Audi zo hard mogelijk te crashen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).