Wat doet Van Gerwen met z’n gewonnen Mustang?

Auteur: , 29 Reacties

De darter won onlangs een vette auto op een darttoernooi in Las Vegas. De vraag was echter hoe het zat met de BPM, áls de auto al naar Nederland zou komen.

Ford Mustang

Medelijden hoeven we sowieso niet te hebben met Michael van Gerwen. De darter gooide in zijn glansrijke carrière reeds miljoenen aan prijzengeld bij elkaar en hoeft dus niet bepaald op een houtje te knagen. Onlangs won hij bij een toernooi in Amerika een dikke Ford Mustang GT, naast een geldprijs van meer dan 20.000 euro.

Bij invoer naar Nederland zou de Brabander al gauw een halve ton (euro’s) aan belastingen af moeten dragen, want zo’n ‘Stang met V8 lust wel een slok en blaast dus ook een flinke partij CO2 per kilometer uit. De vraag was dus ook wat er met de auto zou gebeuren.

Inmiddels heeft Van Gerwen uitsluitsel gegeven over de kwestie tegenover Telegraaf:

“De BPM (invoerbelasting voor auto’s en motoren, red) is een beetje te hoog. Voor zo’n Mustang betaal je daar 40.000 of 50.000 dollar, maar in Nederland kost die wagen al snel 90.000 euro. Alleen al om die auto in te voeren, betaal ik aan BPM duizenden euro’s. Daarom laat ik de Mustang nog lekker even in Amerika staan. Maar zo’n prijs is natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid.”

We kunnen de beslissing van de darter goed begrijpen, al blijft het natuurlijk zonde dat er niet nog zo’n heerlijke Mustang GT op de Nederlandse wegen bij komt. Als troost check je HIER onze rijtest.29 reacties

Zou hij ook nog inkomstenbelasting moeten betalen over de Mustang?
@jack_abarth: het is Nederland he, natuurlijk! Ik denk dat hij ook belasting over de inkomstenbelasting moet gaan betalen. Gewoon, omdat het kan.
@jack_abarth: belastingdienst, mooier kunnen we het niet maken.
@jack_abarth:

– kansspel belasting
– riool belasting
– honden belasting (de NL Belastingdienst is ervan overtuigd dat Mustang een hondenras is als een labrador)
– Rood kleur belasting (ingesteld door de PvdA destijds)
– Voorflits snelheids overtreding belasting een niet 100% EU legale maar net als onze BPM lukt het ze toch voor auto’s met meer dan 16 PK
@desjonnies: vergeet de tegeltaks niet..😒
@desjonnies: valt allemaal nog best mee in NL, had inmiddels wel zoiets als ‘boete voorheffing’ verwacht…. kun je als je een jaar geen boete hebt gehad je geld terugvragen via je aangifte, je bent dan echter wel de administratiekosten kwijt ;)
@dutchneon: Blijft vreemd dat als je belasting moet betalen omdat je een bewoner van deze aarde bent zonder dat je ook maar eerlijk mee mag genieten van de inkomsten die binnenkomen door de verdiensten van nederlandse bedrijven zoals Shell. (eigendom van Beatrix) de instanties die geld innen voor de staat. Zelfde geld voor Europa. Dat is toch een eerlijke samenleving zonder verrijking van de adel en nieuwe “adel”. Maar je doet er helaas weinig aan als gewoon mens.
@ruben83: Ja echt raar dat je belasting moet betalen in een land waar de infrastructuur een hoog niveau heeft.
Wanneer je net als Beatrix ook winstuitkering wil hebben van Shell kun je op de beurs aandelen kopen.
@ivomx5: pas op, realiteitszin wordt hier niet altijd omarmt! Aan de andere kant betalen we we erg veel belasting hier in dit mooi bestraatte kikkerland. Je verdient een euro, betaalt daar netto ongeveer 50 cent inkomstenbelasting (Ok, dan verdien je lekker), van, over het restant 21 cent btw als je consumeert, en over wat je overhoudt betaal je strafrente!
@porker: een paar maanden geleden was er in het nieuws hoeveel belasting er betaald werd. Er is een bepaald inkomen waarbij je over de 80% belastingdruk komt. Volgens mij lag dat ergens rond de 25k bruto. Dan zit je precies op een punt waarbij je relatief veel aan energie, en vervoer uitgeeft en dat is waar je het meest over betaalt. Heb je een hoger inkomen dan geef je een groter gedeelte van je inkomen uit aan producten met slechts btw erop en dat is “maar” 21%. Waar energie en vervoer bijna alleen maar belasting is.
@ivomx5: Persoonlijk vind ik het vreemd dat Beatrix die 5 tot 25 procent aan aandelen bezit van Royal Dutch Shell, een toelage krijgt vanuit Nederland, en geen enkele belasting hoeft te betalen. Wilhemina was 25 procent aandeelhouder in de tijd en heeft Beatrix van deze aandelen een gedeelte geerfd. Er is zelfs sprake geweest van kartelafspraken over de olieprijs. En dan nog eens de belastingheffing elke keer dat je tankt. Is het dan eerlijk dat er zoveel belasting door de Nederlander betaald wordt? Ik vind dit geen eer doen aan de vele Nederlanders die elke maand zorgen maken over rekeningen die ze moeten voldoen
@desjonnies:
– wegenbelasting
– parkeerbelasting
@desjonnies: oja de file belasting ben je wel vergeten… is weer omhoog gegaan, hebben ze in de wegenbelasting verstopt… elk jaar sta ik meer in de file en evenredig gaat ook de wegenbelasting omhoog.
Kan ondertussen beter geen wegenbelasting meer betalen, keer of 10 bekeuring voor rijden door de berm is veel voordeliger.
Mooi laten staan daar. Ik vind het helemaal niks.
@terazino:
https://assets0.kakhiel.nl/uploads/image_fragment/42631/file/default_08.jpg
@desjonnies: In dit geval een gekregen paard. Die Mustang doet het nu eenmaal beter in de VS, dus gewoon daar laten.
@terazino: ja want jouw mening is natuurlijk de leidraad die iedereen moet volgen.
Jammer dat hij dan alleen al 20.000dollar aan import moet betalen. Zal waarschijnlijk wel.meer zijn
Ofwel; totaal geen duidelijkheid. Hij laat de auto even staan… Om later alsnog hierheen te halen?
@ptothem: Als ie hem een paar jaar laat ‘afkoelen’ en daarna alsnog importeert scheelt dat een flinke bak BPM. Maargoed hij zal hem daar waarschijnlijk wel verkopen.
@ptothem: lijkt mij wel, jaartje laten staan daar. Jaartje hier in een schuur zetten, 2 jaar Bpm ‘korting’ meepakken.
Doen wel meer mensen die Usa auto’s hier naartoe halen
Eerst een LS swap!
…O, wacht even…
@cossiekiller: ik zou er een ecoboost met handbak in laten lepelen… als die bpm is afgetikt die v8 weer terug,
en vervolgens om het te vieren de Cat er onderuit, uitstoot flink maximaliseren, zal die groene rakkers leren… bomen groeien niet op nox!
@dutchneon: En dan ” Hoi Fuik van het RDW”
@mrdj: je komt daar niet in terecht als je geen wegenbelasting open hebt staan of evetueel openstaande bekeuringen.
Kleine tip voor van Gerwen… ga lekker in België net over de grens wonen ;-)
@ Michael: ik wil hem wel van je overnemen voor 20k.
Mocht hij nog een plekje zoeken om zijn auto te stallen in de VS. Ik haal hem wel even op in LV, rij hem terug naar DC en zal de auto in mijn garage bewaren. Af en toe wel even gebruiken om te voorkomen dat de auto te lang stil staat natuurlijk;)
Hij mag m wel aan mij geven. Ik weet er wel raad mee….denkt aan donuts etc. Of een paar goed geplande snelle ramkraken. Geen Audi meer nodig, Murica stylo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).