Politie doet grootscheepse inval bij Audi

Auteur: , 22 Reacties

Meer dan honderd agenten stonden paraat om op een tweetal locaties invallen te doen bij Audi.

Audi R8 V10 gespot

Juist kregen we een persbericht van Audi in de digitale brievenbus met als titel ‘Audi’s praten met andere auto’s en zien gevaar op kilometers afstand.’ Toch lijkt Audi de grootschalige inval door de Duitse autoriteiten, begeleid door ruim honderd agenten, niet te hebben zien aankomen. En dat was ook juist de bedoeling want kantoren in zowel Ingolstadt en Neckarsulm zijn doorzocht op documenten die nieuw licht kunnen schijnen op -jawel- dieselgate.

Grote vraag lijkt te zijn of Audi als onderdeel van de Volkswagen Group ook verantwoordelijk gehouden kan voor het gesjoemel of dat de schuld volledig en alleen bij Volkswagen ligt. Voormalig hoofd van de afdeling die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van TDI-motoren, Ulrich Weiss, heeft namelijk verklaard dat Audi-baas Rupert Stadler al in een vroeg stadium af wist van de manipulatieve software. Tegenover Spiegel kan een woordvoerder van Audi de inval enkel bevestigen, maar blijft enige toelichting dan wel ander commentaar uit.

Foto: @lenny98 op Autojunk.nl22 reacties

VAG heeft de boetes toch betaald? Waarom nog eens invallen bij Audi? Uiteindelijk gaat het geld toch bij VW vandaan.
@misterdrogba: dat VAG de boetes heeft betaald wil niet zeggen dat men de bestuurders laat lopen. Die kun je ook nog hoofdelijk aansprakelijk stellen.
@misterdrogba: Boetes aan Amerika ja.

Wat heeft de lokale overheid daar mee te maken?

Overigens wel vreemd hoor, een jaar later nog eens invallen.
‘Audi’s praten met andere auto’s en zien gevaar op kilometers afstand.’ Aha, vandaar dat ze dus constant aan je achterbumper kleven.
@raoufff: Nooit last van. Misschien af en toe maar eens gebruik maken van die rechter banen?
@dutchcourage86: misschien eens in je achteruitkijkspiegel kijken? Als je daar een gapend zwart gat ziet dan hangt er een Audi op je bumper. Dat is overigens alleen gevaarlijk als je plotseling remt of vertraagd, dan kun je in het zwaartekrachtveld van het zwarte gat komen maar versnellen of van rijstrook wisselen hoeft niet.
Nou, is weer eens iets anders dan een overval mét een Audi.
@str8six: Humor, de een heeft het en de ander niet. Jij hebt het.
@viezefreddyw: bedankt voor je compliment! :)
Die R8 ziet er wel erg lekker uit.
dit speelt al enige tijd. Als je nu nog documenten in huis hebt, die tegen je spreken, heb je niet goed opgeruimd.
@tdi-goeroe: Ze hebben dik een jaar tijd gehad om ze goed op te ruimen, zullen ze heus gedaan hebben, dit is meer symbool politiek, protectionisme voert de boventoon momenteel, zie bij FCA / Renault, daar heeft de overheid een dikke vinger in het sjoemelen met diesels, ze hebben het gewoon de vingers gezien en net gedaan of er niets aan de hand is, Amerikanen gaan veel verder, daar moest de abnormale afwijking van praktijk en test cyclus verklaard worden, daar nemen ze geen genoegen met een smoes als motor beveiliging.

Ook een interessant artikel over het vermeende gesjoemel met Renault, komt vandaag net naar buiten ook.
http://www.liberation.fr/france/2017/03/14/diesel-le-rapport-qui-accuse-renault_1555737
@bofkont: Nou, FIAT maakt het net zo bont, maar ik heb de US overheid bij GM lang niet zo hard horen aankloppen als bij VW … allemaal boter op hun hoofd; kan Erdogan nog een puntje aan zuigen….
@dawwg: Klopt helemaal, helaas nu met Trump aan het roer is de EPA ernstig terug geroepen, en met 75% budget gekort, ook zijn er al uitvoerige onderhandelingen geweest met FCA en trump, ome Sergio is persoonlijk op bezoek geweest, FCA gaat fors in zijn fabrieken investeren in de VS en zo meer werk gelegenheid creëren, wat denk je wat hij in ruil vraagt van Trump.
Ook een mooi stukje leesvoer, het draait allemaal om geld.
http://www.cartalk.com/blogs/jamie-lincoln-kitman/what-does-donald-think-about-fca-and-epas-diesel-fraud-charge
@TDI-goeroe: deden ze in 1945 ook al niet goed in Duitsland. Archiveren als de beste, opruimen voordat de geallieerden er stonden hadden ze geen kaas van gegeten.
Straks ontdekken ze nog dat een Audi eigenlijk gewoon een luxere Volkswagen is.
@thomasthomas: Straks ontdekken ze nog dat een Audi eigenlijk gewoon een (…) Volkswagen is.
@stijnvermeersch: Wij hebben al ontdekt dat jij niet weet waat je over praat.!
@dijan: of je wil het niet weten ;-)
lekker op tijd ook.. poppenkast
-edit: we hebben ‘m al gecoverd-
Stelletje boefjes

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).