Politie drukt 206’je van de A73

Auteur: , 24 Reacties

Heftige shizzle in de buurt van Nijmegen.

Gisteravond was het kassa op de A73. De bestuurder van een Peugeot 206 negeerde daar een stopteken, waarom de politie de auto aan de kant wilde zetten is nog niet helemaal duidelijk. Na het negeren van het stopteken ving de dollemansrit aan, waarbij de 206 een politieauto ramde.

Hierop werd door de dienders versterking opgeroepen. Een tweede politieauto gaf de 206 een tikje waarna deze in de berm belandde. De bestuurder is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe het met deze persoon gesteld is kon de politie nog niet zeggen. Wel was duidelijk dat de man onwel was. Niet duidelijk is of dat ten tijde van de klapper ook al het geval was.

De A73 lag door de aanrijding(en) bezaaid met brokstukken wat zorgde voor een korte file. Een korte file later kon de boel weer worden vrijgegeven voor verkeer.

Foto’s via OvD-RWS Ramon en de politie24 reacties

Goed zo, aanpakken die handel. Er vandoor gaan doe je maar lekker op je playstation.
@PeugeotGTI: Gelukkig rijd jij GTI, dan kunnen ze je vast niet bijhouden ;)
@granlusso: haha, denk dat je met een gti’tje al wat meer kans maakt ja. Best dapper om met zo’n 206’je te vluchten voor de politie..
Ja ja mensen “onwel” is het nieuwe “moeilijke jeugd”.
@e36thuglife: thuglife
@e36thuglife: of een variant erop ‘verward’.

Zo snappen we het al een stuk beter als een ‘verwarde man’ op een menigte inrijdt dan wanneer het een ‘gevaarlijke gek’ is.

Ohh hij was verward, kan hij ook niets aan doen, zielig.
Ik vind het altijd bijzonder te lezen dat je in zo’n autootje denkt de politie voor te kunnen blijven.
Echt bij voorbaat kansloos.
@n54coupe: ik vind het bijzonder dat mensen met een IQ van een kamerplant nog een rijbewijs halen en in een 206 z’n actie ondernemen….,,wat een looser….
Klinkt als een redelijk hopeloze actie zo. Je moet wel erg wanhopig zijn om aan de politie te willen ontsnappen in een 206. Daarnaast is het sowieso een teken dat je iets verbergt, of dat je gewoon een kronkel in je kop hebt.
Wel een wat overdreven actie van de politie, de beste man was gewoon een beetje ”verward”, meer niet.
@2505: dus een “verwarde” man heeft dus recht om een politie auto te rammen en alles op stelten te zetten met gevolg op medeweggebruikers in gevaar te brengen.

Stel nou dat deze verwarde man uw kennis/familie lid in gevaar heeft gebracht. Hij heeft al geen moeite gehad om een politie auto te rammen.
Had de politie dan te langzaam gehandeld of alsnog goed.

@kimhung: Die aanhalingstekens staan er niet voor niks.. Ik probeerde eigenlijk leuk in te haken op het ”verwarde man” fenomeen waar je tegenwoordig veel over leest, maar blijkbaar is dat soort humor niet voor mij weggelegd… of voor jou, het is maar net hoe t bekijkt
@2505: een slappe smoes
Voor: ik wil aandacht net als de rest van de wereld.
Ik vond hem gewoon misplaatst tegenover de politie. Tenslotte vind ik dat ze te weinig lof krijgen voor de dingen die ze doen.
@kimhung: Sarcasme… ;)
Nu de vervanging van de Touran geregeld is kan de politie zich wat meer Dukes of Hazzard stunts veroorloven.
Die voelde zich vast niet zo lekker in z’n Peugeot
Wie niet luisteren wil…
Met een 535d kunnen ze niet eens in je buurt komen om je te rammen.
@hfdude: Er zijn wel meer auto s waar dat niet mee lukt ,niet alleen een 535d.
@hfdude: ligt er helemaal aan wie er achter het stuur zit… een agent rijd je er ondanks snellere auto echt niet zomaar uit.

Daarnaast is een 535d een petjesmagneet, dat wil zeggen een hoop geblaat, maar weinig wol.
Ik zie hierboven een boel reacties over een ‘206je’ maar als ik dan kijk wat een 206 doet vergeleken met een polo… 110pk/970kg rijklaar en 136/180pk op 1100kg rijklaar. Golf uit 2004 doet 150pk @ 1270kg, dus als dit een gti was dan is de pk/gewichtsverhouding bijna gelijk. RC had de golf niet bij in de buurt gekomen..
@peug206: Op de tenen getrapt? Lekker relevante reactie ook van je: de politie reed in Tourans diesel, niet in Golfjes en Polo’s. Daarbij hebben de meeste 206jes natuurlijk slechts een normale 1.4 of 1.6 en is de snelheid van een auto vooral afhankelijk van de bestuurder.
@madmarky: plus doet de Peugeot dat op papier, echter in de praktijk mag je al blij zijn als die start.
Ik heb hier gister nog in de file gestaan tien minuten nadat het gebeurd was. Er was een hele abrupte stilstand van het verkeer, best link. Ik was ook compleet verbaasd over de hoeveelheid politieauto’s, 6 (!!!) stuks. Het gebeurde vlak na een afrit en het verkeer werd omgeleid via de afrit en kon er vervolgens via de oprit weer op

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).