Nissan gaat je auto beschermen tegen lasagne

Auteur: , 14 Reacties

Of de lasagne van links of van rechts komt laten we in het midden.

Sommige mensen zijn wat meer verstrooid dan anderen. Hoofd in de wolken, denkend aan allerlei dingen behalve datgene waar je echt even bij moet zijn met je aandacht, je kent het wel. Op zich heeft dat vaak onschuldige gevolgen, zoals een keer vergeten waar je je auto neergezet hebt of iets dergelijks. Soms kan zo’n onachtzaam momentje ook tot grote gevolgens leiden, zoals het vergeten van een pan lasagne achterin je auto op een warme zomerdag.

Nou hebben we niet per se iets tegen lasagne. Hoewel, als je zo’n snelkookmaaltijd uit het schap haalt dan weet je dat het ‘gehakt’, als je mazzel hebt, van varkensoren gemaakt is. De copieuze hoeveelheid erbarmelijke, kaas-achtige substantie die er overheen gedunkt is moet dat feit verhullen, maar of je daar nou zo blij mee moet zijn? Enfin, een goede lasagne is best te hachelen, je wil het alleen liever niet gebruiken als een de facto luchtverfrisser in je auto. Desnoods dan maar zo’n dennenboompje.

Nissan weet dit en helpt dromers uit de brand met Rear Door Alert (RDA). Met dit systeem waarschuwt je Nissan je als je op het punt staat iets te vergeten op de achterbank en is het geesteskind van Axel Elsa Foley en Marlene Mendoza, twee moeders die voor de Japanners werken. Logisch, want moeders zijn tegenwoordig de maat der dingen. Marlene vertelt deze intens oninteressante en Viva-tastische anekdote over de ontwikkeling van RDA:

“We pushten elkaar en wisten dat we op de juiste weg waren toen Marlene op een ochtend ontdekte dat ze een pan lasagne op de achterbank van haar auto had laten liggen na een lange dag op kantoor. De auto stonk dagenlang, maar het deed me mezelf afvragen: ‘wat als ik daar iets anders had vergeten’?”

Er had wel een kind kunnen oversteken achterin kunnen zitten! Schrale troost: die had dan in ieder geval nog een avondmaal gehad. Enfin, kinderen of dieren die achterin hete auto’s creperen zijn natuurlijk wel een serieus probleem, hoewel we de indruk hebben dat ze daar vaak niet zitten omdat de eigenaar van de auto de wezens waar hij/zij voor moet zorgen ‘vergeten’ is.

Hoe dan ook, RDA signaleert of je onlangs nog de achterdeuren gebruikt hebt. Als je vervolgens uitstapt krijg je een waarschuwing op je dash die je daaraan herinnert. Negeer je de waarschuwing en slenter je weg van de auto zonder de achterdeuren te openen, dan toetert de auto een paar keer. Niet op vol volume, maar een paar lieve kleine toetertjes, zodat de hele buurt niet meteen wakker schrikt vanwege jouw ernstige omissie. Hoe het werkt check je in de video hieronder.

De feature wordt voor het eerst ingezet op de nieuwe Nissan Pathfinder in ‘Murica, maar waarschijnlijk komt ‘ie ook snel onze kant op in toekomstige Nissan-modellen (en misschien Renault’s en Matsubatsu’s). Vind jij het een nuttige toevoeging, of houd jij wel van de betere pizza-bezorger geur in je auto? Laat het weten, in de comments!

RDA14 reacties

wut? So many questions! Om te beginnen: wie zet er in godsnaam een pan voeding op de achterbank? Als je uberhaupt al je dwarsrijactiviteiten wil staken voor voeding, zet dan in ieder geval de pan voor de passagiersstoel. Hete blower op de voetjes en voila.
@dappers: heb je het artikel wel gelezen waar het eigenlijk voor bedoeld is… Voor die stomme sufkutkopouders die hun kinderen vergeten op warme dagen. Diezelfde domme lui die beweren dat iedereen dit kan overkomen. Dat dit systeem nog niet veel eerder op de markt is gekomen is een raadsel.
@boomhauwer: omdat niet voor alles een systeem hoeft te zijn.
@blo3to3t: correctie: omdat niet voor alles een systeem zou hoeven zijn…
@boomhauwer: jazeker gelezen, ik liep al stuk op de aanleiding van de uitvinding. Uitwerking of toepassing was ik niet eens aan toe gekomen. Ik mis oude nissans… gelukking hebben we de beelden nog: https://www.youtube.com/watch?v=BzBdgNu_HIU
Voor een vrouw die een pan lasagne op de achterbank laat staan is maar één oplossing : 2 meter touw om haar nek en in een weiland laten grazen.
Sorry, ik ben niet vrouw onvriendelijk , au contraire, ik ben thuis de chef cuisinier, maar de meur van een pan Italiaanse prut op de achterbank en die dan vergeten, dat kan alleen maar als je daar als vrouw een nog zwaardere dikkere ruft overheen hebt laten vliegen !
Wat een onzin zeg. Mensen die zo achterlijk zijn dat ze zoiets nodig hebben zouden ook geen voertuig moeten mogen besturen.
Fukking hulpmiddelen; ik ga komende week mijn oude daily 1998 vw inruilen op een nieuwere kia, hartstikke mooi en het werd tijd maar als ik via de online handleiding zie wat er aan hulpsystemen en opties opzit ben ik een dag bezig om te zien wat er nou aanstaat en wat niet. 3 pedalen, een pook en een stuur, dat heb ik nodig. Bellen met een iphone in de auto is niet goed, auto als iphone is ook niet goed..Heb nu al stress ;)
Hoe noemt men dat. Omgekeerde evolutie ofzo? Er is zelfs een film over gemaakt. Over een paar jaar zijn mensen zo dom dat ze niet meer zelf kunnen nadenken. Omdat overal hulpjes voor zijn.

Ik merk het nu al overal om me heen. Er word niet meer nagedacht want hulpjes zijn zo handig. Ook hier op autoblog stikt het van mensen die te beroerd zijn er een seconde extra over na te denken.

Nederland staat vol verkeersborden en onzin strepen op het wegdek. Het ergste, en ik negeer ze consequent en principieel, zijn die strepen ter hoogte van een invoegstrook waarbij je niet meer terug naar rechts mag. Zodat invoegers ruimte hebben. Ik vat dat op als een persoonlijke belediging op mijn kunnen. Ik kan zelf prima inschatten of er iemand in wil voegen of niet. Zo staat Nederland ook vol met adviessnelheidsborden. Als je de bocht niet kunt overzien moet je rustiger aan doen lul!

Nu zijn auto’s ook al rijdende bronnen van die omgekeerde evolutie. Je krijgt een waarschuwing als je het streepje over gaat dus daar hoef je niet meer op te letten. De auto gaat piepen als je de gordel vergeet dus daar hoef je niet aan te denken. De auto houdt automatisch afstand dus daar hoef je je niet meer mee bezig te houden. De auto vertelt je de maximale toegestane snelheid dus je hoeft dat verkeersbord aan het begin van de straat niet te onthouden of zelfs maar te zien. En nu geeft je auto het ook al aan als je iets uit de auto vergeet. Zou dit dan het hoogtepunt van betutteling zijn? Ik ben bang van niet…
@lekbak: ik heb thuis op m’n nachtkastje een groene lamp gezet. Als die aangaat, weet m’n vrouw dat ze erop moet. Het werkt erg fijn.
@davelepeef: haha. Dat geloof ik direct. De buurvrouw heeft zeker een rode lamp gekregen die jij kunt bedienen?
@lekbak:
Amen.
Toeval wil dat een vriend van me enkele weken geleden croque (toast) ging maken voor ons. De gerookte zalm en de ham waren ook een heet dagje in de auto blijven liggen. Het had nog net geen pootjes gekregen, maar stinken daarentegen…!
Geef mij maar een full option auto:
– zoveel mogelijk paarden onder de kap en een geschikt onderstel
– een trekhaak
– cruise control

En verder geen onzin, dat zijn zinloze kilo’s waar ik eigenlijk niet voor wil betalen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).