Poll! Wie wordt kampioen, Hamilton of Rosberg?

Auteur: , 68 Reacties

Aankomend weekend zal de strijd om het Formule 1-kampioenschap 2016 in alle hevigheid losbarsten. Rosberg heeft een comfortabele voorsprong op teamgenoot/BFF Lewis Hamilton, maar denken jullie dat dat genoeg gaat zijn?

Best buddies

LH44 verkeert de afgelopen paar weken in bloedvorm. De Brit won de afgelopen drie races terwijl Rosberg beslag legde op de tweede plaats. Hamilton loopt dus in op z’n teamgenoot, ware het niet dat de Duitser in het begin van het seizoen enkele forse klappen uitdeelde aan zijn belangrijkste concurrent.

Rosberg won de eerste vier races van het jaar, terwijl Hamilton te maken had met een mindere start van het seizoen. Daarna kwam LH44 weer sterk terug met een serie overwinningen en vanaf dat moment was het stuivertje wisselen tussen de twee kemphanen. Desalniettemin hebben wij de indruk dat Rosberg vooral goed is op dagen waarop alles klopt, maar dat hij wat minder goed in staat is om zelf het verschil te maken. Hamilton is juist wat meer een knokker die ook onder lastige omstandigheden weet te excelleren.

De grote ommekeer vond plaats in Maleisië. Hamilton moest z’n Mercedes met pech langs de kant zetten en Rosberg pakte achter de twee Red Bulls een derde plaats. Geen wereldresultaat, maar het zijn wel de 15 puntjes geweest die de Duitser nu in een comfortabele positie hebben gebracht.

Nico leidt de WK-dans namelijk met 12 punten en dus heeft hij komend weekend aan een derde plaats genoeg om de titel veilig te stellen, ervan uitgaande dat Hamilton wint. Mogelijk kunnen de Red Bulls en de Ferrari’s nog wat uitrichten om de titelstrijd wat spannender te maken.

Ons idee: geef Ferrari en Red Bull voor de race in Abu Dhabi de aandrijflijn van Mercedes, zodat we tenminste een échte show te zien krijgen. Tot een engine swap zal het helaas niet komen dus daarom aan jullie de grote vraag: wie wordt dit weekend wereldkampioen Formule 1 2016?68 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Max is ONZE winnaar .
@checkmate: inderdaad maakt niet meer uit Max is al kampioen :-)
@checkmate: man man man. Het zal ook eens een keer niet over Max gaan…
Rosberg. Maar zie liever hamilton winnen
@razer: Degelijk, Duits Rosberg.
@martinus: volgens mij is z’n vader gewoon een Fin.
-Via de app kan ik niet stemmen dus dan maar via de comments.-
Ik denk Rosberg, maar ik hoop Hamilton.
@misterdrogba: No problem bro, ik heb voor je gestemd!

– Shit, nu kan ik niet meer stemmen :(
@fapfap: don’t worry! Ik heb voor jou gestemd!

– kak…..
Rosberg, al zou ik dat erg jammer vinden.
Rosberg mag nu ook wel een keer.
Ik hoop Rosberg omdat hij vanaf einde seizoen 2015 gewoon de meeste wedstrijden heeft gewonnen
@soulmaster: maar het seizoen loopt toch echt pas vanaf maart 2016 en niet vanaf eind 2015
Denk Hamilton,, hij is in goede vorm en de RB’s en de Ferrari’s maken het Rosberg lastig.
Rosberg
Ik denk rosbief als hem de pech bepaard blijft net als 2jaar terug met de dubbele punten regel
Ik hoop Hamilton
Ben een beetje anti Hammilton maar die Rosberg beukt gewoon meerdere malen. Hamilton van de baan (oostenrijk en spanje) en het feit dat Hamilton meerdere malen technische pech heeft gun ik het Hamilton wel ipv die duitser.
Als Vettel nou Rosberg nou eens elkaar het leven zuur maken, heb je gelijk beide zuurpruimen van de baan.
@bart_v: doen ze niet want het zijn beide duitsers
@mrrallycross: uhhh In Spanje reed Hamilton Rosberg er af… In Oostenrijk pakte Rosberg Hamilton idd door niet geheel in te sturen…
Overigens vind ik Rosberg de sympathiekere van de twee. Hamilton is betere rijder dat dan weer wel… Maar als persoon mag Rosberg van mij winnen…
@tvr1974: omdat je beide persoonlijk zeer goed kent en vaak met ze afspreekt natuurlijk.
@esprit84: jezus man, ouwe azijnpissert. Je kan toch op basis van wat je van iemand gezien hebt op tv/interviews wel een mening vormen. Je hebt zelf vast ook een mening over (noem eens wat) Koning Willem Alexander, Sylvana Simons, Barack Obama etc…
@eetvlagetmoney: nee? waarom zou ik?
@bart_v: Amen
Ik denk toch Rosberg. Hij gaat op safe spelen en Hamilton laten winnen. Hij weet dat als hij gewoon goed en strak rijdt, het van de Red Bulls en Ferrari wint op de straights. Maar ik ben wel erg benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Ik zit er weer voor en kan niet wachten.
Hamilton , max, riccardo en rosberg en het kampioenschap voor lewis
Jammer maar helaas, Rosberg. De eeuwige tweede rijder die z’n kampioenschap ook op die plek zal binnenhalen.
Hamilton gaat een Brazil 2008’tje doen (hoop ik stiekem). Degene met de meeste punten verdient de titel en tjsa, die punten tellen ook in de laatste race door… Maar we gaat het zondag allemaal zien ! #zinan
Ik hoop Hamilton. Die is in mijn ogen samen met max de 2 beste rijders van de F1.

En Rosberg is het net niet vind ik.

Ik hoop:
1: hamilton
2: MAX
3: Ricciardo
Ik denk Hamilton. ik vrees dat Nico onder druk een foutje gaat maken waardoor hij, of niet finished of te ver terug. Alles loopt op deze race. En in het verleden zijn er meer geweest die ‘aan een 3e plek genoeg hadden’ maar alsnog aan het kortste eind trokken.
Ik hoop Hamilton, omdat veruit de betere coureur van de twee is, maar het zal Rosberg wel worden. Mits er geen gekke dingen gebeuren moet Rosberg wel op het podium kunnen eindigen.
Ik hoop Hamilton, dus als iemand Rosbief er even uit ramt ben ik blij.
Nico Rosberg moet het wel heel erg verkloten mocht hij het podium niet gaan halen. De Mercedes is nog steeds de beste wagen van het veld dus dit lijkt me een gelopen race. Maar ik zie liever Hamilton nog een keer kampioen worden. Dit was niet absoluut niet zijn jaar en, hoewel hij ook mindere races heeft gereden, heeft hij ook een flinke dosis pech gehad. Dat hij nog zo sterk is teruggekomen vind ik knap en kampioen waardig.
Als we de uitval met kapotte motor van Hamilton in Maleisië even niet mee rekenen dan had Hamilton nu de meeste punten! Karma voor Rosberg dit weekend dan maar en Hamilton kampioen!
@audihenkie: Als Hamilton Rosberg in Spanje er niet afgebeukt had, had Rosberg al kampioen geweest.
@eelco74: ze hebben beide geen punten gehaald in Spanje dus dat maakt niets uit! En volgens mij vonden we Spanje allemaal een prima race ?
Ik hoop Rosberg, maar ik hoop dat de Red Bulls voor Rosberg eindigen zodat Hamilton kampioen wordt en Max weer op het podium staat!
@suheyl: hoop = denk
Hoop op Hamilton!
Ok hoop Lewis. Maar ik ben bang dat Nico het gewoon wordt. Het is niet een redbull circuit. Te veel rechte stukken.
Waar de redbull gewoon te veel verliest. En ik vrees zelfs ook dat Max niet 4 de gaat worden in het Kampioenschap. De Ferrari is de laatste 2 wedstrijden erg goed.
De uitslag zal denk ik zijn. Hamilton Rosberg Vettel.
Hamilton, want ik voorspel dat Max een Josje gaat doen en Rosberg van de baan hoekt.
Voor iedereen die zegt dat Rosberg het niet verdiend:

Hij heeft 23 races gewonnen. Dat is meer dan Jack Brabham, Damin Hill, Mika Häkinnen, Kimi Räikkönen, Jenson Button, Jacques Villeneuve, en James Hunt hebben behaald.

En ja, die mannen zijn allemaal kampioen geworden in de F1.

De leukste uit die lijst: Keke Rosberg. Heeft slechts 5 grand prix-es gewonnen. En ja, ook hij is wereldkampioen (en papa van Nico).
@pomoek:

Keke won ook slechts één race in zijn kampionschapsjaar, geholpen door de tragische ongelukken van Gilles Villeneuve en Didier Pironi. Hij werd kampioen puur door consistency. Dus in dat opzich is zoonlief inderdaad al beter bezig.
Ik hoop Hamilton. En ik gun ook Rosberg gewoon een goede race. Helaas is het in de mechaniische sport niet zo dat de beste ook de winnaar wordt. Ik weet niet of Hamilton de beste is, maar Rosberg is dat zeker niet, maar hij is wel goed. En ja, zijn auto ook. toch denk ik dat de auto niet zo goed is dat alle F1 coureurs er mee zouden winnen. Max wel natuurlijk
Ik hoop dat Hamilton het toch gaat redden maar dat heeft hij, zoals bekend, niet zelf in de hand. Ook al wint hij, dan nog is hij afhankelijk van wat Rosberg doet/overkomt. Die kans dat Rosberg in de problemen komt schat ik zo laag in dat ik denk dat Rosberg met een tweede of een veilige derde (mocht een Red Bull het ze moeilijk gaan maken) plaats de titel gaat pakken.
Ik denk niet alleen dat het Rosberg wordt, ik hoop het ook.

Ja, Hamilton is een betere racer, maar zijn racecapaciteiten zijn lang niet altijd zuiver. Vaak pakt Lewis z’n tegenstander pas door na de exit de racelijn te claimen (lees: zijn regenstander naast de baan te dwingen).

Daarbij wordt ik er een beetje moe van Lewis op het podium – begrijp me niet verkeerd, hij verdient het meestal om er te staan – maar Lewis is daar op het podium een beetje tot een karikatuur van zichzelf verworden. Elke keer weer dat bedanken van het publiek (opzich niet verkeerd) maar dat publiek ook elke keer weer tot “the best” verklaren. “You gaaiiis are ameeejjjjjzzzing !!!”. Na 3 opeenvolgende races ga je als nuchtere Nederlander een beetje aan de geloofwaardigheid twijfelen, laat staan na meerdere seizoenen…

Wat we ook maar al te gemakkelijk lijken te vergeten is dat Rosberg het echt wel goed gedaan heeft! Qua wins en Poles ontlopen ze elkaar niet echt veel. Zelfs qua pech zijn de verschillen niet groot. Rosbergs reeks overwinningen van eind 2015 en begin 2016 zijn we gemakshalve alweer vergeten. Het gevaar is nu dat wanneer Lewis wint en Rosberg veilig in P2 of P3 over de streep komt, de fans en media massaal aan het “what if’fen” slaan. Er allerhande dingetje en statistiekje bij pakken om de grootsheid van Lewis maar te onderstrepen en de titel van Rosberg te devalueren.

Twee scenarios:
1. Ik hoop dat Rosberg gewoon Pole pakt en er in de race vandoor gaat en wint. Weinig spectaculair, weinig gelul achteraf, terechte winnaar, terechte kampioen.

Of

2. Rosberg pakt pole, Lewis probeert hem in bocht 1 te pakken, Nico zegt voor het eerst in zijn leven keihard Fuck You ze gaan er samen af. Terwijl de Mercedes mannen van achteraan het veld verder kunnen en de wedstrijdleiding niet durft in te grijpen (lees: Lewis aan te pakken), krijgen we een mooie wedstrijd voorgeschoteld waarbij Lewis en Rosberg zich door het veld banen. Nico heeft laten zien dat ‘ie kloten heeft en volgt vrolijk in Lewis’ spoor. Aan de kop van het veld ontspint zich een titanenstrijd tussen Vettel en Verstappen dat zo’n beetje de gehele wedstrijd voortduurt. Aan het eind van de rit wordt Lewis nog 4e (op ruime achterstand van Ricciardo), maar het is niet genoeg. Nico is kampioen en zijn actie in bocht 1 geven hem het respect dat hij verdiend.

Wordt Max dan nog 4e in de einstand?
Vettel scoort 18 punten, Max scoort er 7 meer (…).
@ramshoek: +1, leest lekker weg zo’n verhalende verwachting, mag je vaker doen in 2017 !
@gallardogt: lekker kort ook.
Onsportief volk die 2 gun het ze geen van beiden lh44 is veel tedruk met zijn faam inplaat’s van race (denk maar aan baku) Rosberg mag ik ook niet arrogante vent, maar neemt het race wel serieuzer. Tenminste zo komt het op mij over…….
Zijn hier fans van Rosberg? Ben wel benieuwd en dan voornamelijk waarom
@balboni: Ja, ik. Rustige, professionele, symphatieke vent. Bovendien heeft Rosberg nu al jaren met veel pech te kampen waardoor Hamilton telkens gemakkelijk won. Hij verdient het dit jaar meer dan wie dan ook.
@balboni: Ik ook. Gewoon een goede racer. Vraag me af hoe mensen erbij komen dat iemand die 23 races wint het niet verdiend om kampioen te worden?
Ben benieuwd of Rosberg de ballen heeft om zowel zichzelf als Hamilton uit de baan te ‘rossen’ ..
Nico gaat hem gewoon binnen hengelen. Lewis mag winnen wat hij wil, Nico wordt toch tweede. Op Abu Dhabi zie ik de Red Bulls niet in eens een seconden dichterbij komen. Mocht dit wel zo zijn heeft Nico nog steeds de marge om als 3 te kunnen finishen en de titel te pakken. Niet zo spectaculair, maar wel zéér verdiend. Nico heeft de eerste vier races met overmacht gewonnen (waar was Lewis toen?). Ook een zeer goede middenstint in het seizoen, waardoor hij nu een mooie marge heeft.
@willeme: ik denk dat je gewoon gelijk hebt. Al zou een 2-3 voor RB natuurlijk dé manier zijn om het seizoen in stijl af te sluiten.
@willeme: waar was HAM de eerste 4 races? Waar was jij? Had HAM niet gewoon technische problemen?
@erik2907:

1. In Australië liet Hamilton zich piepelen in ronde 1 door Rosberg. Daar won Rosberg van Lewis zoals Lewis vaak van Rosberg won.
2. In Bahrain is Rosberg weer beter in de eerste ronde. Lewis komt in aanraking met een Williams, en evalt terug. Lewis klimt zich op naar P3.
3. In China botst hij met een Sauber. Valt terug naar achteren. Weet zich tot P7 op te werken.
4. In Sochi stong HAM P2 en mocht hij op een gegeven moment niet harder pushen van het team.
5. In Spanje rammen ze elkaar van de baan.

Kortom, Lewis heeft de voorsprong iets te makkelijk uit handen gegeven, mijn inziens. Hamilton is de betere coureur, maar Rosberg heeft het slimmer gespeeld. Daarom wordt de laatste race zo spannend. Rosberg heeft alles te verliezen en Hamilton niets. Daarbij is Hamilton ijzersterk onder deze druk en wil Nico nog wel eens een foutje maken…
Vind het beide en stel kleuters die elkaar het licht niet in de ogen gunnen.
En dat maakt geen van hen tot een waardig wereld kampioen.
Dit zijn geen sportmensen
En geen van tweeën een ambassadeur voor Formule 1.
Dat moet ik beide Red Bull rijders nageven, alle twee kanjers buiten de wagen !
Bij het inhalen van Kyvat rost deze de voorvleugel van Rosberg er af. Dat kost hem het kampioenschap. Punt.
@taxman: de schade aan zijn voorvleugel lijkt mee te vallen en hij kan door. Maar omdat hij wel last heeft zitten Max en Ricciardo de laatste ronden van de wedstrijd heel kort achter hem. Kort voor het einde rijdt Nico Max bijna van de baan: moving under braking. Hij krijgt een tijdstraf van 10 seconden en verliest het kampioenschap dankzij de verstappen rule!
@taxman: Maar nog voor de podium-ceremonie blijkt dat Lewis de laatste ronde al Selfies op Instagram gepost heeft en krijgt 10 strafpunten op z’n Superlicentie plus 10 strafseconden. Daardoor komt Lewis in het totaal op 12 strafpunten uit en wordt voor 1 race geschorst.

Door de strafseconden wordt Lewis alsnog eerste met een verschil van 1.3s en blijft wereldkampioen ! Hilariteit alom, maar Lewis draaft braaf z’n ingestuurde speech af op het podium en deelt wederom de kinky foto’s van z’n laatste tinder-date tijdens de persconferentie met Max. Er wordt nog tot laat in de avond gegniffeld …
Dat gaat helemaal aan de performance van Red Bull en Ferrari… Hamilton gaat em denk ik gewoon winnen… En dan is het voor Rosberg gewoon de vraag hoe erg hij de druk van het kampioenschap ervaart en hoe sterk Red Bull en Ferrari zijn…
Rosberg
Ik ben voor nico. Hamilton is goed maar vind hem niet sympathiek
Ik denk dat Rosberg gewoon wint en ik gun het hem ook wel. Ergens zou ik het wel sensationeel vinden als hij het toch nog verprutst, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. De enige manier hoe het zou kunnen is dat Hamilton Rosberg gaat ophouden en zodoende de Red Bulls of de Ferrari’s zich in de strijd kunnen mengen. Dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Aangezien Hamilton toch niks te verliezen heeft, zou dat een gemene maar slimme strategie zijn.
Kiezen tussen 2 winnaars in wederom een jaar zonder concurrentie.
Mercedes is dit jaar de echte kampioen. Ham en Ros waren dit jaar voornamelijk werknemers; werknemers die overigens meerdere fouten hebben gemaakt.

Het enige wat ik hoop, is dat het zondag geen simpele 1-2 wordt; zodat er in ieder geval een soort van spanning heerst gedurende de wedstrijd. Beste zou zijn dat beiden er in bocht afvliegen. Beiden lekke band en in sukkel gang terug naar de pits. Hamilton geraakt er eerder dan Rosberg. Hamilton haalt de meesten in en de vraag is of hij nog 3e kan worden. Rosberg haalt net wel of net niet de punten.

Maar goed, dromen mag. UIteindelijk wordt het gewoon een saaie 1-2. Hamilton 3 – 6 seconden voor Rosberg. 3-6 seconden achter Rosberg komt de eerste RB of Ferrari. Dan hebben de 2 werknemers beide 300 km goed uithoudend en berekenend gereden. In totaal hebben we beide coureurs ongeveer 3 minuten in beeld gehad.

In de persconferentie maakt Toto bekend dat Mercedes beide rijders zal ontslaan omdat ie het gejank van beide verwende kereltjes zat is en dat iedereen in het veld mag solliciteren.
Ik hoop Rosberg, omdat ik het super super lullig voor ‘m zou vinden als ‘ie ‘m niet wint. Maar het is geen interessant persoon.
Ik hoop Rosberg ! Crymilton gun ik het niet. Ros heeft al 2 jaar pech gehad met technische problemen nu is hij aan de beurt
Ik hoop op een mooie wedstrijd met epic einde. wie wint, zal me worst wezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).