Uitslag Formule 1: Grand Prix van Maleisië 2016

Auteur: , 80 Reacties

Moest Max zijn spiegels in de gaten houden vanwege Italiaans gevaar of kon hij zijn vizier vooruit richten op de beide Benzen?

Verstappen in Maleisie

Niet geheel verrassend waren de beide Mercedessen iedereen te snel af tijdens de kwalificatie, maar Max Verstappen was best of the rest op plek 3. Een prima uitgangspositie, maar dan moet de 19-jarige dit keer wel een goede start kennen. Ricciardo (4), Vettel (5) en Raikkonen (6) nemen immers maar wat graag de positie van Verstappen over.

Nog voor de race gestart is gaat het mis voor Felipe Massa. Zijn gaspedaal lijkt niet te werken en dus kan hij niet aan de opwarmronde beginnen. Gelukkig krijgen zijn monteurs de auto tijdig aan de praat en kan hij de race vanuit de pitstraat beginnen.

En de lichten zijn uit! Max komt op zich goed weg, maar wordt in de eerste bocht door Vettel zeer wijd gedwongen, met enkele verloren posities als gevolg. Terwijl de regie naar een ander beeld switcht, zien we Vettel met een kapotte voorwielophanging. Het blijkt een touché met Rosberg geweest te zijn, al wil Verstappen over de radio nog even kwijt dat Vettel crazy is.

Crash van Vettel op Rosberg

Als gevolg zijn de kaarten opnieuw geschud. Rosberg rijdt achteraan, terwijl Hamilton de leiding gehouden heeft. Ricciardo rijdt op positie twee, terwijl Max enkele momenten na de herstart al weer derde rijdt. En wie rijdt er achter Verstappen… Juist, Kimi! Vooralsnog zit er een redelijk gat tussen de twee, maar kan Max dat gat houden?

Daar lijkt het wel op, al denkt Verstappen zelfs sneller te zijn dan Ricciardo. Op dat moment (ronde 9) schiet Grosjean rechtdoor de grindbak in en komt er een virtual safety car en blijven de onderlinge verschillen op het moment dus min of meer gelijk. Verstappen gebruikt het moment om binnen te komen voor een setje nieuwe banden en wisselt daardoor stuivertje met Kimi. Slechts één plekje teruggezakt dus, maar wel de enige uit de top 8 die al gestopt is, een uitstekend moment voor een pitstop!

Grosjean met stukke remmen

Hamilton, Ricciardo en Raikkonen zijn vol aan het trappen om het gaatje met Verstappen zo groot mogelijk te krijgen en daar hebben ze slechts enkele rondes voor. Een stukje naar achter is ook Nico Rosberg bezig aan een geweldige inhaalrace, die rijdt in de zestiende ronde al weer rond op de achtste stek.

Met Verstappen al bijna in zijn vleugel duikt Raikkonen naar binnen, dat is alvast een plek winst dus voor Verstappen. Nog leuker is dat zelfs Hamilton na zijn stop die ronde achter Verstappen de baan op komt en de twee Red Bulls nu dus op plek 1 en 2 rijden. Als een ronde later ook de Ozzie naar binnen duikt, gaat Verstappen zelfs aan de leiding! Geen houdbare situatie waarschijnlijk, met Hamilton achter je, maar het is leuk voor de statistieken.

In ronde 27 duikt Verstappen naar binnen. Het gat met Kimi (op 4) is 25 seconden, normaliter genoeg. En ook in de praktijk toereikend, want na een strakke stop komt Max als derde weer de baan op. Met harde banden dit maal, kan hij de race daarmee uitrijden? De eerstvolgende tien rondes hoeft Max in ieder geval geen gekke toeren uit te halen want het de race stabiliseert: Hamilton 1, Ricciardo 2, Verstappen 3, Raikkonen 4 en Rosberg 5.

In ronde 38 wordt het eindelijk weer een beetje spannend. Rosberg gaat met een kleine touché voorbij aan Raikkonen en Verstappen rijdt vlak achter Ricciardo. Mag Max er voorbij of moet hij knokken? Dat laatste en enkele spannende momenten volgen al rap.

BOEM!

Daar gaat de motor van Lewis Hamilton. En opeens is de strijd tussen Ricciardo en Verstappen er eentje om de winst!

Lewis Hamltin is stuk

Daniel Ricciardo duikt naar binnen MAAR MAX OOK! Beide staan dus op gloednieuwe banden en gaan met zijn tweeen vechten om de winst. Rosberg, die nu derde staat, duikt ook naar binnen, maar heeft wel een flinke achterstand op de twee Red Bulls. Esteban Gutierez heeft pech en die verliest zomaar een voorwiel (video). Voor hem is de race in ronde 42 gereden. Pech heeft ook Rosberg, want hij krijgt 10 seconden tijdstraf wegens de touché met Raikkonen. De strijd om de winst gaat dus echt volledig tussen de twee Red Bull-rijders!

Met nog 11 ronden te gaan bedraagt het gat tussen Ricciardo en Verstappen nog geen twee seconden. Max gaat ervoor (video) maar het lukt net niet, het is echter geweldig om de twee teamgenoten te zien vechten. De banden van Ricciardo zijn iets nieuwer, beide coureurs kregen namelijk een gebruikt setje tijdens hun laatste stop. Desondanks weet Max, geholpen door DRS, beetje bij beetje weer naar de staart van Ricciardo te rijden. Maar gaat dat snel genoeg?

Verstappen gaat als de brandweer en rijdt met nog zeven rondes te gaan op 1.2 seconden van Ricciardo. Dit gaat heel, heel spannend worden. Ricciardo gaat deze wedstrijd zeker niet cadeau krijgen. Drie rondes voor het einde is het gat weer iets opgelopen. Zint Max nog op een allerlaatste inhaalpoging of neemt hij genoegen met de tweede plek? Neen.

In de voorlaatste ronde gaat Max definitief van het gas af en brengt hij de auto naar een zeer mooie tweede plek. Het goud is er -zeer verdiend- voor Daniel Ricciardo. Eindelijk, want eigenlijk had de Ozzie al in Monaco zijn eerste race van het seizoen moeten winnen. Ook mooi: door de één-twee van Red Bull weet Mercedes deze race -tegen alle verwachtingen in- nog niet de constructeurstitel veilig te stellen.

UPDATE 1: Ricciardo laat Verstappen en Rosberg uit zijn schoen drinken:)

UPDATE 2: Vettel krijgt een penalty voor het ongeluk in de eerste bocht.

1. D. Ricciardo
2. M. Verstappen
3. N. Rosberg.
4. K. Raikkonen
5. V. Bottas
6. S. Perrez
7. F. Alonso
8. N. Hulkenberg
9. J. Button
10. J. Palmer
11. C. Sainz
12. M. Ericsson
13. F. Massa
14. D. Kvyat
15. P. Wehrlein
16. E. Ocon80 reacties

Ik zeg Alonse driver of the day..
Jeeej
Vlammen, VLAMMEN!
Ik heb naar een hele mooie race gekeken. De start van Verstappen was beter dan de voorgaande starten, maar ook vandaag liep het niet erg goed. Al met al heeft hij dat helemaal goed gemaakt door de verstandige pitstop al vroeg in de race. De start was aardig spectaculair met de clash tussen Rosberg en Vettel en dat heeft eigenlijk de race van Verstappen goed gedaan. Uiteindelijk heeft Rosberg het erg goed gedaan vind ik door een mooie plek te pakken bij de finish. Dit is ook leuk voor het kampioenschap!

Mooi om te zien dat de twee Red Bull coureurs vrij zijn om te racen tegen elkaar en we dus eventjes een mooi gevecht zagen tussen deze twee. Erg goed verdedigd door Ricciardo daar, was mooi om naar te kijken! Uiteindelijk knalt de motor van Hamilton er uit wat de boel heel erg spannend heeft gemaakt en ik op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Geweldig! Een 1-2’tje voor Red Bull, heel erg vet! Ricciardo was gewoon even beter vandaag maar dat is niet erg.

Alonso heeft het ook even lekker geflikt hoor, prachtig! Ik heb genoten en heb nu al zin in Suzuka!
@viezefreddyw: fijn dat je nog even samenvat wat we net gezien hebben..
@mars: Oh, ik ben net wakker en dit soort artikelen + comments geven dan toch een vrij goede sfeerindicatie… *KNIP*
via Android app
-edit: nutteloze bijdrage-
@pesu: begrijpend lezen is nog te moeilijk voor jou? Ja, dan heb je inderdaad 2 verhaaltjes nodig!
@mars: ik heb een hele andere race gezien. Het is maar net wie jouw favoriete coureur is.
@mars:
Mag ik uw comment bij deze als compleet nutteloos aanmerken?
De man is enthousiast en wil delen hoe hij de race heeft beleefd.
@desjonnies: ja hoor, dat mag..
@mars:
Da’s sportief!
@mars:
Ik ben de hele ochend bezig geweest om een Iveco Daily uit zijn noodloop te krijgen, laten uitlezen bij de dealert, nix gevonden, zie ik na drie en een half uur tobben een stekkertje wat los hangt.
Klik het vast en het ding gaat weer als de brandweer, dus ik de pest in en geen F1 voor mij.
@desjonnies: geen F1, dat is balen. Maar hoe komt dat stekkertje los dan?
@desjonnies: welke dealer is er op zondagochtend open ? De dealers die ik ken die verkopen geen auto’s…
@viezefreddyw: Het zat heerlijk dicht bij elkaar vandaag. Zelfs na het moment dat Red Bull de laatste pitstops maakte (en daarmee eigenlijk Ricciardo op 1 en Max op 2 bezegelde) heeft Max de druk er tot anderhalf rondje voor het einde volle bak erop gehouden. Die twee zijn zéér aan elkaar gewaagd en ik ben het dan ook volledig met Horner eens als hij zegt dat hij het sterkste rijdersduo in de gelederen heeft.

Enne, voor het kampioenschap had ik liever Hamilton zien winnen. Nu is het gat 23 punten in het voordeel van Rosberg. Als Hamilton de race ‘gewoon’ had gewonnen had hij gelijk kunnen komen of zelf een lichte voorsprong kunnen pakken. Hoe kleiner het gat hoe beter, dus in dat opzicht ben ik minder blij.
@viezefreddyw: leuk stukje! Thanks
@viezefreddyw: als Max niet mee was gegaan in de laatste pitstop had hij hem uitgereden op P1! Waarschijnlijk teamorders maar hele goede punten voor RedBull!
@viezefreddyw: leuk voor het kampioenschap? Die pannenkoek van een Rosberg krijgt het kampioenschap in de Shoey geworpen.

Het is wel duidelijk dat Hamilton eigenlijk kampioen had moeten zijn. Echter krijgt Rosberg die nu op een presenteerblaadje door alle technische mankementen dit jaar bij Hamilton.

Rosberg wordt kampioen, maar niet omdat hij zelf goed heeft gereden. Elke race 2e worden kan zelfs Palmer in die auto.
@87sandyd: Er valt nog genoeg te beleven. Als Rosberg een keertje uitvalt en Hamilton wint is Hamilton weer koploper. Nog 5 races te gaan, nog genoeg om voor te vechten.
@87sandyd: precies de mankementen die de afgelopen jaren verhinderd hebben dat Rosberg kampioen werd. Want Rosberg had eigenlijk altijd de pech. Goed dat het nu Hamilton ook eens overkomt.
@viezefreddyw: RIC beter?? Max was de hele race sneller! Zelfs met een extra pitsstop zat ie weer achter RIC.
Het punt was de VSC die HAM veroorzaakte met het opblazen van zijn motor. Daardoor kreeg RIC ineens de race in zijn schoot geworpen. Was dat niet gebeurd, dan kon Max tot het einde, en moest RIC nog een keer naar binnen. Dat betekent op dat moment minimaal 23 seconden voorsprong. Dat zou dus alleen de laatste rondjes billenknijpen betekenen. Door de VSC, en de lagere snelheid op het circuit zelf heb je dus relatief minder tijdsverlies met een stop. Scheelt 10 a 15 seconden. Dus als Max zou blijven rijden, zou hij geen kans hebben tegen RIC op een setje nieuwe softs. Heel simpel.. De VSC van HAM heeft Max de overwinning gekost…
En dan tel ik de seconden verlies tijdens de eerste ronde nog niet mee…

Never the less, RIC is met zoals deze race gelopen is(dus met een beetje geluk) de terechte winnaar…
@theveenmeister: zeker niet waar meneertje, Max had hoe dan ook nog een keer naar binnen gemoeten.
@lambo4all: Beste man,
Toch wel… Je hebt waarschijnlijk liggen pitten en geen één website gelezen. Toen Max bij Jack voor de camera stond heeft ie al gezegd dat het de bedoeling was om op de set harde banden uit te rijden. Dus soft/soft/hard. Bij RIC twijfelden ze. De VSC veranderde de zaak en gingen ze beide naar binnen. Maar Max hoefde niet meer naar binnen!! Voortaan even opletten meneertje!
@theveenmeister: Dat had max niet de overwinning gekost want dan zonder de VSC van Hamilton had Hamilton gewonnen. Die was duidelijk de snelste van de dag en had op moment van uitvallen de beste papieren.
@pordon: Het is meer het moment dat die VSC komt. RIC ligt op dat moment voor Max op oudere banden. Die VSC op dat moment in de race is het punt dat Max de overwinning heeft gekost.. Komt ie een paar ronden later, dan is RIC mogelijk gestopt daar zijn banden fiks ouder waren. Er waren namelijk gesprekken met hem over of hij de race uit zou kunnen rijden op hard. In geval van doorrijden of stoppen had Max er in beide gevallen voor terecht gekomen. RIC twijfelde daar aan.

Doorrijden met 10 ronden oudere harde banden kom je echt op t randje terecht. Max had em zeker gepakt in het bochtige gedeelte.
Een stop had hem minimaal 23 seconden naar achteren gegooid…

Daarom zei ik al.. Zoals de race nu is gelopen is het de terechte winnaar.
Jammer dat Hamilton zo uitviel. Dan had Max misschien voor Ricciardo gestaan.
@chrism: ook jammer voor de stand in het kampioenschap. Was Hamilton op één en Rosberg op vier geëindigd, dan was te strijd om de titel weer ongemeen spannend geworden. Helaas.

Maar goed, ik heb genoten van de race.
@chrism: maar alsnog P2 waarschijnlijk. Dan zie ik liever Daniel op 1 en Max op 2 zoals nu.
@kilum: klopt, maar ik zie Max liever winnen van zijn team concurrent. Ieder zijn ding, hè.
Mooie race hoor, spannend, hier en daar wat stuk en een mooi eindresultaat. Alonso ook even 15 plaatsen gestegen, blijft toch wel een briljante coureur hoor. En de Honda’s lijken eindelijk ook een beetje competitief te worden.
Well, that was unexpected, but very welcome! Wat een race van Rosberg! Hij doet me steeds meer denken aan Senna. Heeft weer laten zien wel degelijk te kunnen vechten als een leeuw. Mooi gevecht tussen Ricc en Max ook. Nu hopen op regen in Suzuka. OHNEE kmt er weer safety car. Nouja, mooiste circuit van de hele kalender.

Congrats Daniel!
@john4545: Als je doelt op regen en safetycar start, dat zal er niet meer komen. Er zal gewoon normaal gestart worden wanneer het regent.
@viezefreddyw: 2017 pas toch?
@awesome: Nou begin ik te twijfelen haha. Ik meende dat de regel al was ingegaan na al het gebeuren in Engeland. Ik denk dat @edge het zeker weet.
@viezefreddyw: is inderdaad toen per direct beeïndigd. Starts met regen zullen niet meer achter de safetycar plaats vinden.
@viezefreddyw: 2017 pas, dat is afgelopen woensdag door de FIA bevestigd. Een maandje of twee gelden kwamen inderdaad berichten naar voren dat ze het per direct wilden invoeren, maar vervolgens werd het stil tot de FIA afgelopen woensdag met die mededeling kwam.
@Edge: oh die info had ik nog niet. Bedankt en excuses voor de door mij verkeerd verstrekte info.
@john4545: Rosberg en Senna?
Raikkonen voorbij aan vettel in het kampioenschap
Max was episch.
Mooie finish, de punten goed verdeeld.
Verstappen heeft in mijn optiek nu echt pech gehad, ondanks zijn 2e plaats. Door de actie van Vettel verloor hij veel plaatsen, Hamilton ging stuk op het moment dat hij Ricciardo aan het binnen hengelen was. Toegeven, Ricciardo wist Verstappen perfect te blokken, was Verstappen hem toen voorbij gegaan dan had hij op kop gereden, was als 1e binnen gekomen tijdens de V-safety car en had hij de wedstrijd gewoon gewonnen. Het kwartje viel nu net steeds de verkeerde kant op. Verder reed Verstappen gewoon een prima race namelijk. zijn start was echt niet zo slecht als dat wordt gezegd, hij ging gewoon als 3e de bocht in maar werd door torpedo Vettel een paar plaatsen terug gedrongen.

Vettel is echt de loser van de dag, wat heeft die de race voor zichzelf verkl00t.
@pomoek: ALS dit, ALS dat….. Er is geen ALS en Max is 2e.
@roppp: Er is geen als? Bedoel je dat het woord als niet bestaat? Of wil je zeggen: Je hebt geen punt?

Mijn punt is dus: Er zijn races gereden het afgelopen jaar waarbij Verstappen met een zekere mazzel nog een aardige klassering er uit wist te krijgen. Dat was in dit geval niet zo. Hij had nu duidelijk geen mazzel. Hij had pech. In dat licht heeft hij een goede race gereden.

Ik denk dat het verschil tussen Ricciardo en Verstappen vandaag was dat Ricciardo wilde winnen en Verstappen op het podium wilde komen. De verdedigende actie van Ricciardo toen Verstappen hem probeerde in te halen spreekt boekdelen.
@pomoek: je hebt daarmee nog steeds geen punt. “met een beetje mazzel” is hetzelfde ‘ALS hij mazzel had’ en dat had hij toen niet. Oftewel in de uiteindelijke uitslagen die in de boekjes verschijnen, vind je nergens meer terug hoe die uitslag tot stand is gekomen. Er staat wel mooi in dat ie nu 2e is geworden. En dat is een hele mooie prestatie!
@roppp: Volgens mij heb ik wel een punt. Het punt is als. Jij stelt dat als niet bestaat. Maar als als niet bestaat waar hebben we het dan over in de sport? Nu heb je een boel verschillende alsen. Zo heb je de “Als ik ooit met karten was begonnen had ik nu misschien in de Formule 1 gereden”. Een “als” die inderdaad vrij onzinnig is. Maar je hebt ook alsen, en daar heb ik het nu over, die makkelijk een dan hadden kunnen worden. Sport en sport geschiedenis bestaat voor een groot deel uit die alsen. Als Rensenbrink niet op de paal had gekopt, als Kieft tegen Ierland niet raak had gekopt, als Hamilton en Rosberg elkaar er niet hadden afgereden. Voor mij is dat een beetje de charme van de sport en zeker die van de F1. Dat het soms net niet is. In Oostenrijk en Engeland werd Verstappen ook 2e. Maar toen was de kans dat hij een van beide races zou hebben gewonnen aanmerkelijk kleiner. Dit was een race die hij had kunnen winnen. Verder prima gereden.
Wat een heerlijke race zeg. Er gebeurde genoeg en de race was geen moment saai te noemen. Bij de plof van hamilton sprong ik een gat in de lucht. Super mooie 1 2 voor redbull, super sterke race van Max en Daniël en knap van Rosberg dat ie toch nog 3e wordt.
Weer een mooie race gezien
Echt een mooie race! Veel actie en heb me geen minuut verveeld.
Leuke race!

Vettel..wat een idiot.. Heeft zichzelf opgefokt over vorige starts, mindset stond ws op ik ga er hard in en verpest zijn eigen maar ook Rosberg zn race..

Wat ik wel nog mis in deze samenvatting: Rosberg kreeg terecht een 10 sec penalty voor zijn kansloze binnendoorbeuk actie tegen Kimi. Blijkbaar is het Kimi niet gelukt binnen 10 sec van Rosberg te blijven?

Harde maar ook feitelijke woorden van Hamilton na de race: 8 Mercedes motoren in het veld, en alleen die van hem gaan kapot..
@ghini: Feitelijk? Da’s de feiten overdreven aandragen. Ja, hij ging als enige kapot. Feit. Maar als één van de andere zeven blokken kapot ging en de rest bleef heel, dan gaat die toch ook niet janken? Man man wat een complotten, hij is geen belangrijk politiek persoon hoor. Wie zou baat hebben bij een dergelijk complot lol
@phaeton: Hij doelt met die uitspraken niet alleen op deze race… Zijn motor is al meerdere malen kapot gegaan, al die anderen niet.. Get the point?
@ghini: Nee, soms heb je pech en soms niet. Bovendien heeft Hamilton een nieuwe motor mét de laatste updates, tja dan kan er soms wat fout gaan.
@phaeton: ach de man is teleurgesteld, dan roep je al snel iets in je emotie. Het kan ook iets heel anders zijn. Extreem zware omstandigheden in Maleisië dit jaar. Hamilton die de hele race op kop rijdt en flink heeft moeten pushen. Wellicht te vaak over de limiet gegaan?
Hamilton huilt als een klein kind, dat er mogelijk een complot tegen hem is. Wat is het toch een ongelooflijk irritant joch. Nog een paar jaar en dan is ie hopelijk weg. Kssst.
@john4545:
Ja Mercedes wilde die constructeurstitel natuurlijk helemaal niet veilig stellen dit weekend, Rosberg voor Hamilton laten eindigen was hun voornaamste doel. Wat een dom gejank van Lewis.
Vorig jaar ging Rosberg zijn gaspedaal stuk in de cruciale race. Dat is hij zeker ook ff vergeten.
@john4545: niet alleen Hamilton huilt, ook Vettel jankt en geeft Verstappen de schuld van de aanrijding met Rosberg.
@john4545: niet zo gek dat hij een beetje achterdochtig is. Als enige rijder met mb motoren die telkens stuk gaan!
Vettel elke wedstrijd over de boordradio :”idiots!!”

Alonso wat een held! Hopelijk word de McLaren/honda volgend jaar sterker.

Max top jonge! Weer wat brandstof voor je zelf vertrouwen.
Wat een heerlijke race zeg. Jammer dat Hamilton niet een paar ronden later kapot ging, was een supermooi gevecht tussen de RB’s met goede uitgangspositie voor Max. Maar gun het Ricciardo wel.
Max zit nu erg dicht op de Ferrari’s in het kampioenschap, hopelijk kan hij die 4e plek pakken de komende races.
@Dizono: Kleine correctie, na de laatste pitstop stond Max op banden die gebruikt waren tijdens kwalificatie en Daniel op hagelnieuwe banden.

Een hele mooi race, zeker het zetten van de wekker waard geweest.
Leuke race gezien met een uitstekend resultaat.
Oef hoe gefrustreerd moet Hamilton zich gevoeld hebben. Weer mechanische pech en in het weekend waarin hij het hele weekend oppermachtig was. Wel leuk voor Red Bull dat ze hiermee een 1-2 pakken. Best netjes van Rosberg maar als je ziet hoe groot het verschil is met de andere auto’s is dat meer aan de auto te danken. Echt spectaculaire inhaalacties waren er niet voor nodig
@pordon:
Behalve de inhaalactie op Kimi, dat was een typisch Rosbergje. Al vond ik 10 sec straf overdreven.
@harrie: dat was inderdaad een typisch Rosbergje… Hij heeft geluk dat het daar niet slechter is afgelopen. Ondoordachte actie
Heeft Max toch weer prima gedaan! Ja tuurlijk hem liever op 1 gezien. Maar ja, Ric zijn 1e winst na tijden is ook mooi.
Heel spannend. En door dat Max wel goed maar niet perfect starte heeft RB naar mijn mening enorm voordeel gehad.
Zou Ricciardo tijdens de race ook altijd met zo’n grijns rondrijden?
Kan iemand mij de strategie uitleggen van de eerste pitstop. Dat hij naar binnen kwam was uiterst slim maar waarom of gele softs en niet op een hardere compound? Dan rij je een lange stint met een zwaardere auto (meer benzine) en heb je verse snelle soft banden voor het laatste stuk.
@mrbasa: Max wou voor een 2 stopper gaan. Hij zou hiervoor lang op de harde band doormoeten met risico. Door eerst de stint op soft te nemen zou hem dat met zijn snelheid op p1 brengen nadat de andere ook hun eerste stop hadden gedaan. Dan met de harde band uitrijden en de eerste plaats verdedigen. Er is een cruciale fout gemaakt door het Red Bull team. Max kwam zo snel zo dicht achter RIC dat ze toen meteen een call hadden moeten geven zodat Max langs RIC kon. Nu liep HAM zover uit dat hij bijna genoeg voorsprong had voor een pitstop zonder P1 verlies. Als HAM dus niet geploft was had Red Bull door die call niet te geven, om Max voorbij RIC te laten, eigenlijk een P1 verprutst. Ik vind Red Bull tactisch toch erg teleurstellend dit jaar.
@aapuitdemouw: als dat waar was is dat wel heel erg opportunistisch. Max moest ijg nog op een hardere compound rijden en om HAM nou 25 achter je te houden is schier onmogelijk! Maakt niet uit hoe goed Max is!
Puur geluk , enkel door pech van Mercedes heeft de concurrentie kans op een podiumplaats.
@bofkont: En toch is er elke race een podiumplaats geweest voor een niet-Mercedes, ook zonder pech van hun kant ;) Sterker nog, de kans op een podiumplaats voor een niet-Mercedesrijder is 100%
@fapfap: yup troostprijsje nr3, voor de rest is iedereen kansloos als MB zijn ding doet.
Top race gezien van de Red Bull, Mercedes en Honda. Max reed top, Riciardo ook. Hamilton was eigenlijk niet te stoppen, maar z’n motor dacht daar anders over. Respect voor Rosberg. Volgens mij rijdt hij altijd beter als er in het begin iets gebeurd waardoor hij terug valt. Dan zie je pas een racer. En ik heb hem niet echt horen janken over de radio. Ook niet echt over de kamikaze actie van Vettel. ( Of het moet niet uitgezonden zijn, dat kan natuurlijk).

Loser van de dag: Vettel. Je eigen race vergooien, en bijna die van Rosberg en Max, maar vervolgens wel naar een ander gaan wijzen en huilen dat het vooral niet aan jezelf ligt. Bah, naar mannetje. Nog erger dan toen hij elke keer met z’n vingertje stond te zwaaien.

Verdiend 1e voor Ricciardo
Verdiend 2e voor Verstappen
Onverdiend uitval voor Hamilton. Ik vind het geen leuke sportman maar als je zo lekker aan kop rijdt en gewoon een foutloze race hebt verdien je het niet om zo uit te vallen.
Rosberg is knap dat hij vanaf laatste tot op het podium heeft kunnen rijden, ondanks dat hij daarvoor wel weer iemand bijna van de baan roste, maar dat betekent ook dat hij blijkbaar 13 anderen probleemloos voorbij is gekomen. Dat is voor hem al een hele prestatie! :p
Is ergens de race kunnen terug kijken? Heb het helaas moeten missen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).