Porsche 911 afgefikt door mogelijke brandstichting

Auteur: , 18 Reacties

Helaas is dat een 911 minder in het Nederlandse straatbeeld.

In de nacht van woensdag 2 oktober op donderdag 3 oktober is in Maassluis een Porsche 911 Carrera coupé afgebrand. De auto stond geparkeerd in een woonwijk in de Zuid-Hollandse gemeente Maassluis. De brandweer werd om 01:55 uur opgeroepen voor de brand. Eenmaal ter plaatse stond de 911 uit 1985 al in lichterlaaie. De hulpdiensten konden de auto niet meer redden.

Volgens 112 Maassluis stond de 911 Carrera al enige tijd stil in de straat. Er werd nog nauwelijks gereden met de auto. De politie en brandweer hebben het vermoeden dat de brand is aangestoken. Onderzoek door de forensische opsporing moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan. De eigenaar is ontdaan door het gebeuren. De 34 jaar oude Porsche werd in 1997 geïmporteerd.

Voor een groot gedeelte is de auto verloren. Wellicht dat de velgen of voorbumper nog wat kunnen opleveren. Die moeten er sowieso af. Want iemand had voor het vuurtje al geprobeerd de 911 minder origineel te maken door 964 bumpers te monteren en 993 velgen. In het gunstigste geval had de eigenaar een goede verzekering voor zijn Porsche. Helaas zal dat de emotionele schade er niet minder om worden. Je geliefde auto verliezen, zeker als het inderdaad om brandstichting lijkt te gaan, is heel erg naar.

In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets gehoord of gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie.

Fotocredit: 112 Maassluis / 112 Nieuwsgroep18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
1985?
@tvklarenbosch: de 3.2 kan redelijk eenvoudig van 964 bumpers worden voorzien. Kan dat dat met deze auto ook gebeurd is. Dan staat 1985 terecht op het kentekenbewijs.
@schoen85: maar is het geen 964
@tvklarenbosch: de 964 werd vanaf 1989 geproduceerd, dus als het bouwjaar in de tekst klopt, niet
Zonde, dit model is mijn favoriete 911, 1 van mijn jeugdhelden. En superslecht voor ’t milieu. Een platte kever is geen biomassa.
“pyromanen leggen werkzaamheden stil vanwege stikstofuitspraak”
Zou je maar overkomen, en zou ook idd door iemand uit de straat gedaan zijn puur omdat ze die auto in de weg vinden staan (heb er zelf ook ervaring in, dat ze express fietsen er tegenaan gooien etc, wat ik zelf gezien heb maja politie doet niks met zoiets helaas)… ik zou toch echt hun grootste trots in hun leven dan net zo hard terug pakken… maakt me niet uit wat dat zou zijn…
@spykerboy: Molotov door het slaapkamerraam.
Schrijver van dit stukje is inderdaad nog niet helemaal wakker wanneer je het over 1985 en 964 tegelijk hebt.

Weet dat het veel gedaan is, een 3.2 tot 964/993 ombouwen, maar mijn ding is het niet en dan ook nog die 993 turbo velgen erbij maakt de combinatie er niet fraaier op. Al is het in de fik zetten een verre van goede oplossing en verdient een passende straf. Hier had je nog enorm veel mogelijkheden gehad om er wel een periode correct project van te maken.
Die eigenaar van de GS-035-T heeft een boel mazzel dat het daarmee niet slechter afgelopen is.
Origineel of niet, het doet flink zeer om je geliefde bolide zo aan te treffen.
Zo laf dat stiekem iets vernielen. En daders worden zelden getraceerd.
Dat het een Porsche is doet er niet toe. Een Picanto af zien fikken is voor de eigenaar net zo erg.
@gezondverstand: Dat betwijfel ik, wie een picanto koopt, beschouwt het over het algemeen gewoon als “een auto”.
via Android app
@theblazerunner: maar die moet wel ‘gewoon’ even 10k afschrijven en hopen dat ze nog een zelfde soort auto kunnen betalen.
@theblazerunner: een auto is een auto. Net als een telefoon een telefoon is, alleen sommige mensen geven er meer geld aan uit. Ik ben ook gewoon blij met m’n simpele Picanto en Xiaomi
@gezondverstand: een Picanto is niet erg hoor.
Er rijden nog zoveel van die platgeslagen kevers rond dat deze niet gemist zal worden.
Dit is wel een echte 964 dat zie je aan een aantal details. Bij de foto van de voorlant kan je een beetje in de koffebrak kijken en daar zie je een 964 brandstof tank in zitten en dat past niet in een carosserie van een 3.2. Daarnaast zie je de houder van het remvloeistof reservoiir en ook dat past niet op die manier in een 3.2. In het dasboard zie je de grote ventilatie gaten ook dat is typerend voor een 964 en op een andere foto waar de deur open staat zie je hoe de raamstijl in de deur geschroefd zit en ook dat is typerend 964.

Gewoon een 964 dus!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).