Porsche 911 Speedster: officieel in productie

Auteur: , 20 Reacties

Ja, dit is een lekker dingetje geworden.

Op het Goodwood Festival of Speed presenteerde Porsche de 911 Speedster. In Parijs presenteert het merk uit Zuffenhausen een nieuwe concept. Tevens laten ze officieel weten dat het ding in productie gaat. De Duitse autofabrikant communiceert dat er 1.948 stuks gebouwd gaan worden van de Speedster. Een verwijzing naar 8 juni 1948, toen de Porsche 356 werd geregistreerd. De rode introductiekleur is ook geen toeval. Porsche verwijst met deze tint naar de 911 Speedster (1988) van de G-serie.

De 911 Speedster heeft in de basis de body van een Carrera 4 Cabriolet. Uniek voor dit model zijn de carbon voorklep, voorschermen en het achterdek. En wat te denken van de Talbot-design spiegels? Een ander vet detail is dat Porsche heeft gekozen voor rode (!) dagrijverlichting. Het rode thema is doorgespeeld in het interieur, in combinatie met zwart leder.

Let wel: Porsche laat weten dat de auto op de foto’s niet de productieversie is, maar nog steeds het concept. Hoe het uiteindelijke productiemodel gaat ogen is dus nog onbekend. Verwarrend, we weten het.

Technisch heeft de Speedster overeenkomsten met de huidige 911 GT3. Zo is de handmatige versnellingsbak afkomstig van dit model. Ook de rest van de aandrijflijn en het titanium uitlaatsysteem is van de GT3. Dit betekent meer dan 500 pk uit een 4.0 boxermotor en een redline bij 9.000 tpm. De 21-inch velgen beschikken over een centrale wielmoer. De 911 RSR en GT3 R golden als inspiratie voor het ontwerp.

Prijzen en beschikbaarheid zijn op dit moment nog niet bekend.20 reacties

Rode leds? Als dat hier mag dan explodeert dat in no time in de petjes scene en gaan we dat heeel veel zien ben ik bang. En niet alleen rood..
@lippie: Bang van het zien van gekleurde dlr leds in kleur ? Ik hoop dat je niet dermate bang word dat je niet meer op straat durft te komen.
@lippie: Lijkt me inderdaad zeer sterk dat dat zou mogen, aangezien rood is gereserveerd voor de achterzijde. Lijkt me ook knap lullig als je nietsvermoedend de rode lampjes achterna wil rijden en je maakt opeens een frontale klapper.
Volgens de RDW moeten de lampen aan de voorzijde wit of geel zijn, muv de knipperlichten uiteraard. https://handboek.rdw.nl/personenautos/lichten-lichtsignalen-en-retroreflecterende-voorzieningen/kleurverplichtelichten
Prachtige auto, wauw! Enig puntje van kritiek; gaat die rode dagrijverlichting geen onveilige situaties veroorzaken doordat mensen denken dat het een auto is die voor hen rijdt, ipv naar hen toe?
Mooiste speedster tot nu toe imo. Had graag ook een foto met kap gezien.
Misschien heb ik nog zand in mijn ogen, maar de productieversie vind ik dan weer nergens op lijken.
@ikschrijfookoverautos: ik had ook zo mijn vraagtekens. Ik denk dat het deels aan de velgen ligt, misschien aan de kleur en de achtergrond van de foto’s. Ben sowieso geen fan van het hele Speedster idee. Leuk voor de heritage maar doe mij maar een Targa.
Beetje alsof de kaasschaaf eroverheen is getrokken. Geen fan. (Zeker niet voor de ongetwijfeld torenhoge prijs)
Hebb0n!
Die rode dagrijverlichting zijn echt verschrikkelijk. Verder, wat een belachelijk dik ding maar ben sowieso wel een fan van sportkevers.
Die spiegels, heerlijk out of the box!
Maar die kont daar moeten ze toch wat aan doen, helemaal uit proportie, met de rest van het design.
Alsof Daphne Schippers, met de kont van Erika Terpstra keihard(dat dan wel) weg rent… of een verstopping heeft die op ontploffen staat. En als ik die neus bekijk, kan ik me niet van de indruk onttrekken dat deze naar een willekeurige Lamborghini begint te neigen, met de luchthappers er onder en die vlijmscherpe horizontale punt, overigens zeker niet lelijk!
Help!! Rode dagrijdverlichting!! ROOD!! Er staat ergens, diep verstopt in geheimtaal, in de tekst dat dit een concept is.. Jullie hoeven niet gelijk alle hulpdiensten in te schakelen. Niet gelijk alle hulpdiensten inschakelen, want jullie weten heus wel dat dat niet gaat gebeuren in Nederland, rode dagrijdverlichting.
@rikus: edit knop, waar ben je als ik je nodig ben?!
@rikus: heb*
@ukbob: thanks. Gelukkig had ik het zelf ook in de gaten. Te laat. En om dan wéér op m’n eigen comment te reageren werd me iets teveel van het goede.
Dit is niet het productiemodel, het staat letterlijk op het kenteken achter, ‘Concept’. Ik quote: “The concept cars’ body is based on the 911 Carrera 4 Cabriolet.” Dus het is lang niet zeker dat het productiemodel er preciee zo uit gaat zien. Hopelijk gaan die rode LED’jes er nog van af.
Lekkerste 911 die je kunt kopen!
@saffie89: behalve dan dat alle 1948 nu al besproken zullen zijn, dus van ‘kunnen kopen’ is geen sprake meer.
Na al dit Porsche-nieuws van de laatste dagen, hoe is het met onze @casperh?
Lekker hoor! Los van de rode DRLs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).