Porsche 911 ziet Abraham, viert dit met ‘911 50’

Auteur: , 17 Reacties

Is dit een passend cadeau voor de jubilaris die er een halve eeuw op heeft zitten? Of loopt Porsche de kantjes er af met dit speciale modelletje, de 911 (991) 50?

Verjaardagsporker

Ik neig zelf een beetje naar het laatste. Porsche maakt variant na variant van de 911, en dit model onderscheidt zich niet echt ten opzichte van eerdere speciale edities als de Speedster of de Sport Classic. Dat wil overigens niet zeggen dat de 1.963 te bouwen exemplaren niet verkocht gaan worden, waarschijnlijk is dat in een zucht gebeurd.

De 911 50 is een 400 pk sterke 911 Carrera S met een aantal extra’s, waaronder een widebody, het Porsche Active Suspension Management (PASM) en een sportuitlaatsysteem. In de wielkasten prijken moderne varianten van de klassieke ‘Fuchs’-wielen, 20 inch groot, en afgewerkt met matzwarte lak en voorzien van een gepolijst centraal deel.

Uiteraard mogen de mooie badges in de dorpels en op het dashboard niet ontbreken, onze fotoslaaf kroop speciaal voor jullie even de cockpit in om ze vast te leggen. Bekijk de vruchten van zijn harde werk in de gallery!
17 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Als ik kijk naar de stoelbekleding zie je toch wel wat Porsche geschiedenis bijv. Zo zagen de stoelen van de oude 911’s er ook uit. Kleur van het dash was ook een populaire kleur
Supergave machine dit!!

Heb hem afgelopen zaterdag in het echt gezien!
Stuttgart Porsche museum!
Damn wat een wagens staan daar van oud naar nieuw!!
@bofkont: ben er ook geweest, echt mooie voorstelling van 50 jaar 911! Aanrader voor iedereen, is een tripje naar Stuttgart meer dan waard!
@ghj13: Absoluut waar!! :)
Inderdaad een beetje lafjes… En een beetje matzwarte lak maat van je velg nog geen ‘hommage aan de Fuchsvelg’. Die zien er namelijk zo uit:

gedwongenleaser
Origineel?
Verre van…
Lekker?
Nou en of!
Volgens mij hadden ze 50 jaar geleden ook geen PDK-bak.
Is het nu porsche doet een bugatti of omgekeerd?
Zou ‘m alleen al kopen vanwege de enorm toffe retro stoelbekleding! En schijnt dat ook de tellerplaten en wijzers ((ik dacht groen) teug verwijzen naar de good old 911..
Dus buiten de stickerset een accesoirelijst ‘special edition’
Geweldig!
Klassieke grilletjes achter zijn ook super!
@aventadorsv: idd staat hem super!
Nu nog alleen een setje echte Fuchsen eronder
Ik vind dit een geslaagde versie. Zijn voorgangers (40 jaar editie e.d.) waren ook subtiel. Bij deze auto gaat het om de details en een porsche “liefhebber” zal die details herkennen.
Ik vind ‘m gaaf. Ziet er clean uit en dat heeft wel wat. Ziet er beter uit dan de Turbo bijvoorbeeld.

Alleen die badges “50”… pffffff… Doet heel erg Frisco, Laser, Manhattan, Sail, etc. aan. Armoedig :-S
Die stond 2maanden geleden ook al in het museum

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).