Porsche 962C uit 1987 crasht in stapel strobalen

Auteur: , 15 Reacties

Een Rothmans Porsche 962C heeft plotseling behoefte aan een hapje vezels.

Omnomnom

De #17 962C uit 1987 trotseert de heuvel wie ein Baas op het Goodwood Festival of Speed. Zelfs na 25 jaar is dit nog steeds een waardige opvolger van de 956, maar is ook de laatste wagen in de lange reeks van overwinningen voor Porsche.

Oorspronkelijk een langheck LeMans racewagen, nummer 17 was de enige van de drie 962’s die in 1987 de eindstreep van de 24 uursrace haalde. Nummer 19 crashte in de kwalificaties en nummer 18 viel uit met motorschade. Nummer 17 bleef vechten, en hoe! Hij won met een grote voorsprong op de Primagaz en Cougar. Dat waren nog eens tijden.

Voor de crash.

De flat-6 3,0-liter turbo werd nog eens aangezwengeld om de 50 jaar Porsche 911 van de kers op de verjaardagstaart te voorzien. Helaas gooide een hobbel in het wegdek roet in het eten. De 962 schoof rechtdoor de strobalen in. Er is lichte schade aan de neus van de wagen, maar de coureur is in orde. Zo snel gingen ze nou ook weer niet.

Kenners zal het direct zijn opgevallen dat dit oeps-momentje op precies dezelfde plek gebeurde als die van de Gumpert Apollo vorig jaar. Het meisje dat toen meereed in de passagiersstoel was flink geschrokken, maar naast een paar krassen en wat stro op perverse plekken bleven zij en de bestuurder ongedeerd. Voortaan toch even opletten in deze bocht. Er schijnt ook al een Giugiaro Parcour op deze plek eraf gestuiterd te zijn. (Via Zero2Turbo)

Bekijk HIER een opname van een opname van de crash.

Update: Ook de Rod Millen Pikes Peak Toyota Tacoma kreeg de nodige hoeveelheid vezeltjes binnen toen hij met 145 km/u even een wieltje in het gras legde.15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Stro op een perverse plek vraagt om een goodwood
Crash! welke crash? er wordt een strobaal een meter of 2 verschoven that’s it. Zat al in de war dat ik half autoblog zou moeten troosten ivm het treurige verlies van een 962
@cocksdriveaudi: volgens mij is de neus beschadigd
@aventador51: Watjes janken om een bloedneus, hoort erbij he als je op een circuit rijdt
Auww!!!!
Gelukkig geen al te erge schade.
Ik heb zo straks getankt, is dat misschien ook nieuwswaardig? Ik moest €60,21 betalen. Oh ja en ik had mijn auto in de was gezet maar na een weekje kan je er niks meer van zien. (autonieuws)
@maferick74: Als het een langheck LeMans racewagen is die auto van jouw wel ja, filmpje op autojunk graag.
@maferick74: Toch niet in de volle zon je bak in de was gezet he!
Mooi zo. Dan wordt de mijne weer meer waard.
Vorig jaar nog kunnen zien in het echt en wat een racewagen voor die tijd zeg, erg zonde dat hij eraf gaat. Word tenminste nog wel gebruikt ipv museumstuk
@dahlback: precies…. ik hou daar van… exoten die niet staan onder te stoffen.. maar gebruikt worden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).