Porsche Design hijst je wagen het penthouse in

Auteur: , 12 Reacties

Staan we aan de vooravond van het serieus van de grond komen (#Seth) van de autolift, of moeten we het meer als designgimmick zien?

Autolift: overbodig of briljant?

Je ziet het de laatste jaren steeds meer: woonconcepten waarin je auto een centrale plaats inneemt. Wanneer je puissant rijk bent is het best een aardige manier om je geld te laten rollen natuurlijk, want de goedgevulde lifestyle-fetisjist zet zijn dure wielen vanzelfsprekend niet tussen die van de paupers in een garage. Kom nou.

Een auto kan je op verscheidene manieren in een huis betrekken: op domme blondjes- / overmoedige supercareigenaar- / danwel bezopen Polenmanier, maar dit is esthetisch niet zo verantwoord.

Beter betrek je je auto al bij het design van je woning, zoals de architect met deze 512 BBi en de Japanso Lambonutter met zijn stieren deed. Mitt Romney schijnt ook fan te zijn.

Dan zijn er nog de mensen die de wereld graag van een beetje meer hoogte bekijken, of hiertoe door een gebrek aan ruimte in hun woonplaats (hoi, Hong Kong / Singapore!) verplicht zijn. Hier komt een stukje extra engineering om de hoek kijken. De miljoenenkavels van Sky Apartments baanden de weg, en ook Porsche Design heeft iets soortgelijks in de pen.

De designstudio maakte een animatie van hun visie op de autolift, compleet met autoherkenning bij binnenkomst van de garage. Dit zou toegepast moeten worden in een superdeluxe wooncomplex in Florida, de Miami Towers. Zo kan je vanuit de woonkamer vol Porsche Design-spulletjes (en je auto’s dus) vanuit je raam toekijken wanneer jouw nieuwe partij coke de haven binnen komt varen.

Gaat dit soort projecten op groetere schaal waarheid worden, of is het vooral wishful thinking, danwel tijd0/portfoliovulling van de designstudio’s? VIDEO!

Met dank aan iedereen voor de tips!

KLIK!12 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vraag me nu vooral af wat een ‘#Seth’ is. Google verwijst me naar de createur van verscheidene briljante cartoons, maar ik kan me niet voorstellen dat het ‘lift van de grond kom’ grapje iets met hem van doen heeft.
@rotarypowah: Ik zag dit al eerder hier. Ik snap er de ballen van waarom dit midden in een post moet.
@rotarypowah: “The dreamer creates his dreams for his own purposes, selecting only those symbols which have meaning to him” #Seth
#gokje
Eerder wishful thinking volgens mij. Veel te weinig mensen die het daadwerkelijk interesseert om hun auto bij zich te hebben op hun appartement. De lift neemt ook veel plaats in, hierdoor minder wooneenheden/ opp. Per appartement met uiteindelijk minder opbrengst.
Dit soort huizen en auto’s vergroot je kans om van de grond te gaan wel aanzienlijk!
Met een panamera naar binnen rijden en boven is het een cayman geworden? Gave lift.
Wel wat voor abu-dhabi/dubai.
waarom hebben ze die toren niet 5 KM hoog gemaakt ??
en met een zwik draken erom heen ..

dat zou pas gaaffies zijn ..
Zal wel een tijdje duren voor je boven bent tijdens spitsuur
@aventador51:

nou en .. gehandicapten hebben toch tijd zat ..
@lincoln: ben ik volledig met je eens
Vreemd concept.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).