Porsche nodigt jouw schoonmoeder uit

Auteur: , 54 Reacties

Het is een slechte grap. We weten het.

Porsche. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Een van de grootste kwaliteiten is de Alltagstauglichkeit. Een 911 GT3 RS op semi-slicks daargelaten, maar je kan met bijna elke Porsche overal naartoe, mits er iets van asfalt is. In sommige gevallen heb je geeneens asfalt nodig: veel exemplaren hebben vierwielaandrijving. Het zijn bijna de Subaru’s onder de sportwagens, die Porsches. Niet in de laatste zin door het gebruik van boxermotoren.

Omdat Porsches ook ideal zijn voor de wintersport en andere vakanties, heeft Porsche Tequipment (de accessoire afdeling van Porsche) een nieuwe skikoffer uitgebracht. De koffer is leverbaar in twee maten: eentje met 320 liter (ongeveer het formaat van één schoonmoeder en een opgezette tekkel) en een grotere koffer met 520 liter inhoud. Daarin passen zo’n twee schoonmoeders plus rantsoen voor een paar dagen.

Porsche 911

De skiboxen zijn beide ontworpen door Porsche Design, wat wéér een andere afdeling is van het merk Porsche. Normaliter houdt die tak zich bezig met zonnebrillen, koffiezetapparaten en externe harde schijven, om een paar zijstraten te noemen. Beide skiboxen zijn van zowel links als rechts te openen.

Voor de gelegenheid heeft Porsche ze gemonteerd op de Macan, Cayenne en Panamera. Heel erg leuk, maar dat zijn al gigantische auto’s die het predikaat Porsche nét verdienen. De gaafste auto op de afbeeldingen is natuurlijk de 911. Ergens past het gewoon perfect op zijn overgewaardeerde en opgevoerde sportkever. De box is bij de betere Porsche dealer te bestellen.54 reacties

kei handig,
@gove: Vind je? Hoe krijg je die schoonmoeder in hemelsnaam zonder schade aan de auto en zonder rugpijn in die dakbak??? Nooit begrepen waarom mensen niet gewoon een aanhanger gebruiken.
@gove: Vind je? Krijg zo’n schoonmoeder maar eens zonder rugpijn en zonder schade aan de auto in zo’n dakbak…
Wie heeft er nou in godsnaam 2 schoonmoeders? Dan heb je iets serieus fout gedaan in je leven. Zelfs al heb je een Porsche.
@kawasawasaki: Grote kans dat jouw vrouw (M/V) ook een schoonmoeder heeft.
@willeme: Maar je eigen moeder ga je niet in een skibox leggen.
@berlinetta: Inderdaad. Dan zou ik maar een slechte zoon zijn. Mijn schoonmoeder bind ik nu trouwens zonder box op het imperial.
@kawasawasaki: heb schoonmoeders gehad die ik wel ergens anders aan vast zou willen binden, een bed bijvoorbeeld.
@str8six: Truckbed?
@kawasawasaki: auping ofzo
@str8six: auping? Wat voor band heb je dan met haar?
@str8six: smeerpijp.
@berlinetta: Afhankelijk van je moeder. Ik mag die van mij niet zo. Net een oudere versie van mijn zus. Beide passen nooit in zo’n box, trouwens.
@willeme: boedelbak huren?
@willeme: ik heb deze grapjes gemist!
@willeme: Je zus kun je beter achterin een pick-up leggen. Lekker veel grip door het gewicht op die achteras. Sta je ook niet zo snel stil onderweg naar wintersport.
@willeme:


Eindelijk, je zus is terug!
Die hebben we te lang moeten missen.
@kawasawasaki: Arabieren. Die hebben er soms zelfs 4.
@fouadski: met 1 heb ik al moeite..
@toyotaprius: ik zou geen moeite hebben met 4 vrouwen. Zolang zij het niet van elkaar weten…
@fouadski: ach ja, die luisteren toch wel daaro ;)
@kawasawasaki: ik (schoonouders gescheiden en hertrouwd)
Ook 2 erfenissen ;)
@cazzo046: Als ze dood zijn hoef je er niet meer mee rond te rijden. Kan je misschien wel de Porsche betalen.
@kawasawasaki: dan heb je niks meer aan de dakkoffer…
Sinds kort heb ik geen schoonmoeder meer. Maar ik wil in plaats daarvan wel een opgezette tekkel. Ongeveer net zo nuttig, er komt minder onzin uit en leuker om naar te kijken.
@ghengiskhan: En hij past gewoon op de achterbank van een 911. Win-win
Ontworpen door Porsche design? Het logo misschien.. die boxen zijn gewoon van Thule.. Beter haal je een skibox van Packline of 56 Nord, die zijn veel steviger en kun je lekker mee doorrijden. En zien er beter uit.
@bennyblisto: dat wilde ik net zeggen, Thule Dynamic en Thule Excellence, verder niks Porsche aan.
@stalensnuitje: Behalve het prijskaartje waarschijnlijk.
@stalensnuitje: haha idd niet eens de moeite gedaan om er ook maar iets aan aan te passen.
@stalensnuitje: het kunnen herkennen van skiboxen is waarschijnlijk de meest zinloze talent op deze planeet.
@mashell: moet je nagaan hoe goed ik in belangrijke dingen ben :
@mashell: nou, komt nu goed van pas.
@bennyblisto: Maar Thule kan het ontwerp natuurlijk best hebben uitbesteed aan Porsche Design. Die ontwerpen namelijk van alles, van koelkasten tot keukenweegschalen en usb-sticks – dus waarom geen dakkoffers?
@potver7: omdat die types al jaren op de markt zijn onder de Thule merknaam?
@bennyblisto: ah oké bedankt voor de tip…
@flatsixx: doe er je voordeel mee
@bennyblisto: no offence, maar dit is de excellence xt. Niet te vergelijken met een koffer van thule van 500euro. Op mijn bijbaan hebben we de Thule Excellence XT in de winkel, en dat is gewoon een super stevige koffer. Dat je over de goedkopere wat te zeggen hebt is te begrijpen. Maar die zijn nog steeds steviger dan die van Hapro.
@gasskaas: ah, mijn ervaring met Thule was de Spirit lijn, ik vond het plastic veel te slap en omdat de randen niet flush zijn afgewerkt maken ze ook behoorlijk veel geluid. Voor mij liever een glasvezel box.
@bennyblisto: beetje raar natuurlijk om een koffer van minder dan 500 euro te vergelijken met een met die dik over de 1000 gaat. Snap je overigens wel met glasvezel enzo, maar dat vind je niet in dakkoffers onder de 500euro! Wel geil spul die 56nord, kan alleen zo weinig in..
@gasskaas: ja dat 56 nord is niet toppunt van pragmatisme, maar de boxen van packline zijn wel ruim, gestroomlijnd en naar mijn mening fraai om te zien. Ik betwijfel of deze ‘Porsche’ boxen rond de 500 pietermannen kosten.. Maar ik begrijp je punt. Ik koop dit soort dingen zelf liever tweedehands en dan liggen de prijzen een stuk dichter bij elkaar. Thule boxen zijn tweedehands juist duurder, men associeert die naam met kwaliteit of zoiets. Ik knapte er zelf nogal op af.
@bennyblisto: misschien moet ik daar aan toevoegen dat met name mijn broer er op afknapte die er 1100km mee naar de alpen moest rijden 😂 ik had de box geregeld maar was zelf met een auto zonder skibox. Hij had bij het eerste tankstation een aantal setjes oordoppen gekocht omdat het geluid bij 160km/h niet te harden was. Pas bij aankomst kon hij zijn vrienden vragen hoe het met hun ging, tijdens de rit was er geen conversatie mogelijk geweest 😅
Daarna de skibox meteen maar weer doorverkocht.
@bennyblisto: ja de porsche box is een rebrand van de excellence xt. Zijn identiek op het logotje na :p maar dat kwaliteits punt klopt wel, als wij met een klant iets hebben is het binnen een week opgelost over het algemeen. En 5 jaar garantie op het hele assortiment bij hun is ook niet gek. Maar ik zal geen reclame meer maken. Die rs6 met 56north bak was veel dikker dan elke thule.
@bennyblisto: helemaal eens! Heb zelf een carbon 56Nord laten maken, serieus mooie gestroomlijnde box. Veel minder windgeruis en prachtig ‘gebogen’ over je daklijn. Deze Porsche/Thule boxen zien er uit als lijkkisten: lelijk!
Zeker. Ik druk morgen mijn Thule weer op het dak, zelf “rebranded” zodat hij matcht met m’n auto ;-)
@stalensnuitje: hm, app doet raar, dit was @cazzo046
Wel even in lakkleur bestellen met een mooi Porsche logo natuurlijk!
Een beetje schoonmoeder doe je toch met haar zeurklep over de trekhaak, heb je gelijk geen gezeik meer aan je kop.
@rhellema: American History X springs to mind…
Met de Porsche design hakbijl (https://i.pinimg.com/originals/40/63/68/40636868e67ba657055e59939c898f26.jpg)
Kun je wel 4 schoonmoeders kwijt in een 520 liter skibox. Toch jammer dat er op het Arabisch Schiereiland weinig wintersportgebieden zijn…
Als het niet onder het zijltje past gaat het niet mee en dat geldt ook voor de dakkoffer!
@mashell: neem je geen eigen uitrusting mee, of niemand op de achterbank?
Vind het anders een goede grap!
Mijne laat ik wel gewoon waar ze hoort! In haar eigen toko en als ze wilt komen dan kan ze langskomen met de bezem!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).