De G63 AMG van TopCar zet je ziel in brand

Auteur: , 22 Reacties

It's all in the name.

Niet lang na de onthulling van de nieuwe Mercedes G-Klasse kwam de Russische tuner TopCar met een aantal schetsen op de proppen, waarop een aangepaste versie van de auto was te zien. Nu, ongeveer een jaar later, is het bedrijf officieel klaar met zijn project. Smullen?

De G63 AMG van TopCar is in het leven geroepen voor klanten die vinden dat een normaal exemplaar nog niet voldoende aandacht weet te trekken. TopCar begint hierom bij de basis: kleur. De Russen hebben de krachtige G-Klasse in een flitsend groene tint gehuld, die ongetwijfeld de nodige nekken zal doen draaien. Net als de Urus die door het bedrijf onder handen is genomen (die overigens dezelfde kleur heeft) heeft ook de Geländewagen een fiks aantal nieuwe koolstofvezel onderdelen. Het meest indrukwekkend is zonder meer de motorkap, die helemaal door TopCar zelf is gemaakt van carbon en kevlar en aan de onderzijde een camouflagepatroon heeft.

Naast de zeer bonkige motorkap bestaat de rest van het aeropakket van de G63 uit nieuwe voor- en achterbumpers, zijschorten, een spoiler, splitters en een diffuser. Volgens TopCar is het tevens mogelijk een motorische upgrade uit te laten voeren. De Russen zullen zich in dit geval vergrijpen aan de turbo’s. In het beste geval stijgt het koppel van de SUV naar 1.050 Nm.22 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Een aeropakket, precies hetgeen deze auto nodig heeft 🙄
@str8six: ja, zonder dakspoiler vind ik ‘m een stuk beter te pruimen.
Eerlijk gezegd nog redelijk subtiel. Ik heb wel eens gekkere creaties voorbij zien komen. Een G-klasse kocht je tenslotte toch al niet vanwege je goede smaak.
@dutchdriftking: Ik vind het juist een stijlicoon. Heb niks met SUV’s, maar de G vind ik gewoon echt tof.
@p1m: Het is inderdaad een toffe dikke bak, maar niet persé stijlvol.
@p1m: Het is inderdaad een toffe dikke bak, maar niet persé stijlvol.
Ik geloof dat ik zojuist een beetje ben klaargekomen in mijn broek. Potverdikkie wat is die kleur lekker.
Die is retedik
“Het meest indrukwekkend is zonder meer de motorkap”. Klopt, echt functioneel en toch niet, maar is de gallery wel compleet?
https://topcar-design.com/upload/gallery/big/d50a9dc33f99b7e603118b907743ed9c.jpg
@stuurloos: ik zie niks waar de motorkap zou moeten zitten, alleen een carbonlijst.
@stuurloos: euh. Dit is dus eigenlijk gewoon een soort eeeeeh…. Hoe heet zo’n deken die van allerlei lapjes is gemaakt… Iig, een mix aan aramideweefsels bij elkaar?? Heel vreemd…
Alleen de kleur is leuk. De rest vooral lachwekkend.
Ik begrijp niets van de gekte rondom dit soort auto’s. Het ziet er uit als een zeepkist op wielen.
Best subtiel eigenlijk. Ik vind m wel vet.
Ik kom vrij vaak in Rusland en 1 ding weet ik zeker. Mijn volgende auto komt niet uit Rusland. Mijn volgende vrouw daarentegen..
@cloverleaf: ik leg opeens een connectie met het volgende AB artikel…
@toyotaprius: Schoonmoeder laat ik wel in Siberië. Boven de 35 is het snel voorbij met de Svetlana’s
@cloverleaf: In Nederland is het al gedaan boven de 25: korte kapsels, dikke reet en 0 verzorging. Het percentage verzorgde, goed uitziende vrouwen van max 45 is in Rusland echt een stuk groter dan in NL (eigen ervaring). Uitzonderingen zijn er altijd. Zo zijn er in Amsterdam (jong en oud), Utrecht en ’t Gooi (voornamelijk iets ouder) en hoop vrouwen die er erg goed bij lopen. Dit is allemaal persoonlijk, he ;)
Tonca
De kleur is super, zou
@ghost: deze best graag willen hebben hoor, maar toch liefst een ouder model.
Wat blijft die Jimny toch een heerlijk autootje he?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).