Porsche RED 7 Boxster S: ‘Exclusive’ voor Nederland

Auteur: , 33 Reacties

En of 'ie exclusief is. Slechts zeven oer-Hollandse kaaskoppen (nou ja, inwoners van NL dan..) krijgen de gelegenheid deze bespoke Boxster S uit de koker van Porsche Exclusive te kopen. Tegen een aardige meerprijs natuurlijk, want het mag wat kosten om bijzonder te zijn.

Een speciaal modelletje op zijn tijd is nooit weg, en het is al helemaal leuk als deze exclusief voor Nederland wordt vervaardigd. De 315 pk sterke Boxster S heeft de eer om een samenspel van de lakkleur Indisch rood met de matte tint Platinum zijdeglans te dragen, en volgehangen te worden met personally built for 7-logo’s.

Daarnaast ligt deze RED 7 dankzij een sportonderstel lager bij de weg dan standaard, en is er een sportuitlaat gemonteerd. De auto is gekoppeld aan Porsche’s 7-traps PDK-bak. Als je er een wilt hebben moet je diep in de buidel tasten, 119.935 euro diep welteverstaan, een aardig verschil met de 77.800 euro die een kale Boxster S je kost.

Maar voor dat geld krijg je wel een sleutel, uitgevoerd in Indisch rood en een zwartlederen sleuteletui met gestanst Boxster-personally built for 7-logo, afgewerkt met rode stiksels, een unieke bijpassende afdekhoes (no troll) en een uniek zogeheten ‘coffeetable book’ met foto’s van het productieproces. Onder andere.

De laatste Porsche special edition die we zagen was deze 911, echter die kwam uit de koker van Porsche Centrum Gelderland. Dit is een project van Porsche-importeur Pon.33 reacties

Oohoo! Zooo sappig.
Gave auto! Alleen zou ik nooit zaken met Pon willen doen.
@rufctr01: Tof dat je ’t ff meld!
@sebasjuhh: ja, leuk hè
@rufctr01: waarom dan niet? In Leusden word ik altijd heel vriendelijk geholpen, terwijl ik juist in Amsterdam altijd een zweem van arrogantie bespeur. Maar zo zal iedereen weer andere ervaringen hebben..

On topic: mooi rood is niet lelijk. Vind ‘m zeer geslaagd!
@boxster: paar jaar terug met een vriend schandalig behandeld. Hij was van plan om er een nieuwe Boxster te kopen, hij kreeg te horen dat hij zo’n auto niet kon betalen.
Heeft de auto toen bij Porsche Centrum Gelderland gekocht.
@rufctr01: kan gebeuren toch… Betekent niet dat het daar altijd zo gaat
@mevipp: Ik vind dat je als autoverkoper, nooit zoiets tegen een klant mag zeggen. Ik snap Ruf wel.
@Marijn90: Dat vind niet alleen jij. Les 1, hoofdstuk 1, alinea 1 van de verkooptraining.
@rufctr01: dan hoop ik dat die verkoper daar niet meer werkt, dat is wel heel erg fout
@boxster: was inderdaad erg fout. Ik geloofde mijn oren niet. De eerste onderhoudsbeurt is wel door Pon gedaan, mijn vriend heeft de bewuste verkoper aangesproken en gezegd: kijk dit is mijn Boxster. Nu koopt hij zijn Porsches bij Porsche Centrum Gelderland.
@rufctr01: Slechte BKR? ;)
@rufctr01: Moet ie voortaan zijn Australian thuis laten als hij een nieuwe bolide wilt kopen.
@MLTB: Onzin. Ik heb in mijn early years in de automotive branche bij een Volvo dealer gewerkt. Daar kwam een boer binnen. In overall op pvc boerenbond laarzen. D’r zat net geen stront aan. De overall was wel goor. Loopt de showroom in kijkt rond en vraagt aan de verkoper informatie over de Volvo 960. Dat was toen de duurste auto die Volvo had. Kost ie in full options trim? Dus met leer en de hele option folder aangevinkt? Was in die tijd toen iets van 100.000 gulden. “Goei prijske” (zo praatte de man) zet z’n handtekening, trekt zo’n enorme veehandelaar portemonnee, die koeienhandelaren op de veemarkt ook hebben, gooit 100 van die groene mannen op de balie en zegt wanneer kan ik hem ophalen? Steekt een bolknak in z’n mond en kuiert aan.
@rufctr01:

En die kwam daar aan met 70K cash om die wagen te kopen? Of vroeg hij hoe hij de wagen kon afbetalen?
@Hupke: hij kan het prima betalen!
@rufctr01:

Zo’n verhaal heb ik nogal gehoord, bakkers en dergelijke die geld genoeg hebben maar op papier te weinig verdienen om hun wagen af te betalen.

Koop dat ding dan cash of ga niet zagen als die mensen hun werk doen en je als risico inschatten omdat je je werkelijke inkomsten niet opgeeft.
Zo, die is lelijk. Dat titanium is echt geen porum mijn inziens.
Ik vind die anders gekleurde kofferklep maar niks. Erg jaren 70 Manta, jammer dus.
Doet afbreuk aan een verder zeer leuke auto.
Rood is -1.
En alleen in die kleur, dus nee…

*wacht op blue7 Cayman*
Ben ik de enigste, die naast de poespas niet op de auto zit, gewoon een dikke bak vind!
@blackie: ik denk niet dat jij de “enigste” bent, maar misschien ben je wel de “enige”.
DO the same with a Cayman, dan kom ik eens piepen.
Als ie speciaal voor Nederland is hadden ze hem beter Oranje kunnen maken…
Nou, van mij mag hij hééééél exclusief blijven!
Ik zie hier het nut niet van in. Minimale technische wijzigingen en wat sticker troep. Doet me denken aan al die “aktie” modellen van vroeger. Stickertje, streepje, ander tapijtje,logootje en klaar, de nieuwe Ford Fiesta fun/splash/rio/young etc. Werd meestal gedaan met modellen die niet meer liepen, maar kan me niet voorstellen dat de nieuwe Boxster niet zou verkopen.
Reclame voor dit?
http://images1.askgamblers.com/cache/11d4b09de76b6a0655062ae62499a3e5a6af144a_7red-logo1.jpg
@d15b2: Dat lijkt er wel op! Foutje of stiekeme marketing?
Retired Extremely Dangerous
Hier krijg ik wel een harde koker van.
…zeker weten dat dit geen produktieafwijkingen zijn ?…gebouwd voor 7 uur ’s ochtends ? ^^
@Megakix:
Dat is anders toch heel goed zichtbaar, ze zijn vergeten om de motorkap en de kofferklep te spuiten.
Wat een lelijke kleuren combinatie! En zo exclusief is hij nou ook weer niet, er zullen er straks toch 7 van rondrijden in Nederland. Als je zelf een “exclusive” samenstelt kun je denk ik wel echt een uniek exemplaar maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).