Porsche wil Goodwood-record met Le Mans-winnende 919

Auteur: , 15 Reacties

De Porsche 919 toonde zich nog niet zo lang de sterkste tijdens de 24 uur van Le Mans, maar de Duitsers hopen dat-ie ook op Goodwood records kan breken.

Porsche 919 komt naar Goodwood

De #19 Porsche komt namelijk op zaterdag en zondag in actie tijdens het Goodwood Festival of Speed. Het is nog niet bekend of de winnende coureurs Earl Bamber, Nico H├╝lkenberg en Nick Tandy achter het stuur zullen kruipen voor de hillclimb of dat een van de andere fabrieksrijders op het record mogen jagen.

Porsche neemt voor de liefhebbers ook een stukje geschiedenis mee naar Goodwood, want ook de 936 en de 962C komen in actie in een speciale hillclimb-wedstrijd. Hierin komen alle auto’s in actie die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loopbaan van vijfvoudig Le Mans-winnaar Derek Bell.15 reacties

Blijft een ontzettend geil apparaat.
Mooi streven lijkt me zo.
Net als die Toyota toch?
Ik ben wel benieuwd hoe een hedendaagse LMP1-wagen zich verhoudt tegen die McLaren F1-wagen waarmee Nick Heidfeld het record op zijn naam schreef. Zit toch 16 jaar tussen, en het is ook nog eens een hele andere tak van sport. Spannend!
Nou ik hoop maar dat dit ding met de goede kant boven blijft en zich niet in een tribune boort. De veiligheidsstandaard van het “circuit” is namelijk zwaar onder de maat om dit soort grappen te proberen.
@lambo4all: Ik denk dat je inderdaad gelijk heb. Het circuit leent zich niet echt om recordpogingen uit te voeren. En helemaal niet met 50.000 man achter een muur van hooibalen.
@lambo4all: Ben er morgen weer bij en dat valt wel mee. Snelheden zijn relatief laag en is er redelijk afstand tot het publiek, in de ‘spannende’ bochten hebben ze er ook rekening mee gehouden. Kan niet wachten :)
Ze bedoelen vast het afstandsrecord in 24 uur :)
Mooi dat ze zo’n auto niet in de vitrine zetten!
Leuker nieuws van Goodwood:450hp, 450Nm v6 met supercharger in een open Lotus met 0-100 onder 3s, een top van 288km/u met 300+bhp/Tonne en echte downloade rond 200kg bij 240km/u. Zou rond de 7 minuten de Nurburgring moeten kunnen ronden (of zelfs sub 7?) en dat voor rond 100.000pond ex tax..
Zo een Le mans auto kan toch nooit het record van een rally auto op zo een stuk asfalt verbeteren
@mrrallycross: meer downforce = meer grip = minder wheelspin = meer snelheid. Rally auto’s kunnen snel zijn. Maar ook langzaam, ligt er maar net aan waar je hem tegenover zet
Zou wel stoer zijn als ze zowel de langste als de kortste bekende race van Europa winnen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).