Porsche wordt slachtoffer van Franse arbeidersprotesten

Auteur: , 76 Reacties

Iemand wilde blijkbaar een statement maken.

Porsche gaat in vlammen op

Wat begon als protesten tegen hervormingen van de arbeidswetgeving, is gisteren uitgelopen op regelrechte rellen. In diverse grote steden ging Frans staakvolk de straat op om te protesteren tegen de plannen die flexibele werktijden en makkelijker ontslag mogelijk moeten maken.

In Parijs waren 15.000 tot 60.000 man op de been, afhankelijk van wie je het vraagt. Tenminste een van deze personen leek het een goed idee om de strijd van de werkende burger tegen de upperclass visueel uit te beelden door een Porsche 911 (996) Carrera 4S in lichter laaie te zetten. Grote vraag is alleen of hier daadwerkelijk de upperclass wordt getroffen of een hardwerkende burger die zich niet star blijft vasthouden aan een 32-urige werkweek…

Porsche 911 delft het onderspit

Foto’s via GE Supercars76 reacties

haha de fransen , luinvolk op hun 55ste met pensioen en nog janken . gatverdamme
@trident:

Mooi toch,
Wees eens eerlijk,
Zou je dat zelf ook niet willen?

De Fransen regelen het gewoon.
@martinus: ik zou dat graag willen inclusief een 32 uurs werk week. Dan heb ik nog tijd voor mijn restauratie projecten.
@martinus: ow wacht hun land is failliet, daarom dat de meeste Franse starters in London zitten, aub niet beginnen over linkse politiek en economie want keer op keer gaat u gefileerd worden, en niet zachtjes.
@trident: merk dat jij prima op de hoogte bent van de Franse arbeidsmarkt
@trident: pensioenleeftijd in Frankrijk ligt ook gewoon op 65 en wordt tot 2023 gefaseerd opgehoogd naar 67. Dus lees je eerst eens in voordat je je onderbuikje laat spreken.
@borrelnoot: @mezelf, dat is de aow. Pensioenleeftijd is 60 en de plannen zijn of waren ooit 62. Maar nog steeds geen 55 dus.
Jaloezie is een raar beestje…
@scorer: straks is hij van een 70 jarige loodgieter die zn hele leven heeft gespaard, zulke dingen vind ik echt naaiend. Al snap ik sws al niet dat je zo’n auto in de fik wilt zetten
@bjornvdschelde: als is ie van de grootste dief die er maar bestaat. Blijf gewoon met je tengels van iemand anders zijn spullen af.
via Android app
@sbelali: dan is ie dus ook niet van die dief want die heeft hem weer gestolen
Sacrebleu.
Afgunst is zwak.
Viva la France!
‘In Parijs waren 15.000 tot 60.000 man op de been, afhankelijk van wie je het vraagt.’
Beetje hetzelfde als met de aantallen van de gereserveerde Tesla’s Model 3.

Snap dat werknemers beschermd moeten worden, maar flexibele werktijden en een ander verloop van je carrière t.o.v. vroeger is nu eenmaal de toekomst. Daarnaast mag de Franse mentaliteit weleens veranderen, lijkt wel Griekenland. Het is echter zo ontstaan in de loop van de jaren, dus wellicht moeten we eerder de bestuurders van het land in de laatste decennia hier de schuld van geven.
@granlusso: Ja die Fransen moeten zich ook gewoon lekker laten naaien net als wij!
@dutchcourage86: jij hebt het duidelijk niet begrepen.
@thijsj: Laat jij je wijsheid eens schijnen zou ik zeggen.
@granlusso:
Vraag je jezelf wel eens af wat er fundamenteel beter is in de “toekomst” dan in het verleden? Mijn vader kon voor z’n 30e van een normale baan een huis, en een nieuwe middenklasse auto kopen en ook nog eens een gezin onderhouden, dat zijn dingen waar je je nu tweeverdienend helemaal de tering voor moet werken. Fransen zijn een raar volk, maar ms zijn de Nederlanders die klakkeloos meegaan in een economisch systeem waarbij dingen eigenlijk alleen maar slechter worden behalve voor een selecte groep ook niet helemaal goed wijs.
@super: Maar hoezo slechter behalve voor een selecte groep? Vind dat we ons alleen maar meer ontwikkelen de laatste jaren, hoe we het financieel regelen is een tweede natuurlijk, maar ik denk niet wat we ontevreden kunnen zijn. Dat de kloof tussen arm en rijk groeit vind ik bijna populistisch, die afstand is nog steeds ontzettend klein in dit land.
@granlusso:
dat de inkomensongelijkheid in nederland nog niet zo groot is als elders betekent niet dat de inkomensongelijkheid in nederland niet groeit. De trend is overigens wereldwijd, daar heeft bijvoorbeeld Piketty onlangs een mooi boek over geschreven. Ik ben geen socialist etc. en verdien zelf een aantal keer modaal, maar ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat het huidige economische systeem steeds minder ten dienste staat van een zo groot mogelijk geluk voor zo veel mogelijk mensen.
@super: De enige zorg die ik met je deel is de groei van de superrijken, met name omdat de politieke invloed van deze groep serieuze vormen aan begint te nemen. Kijk maar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, degene met de grootste (private) sponsoren kan de grootste campagne voeren en kan daardoor een behoorlijke voorsprong krijgen
@granlusso:
tja, en wat te denken van de salarissen van topbestuurders die in de jaren 70 ca. 10x dat van een gemiddelde arbeider bedroegen en nu meer in de richting van 300x gaan. Ik gun het die mensen wel, daar niet van, maar ik gun het ook diegenen die geen topbestuurder zijn om de vruchten te plukken van de economische groei. Maar goed, het is de aloude strijd tussen kapitaal en arbeid, niets nieuws onder de zon eigenlijk. Een bijkomend probeem is dat er steeds minder plaats is voor laaggeschoold werk, want dat wordt of geautomatiseerd of geoutsourced naar lage-lonen landen, het probleem daarmee is dat niet iedereen het in zich heeft de universiteit af te maken etc.
@super:ik ben het 100% met je eens, het grote gevaar voor Europa is dat de middenklasse verdampt, evenals het MKB dat verdwijnt.

Beiden zijn hoekstenen van onze beschaving durf ik te zeggen !

Ik kijk ook liever niet meer naar het nieuws, omdat ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat ‘men’ willens en wetens Europa kapot probeert te maken.
@granlusso: See no Evil, Hear no Evil.
@super: dat is gelul! Waarom zou je een huis voor 2,5 ton kopen in de randstad terwijl je daar net buiten een soortgelijk huis voor de helft van de prijs koopt?
Mensen doen het zichzelf allemaal aan, daarom moet je allebei aan het werk!
Mijn vrouw is pas geleden weer aan het werk gegaan omdat ze zich verveelde, niet omdat we anders de hypotheek niet op kunnen hoesten.
Leuk inkomen, leuke auto voor de deur, kind en alles.

Keuzes vriend, niet moeten.
@awesome:
ja, allemaal gelul inderdaad.
@super: jouw vader wil voor dat huis wat hij vroeger op 1 salaris kon kopen nu de hoofdprijs hebben waarvoor twee mensen fulltime moeten werken. Daarnaast is je vader met een riante vut regeling voortijdig gestopt en daarna zijn prepensioen gestart waar twee andere werkenden veel geld in moeten stoppen omdat je vader door andere vaders gouden bergen beloofd is en diezelfde generatieblijft daar aan vasthouden.
@porsche928: Exact, dat is het probleem, mensen weigeren te veranderen. Soms begrijpelijk, maar meestal kortzichtig en categorie kop in het zand.
Men moet geen spullen van anderen slopen, hoe boos je ook bent, maar dit is wel de lelijkste 911 van allemaal. Huilende koplampen : design misser van de moderne tijd
@mjpamsterdam:
Maar wel een 4S, dus de mooiste versie van de lelijkste 911…
R.I.P Porsche
Die protesteerders kunnen ook gewoon harder werken en meer hun best doen, hoef je ook niet zo bang te zijn voor ontslag, anders ga je niet protesteren lijkt me… Het zijn altijd de mindere laag uit de samenleving die protesteerd valt me op… Stelletje lozers
@spykerboy: Generalizeren? Leuk… We hebben bijna alle sociale rechten te danken aan de Fransen met hun bereidheid om te staken.
Dat hier een lelijke Porsche die waarschijnlijk door motor problemen niet op tijd weg kon komen het slachtoffer wordt is voor de eigenaar te betreuren…Nouja, is hij er eindelijk vanaf..
@norge: Wat maakt het nou uit of het een mooie auto is of niet ? Je blijft gewoon met je poten af van andermans spullen…
@hummer95: Huh, dat zegt ie toch niet? Begrijp je zijn verhaal wel?
@granlusso: hij zit hier op VAG te haten zonder goede reden… Dat heb ik door
@norge: toch mooi hoe je zelfs hier je VAG haat bij weet te betrekken. Heb je ook maar enige bron dat deze auto door pech is blijven staan?
@remcott: Net dit gelezen, http://www.autoblog.nl/nieuws/porsche-911-997-2004-2012-86776 dus de waarschijnlijkheid is erg groot dat de motor niet werkte..
@norge: ooh je hebt een bron gevonden met een reden waardoor de motor niet zou kunnen werken. De fik er maar in he ?? Want het blijft toch VAG he ?
@spykerboy: Heb jij enig idee wat die wetswijzigingen in het Franse arbeidsrecht inhouden? Anders weet je toch niet waar je over praat lijkt me.

Ik ben het met je eens dat als je niet ontslagen wil worden je hard moet werken. En het zijn inderdaad bijna altijd dezelfde mensen die protesteren (die jij blijkbaar ziet als de ‘mindere laag’). Meestal zijn die mensen juist ook sneller de dupe van regeltjes. Maar als je niet precies weet wat de wijzigingen inhouden en welke gevolgen dat heeft voor deze mensen, dan moet je niet zo gaan praten.

Overigens keur ik het geweld en vandalisme af voordat iemand denkt dat ik het voor die mensen opneem.
@spykerboy: Harder werken betekend geen garantie op werkzekerheid. Als je niet als een slaafje alle soms absurde dingen doet die je baas van je vraagt, vlieg je buiten. Kreeg ooit eens een opmerking waar ik het absoluut niet mee eens was. Normaal kan ik wel kritiek (zelfs als ie onterecht is) verdragen, maar wat ie toen zei, daar ging mijn bloed van koken. Ik kreeg de schuld over een probleem op het werk waar ik zelf aan meermaals de baas over verwittigde over dat probleem. De baas negeerde het telkens en ik kreeg dan de schuld, terwijl het volledig uit mijn handen lag. Ik kreeg toen de schuld op een respectloze manier voorgeschoteld. Daarom zette ik mijn toenmalige baas op een vriendelijke manier op zijn plaats. Paar maanden later kreeg ik mijn ontslag met de zogenaamde reden dat er te weinig werk was door minder volk en automatisering van de kassa’s. Kan misschien wel zo zijn, maar ben overtuigd dat mijn kritiek de doorslag gaf. Bij vrienden van mij is het ook zo. Nu heb ik er absoluut geen spijt van. Ik ben nog altijd een mens en geen deurmat. Ik kan het begrijpen dat er bij veel werknemers hun emmer begint over te lopen. Mede dankzij het politiek geklungel van Europa en hun gebrek aan solidariteit tegenover de bewoners van Europa.
Fransen. StaakNatie extraordinaire… En dan lekker je woede botvieren op iemand die er geen drol mee te maken heeft. Telegraafreaguurderniveau…
Ik wil die velgen anders wel…
@misterdrogba: voor onder je Golf IV?
@awesome: idd, heb zelf geen Golf IV maar een vriend is al een tijdje opzoek naar een exact dezelfde set.
Hier heb ik zo’n pesthekel aan. Het heeft toch geen meerwaarde om een Porsche in de hens te steken?
Zonde! Al was het een Audi, zelfs dan had ik het zonde gevonden.
Werken en Fransen. Het blijft een lastig verhaal.
@nvn1993: tja, daar trekken ze iig hun mond open. Al geeft D’66, met de PvdA, al ons pensioengeld weg, zelfs dan gaan wij hier door met de waan van de dag.
Ik had de fik in die Peugeot gezet.

Oh nee wacht, ik had nergens de fik in gezet want het is kansloos en dom.
Ander interieur scoren bij de sloop en weer door
@madmarky: De topicfoto niet gezien?
@berlinetta: Jawel hoor, jij dan?
Of wil je zeggen dat er ook nog een paar nieuwe ruiten bij het lijstje mogen.
Wat een achterlijk volk! Je mag best het best met elkaar oneens zijn, maar laat dat op een normale manier blijken. En ook als je protesteert mag je best iets doen zodat je protest niet onopgemerkt voorbij gaat, maar je blijft met je tengels van andermans spullen af. JeSuisPorsche996
Ik denk dat als de dader gepakt en vervolgt wordt, hij de rest van zijn leven 80 uur per week mag werken om de schade te vergoeden.

en ik hoop dat hij gepakt wordt, want je blijft van andermans spullen af al ben je nog zo boos. En ws betaald de verzekering dit niet want rellen = molest is niet gedekt.
@realhustler: in Nederland, misschien daar wel😉
En nu is het wachten op de eerste Jet Cars grap. Velgen 50 euro enzo..

Kansloos overigens om dit te flikken. Prima dat je een punt wilt maken door middel van te protesteren, maar blijf van andermans spullen af. Altijd, overal.
@viezefreddyw: Okay bij deze:
nieuwe apk

Garantie vanaf 50 euro per maand
EXPORTPRIJS 9930 euro

meeprijs velgen 100
Jawel hoor, jij dan?
Of wil je zeggen dat er ook nog een paar nieuwe ruiten bij het lijstje mogen.
proletariaat
Beetje jammer dat er bij ieder protest altijd minstens een paar hooligans bij zijn die willekeurig dingen gaan slopen. Niet fijn voor de eigenaar en aan het protest draagt het ook niet echt bij op een goede manier.
@reistje:

Door de vernieling weten wij nu wel af van hun protest ;)
Je bent echt een triest figuur als je niet met je fikken van iemand anders z’n spullen kan afblijven. Of het nou een Porsche is of een Starlet van 150 euro. Hopelijk worden deze lui hard aangepakt.
Ongeloofelijk dit, al was het een suzuki alto je moet met je klauwen van andermans spullen afblijven. Je hele leven keihard gewerkt kun je eindelijk een 15 jaar oude porsche kopen, komt er zo’n kanariepiet langs welke hem ff lekker in de fik steekt. Ik heb er geen goed woord voor over. De persoon die dit gedaan heeft zou nu minimaal tot zijn 70 ste moeten werken om dit af te betalen. Zakhooi
Vond het allemaal prima maar dit gaat te ver
Vakbonden maken meer kapot dan je lief is..
Waarschijnlijk zal de verzekering niet eens uitbetalen omdat het gaat om rellen…

Misselijk volk.
@kapitein187: en dan bedoel ik de brandstichters…
Als je hard werkt word je niet ontslagen bij een reorganisatie? Hahahahaha.Vriendjespolitiek daar draait het om.Mijn chef hebben ze moeten tegenhouden,die vloog bijna naar kantoor omdat ik ontslagen werd.Als ik in het weekend ook met de gasten uit de OR was gaan stappen,regelmatig bij ze thuis kwam,etc. Dan had ik m’n baan nog gehad.
@Alfarobert: Helaas heb je in deze helemaal gelijk, een goede beoordeling is geen garantie voor baan behoud, kosten,kosten en nog eens kosten en oja,val je beetje in de smaak bij je suprieuren
Nee, geen 996 4S, dat is dan nog één van de mooiste ooit gemaakt!
Ooit stond het nog voor als “Volkswagen”, de ironie.
Doet mij denken aan de stakingen van vorig jaar in Belgie. Daar stonden de stakers toegangswegen en kruispunten te bezetten. Kwam er iemand af met een BMW 6-serie (ouder model), werd ie helemaal uitgemaakt voor rijke stinkerd die maar met zijn helikopter moest vliegen als ie naar zijn bedrijf wou. In werkelijkheid werkte die man daar gewoon op het management en reed ie rond met waarschijnlijk een 2dehands 6-serie van circa 15000 euro.

Ook hier zien de socialisten een Porsche staan. Gaan er direct van uit dat die wagen zeker dubbel zoveel kost als een modaal huis. Werkelijkheid is dat die wagen nu ongeveer 40-50 000 euro kost. Een vriend van mij zijn collega kent iemand die een Audi R8 heeft. Die man is rond de 30 jaar oud en heeft een gewone job in de bouwsector. Verdiend niet slecht, maar daar koop je geen R8 van. Dus na zijn uren gaat ie nog in de horeca gaan werken en vrijdag en zaterdag-avond dient ie op in een nachtclub. Resultaat een eigen huis en een Audi R8. Als je hard genoeg werkt kan je dus ook met zo’n exoot rijden. Maar de meesten denken alleen maar dat je rijk geboren moet zijn om het financieel breed te hebben. Als je een beetje verstandig met je geld omgaat dan kan je veel ermee doen als je wilt. Je moet gewoon weten wat je prioriteiten zijn en niet direct voor het speeltje willen gaan.
996, snap ik!
Blijft toch misselijkmakend dat er altijd van die rellers zijn bij dit soort protesten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).