Porschedealer Gelderland aangehouden voor belastingfraude [updated]

Auteur: , 91 Reacties

Gisteren heeft de Fiod 'een Porschedealer' aangehouden op verdenking van belastingontduiking. Volgens bronnen zou het gaan om viervoudig 'Porsche van het Jaar' dealer Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland.

Showroom Porsche Centrum Gelderland

Over de aanhouding worden verder geen inhoudelijke mededelingen gedaan, maar de speurneuzen van Quote tipten ons over nadere details. Volgens hen is er sprake van koplampen- BTW-fraude in de grootte van een zevencijferig bedrag, in hoeverre dit waar is zal later boven tafel komen.

Er schijnt beslag te zijn gelegd op bankrekeningen, een privécollectie klassiekers en een deel van de voorraad. Of dit laatste waar is kunt u op termijn zelf checken, want enkele weken geleden kondigde Porsche een ‘360 graden-view tour‘ aan via Google maps.

In Arnhem en omstreken is BTW afdragen kennelijk geen populaire bezigheid, maar dit is wellicht iets te veel op de zaken vooruitlopen, want een veroordeling is er nog niet.

Porsche-importeur PON onthoudt zich vooralsnog van commentaar.91 reacties

Tsja, met zo’n onbeschoft belastingzuigende overheid als de Nederlandse, snap ik heel goed dat bedrijven hun best doen om er onder uit te kruipen, Jammer dat ze gepakt zijn…
@lemans96: “Die luie k*tgrieken betalen geeneens belasting!”

“Terecht dat bedrijven de belasting ontduiken.”
@lemans96: en dat terwijl bedrijven er in Nederland zo licht vanaf komen, het zijn de burgers, de hardwerkende Jan Modalen die relatief het meeste betalen!
@mashell: Een waarheid als een koe, mijn beste. Een waarheid als een koe..
@lemans96: kijk maar uit, straks blijkt de koe een paard te zijn en is nix meer waar!
@mashell:

Zo licht? Alles wat ze meer betalen dan opdoen is een cent die ze teveel betalen.
@mashell: de hardwerkende Nederlander moet niet zo zeuren.
@mashell: dat is onzin vriend! Wij hebben als ondernemer een hoop lasten en regeltjes waar jij het over heb zijn de verhalen van banken die naar de klote gaan. Als ik niet me best doe zijn gaan we ook gewoon failliet maar als je een ton moet investeren in je bedrijf aan onnodige dingen omdat de gemeente dat zo nodig vind, tja dat moet gewoon betaald worden. Tja van zwart geld draait de wereld, niks mis mee
Nu denk ik dat Keijzers wel een ander soort is dan die Porsche man. De enige overeenkomst is dat ze allebei geen BTW-afdragen (waar ik me nog wel wat bij voor kan stellen. Zwaaien met drie vuurwapens om een koop af te dwingen, is van een ander caliber)
@ropbp: Haha, je zei k-liber. Lekker viben!
@sir_smokalot: lol. Die heb ik lang niet gehoord…
@sir_smokalot: OMG! Lekker daggeren!
@lemans96 dus jij wil als brave belastingbetaler opdraaien voor dit soort fraudeurs?
@kleinzoon: Nee, ik wil zelf ook veel minder aan onze (r)overheid afdragen zodat ik tenminste een fatsoenlijk deel van mijn salaris overhoud en dan dus meer te besteden heb en en passant de economie weer op poten help. ;-)
@kleinzoon:

Is iemand die iets niet betaald een fraudeur?
Het is niet dat hij aan het bedriegen was hij geeft gewoon niet af wat al van hem is.
@Hupke: Hij maakt ook gebruik van allerlei diensten die ‘niet van hem’ zijn.


Daar betalen we dan belasting voor. Politie, brandweer…dat soort ongein. Is niet zo’n heel lastig concept, hoor!
Volgens mij wil je geen primijum Porsche verkoop atelier bezitten.
Stervensdure Triple- A locaties, niet te betalen huisstijl en als het factuurtje op de mat valt voor je voorraad auto”s. kun je volgens mij ook wel stilletjes gaan zitten huilen in een hoekje.
@desjonnies: Volgens mij wil je in NL al überhaupt geen ‘atelier’ meer bezitten..
Tenzij je wat hebt kunnen vinden op subsidievinden.nl.
Oei, dat is even schrikken. Overigens erg aardige mensen daar, heel erg gastvrij en dat is bij veel andere dealers van (voornamelijk) duurdere merken weleens anders. Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder loopt.
@ej20g: als je zoveel geld overhoudt, mag je ook best een beetje vriendelijk zijn tegen mensen die wel gewoon belasting betalen!
@ropbp: conclusies, conclusies. Vrijwel niemand weet wat hier achter zit. Ik zeg er daarom ook nog niks over. Maar je hebt wel gelijk, ook al heeft hij dan zoveel geld over, wees dan ook aardig. Maar als nou blijkt dat het allemaal niet was wat het leek, dan nog is hij aardig. En dat kun je nog steeds van de meeste andere exclusieve dealers niet zeggen.
@ej20g: ik weet ook wel dat je pas schuldig bent na een veroordeling en ik weet ook dat de belastingdienst haar slogan moet aanpassen naar ‘makkelijker kunnen we het niet maken, moeilijker wel’, maar desalniettemin is het duidelijk dat zelfs de belastingdienst geen goed lopend bedrijf met werknemers naar de knoppen helpt door deze te sluiten en alles in beslag te nemen (zo dat is nog eens een knappe zin).
@ropbp: daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.
Vervelend voor die man. Ik rijd er wel eens langs en af en toe staat die showroom echt stampvol met mensen. Snap je niks van. Ik geloof dat hij ook best wat classics in de showroom heeft. Tenminste, zie er wel is wat oudere modellen staan. Verder wat @desjonnies: zegt. Zo’n pand met zulke voorraad, je moet het allemaal maar bolwerken.
@E34M5Touring:
Vervelend voor die man?
Sorry hoor, hij hoort net als ieder ander gewoon zijn belasting te betalen. Het zou een bende worden hier als eenieder dit voor zichzelf mag bepalen….
@jrk68:

o.k. .. dan is het niet vervelend voor die kerel .. ook goed ..
@jrk68: Dr staat nergens dat het zo is. Wordt nu onderzocht. En hoewel hij wellicht de schijn tegen heeft is het toch vervelend. Je wordt niet voor niks 4x Porsche dealer van NL. Dan heb je, buiten je accountant, gewoon een goede solide zaak opgebouwd. Daar heb ik dan wel weer respect voor. Nogmaals, als hij straks de boel beflikkerd blijkt te hebben mag ie gewoon gestraft worden van mij hoor. Maar als het straks allemaal wel meevalt is wel je goede naam te grabbel. Kan je weer helemaal overnieuw beginnen.
@E34M5Touring:
Zeker, iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Daar zal ik zeker niet aan tornen.
Laat ik het dan zo stellen, als het waar is kan ik geen medelijden met hem hebben, net zo min als ik dat met een frauderende bijstandstrekker heb.
@jrk68: Nou zo dan ;)
@jrk68: In Nederland betaald men niet ‘gewoon belasting’. In Nederland betalen we met z’n allen belachelijk hoge belastingen voor het schofterig hoge uitgavepatroon van een hoogstincompetente politieke kliek.
@lemans96:
Die oeverloze discussie ga ik niet opnieuw met je voeren, daarin verschillen wij van mening.
Ik heb geen hekel aan belastingbetalen, als ik veel moet betalen dan heb ik ook veel verdien.
Ik kan me daar heel druk overmaken maar veranderen doe ik het toch niet, dus waarom zou ik dat dan doen.
@jrk68: Was het maar zo dat je, enkel als je veel verdient, veel belasting moet betalen.
In Nederland IS het gewoon zo dat juist de laag en gemiddeld verdieners OOK al torenhoge belastingen moet betalen in vergelijk met de ons omringende landen. Op zich logisch daar er van laag en gemiddeld verdieners veel meer zijn, maar het blijven crimineel hoge bedragen.
@lemans96:
Ik snap het verongelijkte niet zo eigenlijk.
Natuurlijk gaat er een hoop geld naar dingen die niet jouw of mijn keuze zijn. Maar vergelijk de staat van het Belgische wegennet met het Nederlandsche wegennet, of de socialezekerheid etc. Nergens in Europa is dat zo goed geregeld als hier (buiten Scandinavie) ook in mijn heimat niet.
Hoe denk je dat jij nu in je inkomen wordt voorzien? Juist, door een belastingbetaler zoals als ik, en dat doe ik graag.
@jrk68: Vent, het is hier al lang duidelijk dat jij een heleboel niet snapt. Op zich geen punt hoor, maar als jij werkelijk gelooft dat wij zooo veel belasting moeten afdragen om ons wegennet in goede staat te houden(iets wat pas de laatste jaren weer word opgepakt maar decennialang stil heeft gestaan) en ons sociale systeem op peil te houden, dan ben je nog naïever dan ik al dacht.
Onder andere door meer dan een miljoen analfabete en opleidingsloze lui uit s’werelds woestuinen te halen, deze gratis te huisvesten, gratis hun families over te laten komen en gratis van een(in veel gevallen riant) inkomen te voorzien, zijn de kosten voor dit totaal verkrachtte sociale systeem volledig uit de klauw gelopen. Tel daar bij op een gigantisch hoeveelheid arbeidsongeschikten en meer dan een miljoen ambtenaren en het is te begrijpen dat dit hele circus simpelweg véél te veel kost.
Sta er even bij stil dat de verhouding werkenden/geld-in-het-laatje-brengers en sociale voorzieningen (mis)gebruikers totaal zoek is. Minder dan de HELFT van alle nederlanders moeten de exorbitante kosten voor dit schijnwalhalla ophoesten.
Verders voorzie ik gewoon in mijn eigen inkomen, dus waar haal je het vandaan dat jij dat doet?
@lemans96:
Ik ben zeker niet naïef, ik zeg ook dat ik het niet met alles eens ben.
Feit blijft dat elk democratisch land de regering krijgt die het verdient.
Dus zolang een meerderheid vindt dat het zo moet dan kan ik 2 dingen doen. Of ik kies ervoor om hier te blijven of ik keer terug naar mijn heimat. Die balans slaat in mijn geval nog steeds door naar blijven.
Ik ken weinig landen waar alles beter geregeld is dan hier. De verdeling werkend/inactieven is hier trouwens een heel stuk gunstiger dan in veel andere landen in de EU (om het overzichtelijk te houden).
Maar ik ga dan ook liever uit van mogelijkheden dan van moeilijkheden.
PS, je hebt laatst zelf verklaard dat je inactief was, no offence, dat kan in tijd van crisis de beste overkomen.
@jrk68: Inactief betekend niet werkeloos. ;-) Ziektewet, helaas. Maar gezien de vele jaren die ik al belasting betaal, heb ik zelf riant voor de kosten betaald die ik nu maak.
@lemans96:
Ook dat kan de beste overkomen en dat is hier ook best goed geregeld.
Zelf heb ik half 2011 in het ziekenhuis doorgebracht om daarna nog een jaar te revalideren.
Ik moet er niet aan denken dat me dat in de VS was overkomen, om een voorbeeld te noemen.
Van hier dus beterschap gewenst.
@jrk68: Thanks ;-)
@jrk68: +1 voor je onzelfzuchtige insteek.

Mensen kankeren als ze moeten afdragen en eisen als ze ergens recht op menen te hebben.


Het is fijn om te zien dat mensen beseffen waarom we veel afdragen, ook al gaat dat lang niet altijd perfect, en zich realiseren dat al die sociale zekerheid er in principe ook voor hen is, mochten de zaken niet zo lopen zoals ze zijn gelopen of nog kunnen lopen.
@jrk68: als het Belgische wegennet er slechter aan toe zou zijn tov het Nederlandae , betekent dat er daar gaten van minimaal een meter diep in het wegdek zitten!
@lemans96:

Een man die het WEL begrijpt :

http://www.youtube.com/watch?v=lqovTGjYjM4
@desjonnies: Inderdaad, die Mr. Farage is zo scherp als een scheermes en word door zo’n beetje elke europlucheklevert veracht als ware hij een enge ziektekiem.
Ondertussen hebben ze geen van allen steekhoudende tegenargumenten…
@E34M5Touring: eigenlijk wel mee eens. Best kans dat het zijn eigen schuld is, maar hij heeft inderdaad (regelmatig) klassiek maar ook gelimiteerd spul staan.
Volgens mij heb ik hier (of ergens anders) eens gelezen dat zelfs onze Robin Hood Europese Unie de BPM+Belasting over auto’s in NL te ver vond gaat, en zelfs tegen de regels is.
Ach ja, zo treden velen de belastingregeltjes wel is.
@kaasboerin: Maar BTW is gewoon gemeengoed voor auto’s in de EU hoor ;)
@griffendahl: Maar niet zulke schofterig hoge bedragen!

Voorbeeldje:

Nieuwprijs in Nederland voor een 911(991) Carrera S: € 164.028,-
Nieuwprijs in België voor een 911(991) Carrera S: € 130.200,-

Dit zijn gewoon crimineel hoge verschillen…
@lemans96: Dat ligt niet aan de BTW; dat is de slurtax / co2 tax.
BTW moeten we in bijna elk normaal land betalen. In NL is de BTW relatief hoog, maar gelijk aan Belgie. In scandinavie is de BTW 25%.
Hier in Zwitserland is het trouwens maar 8%.
Maar BTW fraude is erg; zeker omdat het een belasting is die voor elk persoon, elk goed hetzelfde is.
@gregorius: BTW,slurptax,CO2tax,whatever het naampje, we betalen uiteindelijk met z’n allen gewoon TE VEEL belasting wat word opgesoepeerd door ontelbare onzinnige overheidsuitgaven, klaplopers, importzieligerts, ambtenaren,etc.
Een zin uit een interview door VNO-NCW met Mark Weghs wordt nu wel verduidelijkt:

“Ik houd ervan om risico’s te nemen en steeds nieuwe dingen uit te denken. Dan wil je niet voor elke wissewasje op de vingers worden getikt.”

Lijkt erop dat ie voor een BTW-wissewasje nu toch flink op zn vingers getikt gaat worden…
Dit zal wel weer een discussiepuntje met de belastingdienst zijn wat ze proberen in hun voordeel te beslechten. Waarschijnlijk in de vorm van papierhandel, auto’s in/uitvoeren wel EU land/niet EU land enz. Officieel legaal, maar dan moet je wel gaan slepen met de auto’s en niet alleen papierwerk heen en weer faxen.
@midasracer:

denk dat je het dichste bij de waarheid zit ..
parallelhandel waar de overheid nix aan kan meestelen dus daarom lastig gaat doen ..
Ik wil mijn mening hierover doen, maar ik doe het maar ff niet. Er komen geen scheldwoorden in voor, maar het is ook niet bepaald netjes. Om het maar even samen te vatten: iedereen moet belasting betalen, ook Porschedealers.
@rotjeknor:

behalve steuntrekkers en ambtenaren dan ..
@rotjeknor: Jij hoort dus tot die kudde gedweëe ja-knikkers die, ongeacht hoe ver de nederlandse (r)overheid de belastingen opschroeft, dit maar netjes blijft betalen? Dan hebben ze je precies waar ze je hebben willen…
@lemans96:…moet je jezelf is voorstellen hoe moeilijk de belastingdienst doet als je het niet doet. Zie wel: betaal je TEVEEL, dan krijg je weer geld terug.
@lemans96:
Ik heb het je al eens vaker voorgesteld, als je het allemaal zo erg vindt ga dan lekker in Den Haag protesteren. Een beetje je gal spuwen op AB gaat echt niet helpen.
AB staat trouwens voor AutoBlog en niet voor Anti Belasting. Voor dit soort PVV/SP propaganda zit je dus op het verkeerde medium.
Laten we het weer fijn over auto’s hebben…. Daar deel ik overigens wel vaak je mening.
@jrk68: Aangezien onze geliefde automobielen als één van de hoofduitzuigposten van deze (r)overheid word gezien, zal ik er JUIST op Autoblog op blijven hameren dat we in dit land schofterige veel belasting betalen. Dat jij dat niet kunt waarderen en vind dat dat een soort politieke propaganda is, tsja, daar kan ik verder weinig aan veranderen.
Verder hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen dat het samenkomen van grote aantallen gelijkgezinden betreffende dergelijke belastingcriminaliteit op een populair blog uiteraard veel meer effect heeft op de politieke overtuiging van mensen(en uiteindelijk dus op politiek Den Haag)dan in je eentje op het binnenhof met een spandoekje te gaan zwaaien. Ons ben nie van gisteren hè. ;-)
@rotjeknor:

En waarom moeten we dan belastingen betalen?
@Hupke: omdat je als nederlander nou eenmaal als ieder ander je rechten en plichten hebt binnen dit land.
@rotjeknor: Het feit dat jij hier te lande vele malen meer plichten dan rechten hebt, boeit je dus verders niet begrijp ik…
@lemans96: Veel meer plichten dan rechten?


Maak eens een lijstje, I dare you…i double-dare you. Maak een lijstje met elementaire mensenrechten die hier goed gewaarborgd zijn en maak een lijstje met ‘onredelijke’ plichten.

Kom je bedrogen uit.

Of weet je wat? Ga lekker in Somalie wonen. Nul belasting! Ook weer wat andere problemen, maar hey…daar betaal je geen belasting voor!
@bozewolf: Menneke, wacht jij nou maar rustig af, met je grote mond…
Je bent er duidelijk zo één die zich wentelt in tevredenheid en het idee van valse veiligheid.
Ondertussen is onze veiligheid ver te zoeken(of je moet nog zo naïef zijn om vertrouwen te hebben in de beschermingskracht van onze politie) en verkopen onze landsbestuurders zo’n beetje ons voltallige leger en stuurt de restanten naar ver-van-onze-bed-shows in de wereld, waar wij er niets aan hebben maar er uiteraard wel voor mogen betalen.
Jou gevraagde lijst met plichten in dit land is zooo lang en zo makkelijk op te stellen dat ik vind dat je de dichtgeïndoctrineerde oogjes maar ‘ns open moet doen en zelf zo’n lijstje moet maken. Ik verzeker je dat ik er ettelijke aanvullingen op zal kunnen maken. ;-)
-edit: nutteloze bijdrage-
Tja, blijft apart dat mensen denken dat btw-fraude geen stelen van de maatschappij is… als bedrijf betaal je namelijk geen btw….. je vordert net zoveel terug als dat je betaalt. De enige die BTW betaalt is dan ook de eindgebruiker. Denkt daar gerust even over na. Btw-fraude is dus gewoon jatwerk.

Als de man dat gedaan heeft mogen ze hem met alle redelijke middelen aanpakken.
@w0o0dy:

Klopt maar je hebt wel een heleboel miserie aan het papierwerk.

Daarbij verkoopt hij de wagens aan de prijs met BTW incluis. dus hij krijgt ook maar enkel de inkomsten van de mensen die de wagen zoveel waard is als hij kost met de BTW incluis.

Dus in dat opzicht is het achterhouden van BTW (als hij dat doet) in mijn ogen zeker geen diefstal.
@Hupke:
Dat papierwerk hoort er gewoon bij als je ondernemer bent, ik hoef als ondernemer sowieso procentueel minder af te dragen dan een werknemer.
De BTW die ik ontvang is niet van mij maar die in ik dus voor de staat. Het is omstachtig maar zo werkt het nu eenmaal en niet alleen in Nederland en België.
Als ik dat geld achter houd dan wel minder overdraag dan verduister ik dat geld dus.
Logisch dus dat als ik mij geld toeëigen dat niet van mij is dat ik daar dan op aangesproken wordt.
@jrk68:

Waarom mag de staat beslag leggen op toegevoegde waarde die jij creeërt?

Nog erger ze verhoogt je prijzen (nu weet ik niet wat je doet en de vraag ernaar eerder elastisch is of niet) waardoor de prijs die de mensen aan je zaken of diensten willen geven zo hoog moet zijn als jouw kostprijs met daar de BTW bovenop.

Daarbij is dat extra papierwerk ook iets dat tijd en geld van je kost.
@Hupke:
Daar zit je denkfout, BTW is geen waarde die een ondernemer toevoegd.
BTW staat voor Belasting op toegevoegde waarde, het is de een belasting die de eindgebruiker betaald over het product dat hij/zij koopt.
Deze belasting moet de ondernemer vervolgens afdragen aan de fiscus.
De verwarring komt misschien door dat je hier alles incl BTW koopt en het ook incl BTW op het prijskaartje staat. In de VS staan de prijzen ex VAT aan gegeven. VAT is hetzelfde als BTW.
@jrk68:

Daar denkt een consument niet over na.
De consument denkt na of het product of de dienst een X aantal euro’s waard is.
En die X aantal euro’s dat het product voor hem waard zijn is de totale kost dus met BTW inbegrepen.

Hoe je het ook draait of keert die BTW kost jouw ofwel klanten ofwel extra winst. Dus jij ben wel degelijk diegene die er de pech van heeft.
@Hupke:
Nope, mijn klant berekent de BTW weer door aan zijn eindgebruiker.
Maar daar draait het hier niet om. BTW is een belasting die in elk land dat ik ken bestaat.
De enige last die ik ervan heb is de rekening van de boekhouder maar die krijg ik toch wel.
Vergeet niet dat ik betaalde BTW weer kan terugvorderen. Het is niet anders, in elk beschaafd land heb je rechten en plichten.
@Hupke: het is op zich heel makkelijk te snappen aan de hand van een voorbeeld wat er gebeuren kan en waarom dat stelen is.. (waarbij ik niet wil suggereren dat er in dit geval vergelijkbare transacties hebben plaatstgevonden, puur een verzinsel van mij)

Je koopt auto’s in van particulieren (inruil 100.000 incl btw) tegen fors hogere prijzen dan dat je op de markt kwijt kan…(75.000 incl btw) dan vraag je BTW terug over je inkoop (21% van 100.000) en verkoop je ze een nieuwe Porsche. Per saldo betaalt de klant exact hetzelfde als bij een reëele inruilprijs en een reëele verkoopprijs… maar te vorderen BTW = 17355, te betalen over de “inruiler als die met verlies verkocht wordt… 13016,-

Nederlandse Belastingbetaler genaaid voor 4339 euro…
@w0o0dy: leuk beredeneerd, maar als een ondernemer een auto van een particulier inkoopt kan hij op de inkoopprijs geen BTW terugvragen. Dat kan alleen bij business to business transacties.
@w0o0dy: Hear hear. Maar het is voor de meesten hier zo makkelijk schreeuwen als ze het woordje “belasting” lezen. Want dat zijn satan’s woorden. Ze vergeten alleen dat we met diezelfde belastingen het hier goed voor elkaar hebben….
@Rick-dos: We hebben het hier met z’n allen zo goed voor elkaar dankzij de uitstekende handelsgeest van onze ondernemers en het harde werken van onze werknemers en wat zij daarmee hebben verdient en opgebouwd.
Geloof me, als alle belastinginkomsten die daar van af worden geroomd daadwerkelijk 1 op 1 in ons eigen landje zouden worden gestoken, dan hadden we hier nu niet met z’n allen in zo’n penibele financiëel economische situatie gezeten…
@lemans96: We zitten niet met zijn allen in een penibele fin/economische situatie. Moet jij eens gaan kijken waar dat geld naar toe is waardoor we banken moeten redden, uitkeringen moeten ophoesten (ww) etc… iemand is hier de lachende derde en reken maar niet dat het die paar ambtenaren zijn waar iedereen op loopt te kankeren. Grootkapitaal (al dan niet binnenlands) is schathemelrijk geworden met kromme financiële producten, dikke bonussen, enorme dividenduitkeringen etc… maar toen de poep de ventilator raakte gaven ze massaal niet thuis… en mocht de belastingbetaler de rotzooi opruimen….
@w0o0dy: Word to mother!
@lemans96: Pfff je hebt het er maar druk mee om je eigen evangelie te verkondig of niet?

Ik ben zelf ondernemer en ken genoeg ondernemers met uitstekende handelsgeest. Vertrouw mij als het aan hun lag en aan mijzelf dan hadden we het echt niet zo goed gehad. Denk dat je dat roze brilletje maar even af moet zetten. De welvaart en de voorzieningen die wij hebben ligt aan zoveel factoren dat de bijdrage van zo’n “uitstekende handelsgeest van een ondernemer” maar heel klein is. Vergeet trouwens even ook niet dat die “uitstekende handelsgeest van ondernemers” ook aan de basis lag van de wereldwijde crisis die we hebben.

Vergeet trouwens ook niet dat door het beleid dat hier gevoerd is dat wij geen tweede Griekenland of Spanje zijn geworden. Waar de werkeloosheid op meer dan 20% staat en waar zij hun economieën alsnog moeten ombuigen en moeten klaarstomen voor de toekomst. Denk daar ook even na voordat je alles en iedereen afbrandt omdat je belasting moet betalen.
@Rick-dos: Aan de basis van deze crisis ligt de amerikaanse overheid die het nodig vond om vele honderdduizenden een koophuis ‘cadeau’ te doen doormiddel van ongedekte hypotheken, de zogenaamde ‘NINJA’ hypotheken(No Income No Job application).
Dat alle banken vervolgens internationaal heen en weer zijn gaan schuiven met die onmetelijke financiële gaten, is niet meer dan logisch.
Het beleid dat momenteel in ons land word gevoerd, draagt alles behalve bij aan een stabiele economie, dat tekent zich momenteel sterk af ten opzichte van bv. onze oosterburen.
Wij kennen hier momenteel stagnatie en als we niet uitkijken, stagflatie.
Met een overheid die(net als Griekenland en Spanje) zich zelf alsmaar groter en duurder maakt, een werkeloosheid die ook hier in rap tempo stijgt en een ongebreidelde zorg- en zieligheidsindustrie als die we hier hebben, is het slechts een kwestie van tijd voordat het hier ook klem loopt. Tel daarbij op de EU(SSR) die op onze pensioenpotten lopen te azen en we hebben alles behalve een rooskleurig vooruitzicht…

Maar goed, genoeg over dit zure onderwerp. Ik ga nu weer lekker over auto’s lullen. ;-)
@lemans96: Als je het niet meer dan logisch vindt dan haalt dat gegeven alleen al je stelling onderuit dat wij het zo goed hebben door “uitstekende handelsgeest van ondernemers”. Immers als dat zo zou zijn dan hadden ze zich er al niet aan gewaagd en ten tweede blijkt uit dat feit alleen al dat wij het dus niet dankzij hen beter hebben.

Het vergelijken van onze economie met die van onze oosterburen houdt geen steek. Waar wij vooral een kenniseconomie zijn, is Duitsland een meer gedifferentieerde economie. Wij zijn afhankelijk van andere economieën om groei te kennen. Wij houden geen gelijke tred met Duitsland of Amerika. Onze economie groeit of krimpt een paar maanden nadat die economieën groeien of krimpen.

De problemen met Spanje heeft niet zozeer met een grote overheid te maken maar eerder met een economie die op lucht is gebouwd. Ten eerste is het op toerisme geënt en ten tweede op een bouwsector. De bouwsector is compleet ingestort en op het gebied van toerisme heeft Spanje steeds meer te duchten van Turkije. Wat je die overheden kunt verwijten is dat ze geen lange termijn visie hadden en dat ze dachten dat de gouden bergen tot in de hemel zouden reiken. Dat heeft Nederland veel beter gedaan. Zij zijn afgestapt van een agro-economie en overgestapt op een kenniseconomie. Dát is waar wij onze welvaart vandaan halen.

De vooruitzichten zijn goed. We beginnen in de crises eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien. Toegegeven het is allemaal nog precair maar desalniettemin zijn we op de goede weg. Wij hebben sinds de jaren ’90 hoge conjuncturen gekend, maar het is gebleken dat die conjuncturen op luchtbellen waren gebouwd. Denk dat we moeten afstappen dat we weer die tijden mee zullen maken en meer realistische groei moeten nastreven. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat we eerder moeilijke tijden hebben gekend en we zijn er steeds weer bovenop gekomen. Onszelf een depressie aanpraten gaat ons niet uit de crisis helpen. Te veel optimisme ook niet, maar met een realistische kijk op zaken en aanpak komen we hier ook wel weer overheen.
@Rick-dos: “De vooruitzichten zijn goed. We beginnen in de crises eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien.”

Tuurlijk joh, droom lekker verder zou ik zo zeggen. Ik spreek jou over een jaartje of vijf hier nog wel een keer over…
@lemans96: Dus jij denkt dat we over 5 jaar nog steeds in een crisis zitten? Dan ben je nog pessimistischer ingesteld dan ik al dacht…
@Rick-dos: Ik voel me bijna schuldig over de ‘GT-R ruzies’ die we in het verleden hebben gehad. Je krijgt van mij een dikke e-knuffel!
@lemans96: Om de gemeenschappelijke welvaart van een land in handen te leggen van het zakenleven is net zo naïef als de communistische insteek.


Enige verschil is dat je aan de andere kant van het spectrum zit. Fundamentalistisch blijft het.
@bozewolf: Het wel en wee van ons land enkel bij het bedrijfsleven leggen is uiteraard niet handig. We slaan alleen momenteel in dit land volledig door de andere kant op door steeds meer zaken via de overheid te willen regelen. Niet alleen zorgt dit voor een ongebreidelde groei van de overheid(+20% sinds 2008!) maar ook voor een enorme vertaging van s’lands economie.
De V.S. maakt momenteel dezelfde, ernstige fout.
@Rick-dos:

Het woordje dankzij en ondanks zijn als je over belastingen spreekt vaak verwisselbaar.
@Hupke: Ja, klopt. Helaas voor jou niet relevant.
Wat een ophef. Vermoedelijk gaat de fraude om 1 miljoen euro. Het bedrijf zit hier al zeven jaar en draait makkelijk 10 miljoen euro jaaromzet. Het blijft belastingontduiking natuurlijk, maar als je de cijfers tegen elkaar afzet is het niet meer dan gerommel in de marge.
@lemans96
@rick dos
We zijn ons nuchtere gezonde boeren verstand verloren.
En dat is misschien wel het aller ergste wat ons is overkomen.
Vroegâh had iedereen een Kadett, een Philips televisie en deed gewoon want dan doe je gek genoeg.
Die calvinistische degelijke levenswijze zijn we kwijtgeraakt aan het geile spel van het grote geld.

Drie keer per jaar op vakantie; lang leve de lol en alles op afbetaling.
Ook of juist de overheid heeft dit gedrag gestimuleerd, immers zij verdiende er ook goed aan

En nu, juist in deze tijd dat consumentenvertrouwen datgene is waar de economie op drijft worden er maatregelen genomen dat Nederland nog verder in de put zakt.

Wat dat aangaaat kan de EU een voorbeeld nemen aan de VS en Japan.
Ja die landen hebben een grote staatsschuld (de Japanse wordt overigens in-house gefinancierd), maar kruipen sneller uit het dal door een krachtdadiger en flexibele overheid.
En voordat men het wiel uitgevonden had moest iedereen alles dragen of slepen, da’s toch geen redenering.

Dat jouw klant die aan z’n eindgebruiker doorrekent betekend gewoon dat ik nog een trapje aan het verhaal moet toevoegen en het eigenlijk verandert er dan niets aan.
Eerst maar eens afwachten wat er loos is. Het zijn verdenkingen en het is niet erg moeilijk om iemand in een kwaad daglicht te stellen. Daarnaast is de verdenking iets genuanceerder dan de BTW fraude die vermeld is.
Dat Pon zich afzijdig houdt is logisch. PC Gelderland valt niet onder het Pon concern maar is net als Einhoven een zelfstandig Porsche dealer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).