President Tsjechië krijgt Skoda Superb

Auteur: , 19 Reacties

Cadeautje uit eigen land voor Miloš Zeman, de kersverse president van Tsjechië. Hij mag zich de trotse achterbankpassagier noemen van de eerste gefacelifte Skoda Superb.

Skoda Superb voor landbaas

Skoda stelt een zwarte Superb in de Laurin & Klement-uitvoering beschikbaar voor de president. Oftewel, de meest luxueuze versie beschikbaar. Over enige vorm van bepantsering of kogelwerend glas laten ze niets los, wel dat er onder de kap een 3.6 V6 FSI ligt. En hij heeft een handig vlaggenmastje op het rechter voorscherm, voor presidentiële vlaggenaangelegenheden.

Terug naar ons eigen land. Mark “laten we wél die nieuwe auto kopen” Rutte wil dat we en masse nieuwe wielen aanschaffen, maar rijdt zelf nog altijd rond in een Fusion Blue Metallic Saab 9-3 van weleer. Dus hup, @MinPres, stop met die hypocrisie en ga me je Balkenendenorm eens langs bij Donkervoort of Spyker voor wat leuks.19 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik denk niet dat Donkervoort of Spyker een goeie auto kan aanbieden met een dikke pook of aangepaste handrem voor dhr Rutte. :D
Inderdaad; hij moet zelf z’b billen branden door een nieuwe wagen te kopen! Of zou hij als single man wachten op de in Nederland geproduceerde Mini?
Ik denk dat Mark vooral jaloers is. Hij had ook wel een kadootje verwacht van de vaderlandse automobielbranche…
Is die 3.6 V6 ondertussen niet al zwaar verouderd?
@berlinetta: is dat relevant?
@berlinetta: In de Superb heeft die (slechts) 260 pk, er zijn ook 2.0 TSI motoren in de Superb en laat die nou net 270 pk leveren in een Golf R… Dat zegt inderdaad genoeg.
@autobart: Wat denk je dat er gebeurt met het piekvermogen als je dezelfde turbo van de Golf-R koppelt aan de V6?
Mark wacht gewoon op de nieuwe Saab 9-3… Nog even geduld, ik gok op april/ mei dat hij er staat.
@Svenska_Aeroplan_AB: welk jaar? ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Ras-optimist!
Prima auto met voldoende ruimte, zeer geschikt voor de heer Rutte en geen excuus meer om S-klasses en 7-Series te rijden.
De eerste gefacelifte?? Bij de plaatselijke Skoda toko stond van ’t weekend al een facelift Combi. Of is deze eerder beschikbaar gekomen dan de sedan?
Ik vind de Superb als sedan echt helemaal uit evenwicht.
Als combi zou ik hem (als vader van drie, dus met een chronisch ruimtegebrek) best voor mijn deur willen hebben. Verre van spannend, maar zeer functioneel.
Voor de plezier-ritjes heb ik gelukkig een andere auto.
@CRX: Helemaal mee eens, de combi vind ik een hele mooie auto voor het segment. En van binnen ook helemaal niets mis mee.
De pre-facelift versie is een pak mooier naar mijn mening, wat ziet dit er raar uit
M’n vader heeft net een gebruikte (dus pre facelift) superb sedan gekocht. Vond het op foto’s altijd een vreemde auto maar in het echt zijn de lijnen veel mooier. Vanbinnen ook heel chic. En stiller, ruimer en luxer dan de Jaguar die hij hiervoor reed.
Da’s inderdaad een leuk kadootje…Maar ‘onze’ MinPres mag lekker zelf het goede voorbeeld geven. Die had makkelijk een Donkervoort kunnen kopen van zijn ‘uitkering’.

Die vent woont ook nog eens in een appartementje, die zijn moeder destijds voor hem kocht. Ze vond het zo zielig dat Markje te druk was, om zijn studie geschiedenis binnen vier jaar [heeft tie uiteindelijk 11 jaar erover gedaan] af te ronden…
@FrankypankyV8: en ik dacht alijd dat je met een studie aardrijkskunde, muziek of gescheidenis niks zou kunnen bereiken…. Kijk Rutte, dat is natuurlijk geen goed voorbeeld, als we allemaal 11 jaar over een 4-jarige studie gaan doen wie zorgt er dan voor geld in de staatskas ? Ach, waar maak ik me druk om, uiteindelijk is Rutte de grootste pooier van Nederland want hij naait ons allemaal…..
Mooie presidentiële sloep! De enige auto die in ieder opzicht veel beter is dan zijn imago. Dit zouden ze in Nederland ook in moeten zitten voor Mark en zijn vriendjes, in plaats van al die 7-series en S-klasses. Gewoon een Greenline, dat scheelt weer voor de staatskas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).