Productieversie Tesla Model X krijgt gullwing-deuren

Auteur: , 26 Reacties

We moeten nog even geduld hebben totdat Tesla de productieversie van de Model X lanceert, maar CEO Elon Musk heeft alvast verklapt dat de bizarre 'Falcon doors' het productiestadium zullen halen.

Tesla Model X deuren

Toen Elon Musk op bezoek was in Noorwegen bij klanten liet hij zich wat informatie ontglippen met betrekking tot deze elektrische SUV die in de pijplijn zit. De Tesla Model X had eigenlijk begin dit jaar al op de markt moeten komen, maar het starten van de productie is inmiddels al verschoven naar eind 2014.

The production Model X will definitely have the eye-catching “falcon doors.” The double-hinged doors will be equipped with sensors that will adjust the opening sequence to avoid hitting any nearby objects. “If you can fit your Model X between two other cars, the doors will open,” said Musk.

Plannen voor een versie met alleen achterwielaandrijving zijn inmiddels al geschrapt, want de Model X zal louter met vierwielaandrijving op de markt komen. Datzelfde systeem zal ook leverbaar worden op de Model S. De wielbasis van de Model X zal identiek zijn aan die van de Model S. (via: greencarresports.com)26 reacties

Met een Vlaams accent: en wat is hier het praktisch nut van? Maar misschien is het voor sommigen wel een zegen dat de kinderen in de auto moeten blijven als je in een parkeergarage geparkeerd bent.
@mashell: Je kijkt waarschijnlijk te snel. Deze deuren zijn er niet enkel voor de eerste achterbank, maar voornamelijk voor de tweede achterbank. Deze deur omhoog vervangt daarmee een derde deur, of een lange deur voor beide achterbanken. Zo kan iemand zich gemakkelijk op de tweede achterbank laten glijden.
@hamerhaai: misschien wel. Maar deze deuren ogen zo ontzettend onpraktisch. Ik denk dat als je de auto in een normaal vak parkeert en staan anderen naast dat ze eigenlijk nooit open kunnen. Ik laat mij graag van het tegendeel overtuigen want ergens is het onwaarschijnlijk dat Tesla zo’n blunder zou maken.
@mashell: De deuren scharnieren anders dan gullwing doors waardoor ze minder ruimte gebruiken dan gewone deuren.
utr1984 via Android app
Beter dat ze het gewicht zo laag mogelijk houden. 4WD is wel slim want met RWD glijdt ie erg snel. Leuk maar de gemiddelde leaseman of vrouw zal dat niet leuk vinden
@utr1984: knap dat je al weet dat ie met RWD erg snel uitglijdt terwijl hij nieteens in productie is
utr1984 via Android app
@marikoelolo: had het over de model S. Technisch zijn deze twee auto’s wel erg gelijk toch?
@utr1984: onderhuids zullende Model S en Model X waarschijnlijk redelijk identiek zijn.
@utr1984: dan kunnen ze technisch wel redelijk identiek zijn maar de model s zal denk ik ook geen problemen ondervinden omrent tractie en stabiliteit
@marikoelolo: Model S met RWD natuurlijk
utr1984 via Android app
@marikoelolo: heb je de model S eens gereden?
@utr1984: ‘4WD is slim want met RWD glijdt ie erg snel’

Jou redenering slaat als een tang op een hele dikke varken, je doet alsof een model s met RWD niet te handelen is maargoed 4WD biedt idd meer stabiliteit als dat je punt was. laten we t daarop houden..
@marikoelolo: nogmaals: heb je de Model S gereden?
@utr1984: Nee en dat hoeft verdomme toch ook helemaal niet, een collega van me heeft r een, toevallig met rwd en hem hoor je niet klagen. Jij zal vast de rijstijl van een kleuter in een trapautotje hebben die zelfs een 6×6 de berm in drift
@marikoelolo: Het is niet toevallig een RWD hoor. Het is niet dat er nu al veel keus is.
Leuke vergelijken ook van Tesla met de 911, maar over de top hoor je ze niet.
Ideaal in een parkeergarage die deuren. Verder vind ik een Model S stukken beter geproportioneerd en dus de mooiere auto.
Leuk voor in een parkeergarage.
@axel: haha was niet de enige.
Dit noem ik nu “voorsprong door techniek”, leuke gadget trouwens die “falcondoors”.
Voorsprong ??? Als het fiks regent of sneeuwt gaat het interieur en je pak er wel belabbert uitzien.
Gruwelijk! Prachtige auto! Tegenwoordig is alles maar binnen de spreekwoordelijke ‘box’, maar Tesla durft ‘out of the box’ te denken en durft het ook gewoon te doen! Dikke kudo’s!
Onhandig en een hoger zwaartepunt. Het ziet er leuk uit, maar voor een praktische auto heeft het weinig toegevoegde waarde.
@berlinetta: Hoog zwaartepunt?

Heb je al eens naar de opbouw van een Model S gekeken? Met een extra elektromotor tussen de voorwielen en een iets hogere carrosserie zal het zwaartepunt van de model X niet veel veranderen en nog steeds niet boven de wielen uitkomen. Het zwartepunt van de Model S is 17 inch = Corvette. Als het 18 of 19 inch wordt is er nog geen man overboord lijkt me.
Laatst reed ik al met mijn 2-takt motor met veel herrie achter een model s. Dat was wel echt 2 uitersten, was wel grappig
Doet me denken aan een model S na een kop-staart botsting. Wat een opgekropt model zeg..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).